Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Maandag 1 September 2014

88 reacties

 1. Het zal met jouw board nog wel net gaan, Mark. Golfperiode is goed, hoogte niet. Maar dat compenseert elkaar.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/2014-09-01 09_37_16.jpg[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/06091020140131.jpg[/img]

 2. HELP HELP HELP

  Zondag middag op Hoek van Holland onze go pro verloren, stom genoeg los gekomen van de wriststrap 🙁 🙁 🙁
  Mocht iemand hem vinden of gevonden hebben stuur aub een mailtje naar mij huijbersroc@hotmail.com

  de wifi naam is mattijsmeijer 16gb micro sd card wat leeg is.

  HELP HELP HELP

  alvast bedankt !

 3. Noordwijk was net aan te surfen, toch lekker poedelen in de zon.
  De 30 cm die er stond leverde lange ritjes op.

 4. Hoi allemaal!

  Zaterdag 30 augustus ben ik mijn Go pro in de zee kwijt geraakt…
  Ten hoogte van de gele pier paal recht tegenover de vuurtoren (dichtbij hart beach), Scheveningen !

  Op de SD kaart staan foto’s van Lowlands en een paar foto’s van ons op het strand die dag gemaakt.

  Als iemand de gopro heeft gevonden en dit kan aangeven dan ben ik je voor eeuwig dankbaar ! ! !

  Ik ben te bereiken via: 0614743185
  & marelvdbosch@gmail.com

 5. gratis tip 🙂

  [img]http://s2.static-iceb.org/pov/media/catalog/product/cache/3/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/g/o/gopro-floaty-with-waterproof-backdoor_1.jpg[/img]

 6. ja twas best te doen er zat nog een beetje swel met enige push klein maar cleane lijntjes dus ik heb me nog prima vermaakt vanochtend en twas ook nog super lekker weer

 7. Vanochtend op Domburg met de sup nog wat cleane knie hoge lijntjes kunnen rijden. Prima weer om buiten te spelen 😉

 8. Even een flatspell onderwerp. Wie weet er een gave lokatie om te overnachten in de buurt van plettenberg baai (SA)? Liefst met uitzicht op strand, voor 4 personen. Alle tips zijn welkom

 9. “Vandaag in Scheef een soort cameratje gevonden op het strand met zo’n akelige lithiumbatterij erin. Heb de lithium accu eruit gehaald en ingeleverd in de batterijenrecyclebak bij de fotograaf want zo’n ding is echt heel erg schadelijk voor de directe flora en fauna omgeving wanneer dat ding gaat lekken. De rest heb ik in de plastic recyclebak gestopt”

  Jammer hoor gopro’s en NARCISME!!!

  Alsof er nog niet genoeg plastic in de Noorzee (en alle andere… plus de oceanen) drijft/ligt!!!

  https://medium.com/matter/the-terrifying-true-story-of-the-garbage-that-could-kill-the-whole-human-race-b17eebd6d54

  http://www.trashurehunt.org/

  http://plasticsoupfoundation.org/

  Laat overtollig plastic aan de wal!!! Je gaat toch surfen om het surfen??? Niemand zit te wachten op die achterlijke statische beelden van iemand die niet kan surfen, geschoten door een gopro vastgeplakt (maar vaak dus niet vast genoeg) op de nose van een surfboard of aan een pols.
  De enige vette beelden die ik van een gopro heb gezien waren geschoten vanaf een lange handheld stok, een lange stok verticaal gemonteerd op de tail en onder een drone maar dan nog…is het ’t risico waard dat je zo’n bijna onverwoestbaar stuk plastic en chemie verliest in de zee waar wij van leven??? Voor je eigen ego???

  Als je dan echt mooie shots van jezelf wil en jezelf zo vet goed vindt, huur dan een goede fotograaf in. Er zijn er zat! Ray Max, Jan Bijl, Danny Bastiaanse, Melchior Nigtevecht, Alwin Kluit enz. enz. Wanneer die tijdens je sessie plaatjes van je schieten is dat denk ik net zo duur als een gopro. Je hebt dan alleen wel echte goede shots van jezelf in de betere resoluties. Of ze ook echt mooi zijn hangt natuurlijk af van je eigen surfkunst….

  Ja, ik ben een hippie!

  Peace!

