Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Donderdag 6 November 2014

87 reacties

 1. Webcam hotspots laten surfende longboarders en shortboarders zien waarbij het wel lijkt
  alsof ze een zeil gebruiken. Ofwel: erg lange ritten af en toe.

 2. LVS tussen 07.30 en 09.30 was erg mistig en golfjes waren clean, snel, lang maar ook best wel slap. Dat lag ook aan het getij uiteraard
  Een paar leuke kunnen pakken, maar daarna was het door de mist toch nog best lastig de weg terug naar de slag terug te vinden 🙂

 3. dat was genieten vanochtend op wijk, mooie zonsopkomst, nog mooiere golven, meer zon, nog steeds golven, al was het eerste uurtje toch wel het best.

 4. Ik ben eerst naar lvs gereden daar zag ik echt geen ene mallemoer en toen maar gelijk door naar scheef!!……
  Wat een goeie keuze…:) ik heb dit jaar nog niet zulke lekkere cleane golven gesurfd in nederland als vanmorgen……..tobias thnks gast!!

 5. Lekker dat je gescoord hebt op scheef, de cam ging vanochtend goed los op de noord. Wij wachten nu op hoog voor een sessie op LVS, misschien dat er nog een beetje golfen komen met de push van het getij. See ya

 6. Vandaag liep inderdaad een stuk beter.
  Prachtige mooie cleane meters(+) met opkomend tij. Hoog tij gaf vooral een zeer snelle en holle shorebreak. Nog steeds leuk, maar meer wipeouts dan ritten kunnen maken.

  Vraag ik me toch af hoe dat nu kan.
  Ligt dat dan echt alleen maar aan het “spectrum” zoals Tobias zegt?
  En hoe moet ik dat dan zien? Komt die lange periode swell gewoon niet goed genoeg door de ondieptes van de Noordzee en verliest daardoor aan energie om het volle effect te hebben op de zuidelijker gelegen kust?

  Als dat zo is dan kan ik hier de volgende keer namelijk wat meer rekening mee houden en het direct wat noordelijker zoeken.

 7. Was idd heerlijk shortboarden op wijk vanochtend. Na 3,5 uur kapot het water uit. Lange ritten. Mooie 2 dagen zo:)

 8. De theorie zegt dat swell met een hogere periode een langere golflengte heeft, wanneer de zeediepte dezelfde orde van grootte heeft als de golflengte worden de golven “geremd” en verliezen ze energie. De noordzee is relatief ondiep en daarom heeft swell met een lange periode meer moeite om ver naar het zuiden door te dringen. Ik woon hellaas te ver van zee vandaan om de theorie dagelijks te toetsen aan de praktijk, dus misschien dat ik iets over het hoofd zie.

 9. 9.30 – 12.00 MV2, holladiejee!

  Dat was lekker! Bijzondere sfeer door de mist ook. Maar die golven: mmmm!
  Super clean, mooi opgelijnd, redelijk krachtig en vooral hol/ snel! Echt wel een paar borst- tot schouder hoge (shore break) barreltjes voorbij zien komen. Was helaas nauwelijks in te komen omdat de boel regelmatig richting close out ging (en toch proberen 😉 ). Na 11-en ging de regelmaat er uit en moest er wat langer op de sets gewacht worden. Maar toch nog steeds soms hele mooie bakken er tussen!

  Alles bij elkaar een paar goede ritten gemaakt vandaag. Yummy.

  PS Cap was lekker met de koude mist + off-/ sideshore briesje, schoenen waren niet nodig maar had ik voor het eerst aan. Geen handschoenen. Er lagen er nog een paar in alleen wetsuit. Kan dus nog wel/ prima.

 10. Iemand die dit (verlengd) weekend naar de Franse golven trekt en een plaatske vrijheeft? Dan zouden de kosten kunnen gedeeld worden…

 11. Domburg, mooie golfjes maar braken erg dicht op de kant met hoogtij. Met afgaand water werd dit effe iets beter maar nam de hoogte af. Was toch effe lekker om een natte neus te halen!!

