Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Donderdag 22 Mei 2014

104 reacties

 1. Het kleine laagje dat donderdagochtend voor een zuidelijke bries zorgt, ligt donderdagavond alweer
  ver op de Noordzee en geeft nog wat extra kans op golven vrijdag.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/05203143.jpg[/img]

 2. Op donderdag wordt de swell in het noorden klaar gezet. Noordzee is de place to be het hele
  weekend. En dan vooral de Engelse oostkust.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/05202334.jpg[/img]

 3. Op zaterdag blijft het stevig waaien tussen Schotland en Noorwegen.
  Het hele weekend en de dagen daarna blijven er kleine swells doorkomen.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/05203256.jpg[/img]

 4. ik kan je ook een voorspelling geven zonder surf sms, het wordt een en al ruk!! Vooral niet laten staan dit bericht

 5. @ TOBIAS

  Ik zou graag even off topic gaan.. sorry (het ziet er nochtans goed uit)
  Wij hebben al maanden geleden iets geboekt dus ik moet er naartoe…

  Zou je ,aub, even uw licht kunnen laten schijnen op het surfweer” Bretagne-La torche” waar we van 26/5 tot 9/6 verblijven?

  Alvast bedankt!

  Mvg,

  Peter.

 6. Het schijnt dat er een nieuw medium betaat dat internet heet waar je zelf
  echt alles op kunt vinden wat je zou willen weten. Echt bizar gewoon.
  Misschien heb je er wel eens van gehoord.

 7. Bretange heeft altijd surf. Koop een surfatlas en check magic seaweed. Zoeken hoort bij surfen. Allosurf is een goede franse site. Bij kleine swell uit het westen blijf je bij la torche. Met noordenwind ga je naar het zuiden en met zuidenwind naar een spot die beschut ligt van noordenwind. Explore and live the search.

 8. Iemand van Magic Seaweed gehoord? schijnt ook een aardige site te zijn. Geeft wel eens sterretjes als het goed is. Voorspelt bijna de hele wereld, echt bizar..

 9. Omdat t toch nog even flat is, heeft iemand tips voor accommodatie in of in de buurt van Hossegor? Bij voorbaat dank!

 10. Even geheel off topic maar na vele jaren te hebben gesurft in ons mooie land gaat het steeds lastiger door een probleem aan de pols Lunatomalacie genaamd, ook wel ziekte van Kienbock genoemd. Of te wel de mobiliteit verminderd erg door het afsterven van het middelste botje in mijn geval, moet woensdag weer naar plastisch chirurg maar vroeg me af of er mede surfers zijn die dit ook hebben of hebben gehad en me kunnen vertellen hoe het nu met surfen gaat. Stoppen met surfen is na 19 jaar geen optie ;-). Alvast bedankt

 11. @ tsjerk:

  Die sterretjes zeggen geen ene reet. Ben regelmatig in lacanau, maar tijdens die megaswells is surfen onmogelijk en juist dan staan er juist veel sterren op magicseaweed aangegeven.

 12. Jawel, die sterretjes werken perfect. Als iedere koekjesbakker nou naar Lacanau rijdt, als ze daar sterretjes hebben! Heel deze site is toch voor mensen die niet zelf kunnen denken!
  Je zou denken dat iedereen een pro is als je de verhalen hier moet geloven, maar zodra er een sms alert uitgaat kun je lopen over de plastic planken als je net de pech hebt dat jou spot in dat bericht staat.
  Get a life en denk eens verder dan de kniehoge rommelgolven die vervolgens hier als schouderhoge barrels worden omschreven.

 13. Ha Tobias

  hoe zien de modellen eruit voor volgende week va hemelvaart (do) ivm lang weekend. wellicht beter om de auto te pakken naar buitenland?

 14. Off-topic:
  MagicSeaWeed heeft het in ieder gevalerg moeilijk met de voorspellingen voor aankomend weekend in Nederland! Grote onzekerheidsfactor en behoorlijk wisselende berichten.

  Desalniettemin kun je met MSW over het algemeen heel aardig inschatten of er golven staan en wanneer. En aangezien de getijden per spot er bij staan, én info uit de Stormridersguide bij welk getij de spot werkt, kun je heel redelijk inschatten of er gesurft mag worden!