 10. Van 18:45 tot 19:45 aangekloot bij ouddorp. Met een dikke retro fish toch nog wel wat kunnen pakken. spectaculair was het helaas niet

 11. @Joris
  Albergo for Backpackers in Plettenberg Bay is een goeie om heen te gaan! Dicht bij het strand, supermarkt, gezellig ingericht, tv room, braai, hangmatten, mooie tuin, apreski hut met haardvuurtje en katten etc.

 12. @girus

  hippie gedraag hebt helemaal voorkeur over de verkrampte yuppie!!!

  doe mij meer lol in’t water 🙂

 13. Jij gaat ook altijd op de fiets naar het water? Je gaat ook nooit op surfvakantie en zeker al geen vliegreizen? Het zou namelijk wel heel asociaal zijn als je het milieu zo zwaar belast met CO2 omdat jij zo nodig even moet surfen. Na het surfen douche niet en al ga je douchen dan is het een koude douche. Ook een koud biertje zit er niet in voor jou, want hé, die koelkast dat is toch zo’n smerige milieuvervuiler…

  Prima als je bewust leeft en anderen bewust maakt, dat probeer ik ook. Maar vrijwel alle westerse mensen zijn extreem grote vervuilers. Als jij anderen zo hard verwijt dat ze iets fout doen, dan ben je of zelf een extreme uitzondering of je bent blind voor je eigen gedrag/bijdrage tav een “beter” milieu.

  Ik hoop hiermee op zijn minst bereikt te hebben dat alle hippies hun smerige VW T1 busjes vervangen door elektrische auto’s :).

 14. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Schermafbeelding 2014-09-02 om 09.37.06.png[/img]

 15. Helemaal niets is het nu al niet. Dus wie weet!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/01091020140256.jpg[/img]

 16. Het produceren van een elektrische auto is erg milieu vervuilend en het restafval ook! Don ’t believe the hype.
  Maar een beetje offtopic allemaal.
  Peace out!

 17. ja ja kinders….het is flat en we beginnen weer met bashen.. ook vervuiling…
  doe gewoon waar je heel erg blij van wordt en deel die blijdschap. Bedenk er wel bij dat je blijdschap zo min mogelijk ten koste gaat van een ander (mens, plant of dier) Een biefstuk eten kost bijvoorbeeld het leven van de koe, maar met die energie en blijdschap kan ik me wel weer inzetten voor het verbeteren van iets anders postiefs..ik draag de verantwoording over de impact van mijn keuze. Met andere woorden… denk na over je gedrag.. en wees bewust van de kosten/baten ervan voor alles waar het impact op heeft.. en als iemand je daarop wijst is dat alleen maar goed.. hoe meer je vanuit alle perspectieven leert kijken hoe beter je wordt in het maken van de beste keuzes..opzich best makkelijk.

  Oja en niet zo generaliseren allemaal..Hippies, Yuppies, Ballen en vrije vogels..kijk naar je innerlijk en laat je niet afleiden door het uiterlijk.

 18. Wat een Crap Girus!

  Vis heeft gelijk over Surfboards en alles wat ermee te maken heeft met produceren en afvalverwerking!
  Want zo milieubewust is de Surfer niet!
  In al de jaren vergaat bv een Epoxy board beetje bij beetje in dat komt in het milieu terecht omdat het chemisch proces doorgaat had of niet!

  ik vindt dat Shapers veel meer op Natuurlijke wijze over moeten stappen in duurzame Hout soorten zoals Palomnia hardhout ( waterdicht) zonder Epoxyschil of Bamboo etc etc!

  Het vereist een ander productieproces maar zeker wel mogelijk!
  Trouwens, Handshapen is uit, Met een 3d Frees maak je uit een blok licht hardhout een tot op de milimeter perfect Surfboard met Vinnen en al! duurzaam en veel goedkoper!

  Wie wordt de eerste Shaper met het Groenlabel!

 19. Misschien moet je wat meer naar je eigen filosofie leven want het eten van biefstuk is wel gelijk eventjes ongeveer de slechtste voedselkeuze met betrekking tot vervuiling/waterverspilling/dierenwelzijn/veevoerproductie en tal van andere zaken. Dezelfde energie haal je ook uit een bakje spinazie, en die ‘blijdschap’ van je zal van zeer tijdelijke, oppervlakkige aard zijn, die naar mijn mening absoluut niet in verhouding staat tot het systeem van leed voor mens, dier en milieu waar je aan deelneemt.

