Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Donderdag 11 Juli 2013

60 reacties

 1. Golfhoogtes zien er goed uit. Toch maar weer een keer heel vroeg opstaan om te zien of de alerts kloppen..

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/euro43_55.jpg[/img]

 2. leuke swell, met wind een beetje..
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/2013-07-11-06-08-07.png[/img]

 3. lange lijnen, nu nog ze te pakken. ga ik nu proberen..
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/2013-07-11-06-44-20.png[/img]

 4. Noord Holland; Super lekker en solo vanaf eerste licht tot 730 ! Begon trouwens erg matig eerste kwartier, leek bijna niks te lopen vanaf kant, werd eenmaal in het water snel beter en beter, tot erg goed!
  Niet super hoog, ongeveer tussen heup en maximaal borst, maar clean en krachtig en golven liepen lang door. Vond het zelf snel minder worden na hoog water, rommeliger en slapper. Wind hield zich ook even erg rustig trouwens.

 5. Bloemendaal was erg goed tussen 6 en 8 (vooral tussen 6 en 7 langere lijnen). Ook daarna bleef het nog lekker doorrollen.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/bloemendaal surfen.jpg[/img]

 6. Sooooooooo, dat was fijn!

  Vanochtend MV2 (P2), licht side shore windje en mooie, prachtige rollers die van links naar rechts toe braken. Heel behoorlijk clean. Helaas was ik vanmorgen net een tikkie laat ter plekke (06:15). De omstandigheden waren toen ik er in ging nog het mooist maar toen moest ik nog even uitvogelen waar ik het beste kon liggen.

  Maar wat een heerlijke krullers. Ik zag iemand zelfs licht gebarreld (OK, mooie cover up) worden! Eindelijk begrijp ik waarom men het soms heeft over ‘freight trains’ als er over golven wordt gesproken: het knetterende geluid dat een clean omslaande golf maakt klinkt idd een beetje als een (stereotypische) trein op het spoor.

  Veel zeehonden vandaag trouwens!

  Nu met dikke glimlach achter de compu op mn werk.

 7. Zandvoort vanaf 7 ook heel mooi,
  had echter iets krachtiger mogen zijn, en hoger, en holler, en langere lijnen…. zeuren op hoog niveau 😉

 8. Noord was niks vanochtend, toen Zuid nog even geprobeerd, was stukken beter! Lekker sessietje gehad, vanavond weer 🙂

 9. Zuid was heerlijk inderdaad! Man of zes uit, en golven die je van achter tot aan het strand af kon surfen – op longboard. Blij dat ik gegaan ben!

 10. Gister had iemand het over een visnet op de Zuid, heeft daar vandaag nog iemand last van gehad??

 11. @bart Niets gezien, er lag wel een object met een fluorescerend oranje boei op 15 meter van het strand in het water. Misschien was het dat, ik ben er bij uit de buurt gebleven.

 12. @martijn die oranje boei is de plek waar het net ligt !! Misschien is het handig als iemand de politie belt ofzo?

 13. @janl morgen ga ik weer (denk ik, even omstandigheden bekijken) als ie er dan nog ligt, bel ik wel ff.

 14. ik heb last van het visnet gehad, lag net op de plek waar de golven braken rond 21.00! vond het maar een beetje scary

 15. Noord was vanochtend klotserig als vanouds, maar zaten af en toe mooi lange ritten tussen, werd wel slechter na half elf

 16. eyebal maasvlakte, lekker weertje ook (:-)

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/16mm37022490.jpg[/img]

 17. heerlijke sessie tussen 6 en 8 op wijk kijken of vanaaf nog een golfje kunnen pakken;))

 18. Zit je in spanje en dan is het flat, gelukkig vind ik het ook leuk om te klimmen 🙂

 19. @ Tobias

  Hey Tobias, ik ga zaterdag voor 2 weken met mn ouders naar Les Sables d’Olonne en ik zie dat er in ieder geval in de eerste week niets te surfen zal zijn. Weet jij misschien of er enige kans is dat daar in de tweede week verandering in komt, ook al is een week nog ver weg. Zou top zijn, dan weet ik namelijk of ik uberhaupt een surfboard mee zal nemen! 😉 De Zuid was trouwens erg lekker vanochtend! 🙂

  Groet

 20. Wijk @ pier was weer lekkel hoor 16:00-18:00, nog niet te druk, duz relext sfeertje,

  Oh en gevonden op de P bij Sea You, een bijna nieuwe leash,

  Anybody ?