 12. Hoe groot?, gisteren was het maar kniehoog, met soms een uitschietertje richting kabouterhoog

 13. Ik vond MV2 zelfs met SUP lastig in peddelen. Het zag er wel briljant uit vanaf de kant! Erg mooi.

 14. mv2 was meer dan okay!
  van 9 tot 10 niemand te zien:) af en toe een schim ergens…
  maar super mooi golven…….. was zeker de moeite om eea af te zeggen:)
  wist op een gegeven moment niet eens waar ik was minimaal zicht en dan kwam er ineens weer wat moois opdoemen

 15. Avoor het eerst weerin wijk aan zee gepeddeld wat een rust geen surfer gezien

 16. Wat voor meerwaarde heeft het om je spot te noemen waar je gesurft hebt ???
  Kzie geen win-win situatie !

 17. Wijk 14:15-16:30 – Niet het meest ideale moment van de dag, maar er moest ook gewerkt worden vandaag. Kwam in ieder geval een stuk beter binnen dan gisterochtend bij Bloemendaal; lekker gelongboard ondanks het feit dat het allemaal op de voorste banken moest gebeuren (vanwege het getij).

 18. Wijk van 10.30 tot16.00 top zeker in de ochtend toen de zon nog scheen en het nog brak op de achterste bank twas toen superclean toen plotseling de mist kwam dacht ik door de mist dat ik alleen was …maar toen die later optrok lagen er opeens 100 in en werd het richting hoog toch echt minder . Je kwam eigenlijk een beetje te laat @singlefin
  ik had me tegen die tijd wel leeg gepeddeld .
  En die beach break is niet mijn ding.
  Moe maar wel stoked

 19. WAZ 13.30 16.00 matig vergeleken met de dag er voor! waarschijnlijk niet goed timed!

 20. Vandaag mogelijk met de lunch erin? of later?
  What do you people think?
  Egmond aan zee nu rommelig zie foto

 21. @@Henk: het was echt wel suuuper goed op mn funboardje gisterochtend in Noordwijk, in de dikke mist, kon de kant niet eens meer zien, maar echt super clean. Heb me gigantisch vermaakt, stokedness alom hier, dikke grijns op mn kop. Kan er weer ff tegen aan(voor een paar daagjes haha)

 22. @Seb: I already surfed yesterday in Hoek, it was beautiful. So I got stocked and ask about today for Schevening 🙂

 23. Topweekje gehad, thanx tobias voor je tips. Vanaf 16u was wijk verrassend hoog ( en een eind lopen in het donker:-)

 24. Mooie foto!!..

  Wijk ging af vanaf 16:00 tot donker….. Dikke lange lefts 1,5m

  Eerst geprobeerd met windsurfplank maar te weinig wind dus snel golfsurfboardje opgehaald…. Wat een weekje zeg!!

 25. Het zal misschien al besproken zijn; maar de webcam op scheef doet het hier bij mij niet. Iemand tips voor een eyeball?

  Thanks!

 26. Lekkere Oudhollandse ZZW sessie. Toen ik aan kwam dacht ik : “mijn god, hoe krijg ik ooit die sup op het strand…” zoveel wind, maar dat viel alles reuze mee.
  Onder de pier was beschut, maar ook van de golven.
  Het liep weer écht goed voorbij de eerste paal, meer richting de windsurfers. Die hadden het moeilijk met vaak net aan genoeg wind, maar de beteren konden toch ook lekkere ritten maken.
  Voor mij was het daar iig ook errug lekker met hoge drop-ins en af en toe best lange ritten. Soms een tijdje wachten op de sets, soms hielden ze gewoon niet op en was er bijna niet tegenop te peddelen, de frequentie van mooie rijdbare golven.

  Heerlijk 08:00 – 11:00

 27. Morgenochtend wijk nog wat swell over of blijft et report van Tobias overeind staan en blijft het flat?

 28. Opkomend tij ging zo lekker in IJmuiden! Na 2uur liep tussen het schuim door toch geregeld een mooie cleane heuphoge golf. Weinig kiters ook, ging super!

 29. Waz weer helemaal toppie eerst plat bij de pier maar tegen donker werdt het prachtig mooi hoog steil en rustig tegen de wind in zweven

 30. Top sessie gehad op Zandvoort vandaag. Vooral de holle bakkies in de shorebreak waren erg lekker. Lange snelle ritten naar links en er werd goed geript. Het zonnetje maakten de dag helemaal top en nog een kleine bezoekje van meneer zeehond 😉 Stoked

 31. Bloemendaal/Zandvoort was niet verkeerd met hoog water. Ik vond het beter dan donderdag met laagwater. Toen was het 40-60cm (knie-heup), terwijl het zaterdag eerder heup tot schouder was.

 32. Een paar strandjes verder > IJmuiden 12:00-14:00 – heuphoge aardig cleane lijnen, ik verbaasde me erover dat ik er alleen in lag. Ik heb me prima vermaakt op m’n longboard, heerlijk met ’t zonnetje erbij!