Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Maandag 12 Augustus 2013

99 reacties

 1. De noordwestenwind voor morgenochtend;

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Schermafbeelding 2013-08-12 om 22.04.40.png[/img]

 2. dikke bakken! beschutting zoeken zo
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/13-08-832.png[/img]

 3. Zou je me willen/kunnen vertellen waar je dat kaartje met die windrichtingen erop kunt vinden? Mooi duidelijk overzicht van wat voor wind er voorspelt wordt.

 4. Ja, het is langs de hele kust sup er epic, zullen wel barrels geclaimd worden! Hoop maar dat het niet te groot wordt. Het zi et er naar uit dat er zelfs op kralingse plassen schouderhoog loopt en dan is het nog offshore ook

 5. Hoiii! Al een idee va hoe laat het een beetje leuk wordt morgenochtend in Noordwijk? Kan ik mn kids vast vertellen hoe laat ik ze uit hun bed trek…;))

 6. @crowdsurfer
  Captain buzzkill strikes again!

  Rachel, het is morgenochtend om halfnegen hoogwater dus rond die tijd is het leuk voor de kids!

 7. Weet iemand een leuke webcam voor Zandvoort? En evt. waar ik mijn spullen kan dumpen als ik met de trein kom?

 8. @yourmomma maar dan moet ik dus VOOR half 9 het water in, idd met eerste licht…en wordt het met aflopend ook nog wat? Najaaa gewoon altijd gaan heb ik geleerd van mn surfleraar;)

 9. @Marieke

  Ken geen goede webcams in Zandvoort, de Spot ongeveer 10 / 15 minuten lopen naar rechts vanaf het station is een goede tent om je spullen te droppen. Zijn veel andere surfers.

  @Crowdsurfer

  Lol, lees ook wel eens legendarische claims hier op Surfweer. Hoe dan ook roeien met de riemen die we hebben, het is niet altijd fantastisch maar voor iedereen die een golf(je) pakt voelt het weer geweldig, daar gaat het mijns ziens om…

 10. @rachel,
  ja dat zou wjis zijn, beter te vroeg dan te laat! (maar je kids denken daar misschien ander over 😉

 11. Is het zeker dat de wind er nog wat zal uitgaan aan het einde van de middag? Als ik de cam van wijk zie wordt er daar vooral schuim rondgepompt. Volgens de weersites is het ook nog steeds 5. Wie heeft hier meer zicht op?

 12. Wind blijft 5 op WAZ scheten laten. Volgens mij knijpt die knakker morgenochtend de sluitspier en blijft een nat windje van 2 over

 13. heeft iemand een zicht op blankenberge? wat zal het daar morgenochtend vroeg zijn? (vroeg = vanaf 6.15)

  greetz

 14. Ah good old God, ik had al zo’n vermoeden dat hij ook een trouwe Surfweer bezoeker was. Zonder te willen zeuren God, maar kun je misschien ietsje vaker goed surfweer produceren voor Nederland?

 15. @Jan
  Geen enkel gebed is een zeur mijn zoon, en ik zal uw vraag dan ook met liefde en macht beantwoorden: NEEN

 16. off-topic vraagje. In hoeverre is het toegestaan of verstandig om te gaan surfen als de rode vlag hangt? Weet iemand dat?

 17. Wijk was goed, vechten, vallen, adem happen, opstaan, knokken, peddelen,keiharde acceleratie, dippen, duiken, wasmachine, vanuit elke hoek een verwachte en onverwachte keihogegolven .dat was nog beter dan 3 weken huis en huis en oerwoud gevechten tijdens het TeToffensief met de Vietcong.

  Stokud.

 18. Lekker!! vlgns surfsms tot half 11 goed dus 9 uur weg van huis, christelijke tijd voor die kids zeg ik zo:)
  Veel surfplezierrr iedereen!

 19. Hier in Praia Da Rocha, enkelsnappers! Toch gisteren kniehoge golfjes gereden! Be stoked this evening beste Hollandse vriendjes!

 20. Een voor allen, allen voor een. Twaa gezellig op scheveningen[img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20130813_202008.jpg[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20130813_202008-1.jpg[/img]

 21. Vanmiddag rond half vijf was echt slecht surfen op scheef noord. Heel korte periode, lage golven, geen kracht. Jammer.

