Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Donderdag 15 Mei 2014

48 reacties

 1. Helaas weer wat onshore wind vanmiddag na 15u. Maar omdat het iets uit de kust
  niet waait, zal er toch voldoende lijn in blijven.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/05152059.jpg[/img]

 2. zijn botjes nog noodzakelijk vandaag? want achter een hele winter verlang ik wel nog eens zonder te surfen!

 3. hier heb ik toch heel wat jaartjes gesurft!
  helaas is er nu weinig meer van over…

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20140515_121132 (1).jpg[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20140515_121136 (1).jpg[/img]

 4. Hebben meer mensen na gister zo een schijt hinderlijke uitslag na de surf gister op wijk? Het jeukt en oogt alsof ik de hele nacht muggen heb liggen knuffelen

 5. Eerder deze week ook al veel meldingen hierover https://surfweer.nl/het-surfweer-van-maandag-12-mei-2014/#comment-50979

  Schijnt een bastaard-satijn-rups die in dit jaargetijde dit leed veroorzaakt. Ik zie soms mensen hun pak letterlijk op straat uittrekken. Als je dan geen last krijgt van rupshaartjes is het wel van olie of andere rommel die op straat ligt. Wil niet zeggen dat jij dit ook hebt gedaan, want die haartjes vliegen ook door de lucht. Omkleden binnen is een goede oplossing. En voor nu misschien even naar de dokter en beddengoed / kleren goed wassen.

 6. Hmm ja dat zou wel eens zo kunnen zijn. Ga meteen m’n beddengoed wassen. Kleren al gedaan.
  Thnx Tobias!

 7. Jep, inderdaad de bastaard satijn rups die weer voor de nodige irritatie zorgt.
  Deze bastard zorgt elk jaar weer voor een lading meldingen hier en bij ons.

  Gelukkig relatief onschuldig en gaat de uitslag vanzelf weer over. Als je echt last hebt kan de dokter wat voorschrijven.

 8. Het ziet er nu nog wel erg rommelig en klein uit in scheveningen. Ben toch een van die kansloze die toch maar nog ff nat pak gaat halen met die flatness in vooruitzicht. Hoop dat de wind er zo wat uit gaat nog.

 9. Heel de weg en parkeerplaats ligt vol met die gore rups op wijk. Heb me maar elke keer thuis omgekleed laatste dagen.

  Over de surf: Scheveningen was einde ochtend/begin middag prima (fish).

 10. domburg was best leuk met opkomen met af en toe een lijntje er tussendoor, jammer toen de wind kwam want toen werd het rommelige, ik denk dat het ongeveer een meter was

 11. Vanmiddag mc tavish sumo 6’4 testboard van aloha geprobeerd op de noord,
  Aanrader…makkelijk en snel board voor nederlandse golfjes, stoked!

 12. Foam is your best friend…als je 6’4 al groot vindt? Ga dan maar nooit golven surfen met een beetje size…ik denk dat iedere zichzelf respecterende surfer nog wel wat groters heeft staan…

 13. Het zit precies tussen long en short in, ze noemen het een ‘micro malibu’
  Ik had het iig nog nooit gezien/geprobeerd..erg veel lol mee gehad

 14. Bic hardtop board zoekt eigenaar
  Gevonden op zandvoort

  Maar denk dat die ergens anders vandaan komt

 15. Heeft het board een zwarte neusbeschermer? Wellicht is het dit board uit Domburg dat losgekomen is tussen de palen en met de stroming is meegekomen. Lijkt me wel erg ver afgedreven, maar alles kan in de Noordzee..

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/05153356.jpg[/img]

 16. En het is nog verder afgenomen (voor wie nog hoop had voor morgen).

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/05154929.jpg[/img]

 17. Ouddorp was wel OK. Af en toe lekkere lijntjes voor mn 5’7″ mini simmons.

 18. Ziet er niet best uit. Morgen ochtend dawn patrol nog de moeite denk je?

 19. Scheveningen was ter hoogte van de Keijzerstraat zeer vermakelijk tussen 13.00-15.00 uur!

 20. Katwijk was tussen 12.00-15.00 op de eerste bank redelijk -vanwege crappy peddelconditie liet ik de 2e bank maar voor wat die was-. Knie tot heuphoog en op bepaalde plekken kon je een ok ritje maken. Door de stroming kwam je vanzelf op die plekken terecht, al lag je even later weer te dobberen en kijkend naar het groene gras 10 meter verderop…

 21. Lieve leute,

  Ik wil jullie om een gunst vragen! Ik ben mijn afstudeeronderzoek voor Surfana Surftrips aan het schrijven. Hiervoor heb ik een enquête opgesteld over de motivaties van mensen om op surftrip te gaan!
  Het is een vrij korte enquête, en aangezien er de komende tijd toch geen golven zijn is er vast wel tijd te vinden om ‘m even in te vullen 🙂

  Hierbij de link: http://bit.ly/1fPxigF

  Mijn dank is groot!!

 22. de Zuid: onverwacht lekker tussen 14.00-18.00 niet heel hoog, maar toch wel redelijk wat kracht en clean! zon er bij topper! later begon de shorebreak leuk te lopen….