  #nothatin’, just my opinion

  Peace

 20. Hoop dat er snel weer golven zijn. Een gopro is toch gewoon een camera en daarmee leg je vooral belevenissen vast die je anders misschien zou vergeten? Net als 100 jaar geleden. En natuurlijk laat je dat aan anderen zien, dat verkleint alleen maar de kans dat het geheugen vervaagt.
  Samen roep je herinneringen het beste op, niet waar? Dat is ook de reden waarom ik het altijd leuk vindt om met minimaal 1 andere surfer een sessie te delen. Maar dat is dan ook meteen het maximum. Okay vooruit 2 dan, haha!

 21. mooie aanvulling inderdaad… je hebt gelijk. Zo leuk is het dus… Iedereen denk t beter te weten maar maakt zelf ook nogsteeds genoeg keuzes die nog beter kunnen. Zo ik ook…Spinazie is soms beter dan de biefstuk.. natuurlijk afhankelijk van hoe die bief geproduceerd is heeft deze dessalniettemin zeker meer impact op de wereld dan het blaadje spinazie. En toch wil ik m hebben..die bief! niet elke dag.. maar zo een keer in de twee weken..ja zo arrogant kan ik dan zijn. maar ik vind mijn blijdschap 1 x in de twee weken dus zo belangrijk dat ik de impact van mijn beslissing op de wereld om mij heen accepteer. En de vreselijke last van mijn destructieve biefstukverheerlijking op mijn schouders draag.. oef…das zwaar…zou ik bijna nog meer biefstukken voor moeten eten om het aan te kunnen 😉 alle gekheid op n stokje.. je keuzes hebben impact..dat geld voor iedereen en dus ook voor mij. dank voor de reflectie wordt gewaardeerd!

 22. Ik shape graag met hout, met de hand, en gebruik liever geen glas en epoxy.
  Het probleem is dat de alternatieven nog duur zijn, moeilijk te krijgen en mensen willen het niet betalen.
  Probeer maar eens lange balsa balken te vinden langer dan 125cm, en daarnaast moet balsa wel een glas laag of bamboe vezel. maar ja, dan praten we over een boardje die begint bij materiaal kosten van 450€ ipv 100€.
  Paulownia is duur en niet te vinden in NL, bamboe is een goede optie maar dan moet het ook een hol board zijn, dat is erg veel werk en koop je die niet zo snel voor onder de 1000€ vindt.
  Ik denk ook dat er genoeg shapers zitten te wachten op betere materialen. met name een goede hars.

  greets

 23. Heeft iemand hier ervaring met softracks?

  De bedoeling is om er mee naar Noord Spanje te rijden maar ook af en toe in Nederland te gebruiken. Zijn ze daarvoor sterk genoeg, of kan ik beter investeren in een hard rack?

  En wat is bijvoorbeeld beter:

  http://www.surffcs.com/shop/surf-auto/fcs-premium-soft-racks-single
  of
  http://www.surffcs.com/shop/surf-auto/fcs-cam-lock-soft-racks-single

  of maakt sluitingssysteem het eigenlijk niks uit? Tips over andere merken etc. zijn natuurlijk ook zeer welkom

  Thnx!

 24. Ik ga nog eerder een sup huren dan me met deze discussie bemoeien, haha!
  Tijd voor golven ja…

 25. Volgens de voorspellingen gaat de swell in frankrijk aardig droppen, nou was ik wel van plan dit weekend naar capbreton te rijden. Denken jullie dat er wel wat loopt met die lage swell maar een hoge swell periode daar?

 26. dames en heren ik zie hier veel reacties die erg veel op het zendelingen syndroom lijken; ik weet hoe het is en wat jij doet moet anders…. leuk om te lezen!

 27. Webcam Wijk ziet er nog niet veelbelovend uit… stilte voor de swell?!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-248.jpg[/img]

 28. Jongens hoe zit t nu met die 17 sec 6 meter swell in the UK?

  Is hier beeld van te vinden ?

  Kan ik niet surfen dan graag wel golfjes kijken :p

 29. ik vertrek vrijdag richting lacanau ik denk dat er dit weekend wel aardige longboardlijntjes zullen staan, wel niet echt hoog (msw zegt 2-3 ft.)

 30. Ik zou zeggen: spaar voor een echte dakdrager. Ik heb de afgelopen vakantie de handyrack gekocht en wat een drama was dat. Dit is een opblaasbare softrack die met spanbanden op je dak (door je deuren) wordt gespannen. Na 200 km snelweg waren 3 van de 4 kamers lek, waarschijnlijk Door de druk van de wind. Tot overmaat van ramp ging het regenen en al waas Ik gewaarschuwd voor een beetje lekkage was Ik niet voorbereid op 4 niagara watervallen in mijn auto. Stoelen nat, kunsten nat, kussens en beddengoed voor op de camping nat. Kortom: koop een normale metalen dakdrager en bespaar je zelf een hoop ellende.

