Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Donderdag 3 Mei 2012

62 reacties

 1. Zou het vandaag wat kunnen zijn met opkomend bij de vuurtoren voor?

 2. Hallo, ik heb vanochtend XSM Sola handschoentjes gevonden op het strand (Scheveningen Noord). Ben jij ze kwijt? Of heb je gewoon hele kleine handen. Let me know. Dan gooi ik ze af bij ’t hart of surfles.nl

 3. Hoek van Holland nu:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11mm20013815.jpg[/img]

 4. hopen dat er vanavond nog wat over is in ZH, heb wel zin om het water in te knettere, lekker longboardlijntje ofzo uit de hoge hoed van de zee!

 5. Nu al drie uur lang dikke lijnen op Ouddorp. Niks SUP of funboard, gewoon echt goeie surf! Verbazingwekkend om te zien, veel groter en beter dan verwacht. Benieuwd of het met aflopend tij straks ook nog blijft werken.

 6. Nah…dat was wel ff iets meer dan max. heuphoog tenzij je natuurlijk hele lange benen hebt…
  Super mooie holle snelle golven met lijn! (schouderhoog, voor iemand van 1.90m) soms uitschieters naar iets hoger. Gelukkig ga ik altijd als er een golfje loopt maar ik had dit eerlijk gezegd wel een alertje waard gevonden Tobias?
  of had je dit zelf ook niet verwacht?
  In ieder geval, Thanks voor de voorspellingen en niet te vergeten:
  Dank u wel, verse swell!!!

 7. Die meter van windguru klopt echt niet. Goeie 1,5 cleane meter op ouddorp. heerlijk gesurft tussen 11 en 3 uur. Heb nu pap-armen:P

 8. Wassie was te dikkk, je kon golven blijven pakken klein en perfect….

  vanavond weer sessie

  Stoked als een garnaal !!!

 9. De Zuid was dik, hol, hard, geniaal!! Yannick en Abezat lager en ook in, hun fotograaf op de kant, daar moeten dikke platen van komen, onthoud mei!

 10. Ff off topic,

  iemand enig idee of er enige surf in de buurt van shanghai is ?

  mahalo!

 11. @ Longfoot,

  maat van me woont er en die is al op onderzoek uit geweest. Op een paar uur rijden zijn er potentiele spots maar er is niet veel info over forecasts en tis net als hier afhankelijk van windswells.

 12. Domburg was aardig goed. Dikke 3 uur gesurft en ook nog wat foto’s gemaakt.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/300_0801 lowres door Arthur Lavooy.jpg[/img]

 13. dammnnnnn wat was dat lekker! uiteindelijk met lager water werd t snel minder maar nog ff een stukje van de slagroom op de taart mee kunnen snoepen gelukkig:)

 14. Geen enkel model had voorzien dat de wind zo fel zo uitpakken vannacht. Het was nog niet eens de gewone wind, want die was 5-6bft. Dat zat wel in de modellen. Continue windstoten tot 18 m/s (als je dat zou omrekenen kom je op windkracht 8) zorgde ervoor dat de golfhoogtes lokaal heel snel opliepen. Hieronder de windmeting K13. Het enige waaraan je de windstoten had kunnen ontdekken is om te kijken wat de wind op hoogte is. Op 500 ft stond 30 knopen. Normaal gesproken komt dit niet zo snel naar beneden, maar met de grote verschillen tussen koude lucht ten noorden van de wadden en de warme lucht over Nederland kon dit gebeuren. De pijn is er niet minder op voor diegenen die niet geweest zijn (incl. mijzelf, had ook niet gekund vandaag).

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/windstoten k13 surfweer.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/18mm12013927.jpg[/img]

 15. @iedereen uit Ouddorp of mensen met kennis qua spots daar:

  Ik ga af en toe bij familie op bezoek, die wonen in Ouddorp op de Dijkstelweg.
  Loopt vanaf hun huis een weg rechtstreeks naar het strand. Zou iemand we een beetje wegwijs kunnen maken waar ik het beste kan zijn als ik daar een keer het water in ga?
  Alvast bedankt voor de info.

