Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Dinsdag 4 December 2012

46 reacties

 1. Na het sneeuwlaag van vrijdag keert de rust zaterdag weer terug. Het lagedrukgebied ligt dan inmiddels bij de Alpen waar het ook niet normaal gaat dumpen. Bij ons zaterdag niet veel wind zo te zien. De swell zal nog wel een dag nadeinen. Dat is voor de weekend-surfer wellicht goed nieuws!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/zaterdag4dec.jpg[/img]

 2. Zal geen gemakkelijke worden. Vanochtend windkracht 10 gemeten op de K13 boei met windstoten van 111 km/u en een maximale golfhoogte van meer dan 6 meter!
  Wellicht dat er in Belgie nog beschutting is te vinden tegen dit geweld. Voor de aanleg van de Maasvlakte 2 surfde we nog wel eens in de Maasmonding zelf. Die spot werkt nu denk ik niet meer.

  Meetgegevens K13:
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12mm24017656.jpg[/img]

 3. @tobias, ik had eigenlijk zelf een theorie dat er met mv2 missch weer wat meer zand op de banken in de monding komt en daardoor de oude spots missch weer herleven.. Uit jou opmerking begrijp ik dat jij het anders ziet?.
  Groetjes, vgaal

 4. Hee Vgaal.

  Laatst reed ik langs de waterweg en ik zag er een supermooie pointbreak lopen. Heb jij daar wel eens gesurft?

  Groetjes

  uit maassluis

 5. i.v.m. koude voeten kreeg ik van iemand als tip,om wollen of nylon sokken in je schoentjes te dragen…iemand hier ervaring mee?(ik hou wel van low budget oplossingen)

 6. Ik zou je ballen overslaan, als je deze insmeert met tijgerbalsem gaat het vreselijk pijn doen

 7. vaseline op je gezicht en handen en voeten help bij mij iniedergeval wel tijgerbalsem ??? lijkt me geen goed plan op je gezicht als het in je ogen komt is dat heel pijnlijk en je ballen ???? heb ik geen ervaring mee jij wel @erik?

 8. Iedereen kent de grap toch wel van de voetbal. Kleine laagje tijgerbalsem in de boxer van je teamgenoot. Die zal snel naar de koude washandjes grijpen.

 9. Noordwijk, sunset
  Het viel niet mee om achter te komen met longboard.
  Maar toch achter wat bakken kunnen pakken samen met de Tubz.
  Ben benieuwd of er morgenochtend nog wat over is of dat de Noordzee weer een van zn 1 nacht alles weg trucs toepast.

 10. Voor iedere slimmert die echt denkt dat het een goed idee is……tijgerbalsem zet je doorbloeding aan, iets wat je niet wilt in de kou aangezien je het dan veel sneller koud krijgt….. bloed neemt kou sneller op en verplaatst het door je hele lichaam.
  het is niet voor niets dat als je het koud hebt je ledematen wit worden…het bloed trekt naar je core!
  (ken je de uitdrukking… protect de core!)

 11. En vooral je hoofd. 15% van je warmte verlies je via je hoofd. Maar een goed pak zonder lekken is een vereiste, vooral een goeie pasvorm. Niet te strak want dat kan de doorbloeding ook weer belemmeren en je verliest dan veel energie met peddelen. En niet te los want dan kan er te veel water bij. Ik geloof niet in laagjes eronder, zoals thermokleding, wol etc. Met meer laagjes heb je ook meer vocht in je pak en dat water moet je allemaal eerst opwarmen voordat het weer comfortabel wordt. En thermokleding werkt nauwelijks als het echt nat wordt.

 12. Jongens, t gaat er niet om wie ‘gelijk’ heeft, het is goed om tips te delen! Ik heb er ook nog 1: Pied de Pepper van Lush. Heerlijke creme voor je voeten maar je kunt het ook op andere plekken gebruiken (nee, niet je hoofd en niet je ballen) er zit peper in en hij ruikt lekker!

 13. Noordwijk 8.00
  Helaas grote verdwijn truc! 70 cm peak, wel clean en een zonnetje. Dus eigenlijk een toch goed gevoel.

 14. @djiggy: Helemaal gelijk! Wat een gelul allemaal. Het wordt hier wel koud, maar zo koud ook weer niet. Insmeren met zalfjes en cremetjes? Stelletje huishoudbeurs miepen! Gewoon een goed pak, schoentjes en handschoentjes zijn voldoende voor de hele winter.

 15. Ijmuiden 8.00-10.00u was lekker. Niet hoog, wel clean. Man of 20 in water. Opkomend zonnetje en geen wind, geen moment koud gehad in 5mm.

 16. Nou bedankt hoor,jongens!! Lig ik daar in het water met sambal op mn voorhoofd en een heel tijgerbrood in mn broek,maar nogsteeds koude voeten…

 17. @fred: ik neem aan dat je Wijk aan Zee bedoeld. Ik was er ook, ik had er mee van verwacht, maar toch weer lekker rondgepeddeld, zeehondje gezien, golfjes gereden en een lekker zonnetje.

 18. Owwww mag ik ff…heb een superchille surfsessie gehad vanmorgen van 09:30 tot een uur of 11 in Noordwijk, idd geen hoge golven ( voor mij als beginner perfect) maar wel clean en zonnetje, en ik SURF! Ja echt! Owwww ben echt superrrrrstoked! Had nog ff een schrikmomentje, toen ik in het water lag voelde ik iets langs mn been glijden en dat was NIET mn leash…bruinvissie? Who knows… Maar goed, al met al, mijn dag kan niet meer stuk!! Doeii!

 19. op scheef kwam fred de zeehond ook nog ff buurten rond 13.15
  in kleine maar cleane golfjes…..

 20. wat wordt het morgen ?donderdag ?ochtend nog meer swell ? hopelijk want twas vandaag niet echt veel……het werd rond 13.00 wel iets hoger maar die hagel in je bek wordt het lastig surfen I-( toch nog wel iets gepakt hopelijk morgen beter

 21. Wat is de goede tijd om er morgen in te gaan in HvH? Ik zie dat de wind tussen 10 en 13:00 het minste is en vanaf dan alleen maar toe gaat nemen… Dus tussen die tijden erin een goed plan? 12:50 is het laag water.

  Ik weet dat het voor sommige gesneden koek is, voor mij nog niet als beginner.

 22. Vrijdag rond de lunch ziet er volgens mij gunstig uit voor Wijk. Wat zeg jij Tobias, vrije middag pakken?

 23. Golfhoogte is behoorlijk aan het toenemen. Nu richting de 6 meter niet eens zo ver van onze kust vandaan. Maar ook verder naar het noorden toe is de swell groot. De “batterij” is helemaal opgeladen.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/21mm06017684.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/21mm40017680.jpg[/img]

 24. En is er al een eye-ball zuid? Wind lijkt nog pal op de kust te staan…..clean is de zuid dan ook niet:((