 31. Softracks werken naar mijn ervaring prima, al meerdere keren mee gereden (o.a. naar Frankrijk, Cornwall).
  Bandjes kunnen soms beetje trillend/ klapperend geluid maken, en bij veel regen kan er soms een druppeltje water naar binnen sijpelen. Maar alles blijft prima op z’n plek zitten, ook bij snelheden tot 130 km/h.

 32. Ik heb persoonlijk geen goeie ervaringen met softracks. Het trilt heel luid, en bij een hogere snelheid (+110) is het niet te houden van het lawaai. Ook gingen de boards serieus zwiepen.

  Wel moet ik erbij zeggen dat er een shortboard en longboard op lagen.
  Er werd beweerd dat dit geen probleem zou geven, maar dat was het wel.

  Standaard surfracks zijn een stuk betrouwbaarder. Ik en mn vriend zouden ze echt niet meer kunnen missen.

 33. @@girus: holy shit, 1600 treinwagonnen met munitie in zee gedumpt, waarvan 1/3e mosterdgas!!
  Die mensen die dat 2meter diep hebben gedumpt, zijn echt dom!
  In welk land is dat ook weer,knokke?

 34. @ @france:

  Vaak komt het hier wat hoger uit dan wat msw aangeeft is mijn ervaring. Zelfs wanneer er 1 feet wordt aangegeven kun je met de juiste omstandigheden nog surfen, al stelt het natuurlijk dan niet zo veel voor.

 35. Goede tip!

  Ps. Ik mis de + of duimpjes voor handige reacties. 😉 zie bijvoorbeeld tweakers.. Das pas pas handig met de plusjes de minnetjes gedaan.

 36. Had nog een oude dagdrager liggen… 4 gaten in het dak geboord 4 bouten erdoor en dicht kiten… en hopa 130 km per uur naar Frankrijk met een longbord op het dak

 37. Waardeloos die softracks. Tenzij je binnendoor gaat rijden en niet boven de 80 komt. Echt strak krijg je het niet en naarmate je wat km’s maakt gaat het losser zitten en je boards eng zwiepen+lawaai maken, dus moet je het weer strakker stellen. Ik durfde er niet harder dan 120 mee, terwijl ik met gewone dakdragers gerust 150 rij. Tip: Je sjorbanden waar ze midden over je board gaan even met een tapeje omheen rond maken en weg is het gezoem.

 38. Heb ook softracks al 3 keer mee naar Frankrijk gereden.
  Enige wat je wel moet doen is voor en achter een extra spanband plaatsen dan kan je rustig door karren 🙂

 39. Wat een gelul allemaal. Kan er vandaag nog gesurft worden. Dat is toch een betere vraag! ik dacht dat er vanavond iets zou binnenkomen maar nu ben ik het spoor bijster.. please enlighten me.

 40. Zie ook niet zo de voordelen van softracks ten opzichte van de stevigere en betrouwbaardere ‘gewone’ dakdragers. Voor de meeste auto’s zijn op Marktplaats wel betaalbare tweedehands dakdragers te vinden (heb zelf een setje voor een VW Golf III in de aanbieding). Softracks lijken me vooral handig als je met het vliegtuig op surfvakantie gaat en ter plekke een auto huurt zonder dakdragers. Maar zoals met alles lopen hier de meningen weer flink over uiteen 😉

 41. Iedereen bedankt voor de tips en info! Ik ben er nog niet helemaal uit maar nu weet ik in ieder geval meer.

  @Dizzy79: ik rij zelf een oldtimer waar geen roofracks voor bestaan dus dan wordt een softrack interessant (voor korte stukjes). Overigens ga ik met een andere auto van een vriend naar Spanje, maar om nou een dakdrager te gaan kopen voor een auto van iemand anders dat je dan zelf niet meer kan gebruiken is ook een beetje jammer

 42. Touchwood, ik kan je uit die droom helpen. Geen golven vanavond. Eerstvolgende golven pas a.s. weekend als de stroming meer naar noord gaat.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/ukmo32091420140306.jpg[/img]

 43. Vlak, maar toch wel lekker met dat zonnetje!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/_MG_5797 2.jpg[/img]

 44. @softracks
  Ik heb goede ervaringen met de softracks. Boards zitten goed vast.Het maakt wel wat meer herrie als je boven de 100 km/h komt, maar is goed te doen, Gewoon de radio iets harder zetten.