 22. Ik kan Ingmal´s beamen..zeker het hele vietcong gedeelte. Was voor mij (als supper) zowiezo niet te doen. Golfsurfers hadden het wel naar hun zin denk ik…
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/GS 2.jpg[/img]

 23. scheef zuid was uiteindelijk ook druk, wind bleef erin en draaide zelfs naar een ongunstige richting. Desalniettemin toch een paar leuke brandingsrollers gepakt op de sets…

 24. Bloemendaal was heel erg lekker
  Surf met z’n 2 bovendien
  Sterkte, daar in Scheef, mannen
  Probeer eens wat anders zou ik zeggen.
  Live the search was het toch? 😉

 25. niet zo mooi als 13 augustus 2006; maar wel lekkurrr

  [img]http://www.maasvlakte2surf.nl/site/wp-content/uploads/2013/08/130813-02.jpg[/img]

 26. Zandvoort vanavond verassend leuk ( leuke piekjes )
  Zaten met een paar mannen vlak bij elkaar duikt er ineens een nog vrij jong zeehondje tussen ons op en blijft gewoon eventjes tussen ons in , waarschijnlijk denkend wie van deze vreemd uitziende zeehonden is familie! Supertof toch!

 27. Cadzand was ook niet wat ik verwachte
  soms kwam er een leuk golfje door. toch zaten er een paar leuke ritjes bij

 28. T*fysdruk op wijk
  Te veel roekeloze kooks daar die echt geen flauw idee hebben hoe gevaarlijk te zijn.

 29. Lieve beginnende surfer,

  Als de golven hoog zijn en het is druk op Scheveningen Noord ga dan 600 meter verderop liggen. En kijk om je heen! En nee ook al heb je een nieuwe bic of nsp je bakt er nog steeds geen zak van, dat duurt nog wel een paar jaar. dus blijf weg van de drukte.

  Wat een kamikazepiloten weer. Indroppers en letterlijk over me heen gesurfd, Aantal gasten met gaten in hun board. Gelukkig geen gewonden.

  Dikke kus

  Ik zal je missen

 30. Geen wind maar ook weinig hoogte hier, de boeien zien er nog wel aardig uit maar op de cam is het drama…

 31. Domburg was huilen met de pet op…
  Mss heeft Arthur wel een punt.
  Where is the magic gone.
  Iemand op de Hoek gaan surfen?

 32. Bloemendaal was prima met longboard tussen 7:30-8:30. Weinig wind, af en toe mooie setjes met lijn erin. Had er alleen iets meer van verwacht door de hooggespannen verwachtingen.

 33. Weet iemand of het de moeite waard is om vanaf morgen tot maandag te gaan surfen in Domburg?

  Alvast bedankt!

 34. Niet echt superstoked als ik de berichten lees, maar heb vanochtend weer echt een heerlijk sessie gehad, vanaf een uurtje of zes tot acht!

  Lagen er met z’n drietjes in en mooie, holle 1 mtr+ met genoeg kracht en soms ook lange ritjes. Hoe meer het hoogtij werd hoe krachtiger, maar wel wat rommeliger door de backwash.

  Maar zonder de wind en opkomend zonnetje kan mijn dag niet meer stuk! Vanmiddag maar even aankijken of er nog iets van overblijft voor een tweede sessie 😀

 35. @Dirbee1971

  Whahaha , eindelijk een echte actie surffotauh, mijn dank is groot.

  Mijn enigszins onorthodoxe surfhouding kwam omdat ik hier net gehit werd door een VC-sniper achter de derde bank, en in mijn subconsiousness blijkbaar ook nog naar je wilde zwaaien. 🙂

 36. @Ed
  De foto die je post in mijns inziens op geen enkele manier te vergelijken met 13 augustus 2006!

  @Ingmal
  Het is helemaal on op Scheveningen? Ik snap er niks meer van…

 37. was heel lekker vanochtend…wind ging eruit en de ene na de andere heuphoge cleane golf! En rustig!

 38. België was gisterenavond vooral slapjes. De boeien gaven slechts 3/4 seconden aan. Was ook niet georganiseerd. Dan zie je fotos van Scheveningen en dan lijkt dat 3x zo groot… en 100x zo druk 😉

  Komt door de Westelijke richting van de swell zeker? Als je de lijnen doortrekt op een grotere kaart dan zie je dat er de fetch ongeveer 2x zo lang is voor alles wat boven die bult ter hoogte van Norwich valt… of heb ik het mis?

 39. Vanmorgen Kijkduin geprobeerd van 8-10. Eerste halfuur was het oke, maar daarna liep alles tot op het strand. Balen!

 40. Van 8.00 – 11.00 op mv2 erin. Begon als klotsbak, onoverzichtelijk en beachbreaky. Meh. Ok, ik kom dan net uit het water bij Crozon/ Morgat (Bretagne – Plage de lost marc’h anyone?) dus moet ook weer even wennen aan de Noordzee…

  Maar naarmate het later werd, kwam er meer lijn in en bleven de golven binnen rollen. Heb een paar overheerlijke en onverwacht lange ritten gemaakt met af en toe een zeker schouderhoog brekertje ertussen (vanaf de voorkant gemeten).