 23. Domburg was goed te doen vandaag rond hoog water (met mc tavish sumo 6’4)

 24. W@z 18:00 20:00 – Prima ende vermaeckelijke surf, op de laatste restjes swell,

  we hebben nog aan de golven gevraagd of zij de laatste waren, en of er misschien nog vergeten swell aan zat te komen, maar de surfbus was nu echt leeg. 🙁

  We hebben ook nog het meisje met de rode surfboard gezien, daar is vroegâh nog een film overgemaakt, maar toen had ze een hoed.

  @ Sabine , dank voor de ons aangeboden magistrale Whoop, Whoop! 🙂

 25. Gister na een paar (voor mij) surfloze weekjes eindelijk mijn rode boardje weer mee het water in genomen bij Wijk aan Zee/Velsen-Noord. Een paar hele fijne golfjes weten te pakken en genoten van het zonnetje in m’n zomerwetsuit. Het was onwijs rustig. Wel erg leuk om te zien hoe anderen leuke en vooral lange ritjes wisten te maken.

 26. Domburg was goed gisteren! Wel effe wachten tot het water hoog genoeg was en dan ….gohoho leuk!

 27. Gisteravond op WaZ het licht uitgedaan. Steeds lageren krachteloze swell, maar toch fijne lange ritjes gemaakt. Geheim: Foamboard. Drijfvermogen van een SUP en stuwt ook in een slappe schuimkraag. Zo sexy als een plug-in hybride, maar voor een paar eurie bij die hele grote franse buitensport keten, kan ik iedereen aanraden.
  Veel pret iedereen!

 28. Ik heb de Sumo 7ft versie. Ben er erg blij mee als board onder mijn klassieke 9,6longboard. Voor mijn 2m en 95kg prima boardje. Ben nu beetje aan het spelen met de vinnen. Single fin vs. truster.

 29. Hanne! het was jij! met je rode board, ik wil je moraal wel boosten, ik kreeg niet de indruk dat anderen meer langere of meer ritjes dan jij maakte, dat lijkt maar zo, net alsdat de golven een stukje verderop altijd beter lijken te breken. En 1 van je eerste runs wilde je gelijk een beetje over me heen surfen 🙂 (GRAPJE)

  @ Poseidon dank vr de Whoop-alert 🙂

  And now for something completely different, tijdens de satijnrups-rash hebben we een lichte rush gevoeld, we zijn nu bezig de werkzame hallucinerende, verdovende en heilzame stoffen uit de rupsen te extaheren. Dit verschijnt binnenkort in pil of
  lijmvorm, bij uw local surfshop. Feel je fijn on a snif Satijnrupslijm

 30. “Ga dan maar nooit golven surfen met een beetje size…ik denk dat iedere zichzelf respecterende surfer nog wel wat groters heeft staan…” – Juist in grotere golven heb je meer lengte nodig maar jij hebt ’t over de surf hier in Nederland waar dat board ‘oh zo perfect voor is..’ en dan slaat een 6.4 gewoon helemaal nergens op tenzij je zelf lang bent of zwaar.

 31. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/SurfKaravaan_gromet.jpg[/img]

  Het gaat nu ECHT plat, dat wordt SUP’en en bruin bakken dit weekeinde. Nog even een fotootje uit Ouddorp waar we weer even lekker mochten genieten van de golven de afgelopen dagen. Nu maar weer wachten op een nieuwe Noorder-swell…

 32. Zou er nog een enkelsnapper of schuimkraag te vinden zijn , voor een surfles?

 33. @Circus Hassy-Bassy: Ik moet eerlijk zeggen dat ik me niet kan herinneren gisteren bijna over iemand heen gesurft ben… Als ik het wel was, dan bij deze mijn oprechte excuses! Hoe laat was dat ongeveer? Wellicht was er nog een meisje met een rood board 😉 Ik was er van 10 tot kwart over 1 in ongeveer.

 34. Als jij het was, je kwam het water in , rood longboard, vrij snel pakte je een golf , ik lag er net af, en je kwam vrij dichtbij langs, maar er was niks aan de hand hoor, vandaar al het woord (GRAPJE) (disclaimer ) Als je het wel was en je vind mijn formulatie in mijn stukje niet leuk dan mijn excuses.

 35. Ik heb een knalrode mini malibu… dus dat was ik dan niet waarschijnlijk.. 😉

  en ik vind het wel grappig 😉

 36. Ah akkoord, nee, inderdaad dan was jij het niet, “op zoek naar het andere mysterieuze vrouw met de rode longboard” , overigens ook een prima filmtitel, daar jij ook surft , kan ik je intesseren voor de eventuele hoofdrol? 🙂

 37. Die rode longboard heb ik ook waarschijnlijk ook waargenomen, een minimal met een singlefin, naar ik meen een Walden. Heel mooie plank voor deze condities. Die kwam ’t sop uit (eh.. compleet met berijdster dus) toen ik erin ging, rond 19:30. Helpt dat in jullie ‘who is who’?
  Ciao!

 38. @Semoire. Ik heb net je enquête ingevuld, maar je moet vraag 17 even beter definiëren. Een all-inclusieve voor hoe lang?