Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Donderdag 21 Mei 2015

46 reacties

 1. Nieuwe swell in de maak vanaf morgen-ochtend, maar arriveert pas ergens zondag.

 2. Een Heerlijke Hollandse surfdag, zeker weten! Heerlijk relaxte ochtendsurf op de Noord net, niet te druk, prima metertje longboardgolven. Fijn.

 3. Weet iemand of er nog te surfen valt in Oostende na de ophoging van het strand? Grts

 4. Ik ben er laatst eens gaan checken en volgens mij wordt er nog volop gesurft.

 5. yep,check!lekker daggie zo,fijn wakker worden vanmorgen op schevenoord.

 6. Volgens MSW is het op Wijk om 19:00 hoogwater. Bedoel je met “Meer naar het midden en noorden toe blijft het langer in de avond nog goed surfen bij mid-tij” dat het dan dus van 19:00 tot zeg zonsondergang nog de moeite is omdat het dan weer richting laagwater gaat? Of bedoel je hier het midtij vóór 19:00.

  En kunnen we met dat “goed surfen” dus ook op wat meer rekenen dan een paar verdwaalde anklesnappers (waar ik vorige week vrijdag in Ouddorp helaas genoegen mee moest nemen)?

 7. Op anklesnappers kun je niet goed surfen, dus ja. Ouddorp is natuurlijk een lastige spot. Kan heel mooi zijn, maar gebeurd alleen als alles perfect is. Voor spots meer naar het midden/noorden is dat minder noodzakelijk. Kan dus ook nog goed gesurft worden met mid-tij na hoogwater.

 8. Thanx! Dan toch maar weer die rit van Utrecht naar de kust erop wagen vanavond 🙂 Ben daar altijd wat terughoudend in als er geen alerts zijn, maar in het Pinksterweekend heb ik andere verplichtingen dus het is vanavond of niet.

  Een tijdje terug werd er trouwens een tipje van de sluier van een nog te bouwen surfpool in de buurt van Utrecht opgelicht. Zijn daar nog nieuwe noemenswaardige ontwikkelingen?

 9. Wijk was weer helemaal niks vanmorgen… eigelijk bijna nooit echt goed daar.. met O-ZO en Z adem je gif. Met W-NW wind is het een klotsbak. Als je mazzel hebt is je wagen niet opengebroken als je terug komt…

 10. Haha die Dennis toch. Moet je toch wat beter timen schat. Laatste tijd prima gesurfd in Wijk :). Nu weer het water in, care to join?

 11. Leuk geprobeerd Dennis, maar die stank is juist niet bij O-ZO en Z, maar bij een pure O-NO. Dan is het surfen inderdaad hels. Helaas is IJmuiden dan ook geen optie en het decor van zware metalen walmen en soms auto-inbrekers. Goed kijken hoe je je auto en je spullen achterlaat voor je het water in gaat is overal een must.

 12. (middel)matige sessie op de MV2 van 11 – 14.
  Rommelig meter(tje) met niet al te veel kracht.
  Wind eerst pal onshore, daarna harder, daarna ZW en zachter, toen weer meer west, en toen toch maar weer ZW…
  Soms dus wel iets meer lijn en cleanigheid, maar had toch wat meer verwacht van vandaag.
  Maar goed, de zon was warm en het water nat.
  All good.

 13. Thanks voor je bericht Tobias. Voor mijn referentie. Vanaf waar begint midden/noorden 😉

  Greets

 14. Katwijk / Noordwijk zoiets? Dat is nog Zuid-Holland, maar al bijna Noord-Holland. Beetje onzin eigenlijk, want de golven in Scheveningen zijn hetzelfde. De zee kent geen grenzen.

 15. Waar laat iedereen zijn autosleutel eigenlijk? Ik heb zo’n suf ding op kaartformaat, die mag niet in het water…

 16. Domburg was weinig….te weinig om er in te gaan voor mij dan…of was ik te vroeg/te laat…

 17. Jeb we vertellen allemaal waar onze sleutels liggen.
  Zal dan niet lang duren voordat we niks meer posten aangezien iedereen zijn dan zijn gejat.

  Haha 😉 je hebt van die lockers die je aan je auto vering kan klemmen. Onder je auto.
  Google maar..