 16. Ik zag al een surfer bij mij voor de deur langslopen. Dacht meteen: zijn er golven dan? Maar ik had papa-duty vandaag, dus geen kans om een paar golven mee te pikken. Wachten op het weekend maar weer. Hopen op net zulke mooie golven als afgelopen weekend.

 17. Ja watte, belgie namelijk bredene dan was dik inorde.

  superstoked

  Noordoost is wel de SWELLmagneet voor belgie.

 18. Domburg Zeelande

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20mm55013940.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20mm24013944.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20mm16013943.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20mm10013942.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20mm03013941.jpg[/img]

  Foto’s Bart Schot in de roos.

 19. Helemaal met Wouter eens!!

  @Tobias…
  Geen rede voor verontschuldiging! Ben juist blij dat het nu een keertje niet voorzien was en daardoor twee derde of misschien wel drie kwart minder druk op mijn fijnste spot!
  Wat een sessie!!!
  Pfffff

 20. Aan de foto’s van Bart Schot te zien was het vandaag toch flink raak in de Scheef-regio!
  Mag ’t ook een keer???

 21. Foto’s Bart Schot zijn van Domburg. Maar overal liep het goed in N-H, Z-H, Zeeland, Belgie. Wadden nog niets van langs zien komen. Misschien iets minder clean en minder lang hoog gebleven. Iemand?

 22. ’t liep de hele tijd in Domburg terwijl het er een tijdje windstil was. Er lagen weinig mensen in. Volgens mij heeft iedereen nog spierpijn van de afgelopen dagen… nog ff en ik heb weer slijmbeursontsteking in m’n armen van het overbelasten 🙂

  Morgen weer meer van hetzelfde en zaterdag / zondag weer helemaal los Tobias??

 23. @Tobias

  Betekenen die extra harde windstoten dan ook dat de swell morgen langer aan blijft? Of is de extra hoogte alleen vandaag merkbaar?

 24. Nee Robbert, allemaal heel kortdurend. Zoals Surfkaravaan een paar comments hierboven al opmerkte dat ie na 18u geen surfbare golf meer kon vinden. Swell blijft wat langer aan als het van ver komt en er komt iets van ver, maar die gaat het morgen lang niet zo goed doen als vandaag. De wadden nog wel ok in de ochtend, maar het zuiden haalt deze niet eens. Zojuist een sms de deur uit gedaan met alle details, maar ik zou nog al gek zijn om die hier te kopieren..

 25. wijk was top vandaag met tussen 1200 en 1300 echt heel mooie lijnen lag er in van 11.00 tot 16.00 moe maar super stoked , helmaal omdat ik met mn nieuwe tuffliteboard de eerste keer er in was wat een feest om met een super goed board te surfen

 26. vandaag en gister bij scheveningen erin gelegen:

  gisteren: leuke lijntjes, wel longboard nodig maar erg leuke golfjes

  vandaag: in de ochtend ging het helemaal aan op de noordt (headhigh soms) perfect voor de shortboard, kom er net uit na een avondsessie op de zuid, was echt super lekker om te longboarden

  mijn eerste bezoekje aan scheveningen, heb er altijd gehoord dat het er rete druk is maar bijna geen kip gezien afgelopen dagen, Super Stoked!!

  op naar morgen en zaterdag 😉 lang leve de meivakantie

 27. Jezus christus wat fijn! Halelujahhhh… Ook na werktijd dus. En inderdaad belachelijk rustig zelfs op de Noord. Graag meer van dit onverwachtse..
  Happy stoked, nu een Kronenbough. Cheers

 28. Nou er liep nog wel het een en ander vanavond op Domburg hoor. Met om het kwartier nog een paar van die bakken waarvan ik verwacht dat die vanmiddag continu waren. De lijn ging er wel steeds meer uit toen de wind er meer in kwam. Desalniettemin erg blij dat ik nog even geweest ben 🙂

 29. JA zeker Vic, zag er super uit. Helaas was ik aan het werk….en kon ik echt niet het water in. Zo ruk als je aan het strand werkt en niet ff de zee in kan, toen ik om 8 uur klaar was waren de golven wel redelijk gedaan in Noordwijk maar wat zag het er mooi uit!