  Eens dat de sterren voor Frankrijk en NL geen fluit waard zijn. Als het veel (dichte) sterren zijn is het helaas vaak óf close-out madness óf onmogelijk uit te peddelen. Maar als je 3 ft op 12 seconden ziet staan en je weet dat het ’s ochtends meevalt met de wind, dan kun je in ieder geval je wekker zetten ;-). Ik heb jaren op basis van MSW in Schoorl gesurft, toen ik nog niet van het bestaan van surfweer.nl af wist.

  On-topic:
  Vrijdagmiddag vrij genomen, en misschien dan ook nog even dawnpatrollen. Bijzonder benieuwd wat het wordt!

 15. Ha Tobias,

  Ik ga in December 2015 op surftrip, ik weet nog niet precies waar naartoe, maar kan je zeggen hoe het gaat worden? Kan ik mijn 6/5 aan of moet ik in mijn boardshorts?

  JAHLOVE

 16. Begint er al op te lijken met dit laagje voor morgenochtend. Helemaal omdat die wind na de ochtend al vrij snel gaat liggen.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/05215056.jpg[/img]

  En hemelvaart is natuurlijk veel te ver weg om nu te kunnen forecasten. Hoewel, de forecast op https://surfweer.nl/het-surfweer-van-woensdag-14-mei-2014/ (laatste alinea) voor gisteren en vandaag was behoorlijk spot on…

  De onderstaande ontwikkeling voor volgende week ziet er in ieder geval niet verkeerd uit. Swell uit de noordzee door een harde noordoostelijke wind. Geeft in de regel ook goede golven in België. Voor Frankrijk (zowel Bretagne als Zuidwest Frankrijk) ziet het er wat minder uit. Tenzij je met cleane kleine longboard-golven tevreden kunt zijn.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/05215554.jpg[/img]

 17. …iets Magicseaweed hebt vernomen, kap dan maar gewoon met surfen.

  I mean…ze zijn maar zo ong. de grootste qua forecasts, community en surfshop.

 18. Oude garde? Vanwege de diversiteit aan forecast apps en websites zal er misschien een hele generatie surfers zijn die magicseaweed gewoon overslaan.

  Moet bekennen dat ik er in geen jaren nog naar gekeken heb. Er zijn zoveel andere sites met dezelfde GFS wind- en swelldata en voor surfspullen bestel ik er nooit iets. Wel leuk om af en toe te checken zijn surfline.com en theinertia.com

 19. FF tussendoor: Wie wil mij helpen met mijn thesisonderzoek naar de Nederlandse surfcultuur?

  De geschiedenis en condities van surfen in Nederland hebben de sport en cultuur in de Lage Landen een geheel eigen karakter gegeven. Dit onderzoek ik door te kijken naar de bijbehorende materiële cultuur. Wil jij graag jouw mening en ervaring delen over surfen in Nederland, maar ook over surfboards, wetsuits, media, etc.?

  Vul dan deze enquête in (ook voor mensen die niet surfen)! Duurt max. 15 min. en je krijgt er eeuwige dankbaarheid voor terug. Thanks!!
  (also: spread the word!! En tips zijn welkom)

  http://www.thesistools.com/web/?id=412425

 20. Weet iemand misschien ergens een handige handleiding te vinden voor het schuren en spuiten/lakken van je board?

 21. J.@ gewoon youtube checken…… Daar staat erg veel op met goeie filmpjes over board reparaties en meer …

 22. Ik vind dat er naast Magicseaweed andere sites zijn, die beter/duidelijker zijn.. Ik gebruik msw zelden..

 23. @J licht eraan wat je van plan bent om eroverheen te spuiten je moet zoiezo zon en water bestendige lak hebben als je er een paint op gaat maken moet je rekening houden dat je geen industrie lak pakt want dan spuit je je complete pain te barsten.

  bij het repareren van je board gebruik je die resin en hoef je niet perse te spuiten

 24. Krijg nou wat…. 98 vragen?!:O
  Als je er maar iets heel bijzonders van maakt want een heleboel vragen kan je niets mee of leveren jou een hoop werk op..

 25. Nee resultaten worden niet publiek gemaakt, tenzij ik m’n onderzoek gepubliceerd krijg (zou leuk zijn). De enquête is klein maar belangrijk onderdeel van groter onderzoek, dus ja: veel werk is het sowieso hahaha. Maar je moet groots dromen toch?

 26. Thanks by the way voor iedereen die het heeft ingevuld vandaag!! Aantal ingevulde enquêtes is meteen omhoog geschoten!! Muchos gracias!