  Ik ga eens een kleiner board regelen; na mn ervaring met de huurplank in Bretagne ben ik daar wel van overtuigd: stukkie korter, minder volume = veel meer controle en draai/ carve mogelijkheid.

  PS hoe kunnen we die vissers laten opzouten: het was nu behoorlijk druk aan het worden 🙁

 41. @ Newbee

  Even tussen het surfreportgeweld door, begeef ik mij op de spiegelgladde vloer van uitleggerlalij.

  “Zo geeft een rode vlag aan dat het verboden is om te zwemmen”

  “Een strand is volgens de wet niet verplicht om een strandvlag te gebruiken”

  Bron: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/waterkwaliteit/vraag-en-antwoord/hoe-weet-ik-of-ik-veilig-kan-zwemmen-in-zee-of-in-rivieren.html

  Tja ik denk dat de raadgever hierin je eigen boerenverstand is, eventueel aangevuld door locals, hoe bekend ben je met de spot, stroming, terplekke , eigen ervaring in eerdere vergelijkbare weersomstandigheden, als je echt onervaren bent lijkt het mij duidelijk dat je beter kan gaan met voor jou betere omstandigheden.

  (Disclaimer)
  Mocht je ondanks dit vaderlijk advies toch het water in gaan bij Rode vlag en al surfend het Nirvana bereiken, kom mij dan niet haunten in mijn dromen want de verantwoording ligt altijd bij jezelf.

 42. @ oboslute novice: Wat plank (afmetingen) heb je gehuurd in Bretagne? Let wel op ivm kracht en power hier is minder dan de open Atlantische swell. In frankrijk surf ik ook altijd minder breed en dik dan hier. Hier doe k dan weer korter maar met meer volume??
  Tja quiver altijd leuk om onderzoek naar te doen of te zoeken naar een nieuw board

 43. Ik was achteraf veel te vroeg erin op Scheef Noord gisteren… Maar ik kon niet anders: ik moest een vliegtuig halen…

 44. Heerlijk op de zuid kunnen surfen deze ochtend, cleane heuphoge lijnen met voldoende kracht om op een fish weg te komen. En lekker rustig!

 45. @the Bodhi: thanks voor de tip.

  Ik heb daar een 7’2″ NSP gehuurd. Hier maak ik mijn eerste volle seizoen door op een 7’10” van hetzelfde merk (hey, ik ben niet voor niets een ‘novice’!). Maar wel substantieel dikker en breder dan de bretagne versie. Wat me vooral opviel is dat ik vandaag veel minder stuurbaarheid/ minder speelsheid ervaarde.

  Ik zit nu te denken aan een 6’5 – 6’8″ fish oid. In ieder geval iets wat nog vrij gemakkelijk weg komt op onze slappe NZ golven maar al lekker draaibaar is.

 46. @ Absolute Novice, pas op met een Fish. Ik wilde ook kleiner gaan heb 2 x retrofish geprobeerd ging niet echt. Heb nu een funboard van Southpoint maat 6.10 werkt voor mij perfect. Inmiddels de overstap gewaagd naar een shortboard. Is weer ff wennen maar kwestie van oefenen:-)

 47. Nog wat actie kunnen pakken met de Gopro deze mooie dag.
  It ain´t much.. en de volgende x moet ik dieper in de ZONE om mooiere dingen vast te leggen.. Maar toch wel pretty scary en een beetje naked zonder board..
  [img]http://www.youtube.com/watch?v=vOMC5Se0itg[/img]

 48. @Bruce: crap. Ik dacht dat ik er (in theorie) uit was. Goeie tip dus!

  Maar je hebt gelijk: ik moet eigenlijk gewoon eea proberen. Stomme vraag misschien maar kan ik ook dergelijke kleinere boards ergens huren? Ik zag altijd van die lange slagschepen liggen bij de verhuur; weinig korts…

 49. PS die Southpoint 6.10 ziet er ook niet verkeerd uit! Come to think of it: ik stond ook op een vergelijkbaar design alleen dan nog een tikkie langer. Dus een kortere versie van die NSP 7.2 waar ik op stond zou ook al prima wezen…

 50. @ absolute novice. Volgens mij kun je bij de shops in Scheveningen wel terecht voor dergelijke boards. Zou gewoon ff informeren. Wat voor mij geldt hoeft natuurlijk niet perse voor jou ook zo te zijn. Gewoon is wat proberen. Succes iig.