Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Dinsdag 3 februari 2015

90 reacties

 1. A12 had even dipje gisteravond. Aangezien het 10-12 uur duurt voordat die swell hier is zal dat dipje te merken zijn en kunnen we daarna weer een toename van swell verwachten.

 2. Dan doel je op die dip tussen 6 en 9 toch? Enige voorspelling hoe laat het weer begint te lopen?

 3. @Tobias: Als kantoorklerk/vader ben ik doorgaans gebonden aan de weekenden en ook die twee vrije dagen moet er in de gezinsagenda van te voren worden gepland…

  Kan ik uit je voorspelling opmaken dat ik het best mijn pijlen kan richten op de zondag? Of kan er zaterdag ook nog wel wat leuks staan voor een eerste sessie sinds augustus? (Heb vanwege een achillespeesblessure half jaar langs de kant gestaan)?

  Gruwelijk mooie plaatjes trouwens van de afgelopen dagen. Heb het helaas moeten missen. Met mijn non-existente peddelconditie had ik waarschijnlijk toch niet veel klaargespeeld, maar ’t is wel goede stimulans om de revalidatie serieus aan te pakken.

 4. Noordwijk 10:15 – 11:45 was super clean, zonnetje, windstil, swell dikke meter… Niemand te bekennen… Ben zo HAPPY!!! Wat een heerlijkheid… Blij dat ik glij 😉

 5. Kijkduin 10 tot 12:30.
  Klein maar fijn en clean en het laatste half uur stijgende golfhoogte.
  En heerlijk zonnetje.

 6. Schev was vanmorgen 10:00-12:00 ultra clean en op de peak overhead.. Misschien wel mooier dan zaterdag!? In elk geval mooie barrels, zonnig en windstil. Yew!

 7. NHN wederom bizar goed, niet de hoogte van zondag uiteraard maar wel offshore schouderhoog op de sets, snaarstrak en hele leuke lange barreltjes in bijna droog zand met laag water, als ik de cams vanmorgen zag en nu zie was NHN de place to be vandaag.

 8. Het ei van Muiden gister 15:00 -17:00 goed,

  Het Wijk van Zee vandaag 10:00-12:00 super

  Doe mij maar een barrel.

 9. Je zat te noord. Iets van 10km denk ik. Goede barrels, geen schuivers. Misschien wel beter dan zondag omdat het toen te hoog was. Nu waren ze makkelijker te pakken.

 10. 10:00 op Noord nog 1,5m
  11:00 al barrels en tegen half12 nog steeds glassy, sunny en just perfect!..
  En de hele middag ook

 11. Gaat een mooi jaar worden als 2015 in dit tempo door gaat. Weer een hele chille sessie op Scheveningen, super clean en prima hoogte!

 12. Tobias hulde. Wat een sessie van 14:00 t/m 17:00 erin gelegen (Noordwijk). Wat een golven vooraan. Na 3 uur ging de wind eruit en werd alleen maar cleaner. Jezus, barrels in Nederland, het kan dus echt. Helaas paar flinke bakken zelf ontvangen maar wat een golven vandaag gereden. In tijden niet zo veel perfectie gezien. Heerlijk op het shortboardje.

  Dit was een ATV’TJE voor de boeken.

  Adios amigo

 13. Wauw.. dat was weer een superlekkere sessie op Wijk!!!! Chille vibe ook, heel veel grote grijnzen :)!

 14. Sta je dan op de Maasvlakte hlm stoked samen met je maat omkleden en gaan,kom je erachter dat je cap nog mooi ligt te drogen thuis boven de kachel.Gelukkig in het surfwereldje zijn er een hoop chille mensen waaronder Edwin echt hlm super voor het uitlenen van je cap . Had die tube ritjes hmm bedoel whipe outs niet willen missen ;). Was weer genieten vandaag ik zeg tot de volgende .

  Gr Tjeerd.

 15. Kon helaas niet eerder dus toen ik op Scheef N aankwam was het cleane er al wel weer een beetje af richting hoog water.
  Sideshore windje, verder niet heel hinderlijk.
  Maar gelukkig nog wel heerlijke bakken. Even wachten op de set en BAM.
  Ongelooflijk wat een aaneenschakeling van geweldige surfdagen we hebben………

  Morgen kijken wat de wind gaat doen. Had gehoopt morgen nog een mooie cleane sessie te kunnen scoren.
  Maar het ziet er nu toch uit dat die wind te lang ongunstig (onshore) blijft… Heel hard zal het niet zijn, maar zo te zien pas (te) laat in de middag offshore/windstil in ZH…
  Of zie ik dat verkeerd?