 27. Hoi Tobias

  Je spreekt in je update over wind in de ochtend die wegzakkend is, als windsurfer ziet het er nog te doen uit tot een uurtje of 9 als je bij zonsopgang aan het water bent, denk jij dat de wind het zolang volhoud of al eerder gaat liggen? Qau golven ziet het er zeker niet slecht uit maar een windsurfsessie om de dag te beginnen zou zeker niet slecht zijn want voor ons is het helemaal nog niet zoveel geweest!

  Zonde dat surfabc weg is je had het bijna altijd juist, nu is het een beetje tussen de lijntjes lezen op deze updates wat de wind gaat doen 😉

  Alvast bedankt!

  grtz Dieter

 28. morgen al wat longboard golven? anders vrijdag maar heel vroeg opstaan.
  word tijd dat er weer surfbare golven komen

 29. Lijkt mij idd te offshore de wind morgenvroeg in België. Eerste plek waar het voldoende sideshore is, is de Maasvlakte. Maar met hoog water en zuidenwind is daar niets tegen de stroming te beginnen. Enige goede stek om te windsurfen is misschien wel Texel. Omdat daar het tij pas een paar uur later op komt en het bij het eerste licht nog laagwater is.

 30. Hoi Tobias

  Thanks ik ga maasvlakte proberen weliswaar om te freestyle achter de zandbanken dus met wat geluk staat er toch min 18 knopen om nog wat freestyle (dat is voorlopig nog mijn hoofddiscipline 😉 ) moves te knallen, golfsurfboard ligt er ook al in moest het ni waaien en toch paar leuke golfjes lopen, maar nu pitten wekker staat op half 5 dus laat het nog een beetje waaien in de ochtend a.u.b.!

  Thanks voor de snelle response trouwens!! En laat die updates maar volgen over golven, als ik maar het water in kan is het goed!!

  grtz Dieter

 31. Ik hoop morgen op een mooi Sup golfje ergens in omgeving Scheveningen.

  Zal er hoop zijn?

 32. Welke kaarten zijn het meest accuraat ? ECMWF of GFS, want er zit altijd wel verschil op zo lijkt.

 33. Verwachten we nog echt een goeie golf vandaag?… Tis zo flat als een pannenkoek op de cams…:)

 34. Zijn er toevallig mensen die van plan zijn vandaag richting Engeland te gaan?

 35. Is zaterdag met hoog in de ochtend de noordenswell in staat om door dat lokale zuidenwindje heen te knallen?

 36. Als het goede Noord GroundSwell is en Zuidenwind niet te sterk heb je de Beste Surfcombi!

  Heerlijk omstandigheden met zonnetje erbij! Bijna Portugal!

  Wel de juiste spotrichting kiezen!

  Surfs Up!

 37. Boeien slaan rood uit, maar swellrichting is veel te zuidelijk. Ws alleen golven voor de kop van noord holland vandaag.

  [img]http://www.meetadviesdienst.nl/dynamisch/forecast/image/spec_epl3.jpg[/img]

 38. Zou bloemendaal nog een beetje lopen met afgaand tij? De webcam laat wel beweging zien, maar ik vind dit altijd lastig in te schatten. Mocht iemand zn licht erover willen laten schijnen, dan hoor ik het graag

 39. MSW is ideaal voor getijden. Helemaal voor Chimps die een plaatje willen ipv getallen en dubbele punten en SHhhhitt…

  Laag water petten tussen 1900 en 2100 (zie ik op het plaatje)

  Surfs up!

 40. Toen ik begon met surfen bestond er nog geen internet. Sindsdien is het een stuk makkelijker geworden zeker na de geboorte van Tobias met zijn website en sms service!! Webcams zijn ook super uitvindingen trouwens!

 41. dat worden weer teleurstellende enkelsnappers als ik de modellen bekijk…ik zou niet te veel verwachten!

 42. Mn eerste echte shortboard gekocht (een 7’6)
  Laat nu die golven maar komen, stoked..

 43. lekker ouwe, een 7’6 bic shortboard zeker?! Staat vast goed onder je arm!!!

 44. trollen surfen niet op het water alleen op het internet, lorT rebU… 🙂

  Maar ik zie het vandaag in ZH ook niet echt gaan gebeuren.
  Morgenochtend met opkomend…???

 45. Ik heb een shortboard en een peddel! Kan ik lekker gaan als het plat water is

 46. Lort ik begrijp je! Je eerste board en super stoked zijn, laat de rest maar lullen die zijn alleen nog maar stoked als het dubbel overhead is! Geniet ervan en lees je nog even in in de surfregels als je dat al niet gedaan hebt.

