Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Donderdag 8 Augustus 2013

81 reacties

 1. Dat er nog iets aan zit te komen is echter met 1 blik op de onderstaande twee grafieken goed te zien. De roder worden van de bult op het bovenste plaatje is te wijten aan de depressie die begin deze week nog bij IJsland lag. Deze swell is vrij klein, maar wel krachtig en heeft een lange periode van 8 tot 10 seconden. De meting is afkomstig van de Anasuria boei die bijna 600 kilometer ten noorden van ons ligt. Het roder worden van de bult op het daaronder liggende plaatje wordt veroorzaakt door de toename van swell door de lokale wind in de Noordzee. Deze swell heeft een veel kortere periode en heeft daardoor ook meer tijd nodig om onze kant op te komen.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/13mm32023242.jpg[/img]

  bron: http://www.meetadviesdienst.nl/nl/water-en-weer_metingen_noordzee_3d-spectra-golven.htm

 2. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/java11mm37023239.jpg[/img]

  Lijkt genoeg in te zitten op dit moment, maar richting had wel meer WNW gemogen. Nu schuift het min of meer langs de kust tenzij getij het naar binnen weet te loodsen.

 3. van 15.23 tot 17.47 lopen er 124 meter ten noorden van het strandopgangetje bij parnassia elke 56 seconden 3 tot 4 golven van tussen de 60,5cm en 74,3 cm

 4. Nu nog niks op Texel. Kniehoog en blown out.

  @Tobias: Hoelaat zou de swell binnekomen ?

 5. ??? Volgens mij zie ik toch een aantal mensen erin liggen op de aloha webcam.
  helaas moet ik vanavond naar een verjaardag want zelf kniehoog zou ik al prima vinden na een maand niet erin te hebben gelegen.
  Is de verwachting dat het morgenochtend vroeg goed te doen is?

 6. ben bang dat die swell helaas niks weet te brengen.
  wordt toch steeds duidelijker dat in nederland blijven wonen geen optie is.

 7. Dikke tegenvaller dit
  webcam van wijk laat nog mider rimpels zien dan op t gezicht van een puber.
  wacht nog 30 min en dan bespaar ik mn ritje naar wijk

 8. Maasvlakte was klein.. maar er toch lekker iets meer dan uur in gelegen met af en toe een leuk golfje. Toch lekker na een tijdje niet gesurft te hebben, hopen op meer…

 9. Zou iemand mij uit kunnen leggen wanneer de golven beter binnen komen in IJmuiden en wanneer in Wijk aan zee.
  Ik woon zelf in IJmuiden dus zou het wel fijn zijn om te weten wanneer ik hier de zee in moet.

 10. Scheveningen noord was echt heerlijk! Na zes uur begonnen de mooie cleane golven binnen te rollen. Nederland is best fijn, woehoe!!!

 11. Is er morgen nog kans op een beetje surf, en staat het advies van vroeg in de ochtend dan nog steeds of is het met de kennis van vandaag weer bijgesteld?

 12. Scheef was inderdaad super!! Lijnen en wind ging er uit! Variërend van 0,5m-1m met enkele uitschieters tegen 1,5m. Ik heb er in gelegen van 18.00-20.30.

 13. hoek van holland va 1800 af en toe een leuk setje heuphoog maar afnemend tot ik eruit ging rond 20.00 .

 14. Blijft mijn vraaag: is het om 6 uur morgenochtend een beetje te doen qua verwachting van de golven? Is voor mij 45 minuten rijden naar een surfspot en ik moet uiterlijk om 9 uur weer op kantoor zijn maar een sunrise session heb ik al 12 jaar niet gedaan dus hoog tijd…..

 15. Zekurr vermaakt in Wijk, 16:30- 18:30 – opkomend tij, voor 8.2 Mini longboard zeer wel te doen.

  Love my NSPee,
  iedereen denkt dan dat je het niet kan
  ongegeneerd indroppen is what i doe ermee
  krijg alle ruimte , want ach je geeft die newbee toch zijn golfie dan 🙂

 16. La noord was raar, soms toch wel uitschieters van een meter+ maar wel lang wachten op de sets….18.00-21.30!

 17. Als je een abonnement op de surfsms had gehad, had je geweten dat het morgenochtend inderdaad wel eens lekker zou kunnen gaan worden. Zeg verder niets want wil geen broodroof plegen op Tobias…. Hoe dan ook, heb je de mogelijkheid pak dan die dawn patrol!

  @Frank Als je binnen een half uur weer weg bent kun je gratis uitrijden, dus waar is het probleem?