  Begin geloof ik een beetje verwend te raken.. Want met minder dan anderhalve meter en offshore wind neem ik al bijna geen genoegen meer….

 16. PaZ was weer super. Dirbee bedankt voor her plaatsen van die tweede foto, sta ik ook eens op surfweer!

 17. Domburg was ook super! Helaas is de surfsessie wat in mineur geëindigd, aangezien mijn gopro met headstrap (helaas zonder vlotter, want die was de week ervoor losgekomen) gezonken is. Dus als iemand de volgende weken een gopro zou terugvinden ter hoogte van het Brooklyn Beach paviljoen, of ergens in de buurt, zou het fantastisch zijn indien deze via dit forum zijn weg terug naar mij zou kunnen vinden. Mooie beloning beloofd! Maar ik heb er weinig hoop op..

 18. Na het werk nog maar even naar noord gereden, maar toen was het mooie er idd wel een beetje vanaf. Evengoed zat er nog wel wat leuks tussen. Benieuwd naar de forecast voor morgen!

 19. Bruce, wellicht was dat een maat van mij…
  Maar hij kwam er na welgeteld drie minuten peddelen en twee golven op zn bakkes achter dat het niet te doen was. 🙂
  Brainfreeze is no joke.
  Hebben toen om de beurt een golf gepakt met het enige setje handschoenen/cap dat we hadden.
  Niet ideaal, maar ik kon het niet aanzien dat hij op zo’n mooie surfdag vanaf het strand moest gaan zitten toekijken…

  Sharing is caring!

 20. Scheveningen noord met opkomend genieten geblazen. De wind trok aan maar dat maakte niet zoveel uit. Zondag heb ik gemist maar vandaag vond ik het nog beter dan Zaterdag.

 21. @Glurie

  Ben geen koukleum , maar dacht wel WoW hij durft. Goed dat jullie de spullen gedeeld hebben. Allebei nog lekker kunnen surfen in ieder geval. Was inderdaad mooi

 22. @Bruce

  Er zijn er idd meerdere kwam op de fb pagina van 65 things ook een paar foto’s tegen. We hebben deze winter en afgelopen winter wel geluk dat het zo zacht is maar om dan nu zonder cap te gaan mij niet gezien en volgens mij ook niet heel slim die mes steken in je hoofd ;).

 23. Maandag en disndag lekker gesurft in Petten mey Longboard. Helaas geren barrels. was niet super clean. maar wel lekker gesurft…:) stoked. hopp dat het zo blijft de rest van de week…:)

 24. Ouddorp was gisteren weer feest van 12.30 -14.30, clean, zon, windstil en beauties van golven

 25. Vanmiddag maar eens even in BaZ erin duiken, lig al veel te lang op ’t drogen.
  Hopelijk is hét shortboardable.

 26. @ @arne. Ik heb gesurft bij de strandopgang bij de callantsogervaart. en daar is dus mijn surfplank gestolen.

 27. Je hebt er geen foto van heb ik begrepen,
  Maar als je hem nou goed weet te beschrijven aan die mensen van de snackbar op de parkeerplaats daar. Je weet het nooit, misschien heb je geluk.

 28. ja vaak wel. breekt daar super met laag water, strekdamstijl. zondag begon ik iets rechts en heb me toen wat af laten zakken richting zuiden. waren waanzinnig holle units, maar heel technisch en closeouterig. beetje ala supertubos, maar dan moeilijker… als de swell iets lager is breekt het beter daar in mijn opinie. hoezo trouwens, heb je mn board gevonden?

 29. Nee, niet gevonden hoor. Maar als ik hem zie dan neem ik hem zeker mee voor je. Vroeg het me gewoon af nu ik hier de hond uitlaat waar dat was in jdorp. Straks maar pak aan en even kijken daar. Groote keeten ook mooi aan het worden nu trouwens.

 30. Paar maanden terug is ook mijn board gestolen in jdorp.
  Hij is gestolen op de parkeerplaats aan de Callantsogervaart.
  Het was een afterburner (zie plaatje), ik had nog een bericht geplaatst met meer info, maar helaas niks meer van gehoord:
  https://surfweer.nl/surf/surfweer-zondag-21-september-2014/#comment-27539

  Ik zal opletten of ik ergens jouw Fatum 6’3 zie.

  P.S. Is er niet ergens een online gestolen-surfboard-database :P?
  Anders misschien een goed idee voor Tobias :)?