 18. Ik laat mijn sleutels nog altijd veilig in mn bostzak van mn wetsuit.
  een van weinige voordelen van een auto uit 89 😛

 19. Wijk 16:00- 18:30 prima longboard sessie, zaten best lekkere setjes golven tussen die zo relaxed te pakken waren dat je tijdens de pop-up rustig een shaggie had kunnen draaien als je rookt. Ondanks dat het niet het beste getijde-tijd was en de kracht relatief snel uit de golf was, toch prima vermaakt.

  Kwart-stoked

 20. @kookiecarl. Je kunt bij je autodealer een sleutel laten maken waar geen elektronica inzit. Kost een tientje en die passen prima in je wetsuit. Goedkoper dan zo’n hangslot

 21. Va vanmorgen tot half 3 wasset ‘me’ time dus deze surfmama heeft zichzelf lekker getrakteerd op wel 2 surfjes! In Noordwijk dus twee keer te water gegaan va een uur of 11, beetje klots maar af en toe een goeie meter. Ben nog hard aan het oefenen op mijn fish 6’0 maar ik kwam er toch mooi op weg, zat aardig wat kracht achter. Voor mijn doen ging t top! En weer iets nieuws geleerd:) al met al: heerlijk.

 22. Wijk 9:30-11:00 – Had weinig keuze wat tijd betreft vandaag, dus gegaan toen ik kon. Vond het eigenlijk best aardig; heuphoog, best wat lijn en niet al te veel wind(chop). Nog herstellende, dus rustig aan gedaan en eigenlijk wel een lekkere sessie gehad.
  Op naar zondag!

 23. Ha…..! Iedereen die tussen 1700 en 1900 niet in het sop van WAZ lag heeft een heerlijk avondje gemist…!! Lekkerrr

 24. Wijk van 9.30 tot 1330 inde ochtend was t mooi met soms lijnen na 12.00 meer wind en klots en ja @ CH ik ook 1/4 stoked

 25. @Tobias, @Toon

  idd leuk geprobeerd weer vanmorgen maar nu geef ik het op met Wijk. Rij dan toch liever 15 minuten extra naar die spot tussen IJmuiden en Zandvoort (stinkt het nooit) of naar het noorden… je weet wel.

 26. Op de fiets naar het strand en bij vlagen heerlijke longboard golfjes gesurft van 20 tot 21.30 ergens tussen scheef en kijkduin. Ondergaande zon en voor het eerst dit jaar weer weer met blote voetjes. Super relaxed einde van een drukke dag!

 27. Nice.. gewoon nice. Wijk was super relaxed vanavond.
  Ging er rond 17:30 in en het werd alleen maar beter. Eerst bij de 1e windmolen beetje shorebreak-raggen met de sup. Het leek daar ook gewoon écht beter te lopen en we lagen daar gewoon met z’n tweeen terwijl ALLE ANDEREN bij de pier lagen!! Daarna voor de gezelligheid nog ff bij de pier en wat foto’tjes gemaakt.

  Zij probeerde een mooie bottomturn voor m’n neus te draaien..ging niet helemaal goed, maakt niet uit..ziet niemand 😉
  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/DSCF6516_zpsf00d0lq8.jpg

  Hij had een aardige barrel.. helaas net achter hem.
  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0196501_zpswi0w0d5w.jpg

  Zij hadden een PARTYWAVE!!!
  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0616618_zpsldiahvwy.jpg

  Meer pics volgen!!

 28. Prima naar mijn zin gisteravond in Wijk. Eerste keer sinds jaren weer is in het sop! Smaakt naar meer!

 29. Benieuwd naar de foto’s Dirbee1971. Heb je een aantal keer mijn kant op zien knippen..

 30. Je moet het kaartje voor Oost Atlantic pakken. De meest recente update is altijd van +24h vooruit.

 31. Veeel verder noordwaarts vanaf 1e windmolen steeper en steeper voral na hoog rond acht uur midTij ging de Bank lopen bij da Bunka!

  Zeer genoten met Waveskisurfers Paulski,Baski en Arjanski!

  Stoked and forget bad pictures!

 32. Is t echt dat je in t Hofbad met je board in t zwembad kan liggen voor soort van peddel training. …???
  Moet tog nie gekker worden. ..