Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Donderdag 8 oktober 2015

75 reacties

 1. A12 boei laat nu pas het draaien van WZW naar NW zien in de richting op 100-200 mhz (de range waarbinnen de nieuwe swell zit). Die begint bij een periode van 7 seconden en meer dan 3 meter nog een heel stuk ten noorden daarvan, in de buurt van de Anasuria boei.

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/7de89.jpg

  Bron:
  http://www.rijkswaterstaat.nl/apps/geoservices/rwsnl/awd.php?mode=html&projecttype=golfgegevens&category=7&loc=A12&net=LMW
  De eerste in het rijtje van http://www.rijkswaterstaat.nl/apps/geoservices/rwsnl/awd.php?mode=html&projecttype=golfgegevens

 2. Betekenen deze boeimetingen nog wat voor je voorspellingen in de surfsms, of klopt die ook met deze nieuwe gegevens nog steeds? En ik vraag dat vooral met het oog op een mogelijke sessie aan het eind van de middag richting HvH. Het lijkt erop dat het met het lage water rond die tijd en nu pas draaiende swell lastig wordt voor de golven om daar goed door te komen.

 3. Hoe meer naar het noorden, hoe beter die het oppakt. Maar geen wijzigingen op de eerder verstrekte info verder. Laagwater is niet zo’n punt vanwege het doodtij.

 4. Het zijn ook meerdere peaks, voorin en achterin. Dat is ook het nadeel van doodtij, golven komen niet helemaal over de achterste bank heen met hoogwater.

 5. Help!
  Ik rij zodirect naar de Vendee / Les Dunes, maar mijn appartementreservering is gecanceled.
  Iemand een suggestie voor een leuk last-minute appartement in de buurt van sufspots?
  Het gaat om twee personen, drie boards en een auto.

 6. Leuke sessie vanmiddag op de noord, alleen jammer dat sommige mensen denken dat goed kunnen surfen je het recht geeft om iedereen om je heen uit te mogen schelden en te bedreigen..als je zo ervaren bent zou je moeten weten dat je de golven met 200 anderen gaat delen.dat kan ook juist dikke pret zijn..ikke niet begrijp.
  wel onverwacht lekkere golven vandaag!!

 7. idd jammer dat er zo’n mensen zijn, zee is van iedereen, laat maar lullen die boys

  trouwens dikke merci voor de surfreports tobias

  jorge

 8. Je bedoelt de shortboarder met het vlassige haar op z’n kin en het bloempotkapsel? Volgens mij had ie inderdaad wat mentale problemen…

 9. @Frans Sjudorans
  Moest jij niet werken dan????

  Oogbal Noord nu…
  Om te huilen… Onshore kniehogemush.

  Harde werkers die nog willen gaan…
  Bespaar je de moeite

 10. Is die foto in Petten gemaakt? Volgens mij herken ik mezelf. Heerlijke sessie daar in ieder geval! Groot deel alleen gelegen met wat zeehonden in mooie cleane golven!

 11. Wijk aan zee 14:00-16:00uur was best leuk met af en toe lang lopende (heup en schouder hoge) golven. Het was lekker druk, maar iedereen was aardig en relax zoals het hoort natuurlijk!

 12. Hey Tobias,

  Denk je dat er morgen nog wat te lessen valt in Noord-Holland?

  Welke tijd zal de beste condities geven?

  Neem aan dat er geen alerts via de sms komen…

 13. Maasvlakte was niet gewelsig gisteren tussen 15-17, veel chop en ondanks doodtij vond ik het raar stromen met afgaand…desondanks nog wel wat goede golven er uit weten te pikken, maar op die golven na overall eigenlijk best bagger

 14. Ivm het gezonken schip voor de Begische kust:
  Zijn er surfers in Belgie en Zeeland (of misschien zelfs verder noordelijk) die olie in zee of op het strand hebben waargenomen?

  We proberen in kaart te brengen tot hoever vervuiling zich uitstrekt en hoe hevig het is!

  Let us know!

 15. In Cadzand alleen 1 met olie besmeurd flesje gevonden. Verder niks in het water of op het strand.

 16. @Surfider Foundation Holland, check dit bericht via Windsurfing Zeeland op FB:

  PERSBERICHT RIJKSWATERSTAAT
  …………………………………………………………
  Geen olie op Zeeuwse stranden van vrachtschip Flinterstar
  Wel 1 besmeurde dode vogel aangespoeld en ruim 100 besmeurde vogels waargenomen
  Rijkswaterstaat schouwt daar waar nodig de Zeeuwse stranden op aangespoelde olie(resten) van het gezonken vrachtschip Flinterstar. Tot op heden zijn er geen olieresten aangespoeld. Het aanspoelen van kleine olieresten blijft weliswaar mogelijk. Wel is er in de loop van de dag 1 dode, besmeurde zeemeeuw aangespoeld en zijn er ruim 100 besmeurde vogels waargenomen. Rijkswaterstaat blijft de kust de komende dagen schouwen en monitoren.
  Luchtinspectie en modelvoorspellingen
  Rijkswaterstaat stelt op basis van inspectievluchten en modelvoorspellingen (waterstroming en windverwachting) een verwachting op of er olie zal aanspoelen aan de Nederlandse kust. Rijkswaterstaat werkt hierbij nauw samen met de Vlaamse autoriteiten. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft woensdagavond telefonisch contact gehad met de Belgische staatssecretaris Bart Tommelein. Beide bewindslieden hebben afgesproken nauw met elkaar in contact te blijven om de gevolgen van de aanvaring zoveel mogelijk te beperken.
  Bij de laatste inspectievlucht vanmiddag boven zee waren er geen olievlekken meer zichtbaar. De verwachting is dat er geen olieresten de Zeeuwse kust bereiken. Rijkswaterstaat blijft de kust de komende dagen wel schouwen en monitoren.
  Besmeurde vogels
  Dode vogels worden direct geruimd door de diverse aanwezige instanties. Deze vogels worden voor onderzoek aangeboden aan een laboratorium. Levende, besmeurde vogels worden door medewerkers van de dierenambulance zo mogelijk gevangen en afgevoerd naar vogelopvangcentra.
  Bestrijding olie bij de bron
  De olieuitstroom uit de Flinterstar is op dit moment nihil. Mogelijk latere uitstroom wordt ter plekke geruimd. De Vlaamse autoriteiten hebben hiervoor twee schepen, de Hebocat7 en de Interballast1, ter beschikking. Beide schepen krijgen hierbij ondersteuning van de Arca, het oliebestrijdingsvaartuig van Rijkswaterstaat.
  Achtergrond
  Dinsdagmorgen 6 oktober om 04.00 uur vond een aanvaring plaats in Belgische wateren tussen de gastanker Al Oraiq en het Nederlandse cargoschip Flinterstar. De Flinterstar is na de aanvaring vrijwel geheel gezonken, alleen het voorste deel steekt nog boven water en wordt door de berger drijvende gehouden. Het schip ligt op een zandbank langs de vaargeul en is stabiel.
  Door de aanvaring zijn twee soorten olie vrijgekomen: zware stookolie, en lichte olie, beiden afkomstig uit de machinekamer.

 17. Heeft iemand misschien net een leash “gevonden” op het strand van scheveningen noord aan het eind van het betonnen pad?

 18. pffff, ik kan eindelijk weg van kantoor, maar de mooie golfjes zijn weg zo te zien. Hopelijk brengt de straffe noordooster de komende dagen nog wat en anders volgende week…

 19. Man, man wat was het lekker. HvH 12.00-15.00 super clean, heup hoog, zonnetje. Windstil, 8 man. Thanks for the call Tobias!

 20. Heb net gehoord dat er olie zou aangespoeld zijn in Vlissingen?! Iemand weet of er ook in Domburg al olie vlekken zijn aangespoeld of voor de kust drijven?

 21. Toffe foto’s van wijk! Vanmorgen tussen 10-12 was het fantastisch en een relaxte sfeer in het water plus een klein zonnetje. Stoked!

 22. @ Dirbee ..
  Lekker man .. helaas werk, werk .. en werk …. sparen voor 3 weekies portugal .. 🙂

 23. Windsurfers hebben woensdag olie gezien in Domburg. Vandaag is er tussen Westkapelle en Vlissingen olie opgeruimd. Kans bestaat dus op olie in Domburg.

 24. DIrbee! Gave foto’s! Hoe kan ik jou bereiken met een paar vragen over die foto’s?

 25. Kun je me eens uitleggen waar er volgens jou dan golven rollen bij Natural high? Heb er pas nog stil gestaan toen ik naar Ouddorp reed.. Ouddorp was wel aardig maar niks te bekken bij NaturalHigh hoor?

 26. Ik denk dat ik wel kan uitleggen, er loopt een zandbank diep in zee van ouddorp naar schouwen duiveland. alleen met springtij komt het over die bank heen…

 27. ”@@Tobias”
  Hmm okee, dus met een noordeswell en springtij kan Natural high lopen? ..
  Woensdag kan ik en geven ze golven op, EN is het hoog water s’middags!
  Ben benieuwd!!

 28. hallo ik surf regelmatig aan de Twins in Bredene (Belgie)
  weet er iemand als er veel verschil is tussen het Ooster en de twins?

 29. Het staketsel houdt de wind tegen , de zandbanken liggen er iets beter en de stroming is er vaak ook wat minder.Ook is er naast het staketsel een chanel die kunnen helpen bij het naar buiten gaan op grote dagen( een paar keer per jaar). Maar er zijn ook wat nadelen aan de spot. Het is de drukste spot van België, wat resulteert in minder golven per persoon.De iets betere golven wegen niet op tegen de drukte voor mij. Er zijn al niet zo veel golven in België en ze dan nog moeten delen met veel mensen resulteert wel eens tot confrontaties in het water.

  Ik ga er alleen heen als het echt nodig is om te kunnen surfen, dus bij veel wind of grote golven.

  Dit is de vergelijking met de rest van belgie, in Bredenen heb ik al meer dan een jaar niet gesurft (liggen er wat vette banken voor de moment ? )

  grz

 30. Even normaal antwoorden kan ook. Jij bent vast en zeker pro en stelt nooit een vraag ?
  Jij bent een van de redenen waarom ik niet veel naar oostende ga surfen, je hebt er een paar van die marginalen die denken dat ze de local zijn. Ga eens buiten oostende surfen en je zult merken dat er niet zo veel verschil is.

 31. Volgende week herfstvakantie! Een week waar veel van ons richting frankrijk afreizen. is het mogelijk dat er hiervan een update komt Tobias?

 32. Ja dat dacht ik eigenlijk zelf ook al! Natural High in al die jaren nog NOOIT wat zien lopen..