 45. Ik wil meer van ditte…!! Weekend schijnt wel ok te worden geloof ik?

  [img]https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/10615459_285738868277002_4196512107632438795_n.jpg?oh=cd3be60bfe2bb48ce5218740d92bb138&oe=5465A257&__gda__=1416986465_8dab373b94c7a9ce1641dfa22f293bde[/img]

 46. Ben ondertussen een hoop gewend te lezen hier, maar gaat het nou serieus over biefstuk…….?!?!

  Is de K13a trouwens overleden ofzo?….

 47. Ik heb net met mijn stinkende vw bus 14 koeien aangereden, gelukkig heb ik dit met mijn gopro kunnen filmen, want die zat nog op mijn asbest surfplank geplakt. Toevallig kwam ik net terug van een surfsessie en die plank zat dus nog op mijn dak gebonden en de camera liep nog. Nu zit ik met 14 koeien aan biefstuk, maar die gooi ik maar weg, want biefstuk eten is slecht voor het mileu.. Moraal van dit verhaal! Je kant beter surfen dan over over domme dingen leuteren..

 48. In safetyinstructies van thule en fcs (heb ik dan) staat dat je ook niet harder dan 100 km /uur moet rijden met boards op je dak; daaar zijn spandbanden / dragers niet voor ontworpen. De gevolgen zijn best ernstig als iemand een board door zijn voorruit krijgt. Ik neem het risico niet.
  Vandaar ook dat alles zeker gaat klapperen boven de 100.

 49. Eens over die batterijen. Dat is idd rotzooi!!. Ik heb t verder ook niet op de zelfgeile gopro”s …. maarja dat moet iedereen dan weer zelf weten. Wel goed te beseffen dat je dus chemisch afval in je geliefde zee achterlaat als je die gopro kwijt raakt, niks mis mee om je daar goed bewust van te zijn en dat is iedereen hopelijk wel nu na de post van girus.

 50. Ik ben mijn wegwerp camera verloren er zit een kartonne hoes om en op het rolletje staan 5 foto’s als iemand hem vind graag niet m’n foto’s ontwikkelen zijn naakt foto’s van maxima

 51. Grootse nadeel van softracks in NL is dat als het regent water langs de spanbandjes je auto inloopt. Verder lijkt het met vaste dakdragers net even wat vaster te zitten en minder te klapperen.

 52. Die softdinnen zuigen en het lekt.dat gepiemel over een gopro ook.beter is dat er een klein golfje onze kant op gaat lopen.

 53. Kijk is verder dan je neus lang is. Paulo wnia is dirt cheap en vrij makkelijk te krijgen ook hier dan zit je meer richting de 100 € per boardje aan hout.. Maarja wie niet wil zoeken zal zijn klantjes dure dingen verkopen

 54. Ik zit vanaf zaterdag in Mimizan. Net 4 lekkere dagen gehad maar nu zakt het aardig in en is er onshore wind. Ik kan richting het weekend nog wel een updateje geven…

 55. ik ga ook die richting uit, een update zou wel geniaal zijn! msw geeft bedroevende condities ….

 56. zou er morgen iets komen? en dan met opkomend of afgaand?
  ben morgen vrij!

  Ben tijdje weg geweest 😉
  thanks

 57. ik hoop het, @vrijdag! meer kans op zaterdag nog denk ik.. wil morgen rond 18h00 iemand zn eerste surf/paddlelesje geven, maar helemaaaal flat is ook weer zo saai.

 58. Even een pannenkoekvraag (het is tenslotte flat-as-a-pancake) over de 3D spectra: in welk golflengte-bereik (mHz) liggen de surfbare golven uit Noordwest? Is dit nog afhankelijk van de swell-richting en bijv. welke meetboei je bekijkt?

 59. Misschien komende zondag wel wat surf :

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/nvg10.swlwvht.072.europe2.jpg[/img]

 60. Het front (swellfront in deze) haal zondagavond misschien net de waddeneilanden. Zoals het er nu uitziet is het wachten tot maandag..

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/05092120140449.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/03092220140414.jpg[/img]

 61. maandag ochtend lijkt me wel wat te worden? lets hoop so ,want dan kunnen het we weer over surfen en golven hebben hier