Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Maandag 14 Mei 2012

38 reacties

 1. Goh vervelend toeval, zit dit weekend op Texel in De Cocksdorp. Weet iemand waar je daar of in de Koog boards kunt huren?

 2. Hi Tobias,

  A.s woensdag vertrekken we voor een langweekend richting Newquay, zoals ik het nu zie wordt het niet veel, zie jij nog een sprankje hoop in de modellen?!

 3. Prima vooruitzichten! De laatste tijd worden we verwend hier 🙂

  @Soulsurfer: Wij hadden soortgelijk plan, verlengd weekendje naar Frankrijk, maar gelukkig nog niets vastgelegd aangezien we vooral golven wilden scoren. Als ik het goed versta en interpreteer wat ik heb gezien heb ik de indruk dat het hier +- 2x zo hoog én cleaner zal zijn als in Frankrijk / Spanje… (langs de andere kant is de onshore wind in FR ook niet zo hard, dus zal deze wel niet zo hard storen)

  Denk dat er in Frankrijk sowieso ook wel iets zal lopen, keuze blijft uiteraard wat je wil. Noordswell is kouder, maar leuker 🙂 Frankrijk zal kleiner zijn, maar warmer.

  Dus dilemma is volgens mij: op verkenning gaan in N-NL? Wind is daar dan wel wat harder dan bvb Zeeland, maar regio is voor ons nog wel lekker onbekend: the search continues!! Misschien bieden de paaltjes daar wel wat extra beschutting? 😉 Zeeland minder wind, maar ook minder hoogte. Frankrijk op hoop van zegen…

  Heb er in alle geval massa’s zin in! Ben er zelf nog niet goed uit wat we gaan doen, maar die prima sessie van gisteren doet snakken naar meer.

  Verbeter me gerust als ik het fout heb, probeer het zelf ook nog goed uit te vogelen, binnenkort toch maar eens die meteotraining meevolgen!

  Mahalo amigos!

 4. Tobias, ik snap die alerts van je echt niet.. Wijk na 20:30
  Er komt toch gewoon helemaal niks, waar zal de swel vandaan moeten komen volgens jou?

 5. pfff op die navy site zie ik shit die ik in nederland geloof ik nog nooit gezien heb
  benieuwd hoor
  ga mijn gun vast waxen voor op de outside zuid golfjes
  wout

 6. zooooodan, dat wordt 4 dagen achter elkaar het water in! heerlijk helemaal aangezien afgelopen zondag dingen zijn gelukt die ik eerder nog niet kon, ga met sprongen vooruit zo!:)

 7. @ Saya, ga er over twee uurtjes in. Heb je al spullen? We hebben anders ook spullen te huur check onze website.

 8. Net even wezen spieken op Zuid maar dat was nog niet veel. Wel aardige golven om de 10min maar ze willen nog niet echt breken..

  Ik hoop dat de wind nog gaat draaien naar het noorden want deze komt nog steeds strak vanuit het westen en hopen dat het dan wat beter gaat worden.

  Wellicht dat het om een uurtje of 6 het nog surfable wordt..

 9. Net even wezen spieken op Zuid maar dit was niet echt surfable. Om de 10min waren er wel aardige golven maar ze willen nog niet echt breken.

  Wellicht dat het om een uurtje of 6 beter gaat worden..

 10. Weet iemand of je in Zandvoort ook boards en wetsuits kan huren (incl schoentjes en caps etc)? Bijv bij de Spot? Heb namelijk iemand over uit het buitenland. Weet dat dit in Wijk kan maar dat komt niet zo goed uit met vervoer donderdag.. Thanks!

 11. @Michiel, volgens mij verhuren ze geen schoentjes en caps bij de spot, wel planken en wetsuits natuurlijk. Bij een surfschool meer richting Bloemendaal aan Zee verhuren ze volgens mij wel schoentjes. Zou ff navragen: http://www.surfzandvoort.nl/

 12. Morgen toch effe Belgie hoor, daar valt de wind uit tegen de avond 😉
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Screen shot 2012-05-15 at 17.39.05.png[/img]

 13. Forcast HVh..als t ff mag Tobias
  (kom ook ff langs bij www,desurfschool.nl , nu met koffie en hotdogs!!)

  Het gaat zeker los donderdag op Hvh..zoek je eigen piek en je hebt met je maten alle ruimte! De wind is zuid (offshore) , met laagwater top voor longboards bij de juliana boei.
  Dan een bakkie bij Ruud vd surfschool en dan rond 12 met opkomend tij erin op echt te knallen to na HW..surfs Up!!

  vrijdag..zoals ik nu zie mega clean en nog steeds N-swell

  Pura vida

 14. wijk ziet er uit als een klotsbak hopelijk komt er wat lijn in maar ik ben bang dat het morgen een nog grotere klotsbak wordt wat jij Tobias?

 15. Kom net van zuid af. En wat een bakken kwamen daar langs.. Zeker wel een metertje of 2/3 als het op momenten niet meer was.. . Dat het zo kneutertje hard waaide kwam ik pas achter toen ik mijn board op de auto probeerde te planten.

  Ik hoop dat het morgen nog iets rustiger/kalmer wordt.. Maar met de kracht en de hoogte zat het wel goed.

 16. Freek, dat wordt reclame inkopen 😉 en misschien hvh maar lekker rustig houden…

 17. Eens met Festivado, als Tobias op dit forum al expres niet met explicitie spots en tijden komt, lijkt me dat surfschooleigenaren hetzelfde moeten doen

 18. Zuid van 20.00-22.00 vandaag was top. Oud Hollandse stormsessie,lekker strijden tegen de elementen en hoge bakken

 19. Normaal gaan wij Belgen elk jaar een verlengd w’endje richting Atlantische, maar gezien het daar niet veel wordt dit w’end dachten we deze keer onze noorderburen te bezoeken. Enige ideeën van fijne plekken en welk deel van NL we morgen en overmorgen we kunnen bezoeken voor de cleanste omstandigheden?

 20. Maakt eigenlijk niet uit. Als je met alle getijden wil surfen ben je over het algemeen het beste uit in Zuid-Holland. Maar N-H en Zeeland hebben ook zo hun momenten.