Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Maandag 11 Augustus 2014

66 reacties

 1. Woensdag misschien even wat minder wind, totdat de occlusie overkomt (lijn met halve rondjes/tandjes).

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/08102722.jpg[/img]

 2. Zondagmorgen was aardig op de Wijk. Rond 08.00 uur nog veelbelovend met paar leukje ritjes maar na 10.00 uur kakte het snel in. Volgende keer toch maar met first light (als mijn bed me los wil laten)…

 3. Deze avond heerlijke dikke cleane bakken gesurft @ Danger beach Cadzand. ZW en laag water, classic!

 4. Cadzand was net dik aan! van 8 tot donker mooie holle linkse rollers. .mooie lange ritten kunnen maken..ben echt benieuwd wat morgen geeft. ..lekker stoked m’n nest in 🙂

 5. Begrijp ik goed uit het verhaal en de sms dat het vandaag iets te is voor een beginner? Of eventueel na 19:00?
  Thanks!

 6. Wijk werd zondag vanaf 15:00 veel beter. Dikke offshore wind met leuke heuphoge lijnen met best wat kracht.

 7. @ Acke en Johnny Utah,

  Waar ergens liggen deze spots waar jullie surfen in Cadzand? Was er zelf ook in zaterdag op het strand voor Moio Beach maar was niet al te best. Surf daar is meestal alleen mogelijk met hoog water. Zondag overdag was het waar ik gekeken heb nog harstikke flat..

 8. Yep, danger beach bij het haventje van Cadzand, loopt lekker met een ZW en laag water. Hopelijk vanavond weer maar tzal wat kleiner zijn dan gisteren.

 9. Om 10 uur vanochtend was het in Wijk eigenlijk iets te heftig voor me (kook-alert) maar na een tijdje werd het minder wild en was het uiteindelijk erg goed te doen. Ik vond het ondanks de wind en de klotsbak-op-zijn-tijd beter dan gisteren. Waarschijnlijk omdat er gisteren minder kracht achter de golven zat (maarre, kook-alert he, dus pin me er niet op vast).

 10. Zullen we met zijn allen nou s stoppen met dat kook geouwehoer? Je surft of je surft niet, als je maar lekker surft en fun hebt!! Dat gelabel de hele tijd. Veel plezier in het water allemaal 🙂

 11. Scheef Noord GING AF!!!
  bij het reeds afgesloten havenhoofd en wel tot 150m daarbuiten dikste bakken in maanden en misschien wel jaar(en)..!!! Dikke overhead +++ zo af en toe en Giga take offs! Beetje stroming Nasr buiten langs havenhoofd, leek een rivier van 20m breed.
  Na zaterdag lekkerste sessie in maanden! Net van 12:45-16:10.. Pfff

 12. Zeeland gisteren in de avond :

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMG_5425.JPG[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMG_5446.JPG[/img]

 13. Was ik t/m vorige week vrijdag in domburg, twee weken nauwelijks kunnen bodyboarden. Zie ik de foto’s van zaterdag overdag en ’s avonds. ZUUR 🙁

 14. Inderdaad: scheef noord ginf AF! In tijden (nou ja, behalve afgelopen zaterdag) niet zulke dikke bakken gehad. De langste en hoogste golf in 1 sinds tijden. Deze golf staat nu in mijn top 2 van mooiste golf Nederland. Unbelievable… En thumps up van medesurfers. Heerlijk. Jammer dat ik geen foto;s heb van vandaag, maar dit zal me lang blijven heugen. Maandag 11 augustus 2014; hiervoor hoef je niet naar het buitenland.

 15. @ Alwin Kluijt: bedankt dat je je foto’s online zet. Als je nog meer hebt, graag! Want dit soort dagen zijn zeldzaam.

 16. Waz weer lekker ruig vandaag alleen foto gemaakt niét gevaren zondag was top
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/DSC_0386.jpg[/img]

 17. Cadzand was vanavond een stuk minder dan verwacht af en toe kwamen er wel nog leuke lijntjes Door. Heup hoog soms wat meer

 18. De Noord zo vlak voor hoogwater idd dikke bakken!
  Heb Rien de Jager de hoogste drop zien maken.
  Bruce was ook lekker bezig! Zelf ook een dikke bak,
  Was nice! Ook nog voorbij de koppes van de Noord een dikke bak op m’n sodemieter gekregen,
  Die parkeerde mij gewoon ff op de bodem!!! In 16 jaar nog nooit meegemaakt!
  Gelukkig brak m’n leash niet……

 19. Als de wind uit het zuid-westen blaast en het getij is opkomend.. Is het dan handig om cappuccino te drinken of koffie verkeerd?

