Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Woensdag 17 April 2013

22 reacties

 1. De wind voor morgen niet onderschatten. Dik windkracht 7, mogelijk 8 en er is zelfs een kleine kans op windstoten richting de 100 km/u (roze stippelijn). Deze grafiek is voor de kust van Noordwijk tot IJmuiden.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/knopen12mm54020752.jpg[/img]

 2. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/stroom12mm51020755.jpg[/img]

  De stroomrichting keert niet om met laagwater. Iets wat je niet vaak ziet en alleen voorkomt als het echt heel heel hard waait.

 3. STATUS UPDATE SURFFRENZY
  Dames en heren het is zo ver!
  Zaterdag 20 April gaat de SurFFrenzy door!

  8:45-9:30uur aanmelden/heat indelen
  9:30-10:00uur Skippers meeting
  10:30 begin eerste heat

  Be there!

 4. He Tobias,

  Denk je dat Texel goed gaat worden zaterdag?
  Is het de moeite waard om vanuit Den Haag daar heen te gaan?

  Mazl

 5. Hey Tobias,

  Deelt België in de pret zaterdag of zorgt doodtij dat de golven niet doorkomen?

  Windguru geeft ook nog een vrij hoge periode mee voor zaterdag. Hoge periode eist meer diepte toch? En die is er nu net minder door doodtij.

 6. Owjee surf wedstrijd op Wijk. Weer allemaal mensen die denken belangrijk te zijn en claimen dat ze meer recht hebben in het water omdat ze een hesje aan hebben van een sponsor die nooit wat in de surfwereld zal bereiken 😐

 7. @Tom heb je je dag niet gozer? Mij moeder zei altijd als je niets leuks te zeggen hebt dan kan je beter …….. Op jouw zal ik sowieso indroppen!

 8. Niet on-topic, maar mocht iemand mij tips kunnen geven voor surfen&camperen in Frankrijk rond Bordeaux hoor ik het graag.

  De periode dat ik ga is eind april/ begin mei. De gebieden die mij leuk lijken zijn de Charente-Maritime, Gironde en Landes.
  Wat voor surfspots doen het over het algemeen dan goed?
  Weet iemand nog een leuke camping dichtbij die spots die hij kan aanraden?

  Alvast bedankt voor tips!

 9. Tja komen er golven aan …is er net een wedstrijd en weekend op mn homespot bummer….
  zit niet mee mischien dat er maandag nog wat binnen komt

 10. Gast, dat is een gebied groter dan Nederland. Ik zou beginnen met vanaf Bordeaux naar de kust te rijden.

  Koop anders even een Stormrider of kijk op magicseaweed ofzo.

 11. A gut die Tom toch!

  fiets ik net op de weg, fietsen er net allemaal racefietsers langs met shirtjes
  Van een sponsor die denken dat zij belangrijker zijn?????

  Hang loos man!

  By the way, de wedstrijdzone wordt afgeschermd met Bolders en Officials!
  Dus helaas pindakaas ga maar naar de Bunker of liever, zeikerts niet welkom!

 12. @surfen rond bordeaux
  Als je vanaf bordeaux naar het zuid-westen rijdt (ik denk 1-2 uur), dan kun je naar Moliets La Plage rijden, daar liggen een paar mooie zandbanken. Verder naar het noorden ligt Mimizan en nog verder noordelijk ligt La Tranche-sur-mer (Bij La Rochelle).
  Verder naar het zuiden ligt St. Giron Plage en Hossegor. Als ik er ben (meestal in de zomer met leerlingen), dan hoor ik de beste verhalen over Moliets en St. G.
  De spaanse kust is ook niet ver weg, San Sebastian (Donestia) is op een uurtje rijden vanaf Moliets. Bilbao of Loredo zijn ook mooie spots, maar dan moet je echt het hoekje om (Deze pakken ook vooral de noordelijke swell op).
  succes!

 13. Surfen rond Bordeaux

  zoiezo lacanau is nice, mimizan is ook goed te doen. Eigelijk alles is goed te doen. Maar als ik jouw was zou ik iets zuidelijker gaan, richting soorts hossegor. Daar heb je veel verschillende zandbanken,zowel voor pro als beginner. Ook zorgen die werschillende zandbanken ervoor dat je ook met de kleinste dagen kan surfen, wat in mimizan wel anders is want daar kan het soms flat zijn. Het chille van soorts hossegor is dat je 2 echte goeie zandbanken hebt La Nord en La Graviere. La Nord is bij grote dagen echt voor Pro, maar met kleinen dagen goed te doen. La Graviere is met grote dagen goed te doen en een beetje flat met kleine dagen. Dus ik zou iet vedder naar het zuiden rijden.