Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Donderdag 24 Oktober 2013

38 reacties

 1. …Als ik zaterdag check op WindGuru dan word er voor de middag nogal een harde wind verwacht maar, gezien de vrijdag (geen golven), lijkt ’t mij in de middag juist het moment om te gaan omdat in mijn ervaring ’s ochtends de golven dan nog erg klein zijn.

  Iemand een idee hierover?
  Moet (helaas) een planning maken, of de ochtend of de middag…

  …en ja ik heb de surfsms;-)

 2. Laat in de ochtend (in Zeeland al eerder) is het afgaand tij en kan het al iets zijn. Waaien doet het al vanaf dat de zon op komt. Maar de hoogste golven komen idd in de middag. Longboarden ms. dus beter in de ochtend. Shortboarden en strandwandelen beter in de middag..

 3. Overigens begint het er nu toch op te lijken voor maandag. Kans op zware westerstorm in het noordwesten van Nederland!

  Om 8.00 uur zuiderstorm (= nog aflandig)

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/18mm19024339.png[/img]

  En die van 14.00 uur.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/18mm59024338.png[/img]

 4. Vandaag 1600-1700 op texel in het water gelegen, zeer moeilijk doorheen te komen maar oh wat een mooie golven. Niet zo van kunnen genieten, mede doordat het superveel kracht kostte om doorheen te komen en na 1 grote golf op me m’n lenzen eruit spoelde… nog wat voorin lopen klooien maar balen van de goede golven achterin

 5. in scheveningen tegen zonsondergang liep het wel wat minder. toch nog wel wat aardige lijntjes. wel super clean

 6. Zv was episch van 17:30 – 19:00! Fluweel zacht water, schitterende oranje zon en holle cleane bakken!

 7. Jippy! .. weer terug van 3 weekjes Brazilie, waar ik (surfsgewijs) als jongen heen ging .. en als man ben terug gekomen.. laat de Zuidwesters maar komen!

 8. Misschien worden ze verteld om de crowd af te schrikken, maar er gaan nogal wat verhalen over Petten dat het daar mooi maar nogal link surfen is, vanwege de strekdammen en de vele stenen die op de bodem zouden liggen. Oftewel, goeie kans dat je je board (en/of jezelf) sloopt als je niet oplet (of pech hebt). Gaat dat ook op voor Camperduin, of is het daar wat minder ‘hardcore’? Op Maps lijkt het dat de strekdammen daar wat verder uit elkaar liggen. En zijn de strekdammen rond laagwater goed te zien, zodat je in de gaten kan houden dat je er niet opklapt?

 9. @strekdammen. jaren lang op petten gesurft. gewoon goed opletten. niks aan het handje hoor!!!

 10. Iemand ervaring met Wimereux / Etretat omgeving met de condities van aankomend weekend?

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Capture-3.PNG[/img]

  Etretat en Yport zijn als ik mij niet vergis met deze windrichting off shore?
  Swell staat er in ieder geval genoeg. Iemand ervaringen / Tips?

 11. Fecamp kan epic zijn bij zuidwest. Vergeet Etretat. Wimereux vooral goed bij zuid/zuidwest. Wissant zal ook wel top zijn, als het getij goed zit.

 12. lekker filmpje @saltwatershots. Idd onverwacht goed. alertwaardig zelfs was het:)

 13. Yport zou je nog wel eens een hele goede aan kunnen hebben. Daar kan een hele lange linkse pointbreak gaan lopen, en ik verwacht dat deze swell daar wel voor gaat zorgen.

 14. @Wilfried
  In Yport rond hoogwater. Yport is geen beachbreak maar reef. Bij laagwater ligt de plek waar je surft droog. De bodem is volledig bedekt met scherpe, onregelmatige stenen. Je snijdt er zo
  mee door het leder van je schoenen. Maar het zijn inderdaad hele mooie, krachtige golven. Als je er westswell hebt zonder wind is er een pointbreak (niet altijd) met lange aflopende golven zoals in lacanau.

 15. Yport is idd het beste tegen hoog en met hoog. Bij laag komt het rif helemaal bloot te liggen. Ben er geweest met stevige westenwind maar swell was toen niet echt clean. Wel surfbaar maar flinke stroming en best veel last van de wind alhoewel de rotsen die ook wel weer breekt. Volgens mij moet je daar stevige zuidwester swell hebben?

 16. Tobias, begrijp ik je voorspelling voor vandaag goed als ik zeg dat vanwege de windrichting in het zuiden (bv Scheef) meer kans is op cleane golven, maar dat in het noorden (bv Wijk) de golven hoger zijn? Of zit ik er er dan heel erg naast met mijn interpretatie?