 20. Gisteren was ik in petten, maar er was niemand. Vond het een beetje te wild om er alleen in te gaan . Ik ga vanmiddag naar bergen aan zee. Gaan er nog meer naartoe

 21. Ben gisterenavond ter interesse voor de eerste keer is tot in cadzand gereden om te gaan kijken wat die laagwaterspot nu echt deed, maar er was amper iets… De zw wind stond wel side/off en er waren wel enorm cleane lijnen, maar heeft daar toch meer hoogte nodig…

 22. Oproep aan alle surfers van regio Aarschot (BE) die dit lezen:

  Heb net een jaar in NZ, Australië en Indo gezeten om te surfen, en met dat ik terugkwam kom ik steeds meer mensen tegen in onze regio die me zeggen: aahja jullie surfen, ik ken ook die en die en die surfen ook.

  Aangezien we van midden België zijn en steeds een stuk moeten rijden naar de betere spots, zou ik graag eens een idee krijgen van hoeveel surfers er nu in onze regio zitten, zodat we soms samen kunnen rijden en afspreken ed… of eventueel voor iedereen is iets te organiseren. Beter 1 volle auto dan 3 half lege…

  Indien je van hier bent en je aangesproken voelt stuur dan even je contactgegevens naar bjaspaert@hotmail.com! Ken je mensen, gooi het op Facebook ed en ik hoop zo een groot deel surfers uit onze regio te vinden. Heb hier ondertussen al best wat reacties op gehad dus zeker mailen!

  Thx!

 23. er zat flink hoogte in zondag en gisteren. kitesurf heaven. wat me opvalt is dat er geen golfsurfers aanwezig zijn op de beste plekken. sinds ik kitesurf zijn mn ogen geopend.

 24. Rollei actioncam 125euro bij de aldi
  [file]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/FILE0145.JPG[/file]

 25. @ Simme Volkers

  Misschien heeft dat te maken met het feit dat je met de condities van vandaag, gisteren en eergisteren gezien de absurde stroming niet op die plekken in postie kan blijven als golfsurfer???

 26. @@: das ongeveer 1/20ste van de totale foto…
  Ik vind het geen slechte deal met 10 fps..

 27. in de meeste gevallen klopt dat hoor. hoewel de derde bank vaak zo goed is, tis gewoon zonde dat daar niemand ligt. ik bied hierbij mijn diensten aan om iemand daar heen te slepen 😉

 28. Gelukkig hebben we nog de old school ‘rederij-trip.nl’..

  Krijgen die ook weer eens wat verkeer;-)

 29. Ik kreeg de push van het tij op mn hoofd, rond 16.30 achterste bank dikke dikke hollandse bakken! daarna was er geen doorkomen meer aan!

 30. Vandaag weer een aanvaring gehad met een kitesurfer, deze beste meneer lag in de knoop met een andere kiter. Peddelend naar de bank raakte ik ze touw. Beste meneer riep gelijk dat hij me wel even het ziekenhuis in zou slaan.

  Afijn; Zoals Rob Geus het zou zeggen; “Man, man, man”

 31. DARN!
  Noord 20 – 22 was lekker achterin.
  iemand een idee wie die fotograaf op t havenhoofd was?

 32. Vanavond wederom lekker gesurft op Scheef Noord. Op zelfde plek als gisteren de piek. Wel slapper, dus longboard nodig, maar wederom lange ritten! Nice.

 33. @ kiters: idd zag ik vandaag ook een kiter die heel snel heen en weer schiet. Gevaarlijk. DIe kiters behoren op hun eigen plek te kiten (ten noorden van de 1ste golfbreker). Levensgevaarlijk zoals zij dat doen. Ik zeg er meestal wel wat van. Als ze me kunnen horen.

 34. ik wijs altijd naar de rechts als die kiters/windsurfers langs varen. Soms werkt dat, maar dan komt weer een andere pino langs. Ik voel me soms een grensrechter daaro (Noord), lol