Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Dinsdag 30 Juli 2013

32 reacties

 1. De wind vanmiddag om 17 uur. Even de pluim afwachten, maar normaal gesproken is dit toch ZW 7 bft op de boeien bij Europlatform en de IJ-Geul.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/08mm22022865.jpg[/img]

 2. Eyeball; Texel Hele slape golven,geen hoogte in(longboarden prima)shortboarden niet,harde side shore wind die verneuken de golven,maar wachten tot hoog water misschien dan wat beter

 3. Gisterenavond WAZ was top!!! Begon wat klein maar aan het einde van de avond rolde dikke lefts binnen…onverwachts goede zomersessie!

 4. Medesurfers! Zou iemand mij de surfweer-sms/alert van gisteren(over vandaag uiteraard) kunnen sturen? Heb sinds gistere een nieuwe mobiel en met het overzetten van data etc is er iets mis gegaan zodat ik de sms niet heb ontvangen 🙁 heb vanmiddag vrij van het werk dus als zou het waarderen als iemand mijn dag wil redden :)!

 5. Tobias, harstikke bedankt voor je sms.. Als het aan mij ligt krijg je een lintje van de koning :)!! Voor de mensen die de surfweer-sms nog niet hebben, meld je aan! Surf nu veel meer met betere golven!!! Btw tobias, heb je vaker gehoord dat er mensen een halve sms binnen krijgen? Kreeg net de uitgebreide sms van vandaag alleen met de tijden van vnvnd binnen..?

 6. Ik wil vnvd rond 18:00, 2 uurtjes surfen bij wijk aan zee. Ik heb niet zoveel ervaring en wat ik kan verwachten, maar is het te doen dan?
  Alvast dank!

 7. Vanavond om 18.00 zout water, golven, misschien een btje regen en wind , dat kan je verwachten…

 8. BAM, Wijk was aan gisteren van 20-22. Afgedreven tot wijk dorp, daar steeds groter en krachtiger. Op de sets schouder/kop hoog, snelle lefts met lijn. De zwager heeft zelfs een klein barreltje gepakt….

 9. Vanmorgen (7:45 – 9:00uur) voor een pre work sessie naar Wijk aan Zee gegaan. Begon erg klein (brak dicht op de kant), maar gedurende de sessie werd het hoger.
  Was aardig met longboard.

 10. De korte periode met minder wind zit er in de nieuwe run nog steeds in voor later deze middag. Vanavond laat komt dat windveld uit het kanaal onze kant op.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12mm25022884.jpg[/img]

 11. Vanmorgen 06:30 to 07:30 op Scheef Noord: in half uur tijd slechts 3 golven. Lang wachten dus en je moest net op de juist plek liggen met ene longboard diep in zee. Daarna was het ook over en uit. Van de drie 1 mooie golf gepakt.

 12. Die soepstengel en de zwager! Geloof ze niet hoor met hun verhaaltjes over barrels en hoge golven… Het was vooral zo goed omdat ik er niet bij was.. Klootzakken.. 😉

 13. gisteren avond rond 20u in z-h barrelde het gewoon 15 min en met mn body recht opstaand, kon zo het dak aantikken….jow was wel mn momnetje van juli 2013

 14. ..wat kan je verwachten??.. tja, you never really know,ya know.
  gisteravond bijvoorbeeld; niemand had op ScheefNoord bvb verwacht dat het very shortboardable werd en er lange leuke lijnen vanaf eerst heup,toen schouder en erna + golven kwamen.. om half 7 6 a 8 longboarders en 4 shortbarders..hoge gunfactor en relaxt sfeertje.
  het rijk nog voor ons alleen zeg maar.

  uurtje of 2 later was het 4x zo druk en dus wat hoger en nog leuker ondanks de drukte en NSP’ers die voortdurend zonder om te kijken indropten.
  .. je weet het nooit!

 15. Weet iemand hoe het staat met de stroming. Beelden van Scheveningen te zien wordt het weer erg druk… Met opkomend tij straks? Wil misschien in Wassenaar gaan…

 16. Schevenoord:13.00/16.00. Superdruk,voor dit soort golven(flut)
  Wel lekker warm water.maar werkers die naar de cam kijken:niets gemist 😉

 17. Tobias,
  Gaat opkomend tij vanavond nog voor golven zorgen in WAZ of is het over voor vandaag?

 18. Hè Tobias, 19:57 ben in WAZ! Hoe hoog in cm komen de ZW swell binnenrollen? En kan ik met opgaand wel veilig een wipe-out op de shorebreak wagen? En waar kan ik storten? ;0)

 19. @keesie ZH staat dan zeker voor zuidelijk halfrond… Gisteravond op petten trouwens triple overhead, meeste golven liepen 6a700meter. Paar 30 sec barrelrides gehad op setjes met een Westbowl

 20. Klasse Dave, had ook niet anders van je verwacht…Zag je nog wat drijven in de line up?

 21. Geloof het of nie, maar van de Apenijnen zijn deze golven een exacte kopie,
  En echt waar, dat gebeurrrt maar 1 keer in het jaar.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Knipsel-4.JPG[/img]

 22. ik begrijp je cynisme en meestal is het idd elke hond voor zich op noord. met name een vaste ‘old boys (ouwe lullen)club’..
  maar dat gezegd; er zijn ook echt (en goed surfende gasten(!) ook) surfers die op noord surfen en (goede) golven gunnen of je vooraf zeggen “je weet ’t, bij mij mag je indroppen/roepen; dan pak ik m gewoon de andere kant op”.

  believe it or not brah

 23. In Scheveningen (Noord) vond ik het maar tegenvallend (17-20:30u). Erg lang wachten op golven en korte ritjes. Volgende keer beter. 😉

 24. Met de harde wind die laat op de avond op kwam zetten, groeiden ook de golven tot aardige bakjes. Tot donker nog wat lekkere ritjes gescoord in Cadzand. Hopelijk morgen wat restjes surfen maar waarschijnlijk zal het snel inkakken.

 25. Scheveningen blijft een mooie spot maar er wordt maar mondjes maat
  naar elkaar gekeken. Mr. baardmans met een longboard zonder leash was redelijk aan het egotrippen.. jammer voor de sfeer.. al zal hij denken.. die gasten pakken niets, dus ik ga maar…