Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Donderdag 31 Oktober 2013

39 reacties

 1. De kleine depressie die nu nog boven de Azoren ligt heeft dezelfde ramkoers als de storm van afgelopen maandag en wordt door de bovenlucht in no time de Noordzee in geblazen. De kans dat dit laagje opnieuw storm gaat opleveren is echter klein.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/weerkaart 10mm19024388.jpg[/img]

  In de pluim zie je duidelijk de enorme spreiding in de windsterkte op zaterdag waarbij nu verwachting is dat het helemaal niet gaat waaien (rode lijn). Zondag is die spreiding er niet en weet je zeker dat het stormachtig gaat worden. Daarbij is het behoorlijk fris te noemen, omdat dit lagedrukgebied linksboven op de weerkaart bij Groenland vandaan komt.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/pluim10mm41024387.jpg[/img]

 2. Maandag komt alweer de volgende stoomboot vanaf de oceaan met veel wind, bewolking en regen. Dinsdag ochtend misschien heel even wat rustiger, maar het is te vroeg om nu er al voor vrij te plannen.

 3. @ Broer Konijn

  Zuid was misschien nog wel slechter.. De meest rukke surf sessie van de afgelopen jaren.. Golfen liepen niet door, 2 soort swell door elkaar gemixed.. te harde wind.. kou op m’n oren..

 4. En nog een vraagje:

  Welk model zijn deze vanaf geleid?

  [img]http://www.meetadviesdienst.nl/dynamisch/forecast/image/wigo_10.jpg[/img]

 5. Niemand foto’s van Wijk afgelopen woensdagmiddag? Zou jammer zijn. Heb om me heen wel een paar moves gezien die het vastleggen waard waren.

 6. De windverwachtingen van dit plaatje zijn afkomstig van het Hirlam model en de golfverwachting van Nedwam: http://www.meetadviesdienst.nl/nl/water-en-weer_verwachtingen-water_kust_noordzee_wind-en-golven.htm

  De onderste lijn (deiningshoogte) is niet echt bruikbaar. Op de site van het knmi staat daar het volgende over geschreven:

  Particularly low-frequency swell, which normally can propagate over long distances, is reduced significantly by this phenomenon, resulting in a systematic underestimation of swell. http://www.knmi.nl/research/maritime_modelling/nedwam.html

  Ik weet niet in hoeverre dit probleem nog verbeterd is de laatste tijd.

 7. Flink bankje ontstaan na de storm

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Screen Shot 2013-11-01 at 11.35.19 AM.png[/img]

 8. Morgen twee opties

  A) Dawnpatrol sessie met afgaand/laagtij, weinig stroming, lichte offshore en minder hoogte

  of

  B) Paar uur later met opkomend, meer push, maar sideshore en meer stroming..

  wat te doen..

 9. Waz leuk vanmiddag best wat hoogte veel wind én weinig golf maar heb me toch vermaak t

 10. Vanmiddag Wijk, om 12:30 nog vrij weinig, maar uurtje later onverwacht behoorlijk dikke en cleane bakken en super uitgelijnd, paar echt lange ritjes gemaakt! Geen idee waar die hoogte ineens vandaan kwam…
  Onverwacht top dagje!

 11. Mijn god, als we dit soort crap als vandaag een ‘onverwachts top dagje’ gaan noemen wordt het tijd om de standaarden wat omhoog te schroeven..

 12. Er moet wel iets hebben gelopen, Fausto. Elke gemiste sessie is er een. Zelf zou ik ze ook allemaal wel willen meepakken, maar met een gemiddelde van eens per week ben ik momenteel niet heel erg ontevreden. Weet alleen niet voor hoe lang..

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/wijk293ad.jpg[/img]

 13. Voor morgen trouwens een heel licht deiningsignaal op de boeien onderweg:

  [img]http://www.meetadviesdienst.nl/dynamisch/forecast/image/spec_ana1.jpg[/img]

 14. @fausto, geloof me of niet, een hele tijd bakken van een dikke meter, superclean en zelf wat barrels. Had ik dat geweten had ik mn shortboard gepakt ipv mn fish.

 15. Al is het flat als een pannekoek, en zit ik de hele dag achterstevoren als Dik Trom, met een fluitketel op mijn hoofd op mijn board , wat overigens best vaak gebeurt, dan nog zou het me nog niets interesseren dat een ander het niet naar zijn zin had.

 16. 🙂 zo is dat, en het was inderdaad onverwacht mooi gisteren bij wijk: mooie lijnen die je bijna tot aan het strand uit kon surfen en een zeehond op twee meter die niet gebeten heeft 🙂

 17. Haha zelfde tijd in het water dus! fantastisch die zeehond.. hij zat zowat op mn board:)