Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van donderdag 23 oktober 2014

67 reacties

 1. Swell uit het noorden is minder hoog dan de WZW windgolven, maar bevat meer energie en
  komt daar dus nog gewoon overheen naar het zuiden.

 2. Pluim voor Noord-Holland. Zondag een opeenstappeling van groene lijntjes wat zoveel
  wil zeggen dat de verwachting onzeker is. De oper en het gemiddelde zitten echter wel
  op zo’n 16 m/s wat omgerekend 30 knoopje is. Wind en later ook weer golven 🙂

 3. Vanmorgen een post-storm bezoekje aan Wijk aan Zee gebracht. Van 8:00 tot 10:30 heb ik erin gelegen op een 9’1. Het liep best leuk, al was er inderdaad wel sprake van een stevig onshore windje zoals voorspeld. Heup tot schouderhoog (bij mij:) met wel wat lijn erin. Net aan alert waardig zou ik zeggen, maar voor de mensen die moesten werken; jullie hoeven niet al te veel te balen 😉

  Hoeveel mensen er precies in lagen zou ik niet durven zeggen, maar een stuk meer dan ik er op het screenshot van de webcam zie (mijn gok zou ergens tussen de 20 en 30 zijn).

 4. Gisteren ging het aardig af @ cadzand.
  Vandaag met hoog nog wat restjes kunnen surfen die aardig clean waren
  door offshore.

 5. vraagje, ik wil op surftrip maar passen boeken als de voorspellingen enigszins ok lijken te worden, weet iemand een site met modellen voor langer dan een week vooruit?

 6. Noord was top vandaag. Leek alsof het een dooie bende was net na laag, maar met opkomend werd het echt goed. Wind draaide lekker en had kracht genoeg, een van de betere sessies.

  Sweet.

 7. Zuidenwind de hele dag en geen swell meer uit het noorden. Ik ben bang dat dit het was… maar wel van genoten 2 lange dagen!

 8. @Tobias, Kan je in de sms ook rekening houden met het feit dat waarschijnlijk 50% van de mensen doordeweeks alleen ’s avonds tijd heeft om te surfen? Gisteren gaf de sms mij de indruk dat er alleen in de ochtend swell zou staan en daar maakte ik uit op dat de zw-er alle swell in de avond eruit zou hebben gehaald. Er stond helemaal niks over de avond en dus besloot ik zonder board/pak/auto naar het werk te gaan. Helaas een verkeerde keuze zo bleek later.

 9. wanneer word het tijd voor 5.3 pakkie? of houden jullie ook zo lang mogelijk vol in t zomer pakje?

 10. Gister nog in een 3/2 gelegen, maar kreeg het na 2 uur toch wel koud. Heeft wellicht ook te maken met m’n pak, Quicksilver Ignite is super flex maar niet heel warm…

 11. Zou het met hoog water nog wat worden? Er komt nu zo af en toe best een lekker golfje langs.

 12. IJgeul Munitiestort

  Richting 30-500 mHz 220 graden
  Sign. Golfhoogte 157.0 cm
  Sign. Golfperiode 6.1 sec

 13. ik zit nog in mn 3-2! zelfs gister was goed uit te houden op WAZ in 3.2 volgende week 4.3

 14. ik ook! alleen heb geen 4.3, alleen zomer en winterpakkie 😉
  Volgende keer gewoon zomerpak en schoentjes.. nog geen winterpak hoor

 15. Mijn zomerpak is kapot…. dus zit te zweten in mijn winterpak. Nog geen schoentjez want dat is mijn enige afkoelmethode 🙂

 16. Dat lukt heel prima met water.

  Beters zelfs dan met lucht want water/ vloeistof is vrij onsamendrukbaar. Lucht daarentegen is dat niet/ minder.

  Concept is dat je voorkomt dat de waterdeeltjes van de zee hun elliptische beweging niet meer kunnen maken agv een ‘obstakel’. Dat obstakel mag een zak met lucht, water, beton, zand zijn. Maakt niet uit, zolang het maar stijf is.

 17. Waarom niet een hoop stenen ofwel een kunstmatig rif? Veel goedkoper dan een lucht/waterzak met ankers. Ik zie t voordeel niet. Of is t omdat je m dan met hoogwatervoller kan laten lopen? Zoals Mike zegt, als t maar stijf is. Dat zie ik niet gebeuren met een zak die je kan vol laten lopen.

 18. waar kan je vandaag het best? heb eindelijk een vrije dag maar ziet er niet veel belovend uit. zijn er nog goede spots vandaag

 19. Donderdagavond weer in Domburg het licht uitgedaan. Matige sessie, verwaaid met iets tussen knie- en heuphoog, laagtij. En een unhappy end: m’n trouwring afgespoeld.. Hoe leg ik dat thuis nou weer uit. Anyway, mocht iemand daar ’t kleinood opdiepen tussen de paaltjes recht voor ‘Brooklyn’, ik zou ‘m (m/v) eeuwig dankbaar zijn.
  Enjoy your rides!
  Elwin.

 20. wat boaz ook al vroeg zijn er morgen voor 4 ergens mooie golfjes (in het midden van het land niet domburg of texel)

 21. Opkomend tij zal zeker wel iets gaan geven morgen. Het gaat echter pas na 14 of 15u echt een beetje waaien op de Noordzee (windje 6 bft). Dan is opkomend in het zuiden alweer geweest. In het noorden moet ie dan nog wel komen. Dus qua spots zou je moeten zoeken vanaf zandvoort en daar boven.

 22. Zoals de oude Hawaiianen altijd zeiden: Soms komt de vloedgolf zo onverwacht dat je het water niet kunt ontwijken

 23. iemand rond Scheveningen/wijk aan zee die mooie golfjes ziet rollen? dan kom ik ze ook even bekijken 🙂