 21. zuid was idd erg leuk van 20.00-21.45-heup to chest high maar wel hol en krachtig, lange ritten tot aan strand,…ben benieuwd wat er morgen nog over is…

 22. Heerlijke sessie op zuid, Bankje recht voor de opgang liep bij hoog water uitstekend.

 23. Prima golven op Scheveningen Zuid! Net als woensdag, alleen nu wat hoger. 🙂 Wel jammer dat ik nu pas thuis ben, 2,5 uur in de file gestaan door een botsing met 2 vrachtwagens op de A12. 🙁

 24. Gisteren een heerlijke sessie gehad in Groet. Mooie golven gereden op mooie swell. Camperduin is toch echt een heerlijke spot!

 25. Noord Holland; Eerste uur was weer super lekker! Prachtig clean, krachtig en geen wind tot een uur of 7. Rond 7 te veel water op banken en opstekende wind maakte het minder magisch. Ook al was het nog prima te surfen. Vond het iets minder mooi lopen dan gister ochtend, maar je hoort mij niet klagen 😉 Stoked again!

 26. Gisteren was top in Ouddorp, einde middag ging het eerder zachter dan harder waaien. Vanaf de kant zag het wat verwaaid uit maar er zat veel lijn (en zeker maat en power) in de golven.
  Vanaf 18.00 uur iets minder power maar iets meer lijn en werd het top voor het longboarden. It was nice!!!

  Vanmorgen veel cleaner (weinig wind) maar we leveren al behoorlijk wat hoogte in. Wordt toch denk ik weer een hele leuke surfdag!

 27. Van m’n FB:
  …knip, knip…

  MV2: P2 of P1? De golven op P2 waren hyper clean. Mooie krullende barrels. Maar ze misten hoogte. Hoogte die er op P1 wel in leek te zitten. Daar was het minder clean (hoewel alles relatief is) maar trok het vooral ook minder hol. Hmmm. What to do?

  Een mede surfer op P1 gaf de doorslag en dat bleek een prima keuze.

  …knip, knip…

  En dat was goed. Heel goed. Relaxte maar af en toe borsthoge swell waar je goed op in kon peddelen. En eigenlijk toch nog best wel clean ook met mooie lange lijnen. Ondanks dat de wind iets op leek te steken bleven de windgolven weg of waren in ieder geval zeer beperkt. [Wind nam even toe maar viel daarna ook weer weg!]

  Heb vandaag heel wat ritjes gemaakt (meer dan gisteren) en zeker eentje van een metertje of 80, van achter op de tweede bank tot op het strand. Merk dat het inpeddelen en de pop-up sterk verbeteren. Ook m’n peddle power is momenteel vrij OK. Wie weet, kan ik m’n nickname op surfweer.nl eens gaan aanpassen 😀

  En natuurlijk weer een zeehondje erbij. Later ook nog een andere surfer.
  Helaas moest er ook nog gewerkt worden…

  Man, man, man. Wat een heerlijke ochtend. Wat een heerlijke manier om wakker te worden. Dikke smile!

  Life here is two thumbs up!
  [/quote]

 28. Ik zie de Anasuria in het rood pieken nu!

  Tobias is dit Swell in aankomst voor vanavond?

 29. Ik had vanmiddag in de planning staan (tussen 16:00 en 18:00) om uit mn werk te gaan longboarden. Maar zie op MSW dat de verwachting is dat de golven in de loop van de dag minder worden. Denken jullie dat het nog de moeite waard is om te gaan?

 30. Zal chill zijn als er morgen ook nog een duikje genomen kan worden! Valt er nog iets te longboarden morgen??

 31. @Bertski, ik kan het helemaal mis hebben maar die 3D spectra grafieken lopen toch van rechtsonder naar linksboven? Oftewel, de laatste/ nieuwste meting is rechts onderin te zien? Want dan die ik op de Anasuria boei de golfhoogte juist afnemen (links bovenin nog hoog (maar dat was 12 uur geleden), rechts onderin nog net een puntje lichtblauw (zit er nog aan te komen))…

  Mocht jij nou gelijk hebben dan moet ik als de donder de rest van mn werk af zien te maken want dan ziet vanmiddag er wel heel erg aantrekkelijk uit!

