Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Donderdag 19 Juni 2014

67 reacties

 1. De hoogte schiet er in, maar bij ons zijn de golven eerst nog wat kleiner, rond 1 meter.
  Goed om te longboarden, helemaal omdat de wind er nog niet is.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/06192751.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/06195953.jpg[/img]

 2. Hi Tobias..

  Wil jij eens laten weten of je iets
  kunt zeggen over plannen om weer een webcam op Wijk aan Zee in gebruik te gaan nemen…of wordt het wachten tot Aloha weer helemaal draait..

  Hoor graag even van je – bedankt !

 3. Het is aan de ene kant te hopen dat de cam uberhaupt terugkomt…. aan de andere kant is het nu wel rustiger in wijk… 😉

 4. Velsennoord! Is inderdaad een stuk rustiger sinds daar geen opname meer worden gemaakt ook meer parkeerruimte bijna weer ouderwets genieten golven rust én respect! Enjoy for now!

 5. Ziet er goed uit.. ik denk dat het morgenochtend wel de moeite is om vrij te nemen aangezien het 9:35 vloed is .. wat doet de wind rond die tjjd. Niet bepaald zwak denk of wel?

 6. Ik begrijp niet zo goed wanneer de golven vlak op de kust breken, waardoor ze niet te surfen zijn. Heeft dat met tij te maken?

 7. In een notendop heeft dat te maken met rol van de golf en de hoogte van de bank. Er zijn vast mensen die het beter kunnen uitleggen.

  Gisteren weer eens goede push van de swell die het leuker maakte dan het er vanaf het strand uit zag. Lekkere sessie gehad. Vandaag hopelijk nog een keertje.

 8. De de noord is best leuk nu!
  Tip: heb twee grote schaafwonden om mn rug,blijkt dat ze bij de apotheek gewoon een soort grote watervaste brandwonden stickers hebben 10*15 cm, opplakken en surfen maar.
  Ik kende alleen compeed/ductape.. dit is veel dunner en het ademt..
  Handig voor noodgevallen.

 9. Is er te zeggen hoeveel er van de Anasuria-hoogte overblijft als die bij ons aankomt? Iets van de helft? Of hangt dat nog van te veel factoren af om iets zinnigs over te kunnen zeggen?
  Hopelijk zijn die golven morgenochtend lekker hoog en verpest die wind de boel niet helemaal…
  Fingers crossed voor een dikke sessie!

 10. Rond het middaguur erin gelegen in Katwijk. Begon mooi, maar werd later rommeliger. Hoogte: heup tot (lage) schouder.

  Oh en ik lag er zoals zo vaak solo mio, dus in Katwijk is plek zat voor iedereen 😉

 11. HA! lag net op skeveningenoord… was er een kijter kei zieke triks aan het lokken! vet extriem.

 12. ochtendcheck Ouddorp. Echt TE veel wind. Duidelijk meer wind dan verwacht. Vanmorgen alleen voor de echte enthousiastelingen, ik sla ‘m even over. gisteren aan het begin vande middag was duidelijk veel beter. Het weekeinde ziet er wel errrug leuk uit.

 13. Vanochtend WAZ volledig blown out. Een bruisende kolkende massa. Vulkanen van exploderende golven rondom. Beachbreak was ook niet te doen, want was een snelstromende rivier richting pier.. De zee was nijdig, ik kom wel weer terug als t’ie wat bedaard is.. 😉

 14. zofijn om een goede report te lezen ipv dezelfde soort vragen van anderen te lezen. thanx elwin. als de wind deze wat verder zakt moet het wat cleaner worden. maar gisteravond ook erg klotserig. wijk is met noord en nnw gewoon geen fijne spot.
  http://nl.windfinder.com/report/ijmuiden

 15. Ijmuiderslag was prut vanochtend om 8 uur ben weer naar huis gegaan om vanavond nog maar eens te gaan kijken op waz

 16. [img]http://www.rijkswaterstaat.nl/apps/geoservices/rwsnl/awd.php?mode=html&projecttype=golfgegevens&category=8&loc=MUN1&net=LMW[/img]

  Golfhoogte stijgt behoorlijk!

 17. ok ok, ik trek mijn eerdere melding snel in. Was blijkbaar nog niet wakker of had nog geen koffie op. Wind speelt geen enkele rol, toch erin geweest en het is VET. Dikke en ernstig surfbare bakken. Topsessie!!!

