Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Maandag 11 November 2013

51 reacties

 1. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/asdfasdfasfasdf.png[/img]

  zo hoog was het ongeveer

 2. Leuk Danny! Zie ik mezelf ook nog even voorbij komen in je GoPro film. Morgenvroeg niets te surfen in Domburg geloof ik?

 3. zwaar gefrustreerd. net terug van een geklapte long en niets wilt lukken. zelfs niet met die mooie cleane golfjes van vanochtend. van de week nog maar eens proberen. kan het moeilijk kwijt zijn. al leek het er vandaag wel op.

 4. Even voor voor eens en voor altijd voor iedereen op een shortboard, longboard, bodyboard, SUP! en een waveski. De surfetiquette. Het kan niet vaak genoeg genoemd worden:
  http://purelifesurfschool.com/safety.cfm

  dus

  Degene die het dichtste bij de peak ligt heeft voorrang
  En niet degene die het eerst de golf heeft of staat, wat vooral nog wel eens door Suppers als onterechte waarheid wordt gebezigd.

  Verder een sociale regel. Als je net een golf gepakt hebt en komt terug in de line-up, ken dan je plek ten opzichte van anderen die daar al langer liggen te wachten als er een nieuwe golf komt.
  Peddel jezelf niet direct in een voorrangspositie (snaken) maar wees sociaal. Er komen echt nog wel nieuwe golven.

 5. Maandagochtend op scheef waren enkele jongens van Aloha weer lekker bezig. M. Six, T. Six en P. Tigges
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/surfweer.jpg[/img]

 6. Beetje off topic maar wil iemand nog een Roze met gouden glitters tot camper omgebouwde Renault Epsace kopen? 250 euro. Hij rijd prima en is motorisch perfect in orde. Je kunt er met 2 personen in slapen en je kan boards en bagage er in kwijt. Wij zijn er mee een maand naar zuid frankrijk geweest en willen hem nu snel kwijt. Bij interesse even mailen naar E.steinebach@hotmail.com
  Groetjes Ernst

 7. Nog eentje van gisteren. Ik weet alleen niet van waar. Hij kwam binnen via de upload.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11121132.jpg[/img]

 8. hoi, ik ben opzoek naar een winterpak, heeft iemand nog een oude liggen die ik kan overkopen? of weet iemand een goedkoop adres? was niet van plan om er heel veel aan uit te geven

  ik ben 180

 9. Ik heb twee jaar terug bij de Noordzee Boardstore een (nieuw) 5/4 Tikipak van een paar seizoenen terug gekocht voor een aardig prijsje. Nooit koud in gehad (ook niet bij temperaturen rond het vriespunt). Wel nogal stug en geen al te progressieve lining dus peddelen is voor een recreatieve surfer like myself loodzwaar…

 10. Offtopic, heeft er iemand wel eens een nachtsessie met volle maan gedaan in Nederland? Hebben wij hier genoeg licht met volle maan en een heldere hemel?

 11. @jip Heb nog een oude 5/3 oneill psycho 2 liggen. Is wel flink gebruikt, maar hij houd je de komende weken nog wel warm 😉 Mag je voor een prikkie in Utrecht komen halen als je wilt…

 12. Mooi filmpje danny!!

  Zit er al iemand stiekum naar vrijdag te kijken????…..:)
  Dikke swell en offshore licht windje zoals het er nu op windguru staat!!

 13. @ anti indroppel
  De regel don’t snake heb je zeker niet gelezen? Met andere woorden: als een supper of longboarder al 10 – 20 meter aan het rijden is dan moet je niet denken dat je er nog wel even tussen kan om de golf over te nemen.

 14. @roon,
  Snaken inderdaad ook niet juist.
  Echter, de regel wie het dichtst bij de peak ligt gaat internationaal boven alles.
  wanneer een longboarder of supper de golf bijvoorbeeld tien of twintig meter van de peak af pakt en een andere surfer met wat voor board dan ook ligt op de peak omdat die nou eenmaal op hem af komt, dan is de golf echt wel voor die laatste persoon, zeker als die al langer op die plek wacht op een golf. Ook al staat de longboarder of supper al.
  Dat is geen snaken.
  Snaken is je doelbewust in de voorrangspositie manoeuvreren ten koste van een ander, terwijl die ander nog maar net daarvoor op de voorrangspositie lag.
  Wel ff goed nadenken voordat je iets typt, gast!

 15. Dus wat betreft “dan moet je niet denken dat je er nog wel even tussen kan om de golf over te nemen” ….. dat dacht ik dus ff wel.
  Zeker als ik op de peak lig en die andere surfer op supper zich niet aan de sociale regels houdt.