 47. beetje lolmaken mag wel toch pepijn.. En dat over stoked zijn geldt zeker niet voor mij.. Hebn met elke rimpel plezier en vind ook dat ongeacht niveau elkaar moet stimuleren zoveel mogelijk plzier te hebben..

 48. Zijn die rupsen inmiddels vergiftigd in de Kennemerduinen? Twee weken geleden helemaal onder de bulten terug van een tripje Wijk; wil morgen weer, maar als die beesten er nog steeds zijn dan neem ik even een fustje zoutzuur mee…

 49. Wat zijn de voorspellingen voor biarritz komende week?
  ik heb een trip geplaned maar ziet er niet echt veelbelvend uit is het de moeite om te gaan?

 50. zekers morgen zonder schoentjes mogelijk.

  ik trek ze alleen aan voor die rupsen op wijk, en mischien nog voor die overgroeide kwallen die laatst in het nieuws waren.

  verder is het water heerlijk.

 51. Vandaag tussen 13:00 en 15:00 naar Bloemendaal.
  Niet de moeite waard was nauwelijks iets surfbaars tussen…

 52. Jongons, het is level 1 surfing; also known as the flat Pancake! (aldus Pipo de kloon, voor de kenners onder u)

  Echt? komen er shortboardbare golven morgen? wie kan er op mn 7 maanden oude baby passen? kan ik ff een nat pak halen!

 53. echt het wordt niks, maar dit is natuurlijk niet iets wat je graag op je surfsite site zet (ook niet echt fijn voor je sponsoren, als er geen surf is wordt er ook niks verkocht he). hele weekend wordt flat

 54. Net de kleinste golf uit mn leven gepakt op de zuid..
  Lekker nieuw persoonlijk record!!
  dubbel overenkel..:-)

 55. Nog steeds jammer dat het forum van de kloon niet meer leeft…..
  Was prachtig naslagwerk ook voor spots…

 56. Kunnen we voor morgen ochtend nog iets verwachten, of moeten we maar weer gaan toursuppen om een beetje in shape te blijven?

 57. was dat in het golfdal gemeten of Hawaiaans (van achter gemeten) ? want dat verschilt nogal he!

  😉

 58. @Janlul: Lol maken is altijd goed!
  Morgenmiddag een personeelsuitje bij de spot in zandvoort, hoop dat er surfen op het programma staat!

 59. ik lag er in vandaag van 11.00 tot 14.00 op wijk en er waren soms leuke longboardgolfjes nix mis mee ik heb er wel vaker in gelegen met deze hoogte met 30 man erin maar vandaag maar met 2a3 surfers, en zo rond 12.00 viel de wind weg dus kiters ook opgerot 😉 toen kwamen er best wel leuke lijntjes door en heb me prima vermaakt na 13.00 kakte het wel in maar toch gewoon een lekkere workout gehad .
  wat gaat er morgen gebeuren ??komt er nog wat swell deze kant op?

 60. Het ziet er naar uit dat de Swell op NHN aan het arriveren is…………Yahoeeeee!!! heerlijk kabbelende lijntjes…

 61. Morgenmiddag een afspraak in Scharwoude, of all places. Daarna maar eens een plonsje doen in Wijk oid…

 62. Klopt. En dat is nog maar het begin.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/2014-05-22 23_13_17.jpg[/img]

 63. Ik zie kniehoge lijntjes op de cam van scheef. Dat valt ff tegen. Zou er later nog wat hoogte bijkomen?

 64. EPIC!!!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Schermafbeelding 2014-05-23 om 07.35.54.png[/img]

 65. Ja, wat dacht je? Het getij moet nog komen en de swell is toenemend. Daarnaast zullen golven met meer periode minder vaak langs komen. En is het maar net wanneer je zo’n screenshot maakt…

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/05233913.jpg[/img]

 66. Hoe wordt de surf morgen ivm vandaag?
  Last minut vrij vragen van werk, of zijn de golven die morgen staan gelijkwaardig.

  Thanks!

 67. het was klein maar fijn 🙂

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20140523_063134.jpg[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20140523_063229-1.jpg[/img]

 68. Mooi zeg die 2 webcambeelden van scheef ….. Zit 2minuten tussen hahaha. Glas zit half vol of was het half leeg;-))))