 31. Gaat het nog wat worden vanmiddag ?? Hoogte ziet er op de cams nog behoorlijk laag uit. Gaat de hoogte omhoog met opkomende tij? Of moeten we het vandaag doen met helaas een minder dagje 😉

  Cheers guys

 32. Zit met precies hetzelfde in mn hoofd als Waves…
  Wordt nog niet erg warm van de cambeelden…
  Hopelijk brengt het tij straks nog wat meer binnen.

 33. Boeien geven toch nog wel een goeie meter aan.
  Zou toch nog wel wat moeten kunnen worden straks lijkt me.

 34. Wijk (dinsdag) 14:00-16:00 – genoeg hoogte inderdaad; bij vlagen erg clean, maar soms ook net iets minder clean dan op de geposte foto’s. Er zat lijn in, al was die lijn niet altijd even lang.
  Kan me voorstellen dat deze week voor de shortboarders heerlijk is… voor mij; zeker geen klagen, maar bij Wijk heb ik ’t wel eens strakker zien lopen.

  @afterburner: die is er (als je aangifte doet) bij de politie 😉

 35. wijk gisteren van 12.00 tot 16.00 ik sluit me aan bij @ orang en t stroomde behoorlijk richting de pier in de ochtend maar het werd in de loop van de middag wel beter en zo rond 14.30 liep het even een moment echt mooi .
  zou het morgen weer mooier worden … op de cams zient het er nu niet echt geweldig uit

 36. o h shit ik vergis me als je langer naar de cams staart ….er komt toch echt wel wat binnen rollen zeker voor shortboarders

 37. en ik op Ouddorp, onverwcht goed met opkomend en hoog, heerlijk met zon en geen wind

 38. Tering wat een lange ritten zie ik voorbij komen op de cam van WaZ!
  Hij startte zelfs nog buiten beeld…!

 39. Scheef N van 14 – 16.
  Gelukkig bracht het tij inderdaad alweeeer lekkere golfjes met zich mee.
  Stukje minder weer dan gister, maar nogsteeds sets van een goeie meter.
  Rond de bui die overtrok leek de wind wel even helemaal weg te zijn.
  Mooie lijnen.
  Daarna kwam de wind er al vrij snel weer een beetje bij en werd het een stuk rommeliger.
  Lastige golven ook. Heel kort en piekerig en het meeste rolde heel mellow onder je door zonder echt lekker te breken.
  Een meter naast de peak was er vaak meteen weinig meer te beleven.
  Hoop gepeddel met weinig resultaat… (op die paar heeerlijke, en soms lange, ritten na dan…)
  Zeker rond hoog water leek het mooie er toch wel een beetje af.

 40. Morgen wel overal de hele dag (side-)offshore wind. En de swell blijft gewoon nog wel even door te gaan zo te zien.
  Maar het zal wel pittig koud aan gaan voelen met een windkrachtje 4 uit (O)NO.
  Merkte het vandaag al toen ik mn natte spullen uitdeed…….. :/

 41. Heerlijke sessie op Langeveld, met opkomend tij was het weer genieten geblazen op de korte plank. Met zn drietjes in het water. En laatste uurtje nog even heerlijk offshore. Man wat een week. Waar houdt het op

 42. Waar het op houdt?
  …bij mn armen die eraf vallen…
  Ben dit gewoon echt niet gewend hoor. ([kuch]mietje[kuch])

 43. Tobias bedankt voor de mooie golven van afgelopen dagen, laat ze allemaal maar hoge lage druk kletsen , ik weet dat jij dat regelt met Neptunus.

  Ober, graag 2 barrels voor ons!

 44. Waz leek vanmiddag rond 15.00 uur nog niet heel veel bijzonder op de cam. Toch nog even vanuit werk een binnen een uurtje er naartoe geredenomdat het te lang geleden was. Om 16.30 uur trof ik ineens heerlijke off-shore golven aan van zeker een meter waar ik heerlijke (lange) ritten op kon maken met de fish. Hoe kan het echter zo enorm veranderen binnen 1,5 uur? Hoe dan ook, het was een van mijn betere sessies op wijk 🙂 🙂 🙂

 45. Gisteren einde van de middag ook weer een goede sessie gesurft op de Maasvlakte. Geen wind, zon en genoeg kracht om mooie ritjes te pakken met mijn 6.3 fish wat zijn wij de afgelopen dagen verwend heerlijk :D.

 46. NHN Wederom feest tussen 12:00 en 15:30, pal offshore, zonnetje super clean, lang strak en hol heuphoog met hogere sets.