  Ff iets anders, valt me op dat er hier de laatste tijd niet meer zo vaak vette surfpics worden gepost. Zijn Danny Bastiaanse en consorten met vakantie?

 18. Scheveningen-Zuid was prima te doen van 17:00 tot 20:30. Laag maar wel redelijk goede lijn. Toch mag de herfst wel weer snel beginnen vind ik, iets meer hoogte is toch wel welkom. 😉

 19. Camball, lijkt iets hoger en krachtiger dan gisteravond.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07mm49023255.jpg[/img]

 20. Domburg was niks gisterenavond, zo flat als het veerse meer……

  @ Tobias: ontvang geen sms??

 21. Dacht eerst niet te gaan toen ik de Scheveningen webcam om 6.00 uur vanochtend zag. Toch blij dat ik wel gegaan ben, heel de Noord voor mij alleen en regelmatig leuke cleane lijntjes van knie tot soms wel heuphoog. Mooi begin van de dag!

 22. @sp@ce@fro

  3e trap….ze zaten precies voor de trap met zn alle. Overigens was er 1 ook stenen aan het gooien naar de bekende nieuwsgierige zeehond…

 23. @Ingmal: LOL

  Ik geef trouwens de meeste NSPers nauwelijks kans op een golf, ze hebben ‘m toch niet denk ik dan…

 24. Om 6.30u webcams bekeken gedurende 15 minuten: alleen shorebreaks, wel hol, niet hoog. Toch maar terug naar bed.

 25. …was, om maar even een objectieve report te geven, leuk maar hooguit een meter tot ong. 19.30. Daarna kakte ’t flink in en kwam de swell gewoon niet meer over de banken.

  Op een half uur na dus spot-on met de sms!

  @Ingmal, iedereen laat je gaan omdat niemand z’n boardje wil slopen tegen zo’n NSP gevaarte..

 26. @Sousherrif Als ik zoiets zou zien met die stenen zou die ik die gast met kleren en al het water inflikkeren…

 27. Maasvlakte is een leuke spot, maar de aanwezigheid van visser is inderdaad iets minder. Gisteren ook last van, ze zoeken precies de goede branding helaas…

 28. Gelukkg heb ik nog andere hobbies. Het is nu 2 maanden geleden dat er redelijke golven waren. Lets face it, je kan gewoon beter gaan kiten hier dan heb je nog wat te doen ipv doelloes rond te blijven dobberen 😉

 29. Surfen is een sport.
  Of ga je nu beginnen over dat het lifestyle is.
  Dat is het namelijk niet. It’s only about the wave.

 30. Ik had er iets meer van verwacht, maar ik heb er toch geen spijt van dat ik om 5:00uur opgestaan ben. Wijk van 6:30 – 8:30uur was knie tot heuphoog met lijn. Prima ondergrond voor mijn 9’6″ gevaarte.

  Had wel een beetje medelijden met de dame die er iets later in kwam op haar korte plankie… die ook niet erg lang gebleven is.

 31. geen sport, geen lifestyle……ga nou eens een keer in je uppie surfen, dan praten we verder

 32. @jf Yes I have! Jullie hebben trouwens nog wel wat gemist op de parkeerplaats, maar dat moet je de Parool verkoper nog maar eens vragen…

  Zo maar eens de stofzuiger pakken, want de bijrijdersstoel zit onder het zand en ruikt naar Jägermeister-parfum van zo’n 35 euro 😉

 33. ze geven toch goede golven voor belgie in de voormiddag, waar zou je gaan? ben namelijk ook een belg maar heb niet zoveel verstand van surfen in belgie… heb het enkel nog maar gedaan in portugal 😀

 34. Ha Tobias, zowel msw als windguru geven aan dat er morgen wat te surfen valt op scheef, vooral in vergelijking met wat ze gisteren en eergisteren aangaven. Is daar iets van waar of zitten ze er naast? Groet!

 35. @@BelgiumRepresent: in Bredene (Twins) of Blankenberge (naast de pier) heb je altijd het meest kans om surfende medemensen te vinden. Hangt af van de condities morgen of ik ga of niet! En indien wel: één van die twee locaties.

 36. Eergister goeden golven en gister ochtend liep t ook mooi! Wie niet waagt blijft altijd maagd! Gewoon je spot checken en gaan..

 37. Iemand ervaring gehad met gehoorgang irritatie door zoute water? Dat heb ik nu dus en mijn vraag is of een cap genoeg bescherming bied tegen je oren?

 38. @wanerw, een cap biedt onvoldoende bescherming. Gebruik altijd earplugs, niet in je oren peuteren of onder de douche je gehoorgang met water uitspoelen of audispray gebruiken. Afblijven en pluggen met surfen.