 16. Misschien is het dan wel een goed idee als jullie niet naast elkaar in het water gaan liggen….. Volgens mij moet je elkaar vooral gewoon die golf gunnen op zijn tijd? Of is dat niet volgens de regels 😉

 17. Regels zijn regels en daar moeten we ons aan houden. Wel wordt ik schijt ziek van die longboarders die denken dat ze alleen in het water liggen. Het kan me aan me kont roestem dat jij eerder de golven pakt (dichter bij de peak of niet) maar je mag ook wel bedenken dat een shortboarder niet even snel die golf kan pakken. En dus mag zo een longboarder af en toe best wel even een golf overslaan en doneren.

 18. Al die regels… Relax and go surfing with some friends and respect each other!

  [img]https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1472040_197032307147659_558508364_n.jpg[/img]

 19. Ook heel irritant idd. Als je lekker met een man of 4 een peak deelt en er komen in een keer tegelijk 4 andere (vrienden van elkaar) bij liggen

 20. @sjenkie: helemaal eens, met dat gunnen, maar als het gunnen niet van twee kanten komt, schiet je daar weinig mee op.

  @surepuc: je slaat de spijker op z’n kop. Zou mooi zijn als anderen dezelfde houding aannemen als jij.

 21. @anti indroppen,

  Je zegt het zelf “Echter, de regel wie het dichtst bij de peak ligt gaat internationaal boven alles”……

  Dit is toch gewoon Nederland??? Niks internationaal…!!!

  Zolang je niet in Scheef of WAZ ofzo surft heb je sowieso geen last van indroppers. Doe je dat wel? tja…dan wordt er wel eens ingedropt.

  Los dat dan direct op dat moment op is mijn advies. Denk je nou echt dat de gemiddelde lezer hier jouw relaas zal hebben onthouden op het moment dat hij/zij op het punt staat om in te droppen….?

 22. Longboarders op de even dagen, shortboarders op de de even dagen. Haha. Come on waar gaat dit over. Heb meestal geen last van anderen en anderen niet van mij. Als je egoistisch in elkaar steekt en de ander niets gunt dan krijg je die ellende ja. En het lijkt me zo dat een shortboarder wel eens longboard en andersom (doe het zelf allebei) dus moet je wel kunnen inschatten hoe het voor de ander is. Soms zie ik wel eens gasten uit hun dak gaan tegen een ander. Verzieken gelijk de sfeer. Ook bij een( bijna) botsing zie je ze helemaal te keer gaan. Vooral op drukke dagen zit een ongeluk in een klein hoekje. Kun je ook af doen met een lolletje en kijken hoe het met de ander gaat en zeggen hoe het zit(vooral bij beginners die weinig van de regels weten)

 23. Internationaal.
  Dus ook in Nederland.

  En wat een geleuter… Zolang je niet in wijk en Scheveningen surft??? Alsof die regels daar minder gelden en we het dat maar moeten accepteren.
  Door dit soort gedrag vervaagt de mores en wordt de norm anders op dat soort plekken. Ik werk daar niet aan mee. Jammer dat jij het wel lijkt te dulden.
  Gelukkig liggen er in Wijk en scheveningen af en toe nog luitjes in die dit soort gedrag niet dulden.

 24. “die longboarders die denken dat ze alleen in het water liggen”

  Das op slechte dagen precies het enige wat ik doe eigenlijk, alleen in het water liggen. 🙂

 25. Op Marktplaatst.nl staat een zo goed als nieuwe RIP CURL FlashBomb (precies zo foutief gespeld; dus RIP CURL (los van elkaar) en FlashBomb aanslaat ipv los.
  Perfecte staat en nieuw €400(!!). Nu te koop (bieden vanaf €152).. Ik ben zelf 1.84m en hij is net een cm te kort bij mn mouwen.. Dus met 180cm perfect.
  Check de foto’s zelf.. Op te halen in Schev.

 26. Gun elkaar gewoon wat en geniet van je sport. Het is geen wedstrijd en als er een keer per ongeluk iemand op dezelfde golf zit jammer dan, er zijn er genoeg. En heb lak aan die veel te fanatiekelingen die al boos het water inkomen en iedere golf opeisen. Écht goede surfers/sporters delen en maken plezier.

 27. @ Anti indroppen

  Ik vind Nederland nou eenmaal geen natie…meer een soort polder-model. Vandaar dat ik de term Internationaal niet zo vind passen bij zo’n klein kikkerlandje met 4 keer per jaar echt goede golven (als je geluk hebt)

  Natuurlijk zouden de regels ook in Scheef of WAZ moeten gelden…..en dat doen ze ook best wel. Het is daar alleen vaak redelijk druk met daarbij een heleboel mensen die de regels niet kennen of aan hun laars lappen. Ook liggen er in Scheveningen een hoop luitjes in die vaak indroppen maar als er dan op hun wordt ingedropt gaan ze flippen…. Het zal me niks verbazen dat daar een aantal van de luitjes tussen zitten waar jij op doelt in jouw reactie.

  En ja….. ik drop ook wel eens in….vooral op duitsers….ik weet het, het is kinderachtig maar ik kan het soms gewoon niet laten.

 28. Die spot op de guru foto is wijk a zee
  Tis alweer een beetje anders nu maar nog steeds prima met sideshore en swell