Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Donderdag 27 December 2012

55 reacties

 1. Swell in het noorden van de Noordzee is al duidelijk te zien. Golfhoogtes van 4 meter.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/2012ecvandag.jpg[/img]

 2. SMS alerts voor vandaag en ook voorspellingen van 25 en 26 dec lijken mij nogal de plank mis te slaan.
  Eyeballs gister en alle webcams van Schveningen vandaag tonen in elk geval niet die golven op Scheveningen waar ik mijn vrienden voor zou wakker bellen op de “alert”-tijd tot 14:00.. niemand pakt een golf en surft langer dan 10m op dit moment bij de boulevard, de pier of noord..ik zou het eerder een kleine kans op slappe golven noemen en misschien voor longboarders reden voor een nat pak

 3. @ Robz: Dan ga ik zeker volgende keren weer naar Noordwijk. Katwijk was tussen 12:00 -14:00 helemaal niks. Slap, laag en rommelig. Ik dacht dat Noordwijk en Katwijk wel identiek zouden zijn, maar er kan natuurlijk altijd wat verschil zijn met de banken.

 4. @Steef: Bij Noordwijk verschilt het ook per spot nog. Nog altijd nasleep van de verlegging van het stand ivm de ophoging van het duin. En misschien nog wat effecten van het regelmatig verschuiven van zand naar de strandtenten.

 5. was bij de pier eigenlijk meer dode pier..slechts paar lekkere bakken kunnen pakken ….maar toch altijd beter dan in de rij staan op de noord

 6. ‘Bakken’??? Cookenbakken zal je bedoelen. Op scheef waren de uitschieters echt maximaal heuphoog. Bakken heb ik wel gezien…..toen ik vanavond m’n scholletje in de hete pan legde…..

 7. @Girus: Bij Wijk… niet bij scheef dus, schollenbakker, enne .. ik heb het zelf gezien, sterker nog… ik heb er lekker op gesupt. Zo nu en dan zat er tussen de slappe hap een dubbeldikke, lekker steil, hol en bijna overhead (ik ben niet zo heel lang).

 8. Goh wat is het toch altijd bijzonder dat scheef zo rete druk is. Zelfs als er bijna niets loopt. als je 300 meter verder dr in gaat lig je in je eentje!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Naamloos-3.jpg[/img]

 9. @ ROON ….DIKKE BAKKEN nu op scheef!!! 3m+ Wijk zal wel niet te doen zijn nu….Kom naar scheef dan tow ik je ff in met de jet-ski ; )

 10. Gisteren voor het eerst mijn ‘vaste stek’ (Zandvoort) verruild voor Wijk aan Zee. Ik wist niet wat ik zag; het leek wel of Go-Pro een actie had en 20 camera’s met floating back-pack in zee had gedropt… gewoon meer surfers in het water dan wandelaars op het strand! Wat een goede SMS service en een beetje vakantie al niet teweeg kunnen brengen.

  Desalniettemin was de sfeer prima en waren er golven genoeg voor iedereen.

 11. Hoe drukker het is op de noord,hoe beter het word,een soort menselijk rif…dus komt allen op het kluitje liggen..dan lig ik rustig verderop,in mn eentje,mn eigen golfje,jammie!!

 12. de zandmotor was leeg deze morgen en te shortboarden.. helaas moest ik wel telkens een half uur wachten op een setje…. had beter mijn fish kunnen pakken. maarja, de 4 golven die ik had waren wel lang 🙂
  maasvlakte zal wel beter geweest zijn..

 13. scheveningen is al zo lang kut, ik hoop dat de winter er nu echt aankomt met die N-swells.

  heeft er ook nog iemand echt leuk geshortboard vandaag bij kijkduin, scheveningen of zo id??

 14. In wijk aan zee wordt wel gesurft.
  Alleen gelukkig niet zo druk en minder van die suffe indianenkano’s zoals die van jou.

 15. @@ wouter, wat???wat is dit nou voor onzin man.

  Hoe kan je nu flamen op een apparaat dat eindelijk geweldige filmpjes maakt die niemand in persoon van jou wil of kan maken?

  En dan voornamelijk wil! want ik ken eerlijk gezegd geen nederlandse surfer die “echt goed ” kan surfen. En het filmen waard is.

 16. Het zal wel iets te maken hebben met het slag mensen dat zichzelf graag ziet…niks ten
  nadele van go-pro……

  Je laatste zin vat het mooi samen, iedere zichzelf respecterende nederlandse surfer beseft dat hij het filmen niet waard is….ergo go-pro’s/kooks

 17. Scheveningen vandaag groot genoeg om te proberen? Het ziet er klein uit maar misschien net groot genoeg om een beetje te klooien.

 18. Ik heb de laatste jaren gemerkt dat de echte n swels rond de lente komen.
  en begin zomer heb je soms ook wel een heel mooi dagje.
  Dit is dan vooral in Noord holland het is daar minder vaak ofshore wind met swell omdat hier zuid ook aanlandig is.
  Maar ik surf in de lente vaak in scheveningen en ik heb daar vooral in de lente echt mooie noordswell gehad

 19. Iedereen is het filmen met de go pro waard wanneer je er zelf maar genoeg lol aan beleeft. Het filmen is een goed hulpmiddel om je skills te verbeteren.

  Dan het niveau van de Nederlandse surfer, dat is naar mijn idee best ok gezien onze dagelijkse condities.

 20. Weet iemand of het morgen wat word? zag dat er wel een aardige Swell aankomt maar zit toch een beetje met de wind!
  Hoop dat iemand mij verder kan helpen om wel of niet te gaan want kom helemaal uit Nijmegen dus een leuk golfje zou dan wel leuk zijn 😉

 21. 15:00 Scheef noord WTF! had ik niet verwacht en niemand erin?

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Schermafbeelding 2012-12-29 om 15.05.52.png[/img]

 22. laat mensen lekker met hun gopro spelen..
  top ding!
  ik schaam me als ik jullie bullshit lees…wat een kooks
  tobias,..block die bullshit spuwende superkooks van deze site.
  veel mensen met praatjes..maar op de grote dagen lig ik helemaal alleen in het water….met me gopro.

 23. @ Ruud: precies, topding die gopro, je kan kijken waar je je kunt verbeteren, en je hebt leuke souvenirtjes van je trips en je sessies hier in nl… en f*ck al die bullshit over wie wel of niet een kook is… als je maar lol hebt… en anderen niet in de weg ligt natuurlijk…!