 18. MV2 was dik.
  Om 7:00uur zag het er allemaal nog vrij teleurstellend uit.
  Blown out op de ene plek en niet hoog genoeg op de ander…
  Toch uiteindelijk maar voor de iets meer beschutte plek gekozen in de hoop dat de swell nog door zou komen…
  En om klokslag 7:30 kwam de eerste bakken ineens binnenrollen met het tij!
  Een uurtje later was het feest. Overal dikke jetsers. Wel beetje rommelig helaas, maar man man man wat was het weer eens effe lekker knallen!
  Dik, hoog, krachtig, shorebreaky, hol, stijl, snel, kort, lang, dikke drops en zelfs een aantal Hollandse barrel(tje)s…
  Sfeer was trouwens ook uitstekend! Niks gemerkt van al die kritische woorden over de maasvlakte. Lekker gillen en juichen voor elkaar en gewoon genieten tussen de dikke bakken en de nieuwsgierige zeehonden….
  Stoked.

 19. Zondag een goede dag voor beginners aangezien de wind gaat liggen en de golven minder rommelig worden?

 20. Domburg tussen half acht en half tien ok. Redelijke hoogte maar wel wat weinig kracht. Op naar morgen!!!

 21. Hey die foto was net op de zuid! Mooie ochtend was/is het!
  Neem vrij/meld je ziek, anything..

 22. joww,

  vast nog niet bekend.. maar weet je al wat over volgend weekend… 27 juni t/m 30?
  gaan dan weekendje richting zee… hopelijk wat golven?

  dank.

  woensdag heerlijk gesurft in scheveningen ! thanks voor je surfberichten!

 23. Dat is idd nog ver weg. Die blokkade waarover ik het heb op http://www.redbull.com is natuurlijk een keer afgebroken. Hetzelfde soort swell als nu zit er dus niet in, maar wie weet kan wind van dichterbij voor golven zorgen. Bijvoorbeeld wind uit het oosten of noordoosten of een stevige zuidwester. Afwachten dus maar.

 24. @ Frans Sjudorans

  Nou, nou, nou, nou……zo goed was het nou ook weer niet. Het was wel erg gezellig!!! en die Sumo van je gaat ook lekker! Nice!

 25. Ijmuiden zag er flat uit 8 uur van de kant
  Toch er in, deining was er.
  Golf met 4 bochten en meer. Schouder maar ook af en toe 2 golven veel hoger.

 26. Is wijk vanavond íets voor gevorderde beginners?

  Thx voor input

 27. IJmuiderslag was na 9.00 uur goed, even een dipje rond 10.00 en vanaf 10.30 weer lekkere lange lefts en rights. Rustige zee, soms redelijk clean. Heel anders dan Wijk zo te horen en beter dan rond 8 uur.. 🙂

 28. Gisteren om 6 u smorgens ooster gecheckt. En het Ooster was weg… alles opgespoten… Goeiemorgen!!
  andere spots gecheckt, was niet te surfen, gisterenavond ook niets. Frans waar ben jij dan wel geweest? Hebben we het wel over hetzelfde belgie? vanavond nog eens proberen… 2014 is voor BE nog geen vette geweest.

 29. Als je er een dag als vandaag niet ingaat heb je wel een heel hoge standaard! Begin,rond 8 idd war rommelig, maar man man wat was het lekker

 30. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-196.jpg[/img]
  PaZ ter hoogte van Surfclub Bloemendaal was geweldig rond HW, zonnetje en dikke sets, heerlijk geslipt ondanks 4 bft wind

 31. IJmuiden was leuk van 18:30 tot 19:30. Er liep genoeg, maar het brak niet echt lekker. Toen naar -slag geroeid, gelopen en dat was toch wel behoorlijk magisch rond hoog water. Met een shorebreak vol met shortboarders en een buitenste bank met longboarders en mijn persoontje op de sup was het gezellig druk. En ze bleven maar komen daarbuiten; mooie duidelijke lange golven. helaas niet altijd evenveel push, maar wel gewoon puur genieten. Daarna nog even de shorebrek in geweest met een nieuw camera’tje om even een beetje te testen…

  [img]http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/ijmuiderslag2006141_zps25712a33.jpg[/img]
  [img]http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/ijmuiderslag2006142_zps10c3a1e3.jpg[/img]

 32. Domburg 18-19u nog wel wat wind, maar toch hier en daar wat mooie golven. Genoeg hoogte. Vanaf 19u-22u ging de wind er zo goed als uit en werd het voor mij de perfecte dag om een nieuw shortboardje in te rijden 🙂 Stoked.