Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Donderdag 13 December 2012

40 reacties

 1. Zeg Tobias, ff 1 heel klein vraagje, hoorde dat je ook cursussen geeft over stromingen en getijden enz, waar kan ik daar info over vinden? Snap er namelijk nog niet veel van…
  Thanx!

 2. Waarschijnlijk pas weer in het voorjaar op locaties aan het strand. Nu veel te koud om de hele dag half binnen / half buiten te staan!

 3. Vanaf half 2 een uurtje in Noordwijk in het water gelegen en inderdaad.. de webcam wil je nog wel eens voor de gek houden! Het zag er redelijk flat uit, maar toch nog een lekker ritje kunnen scoren af en toe (op minimal). Helaas straks aan het werk, terwijl de hoogte (nog steeds) beter aan het worden is naarmate het tij hoger wordt (3u op z’n hoogst).

  Dus laat je niet voor de gek houden door flatness op de webcam

 4. Helaas geen eyeball kunnen schieten toen ik er was, maar dit geeft ook wel een indicatie
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Untitled.jpg[/img]

 5. Op de zuid was het prachig vandaag, geen mensen,geen wolken,geen surfers,maar helaas,ook geen golven…heb wel een stuk of 10van die kleine dingetjes gepakt,maar werkende mensen hebben niets gemist..als je zelf heeeel klein bent is het wel heeel mooi.

 6. Die grote storm op de North Atlantic gaat in Zuid- Frankrijk en Noord Spanje groots uitpakken .

  De golfverwachting voor San Sebastian bijvoorbeeld is rond de 6 meter met een periode van 16 seconden bij een off-shore wind. real big waves !!

 7. Iemand ervaringen met de komende condities dit weekend. Zou het de moeite zijn om naar Wimereux of het kanaal te rijden in frankrijk. Of worden de condities beter in de Benelux.

  @ Tobias wordt het zaterdag ook wat in België of zit de wind te veel ZZW ipv ZW voor een sessie in België. Zondag zit de wind dan wel weer ZW.

 8. t is bezig!!! En Kelly moet herkansen in ronde 5!!! Dan toch geen 12de wereldtitel??? Spannend…

 9. Het kan niet anders dan dat King Kelly zo keihard terug gaat komen!
  Dat zou het voor de finale wel mooier maken.

 10. gefeliciteerd Parko, kwamen alleen niet echt veel goeie golven door voor Smelly. Met zo’n lange periode swell zouden die heats eigenlijk langer moeten zijn.

 11. Vanmorgen 11:00 Katwijk was leuk, aardig clean en een paar lange ritjes. 12:00 was het in één keer klaar, veel stroming en golven weg. Al het regenwater van gisteren dat vanuit de Oude Rijn de zee in stroomde was koud zeg, goeiedag.

 12. Wijk bij de pier was flauw en klein. Tussen de molens aardige size maar t stroomde als een gek.

 13. Flauw en klein? Tussen 4 en 5 kwamen er best dikke golven binnenrollen die enorm lange ritten gaven met kracht. Was alleen een beetje druk, maar wel een van de beste sessies van afgelopen maand voor mij!

 14. Het moet niet gekker worden….maar op de Noord kan alles dus altijd gekker!!!
  Vandaag op de noord begint er ineens een grommet van 3 turven hoog (hooguit 13 jaar) tegen me te schreeuwen terwijl ik releaxed m’n take-offje maak op een naar links lopend ieniemienie&tommie kaboutergolfje. Hij dacht blijkbaar dat het om en golfje ging die naar rechts liep. Sowieso liepen alle ieniemienie golfjes vandaag op de noord voor het overgrote deel naar links tegen hoog water maar deze baas had dat waarschijnlijk nog niet helemaal in de gaten. Op zich geeft dat niks…foutje, kan gebeuren…maar een grote bek van hier tot Uluwatu. Ik moest maar ff normaal doen want ik mocht niet op meneertje indroppen. Dan probeer je nog uit te leggen dat de golf naar links liep en niet naar rechts, maar da’s toch echt zonde van je energie. Ik ben er maar uitgegaan…het tij werd al te hoog en ik had al genoeg kabouter golfjes gehad. Toch bizar om je te realiseren dat de zaadcel van die baas nog geproduceerd moest worden toen ik al lang lag te plonzen in de Noordzee. Word ik nou gewoon te oud? of wordt de jeugd nou gewoon te bijdehand? ……..Het zal wel komen omdat ‘ie net gesponsord is…dan krijg je op zo’n leeftijd natuurlijk sterallures…kan ‘ie zelf niks aan doen! Met dank aan de sponsor!

 15. grommets rules and this is way beyond nappie time

  Gasten het was vandaag een klein feestje!! vraag maar waveskiboy

 16. Hahaha geniaal..kniehoge groenebagger golven maakt dat los in de kabouterrs. Dont worrie..dat soort sufkutjes heb je overal.

 17. @ Girus

  was zijn sponsor soms pietro beretta dat je er snel uit ging? Volgende x moet je gewoon zeggen dat als die niet op houdt je naar zijn vader gaat en ervoor zorgt dat die 2 weken huisarrest heeft..

 18. @girus

  Even corrigerend onderdompelen zou ik zeggen… Iemand moet die bijdehandjes toch opvoeden!!

 19. Zzw zijn 99% van de golfjes met opkomend beter naar links dan recht. Misschien een kleine swell les moeten geven incl corrigerende tik ? 🙂

  Het ligt volgens mij ook niet aam de leeftijd. Gister paddle ik terug naar de line up door de channel.
  Komen er 2 longboarders achter elkaar aan dus Ong 6meter aan plank in totaal. Waar ik lig is t dieper. Dus de golf stopt hier. De voorste valt voor mijn neus van ze plank ik paddle een stukje richting de andere surfer en dive vervolgens onder plank 1 en 2 door.

  Ik kom boven en moet een beetje lachen om de knullige situatie. Zegt surfer 2 je moet ook naar t schuim padelen……. Echt waar ??