Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Donderdag 21 November 2013

59 reacties

 1. Half 8 op LVS, lekker donker en zero golf. 2 uurtjes vrij genomen, wat een domper. De verwachtingen waren zo goed. hopelijk vanmiddag nog wat golven voor de gelukkigen kantoorslaven onder ons.

 2. Een te lange periode is inderdaad een probleem op sommige spots. In ieder geval met laag water, omdat het dan op de achterste banken blijft hangen. Zoals nu te zien is op de webcam van Texel. Maar het swelletje komt er. Met zonnetje 🙂

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11212347.jpg[/img]

  bron: http://strandhotelnoordzee.live.netcamviewer.nl/

 3. Wijk aan zee begint te lopen volgens mij! Ik ga naar het strand, liever voor niks aan zee staan dan achteraf spijt

 4. Tis een kwestie van niet te vroeg willen pieken en net voor het zingen het water in.

  Maar de tijd/donker factor begint ook mee te spelen, ik haal het zowiezo niet vandaag mede gebaseerd op de cambeelden WAZ (nu tamelijk flattig) denk dat het niet meer de moeite word.

  Vergissing van de eeuw wrschnlk vanavond 161 berichten van hoe epic het waz. 🙂

 5. Bah ik sta nog steeds in file richting wijk…….door rommmel op de rijbaan hoor ik net op radioo…grrr

 6. Swell komt er aan, de duisternis ook, helaas. Hoop dat ie er morgenochtend ook nog is, Anasuria ziet er veelbelovend uit.

 7. Vlaamse banken waren fun… Knie tot heuphoog, alleen wa kracht ontbrak maar paar super mooie ritjes

 8. Wijk was fun op longboard (15:00-17:00), nu in een of andere bizarre file richting Amsterdam 🙁

 9. Mee eens. En Broer Konijn: bedankt voor de melding van de dichte tunnel! Hierdoor net op tijd de juiste tunnel ingegaan. Lag er om 16 uur in voor die tunneltjes die telkens ook net niet hoog genoeg waren. Heerlijk gesurft, veel lange golven gepakt met de fish. Stoked!

 10. woeh katwijk was leuk vanaf half 5. helaas was het kwart voor 6 te donker om nog wat te pakken, maar er kwam steeds meer hoogte in. stoked.

 11. Hoorde over file voor Velsertunnel dus 16.15 naar Bll aan Zee. Voor minimalibu ’n heel verkeerd getij denk ik. Mooie avond maar geen surf helaas.

 12. Hoi Tobias,

  Wij hebbe afgelopen vrijdag onze telefoonnummer mogen noteren in de surfshop aloha voor de surf sms. Vanaf wanneer mogen wij een eerste keer mee genieten van deze mooie dienst?

  Groetjes uit belgie

 13. Bah kwam 16.50 pas aan op wijk, niet eens meer gesurfd…klote file! daarna terug in de file naar Amsterdam!
  @ Tobias hoe ben jij dan wel gereden? toch niet via de sluizen of wel?

 14. Gewoon A9 volgen richting Alkmaar en dan eerste afslag er af. Dan rij je door een andere tunnel, dus niet de sluizen.

 15. Het laatste uur van het licht was het erg goed! Ik was leterlijk alleen, geen surfer geen visser, niks, alleen de zeehond (beetje jammer trouwens met deze temperaturen, normaliter ben ik fan van rustige spots maar dit voelde niet heel chil). Net genoeg aflandig en lange lijnen. Voor degene die morgen gaan: have fun!

 16. Katwijk wel goed? Ging er rond half 3 in bij LVS maar was crap. Liep van alles door elkaar, bumpy en periodes van een halve seconde.

  Richting zonsondergang werd het iets beter, maar alsnog ellende.

 17. iemand een idee wat het best zou zijn deze namiddag in belgie?

  oostende? blankenberge?

  alvast bedankt

 18. Volgende keer bij surfreport ook trafficreport 😉
  Uiteindelijk maar een uurtje kunnen surfen (met mooi golven/lijnen in WaZ). Te lang in de auto gezeten … heen via sluizen (vertraging +1 uur) … terug via tunnel (vertraging +45 min)

 19. bij (gedeeltelijke) afsluiting van velsertunnel kun je heel makkelijk de a22 omzeilen, zoals gister even beverwijk door en je kon doorrijden over de a9.

 20. Vanochtend vroeg het rijk alleen gehad op de Noord. Voordat de wind erin kwam prima golfjes, niet hoog maar zeker wat wandjes. stoked!

 21. @ Tobias; dank voor de toelichting, ik denk dat je net 10 minuten achter me zat! volgende keer zal ik de sluizen skippen want dat schiet ook niet echt op! next time zal ik ook de “andere”tunnel nemen!

 22. gisteren net op tijd afslag Velzen genomen, vlak voor de inmiddels tot stilstand gebrachte file bij de velzetunnelingang, de sluizenroute en om 4 uur eindelijk met mijn longboardsjes ritjes gemaakt. Clean, en hoe verder richting het donker, hoe mooier de golven werden. Was echt heel moe van hard werken, dat merkt ik wel….stoked like hell, maar helemaal rozig en vol in de stress de velzetunnelfile ingedoken onderweg terug naar Amsterdam. Naschoolseopvang gaat om 18:30 dicht, je mag raden… uiteindelijk een collega gevonden die mijn drie oogappeltjes opving

 23. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/instagramsurf.jpg[/img]

  Nog een plaatje van gisteren.