Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Donderdag 31 Mei 2012

28 reacties

 1. Op woensdag 30 Mei een aanvaring gehad op de Noord rond een uur of 15.00 met een longboarder. De tail van mijn fish heeft hierdoor flinke schade opgelopen en het board ligt nu ter reparatie bij de Dingdoctor. Nadat ik het water uit ging kon ik de longboarder niet meer terugvinden. Mocht je dit verhaal herkennen, of was je de surfer in kwestie? Zou je dan willen mailen naar Maikelkersbergen@hotmail.com ivm verzekering. Dank!

  Groet!

 2. “goed te surfen” vind ik iets te optimistisch tenzij je echt specialist bent in rommelig,kleine slappe hap.
  Heb 1 longboarder af en toe een ritje zien maken-rechtdoor, niet ‘down the line”, met heel veel pompwerk.
  Met mijn dikke shortboard ga ik er nog ff niet in en ik ga al met behoorlijk kleine shit..
  dus.. doe ermee wat je wil/kan!

 3. Gister even stiekum op de noorzijde van de Slufter wezen kijken deze spot gaat pas naar verwachting in november open, ik moet zeggen de condities zagen er beter uit dan ik had verwacht. Ik kon het dan ook niet laten om mijn stick te water te laten.
  (nu niet allemaal komen he!!!!)

 4. Die Aloha reports zijn altijd redelijk misleidend. ‘Het is goed, kom bij ons huren’.
  Ik doe het -0.5 meter en stukje enthousiasme, geef meestal een redelijk beeld wat het wel is.

 5. Eens over de Aloha-reports, altijd wat te veel opgepompt.. ps. @anacapa kon zich niet inhouden om te mailen, wordt vast gezellig druk nu…;p

 6. Hallo,

  Ik ga een weekend surfen in Hoek van Holland. Ik kan kiezen tussen half juli, 18 aug en 14 sep. Heeft een van de data qua golfen of iets een voorkeur?

 7. Jammer dat webcam scheveningen het vandaag niet doet. Of ligt het aan mijn computer?

 8. @Lisa: Alle weekenden vrijhouden en wachten op de voorspellingen. Je kan op zijn hoogst pas 3 dagen van te voren zeggen of het iets gaat worden. Vragen of er golven zullen zijn half juli is zoiets als vragen of je alsjeblieft over twee weken je droombaan kan hebben. Om 14 uur 15 als het effe kan. Weer (en dus golven) kan je gewoon niet voorspellen. Golven komen niet op bestelling.

 9. vrijdag en zaterdag moet ik in ijmuiden werken en wil ik ’s avonds gaan surfen. Waar kan ik het beste gaan? Hoe zit het met de parkeer gelegenheid?

 10. Gisteren met mn egg in noordwijk wezen surfen. Was niet best. paar seconden ride en pompen. Positieve is dat ik zonder wetsuit ben gegaan!!! (was m vergeten) En dat was nog best te doen. Het water begint dus te komen, eindelijk.

 11. Haha bedankt. Dat begrijp ik, alleen hoorde weleens dat voor en najaar meer gunstig is en de zomer meer vlak. Hmm dan wordt het een weekend gokken!

 12. Wat je kunt doen is het getij bekijken voor deze afzonderlijke dagen en dan de keuze maken voor een dag met opkomend tij begin van de middag. Dus hoog water om 15 uur ongeveer. Mocht het een echte kleine swelldag zijn die het getij nodig heeft om goed te kunnen surfen, dan hoef je in ieder geval niet heel vroeg of heel laat ’s avonds te gaan. Ik weet niet welke van deze drie dagen dat is. Dat kun je zelf opzoeken met het linkje Getij Scheveningen hier links, direct boven de Hartbeach banner. Tot meer dan een jaar vooruit zijn alle getijden op te vragen.

 13. Ooh top dank je. Want hoog water is goed om te surfen? Sorry ik weer er vrijwel niks van en krijg ook dat weekend les.

 14. yep, paar uur voor hoogwater of anders hoogwater zelf. In ieder geval al iets geleerd en succes met de lessen!

 15. Mooie vid van Yannick.. Good luck to get there hunter!

  @ Ijmuiden.. Je kunt bij de Zuidpier das richting de Jachthaven geloof ik surfen. Je kunt natuurlijk ook de sluis over of tunnel onderdoor om naar Velsen noord te gaan.. Parkeren ten zuiden van t kanaal kost geld geloof ik, ten noorden van t kanaal is t gratis.. XD

 16. Longboarders en botsingen…
  Gemiddelde surfer heeft niet voor niets een pleurishekel aan zo’n “deur”. Zelf recentelijk m’n gloednieuwe boardje hierdoor moeten fixen (idioot liet gewoon z’n board schieten toen hij de golf niks meer vond..), zodoende even de frustratie dumpen (kom maar op met die denkbeeldige fietsjes)!

 17. Wat dacht je van SUP-ers…? Is het niet eerlijk dat als SUP-ers elke golf pakken die ze willen dat je af en toe als shortboarder mag indroppen? Is een zaak voor te maken lijkt me 😉

 18. waar was dat filmpje van Yannick geschoten?
  zit op school en heb geen geluid enzo.
  weet iemand dat want het ziet er best fijn uit!

 19. ..gewoon 2x aangeven bij een SUP-er, in geval van negeren gewoon indroppen en uitfoeteren die handel, dan SUP’n ze vanzelf weg!

 20. Hey Tobias, waar zou ik me in kunnen schrijven voor die sms dienst? kan dat nog? groet

 21. Dat kan op https://surfweer.nl/sms/ Ik raad aan om voor het vaste bedrag per maand te gaan, want dan krijg je naast de dagelijkse sms ook de pre-alerts en de berichten als een alert nog niet helemaal 100% zeker is. Ook zijn de kosten in het geval van een goede maand (veel alerts) lager, want de sms-alerts (90 cent per bericht) zitten er voor die 5 euro per maand gratis bij.