Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Donderdag 13 september 2012

33 reacties

 1. Wind om 12 uur. Noord-Holland semi-sideshore, Belgie nog in de shit. Maar het zal maar een uurtje duren alvorens de wind er in heel Belgie ook uit gaat.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/09mm38015724.jpg[/img]

 2. Vandaag leuke golven op noordwijk net uurtje voordat de wind er in kwam! Lekker 🙂

  Een kennis van me die nul verstand heeft van internet, verkoopt zijn 3/2 Xcel suit voor weinig, ik weet niet of dit geoorloofd is via deze pagina….. maar wilde toch even me best doen voor hem, dus bij deze:

  http://link.marktplaats.nl/594048027

 3. (Dikke) bakken en lange lijnen precies op het aangegeven tijdstip van de sms op Scheveningen Zuid. Lekker hoor!

 4. even op Zuid en Noord geweest rond 15.00 uur.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/_MG_9577.JPG[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/_MG_9605.JPG[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/_MG_9582.JPG[/img]

 5. Zandvoort tussen 16.00 en 17.00 precies goed! Lekkere bakken, weinig wind. Echte lange lijn ontbrak wel, maar zat om een lekkere rit te zetten! Spot on met de SMS, check!

 6. Zo lekker als in de middag was het misschien niet, maar ik was blij verrast door de golfhoogte en kracht op Scheveningen Zuid van 19:15 tot donker. Toen de wind er wat steviger in kwam rond 20:00 werd het wat rommeliger en concentreerde de kracht zich meer op de pieken. Het leek wel ook wat holler te worden, waardoor ik de neus van mijn 9’3 niet altijd boven water wist te houden. Maar dat mocht de pret verder niet drukken. Korte maar zeer bevredigende avondsessie, met een fenomenale zonsondergang als prachtige backdrop 😀

 7. Straks naar Vlieland…

  Volgens de voorspellingen kan daar morgen gesurft worden met 2.6m/8sec/4bft (sideshore)
  Ik weet al wel waar ik ongeveer moet gaan kijken (pad van twintig/ of strekdammetjes ter hoogte bosrand)

  Ben alleen vergeten wat nou het goeie getij is daar (opkomend lijkt mij)

  Iemand?

  Tips voor andere spots zijn ook zeer welkom.

  Thanks!

 8. Thanks:) had al gekeken, stond nog niks geupload van gister:) vandaar, had meer de hoop dat als ze er zijn ze even online te gooien

 9. @Girus Dam 20 is het beste alleen wel ff lopen. Bij het hotel Seeduyn en vlakbij de camping ook goed te doen.

 10. Ik lag afgelopen zaterdag erin bij de meest westelijke strandopgang van camping Stortemelk, en dan over het strand nog een klein stukje verder westwaards. Daar geeft de surfschool ook les. Vond het daar prima te surfen, al braken de golven richting dam 20 inderdaad nog wat mooier. Dat was echter voor mij wat te ver fietsen met de huurplank van de surfschool. Als je op de camping Lange Paal staat is de afstand per fiets naar dam 20 heel goed te doen, zeker als je een shortboard bij je hebt. Wat betreft het juiste getij heb ik helaas geen idee. Wel dat N-swell het beste is.

 11. vanmorgen heerlijk gesurft op domburg.

  @Jasper ik denk dat je beter kunt wachten op vanavond laag tij nu stroom je weg……

 12. Tijdens itgwo was hotel Seeduyn duidelijk hoger dan Stortemelk, zoals Dizzy79 al aangeeft. Donderdagavond was clean en enigzins klein iets west van stortemelk. vrijdagavond een topsessie gehad met 2 andere shortboarders bij hotel Seeduyn, rond schouderhoogte. opkomend iets voor hoogwater geeft doorgaans de beste condities (maar met een stevige W wind zou ik voor afgaand tij gaan ivm stroming). fiets is aan te raden. Het kan heel goed zijn bij Stortemelk veel cleaner en beter is met matige westwind en voldoende golfhoogte, omdat het daar dan side/offshore is. er liggen daar echter wel wat meer ondiepe banken voor de kust die wat kracht wegnemen; dit is bij paal 20 / hotel seeduyn minder het geval.
  Succes en veel plezier!

 13. Overgestoken naar Texel (vanaf Den Helder) met de windsurfplank. Daar liepen 1,5m cleane lijntjes en had er ook lachend kunnen shortboarden!

  Morgen Petten!