 32. Klopt als een bus. Voorin de grafiek zijn de laatste metingen, achterin is 24 uur geleden. Die sets zijn al langsgekomen gisteren en vanmorgen.

 33. Gisteravond in Noordwijk 19:45 erin, kwartiertje pret en toen zakte het in dus…vanmorgen weer pakkie aan en GO…WOW! Heerlijke ochtend! Van 7:45 tot 9:00 sessietje gedaan, cleane meter en zonder een zuchtje wind…helemaal in mn uppie in de natuur…lekker stoked zitten zijn op mn werk nu:)
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-68.jpg[/img]

 34. Eh ff offtopic vraagje, voor het eerst naar Zarautz over een week( hoop dan wel op wat golven tegen die tijd) welke camping is beter voor met kleine kids? Camping Zarautz of Talai Mendi? Iemand een idee tot hoe laat ze doorfeesten op Talai Mendi? Niet dat ik heel moeilijk ben, maar wel chill als we wat kunnen slapen snachts…:) en hoelang is het rijden van camping Zarautz naar het strand? Thanx for the info, kan ook ff info mailen naar mail4coco76@gmail.com

 35. Bedankt Dudes!
  Dus het hele Swellveld heeft er vanaf eerste meting gister 10.50 uur er pak em beet er 20 uur over gedaan om door te komen?

  Verkeerd gelezen en dus vanmorgen de boot gemist dus!

  Die Boei ligt toch 500 kilometer hier vandaan?

 36. @Kook Oho
  Talai Mendi is onderaan de heuvel en prima te lopen naar het strand. Je rijdt er vanaf A’dam in een 14 uur heen (s’nachts) ong. 1450KM
  Ik zou ook zeker vragen om een plek bovenop de camping (met electriciteit), want beneden komt de Spaanse en andere EU jeugd vooral om te feesten (erg gezellig dat wel).
  Qua surf wordt het in september beter, maar ik heb van longboard metertjes tot aan 2,5 beukers meegemaakt in de 10 jaar dat ik er al kom.
  Ik vind het een ideale plek om te kamperen, surfen en om andere dingen in de omgeving te doen.

 37. Ah super dank voor je reactie Jan! Zowiezo heb ik stroom nodig dus komen we vanzelf op een plek boven denk ik:-) Ik surf pas een jaartje, wil keihard aan mn skills gaan werken daar dus met een meter tot twee meter ben ik al helemaal happy, niet dak bang ben voor hoger… haha! Grtjs

 38. @ Jan, vorig jaar ben ik op Gran camping Zarautz geweest. Ik was met de vriendin en omdat we 25 waren werden we op het jongeren gedeelte geplaatst. Voor een paar dagen leuk, maar daarna toch wat irritant dat lawaai ’s avonds/snachts. Er was ook een familie gedeelte, wellicht dat het daar beter is!
  Overigens nog een aardige afdaling van die heuvel naar het strand, maar wel te doen.

 39. @ Bart. Inderdaad, Camping Zarauts is een aardige klim, Talai Mendi is beneden en dus makkelijker te lopen naar het strand (enkel om de golfbaan heen). Een aanrader voor de volgende keer.
  Wat betreft ‘boven op de camping staan’ doelde ik op de hoger gelegen plaatsen op Talai Mendi trouwens, dus ik denk dat dat het misverstand was.

  @ Kook Oho, dus ga zeker naar Talai Mendi en vraag om de L plekken, dat zijn veruit de beste plaatsen en hebben een mooi uitzicht over de zee. Als het helemaal afgaat kun je de golven zien breken op de banken vanaf de Camping (en horen trouwens ook).

  Na deze uitleg heb ik er spijt van dat ik dit jaar zelf niet ga 🙁

  PS vanaf 2.5 meter golven is het een grote zand close out met ondoordringbare branding. Ik raad je bij dergelijke swell aan om elders in de regio te kijken, er zijn daar genoeg mooie plekjes om te knallen!

 40. @Ingmal

  Dude, is het toevallig een NSP leash? Zwart met een rood lipje?
  Dan zou die zomaar van mij kunnen zijn. Ben m gisteren rond 16 uur vergeten op de parkeerplaats.

  Geert.