 30. @ Tobias,
  Foto’s van Bart Schot zijn zeker van Domburg : )
  Ik wilde er mee zeggen dat de hoogte er op Scheef -Zuid goed in zat…..zeg maar…
  Zit al een jaar ofzo likkebaardend te kijken naar al die mooie pica’s van bijv. Danny van de golven in Domburg dus ik vond het wel ‘ns mooi om te zien dat het vandaag beter was in Scheveningen (althans zuiderlijk daarvan)

 31. @Nellie:

  Check de website van surfkaravaan, hij reageert ook hier, een paar posts onder de jouwe. Ikzelf ga altijd, als ik naar ouddorp ga, ga ik daar het water in, bij strandtent Iloon.
  Stroming kan daar nog wel eens aardig trekken: op tijd het water weer uit en weer teruglopen naar om en nabij de vuurtoren.

  (PS: @surfkaravaan: Grappig, je site is vanuit China niet te bereiken. Ik ben benieuwd wat de webcensor hier zo gevaarlijk vind aan ouddorp?)

 32. Wijk was helemaal TOP!
  Lekker die mistige webcam … wat een feest, cleanste golven voor mij dit jaar.

 33. @Nellie

  Ik ga altijd bij het 8e blok. te herkennen aan de niet al te grote parkeerplaats en als je de duinen overbent sta je gelijk op strand. Bij strandtent iloon moet je nog een stukje lopen. Een voordeel voor daar, aan de kop v/d ooster loopt nog een zandbank dus met NW/N houdt dat de stroom wel wat meer tegenrr

 34. nog een late kleine toevoeging van gister

  Sochtends 8-10.00 in Scheef geweest, lekkere snelle bakkeken, prima voor mn NS 6.6 Fish, En van drukte was gelukkig niets te merken (nog)

  Terug naar Zeeland rijdend toch nog even Domburg gechecked tussen 13.00 en 15.30. Was in eerste instantie wow!, Maar bleekt helaas niet te doen te zijn op de fish. Mooie trage, cleane bakken, maar een kort ritje leidde vaak tot een bijna smak op het strand. Had lekkerder geweest op een malibu of langer. Zeker prima dagje voor iedereen in de lage landen denk ik zo.

 35. @ Nellie

  let wel, het is strand 3e blok (8e blok denk ik een foutje?) anders wordt het zo zoeken! Bij strandtent Iloon vindt je onze surfschool, kom een keer langs dan babbelen we wat bij over de surfmogelijkheden hier,
  grtz!

 36. Of het beter of bijna net zo goed was op Scheef als in Domburg maakt me niet uit;
  Zondag was krachtig en hoog, ma 30April had Noord super clean offshore borst en soms head-high (ook al liet Tobias fotos zien v 1m , heb zelf in3 uur flink wat hogers gezien/gesurft) en iid 3mei was wederom borst tot soms ruim overhead ( 14-17:30 op Noord/voor Hart gesurft).
  Scheef loopt als n trein met die NO swells v laatste week!! Yeeew!!

 37. Gisteren zonder hoodie gebodyboard in Domburg. Heb een lelijke smak gemaakt op een schuine wand met zand. Golf ging zo lang door en ik klapte op mijn linker wang op het zand. Nu waars ook nog een oorontsteking.

 38. Ben benieuwd naar het surfweer van zaterdag en zondag!

  Zal het weer epic zijn????

 39. @Surfkaravaan, Ouddorp en Marij, tjanks voor de info, hoop er snel in te liggen daar

 40. stiekem hoop ik op een gister voor as zondag:) was echt onwijs lekker rond een uur of 8 half 9 savonds