Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Dinsdag 29 Oktober 2013

54 reacties

 1. De weerkaart voor donderdag 13 uur onze tijd. De tekens op de paarse lijn boven Nederland (driehoekjes en bulten) staan dan zowel aan de ene als de andere kant van de lijn. Het front komt dus min of meer stil te liggen met veel bewolking en steeds lichte of matige regen. Een andere eigenschap van een golvend front is dat de wind niet constant blijft, wat dus een voordeel kan zijn om te golfsurfen en een nadeel bij wind- en kitesurfen.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/donderdag08mm33024380.png[/img]

 2. Iemand insight over Noord-Frankrijk (Etretat, Yport). Ik krijg er maar geen hoogte van.
  Zou het daar goed te doen zijn met een funboard?
  Als je kan zeggen hoe je er toe komt, zou ik er meteen weer wat van kunnen leren.
  Thanks, Joris

 3. @ Joris Yport, Etretat is goed te doen met een funboard als er golven zijn? Ben er vorig jaar geweest rond deze periode en had funboard bij ging prima. Je hebt wel sterke zuidwest swell (wind ) nodig om daar te kunnen surfen volgens mij. Vooral Yport kan dan een mooie linkse golf creëren vanwege de ligging. Voorspellen in die hoek blijft lastig weet ook niet precies welke factoren meewegen. Wij hadden overwegend west, noordwest wat niet de beste condities zijn. 2 dagen leuk kunnen surfen daarna gewoon flat. Maar goed als je gaat have fun is iig mooie omgeving.

 4. @Bruce, merci voor de snelle reactie.
  Zondag lijkt het er wel goed te doen. Hoewel de wind precies wel vrij stevig staat.

 5. Tu est une surfer tres proffesionelle,et je ne t’vu toi maintenant.
  Pour moi le surf toujour est tout suave..et je ne parle pas francais.

 6. Zandvorde etait un peux salissant aujourd’hui mais encore joli! Tobias, c’est possible que tu écrirai en francais désormais? Parce que c’est beacoup de animo pour ca! 😉

 7. Lieve….
  Zullen we a.j.b. weer gewoon weer, gewoon weer gewoon Nederlands gaan typen??? gewoon???
  Is namelijk een veel mooiere taal! Niet zo slijmerig zeg maar……

 8. Check you tube: accident maya gabeira
  Gister op nazare ging het toch bijna fout
  Maar ze blijft een stoere chick

 9. cool dat vraagteken in de lucht! Alsof de hemel zich afvraagt wat die rare surfers toch met dit weer in het water doen =0)

 10. @stoere chick
  Heb dat filmpje gechecked en zag ook een filmpje over haar dat ze bewusteloos was geraakt op teahupoo. misschien verstandig voor haar om iets minder extreme golven op te zoeken… Al begrijp ik wel dat zo’n uitdaging lokt

 11. Handschoentjes zijn nog niet nodig zo te zien op de schitterende foto van Danny? Heb alleen 5mm exemplaren liggen en die stugge ondingen aantrekken stel ik het liefst zo lang mogelijk uit.

 12. Hij doet het weer! (en het ziet er denk ik goed genoeg uit om vanmiddag even te ‘flexwerken’)

 13. Wie wil mee een weekendje naar noord Bretagne?
  Bestemming: pors ar villec….donderdagavond heen, zondagavond terug….nog twee plekjes in de auto…

 14. vrijdag is de enige dag dat ik kan surfen, ziet er hoe langer hoe stormachtiger uit.. vlissingen lijkt me te veel onshore wind, en domburg vangt de swell niet goed, wat denken jullie?

 15. Met laag en opkomend bij westkapelle/zoutelande/dishoek is dat best goed te doen hoor.. Pas als het half hoog is worden ze echt groter en de wind/golf verwachting is nog niet heel hoog

 16. @tobias, volgens mij werkt de sms service voor Belgen niet? Zou je de reports anders per mail kunnen versturen? Thx

 17. Het was (voor mij in elk geval) hard werken om door de rommelige branding heen te komen op Wijk vandaag van 14:00 tot 16:00. Maar achterin viel er genoeg te genieten, ook voor de mindere goden like myself. Dikke schuivers met aardig wat kracht. Handschoenen waren inderdaad nog niet nodig. Was wel blij met mijn Sorkys vanwege de toch nog best harde en frisse wind. Duurt niet lang meer voor ik een kap op ga zetten…

 18. Weet iemand een mannetje in de buurt van Utrecht die goed en betaalbaar surfboards repareert? Mijn leash heeft een scheur in de glassing van mijn tail gemaakt, waarschijnlijk tijdens een spoelsessie. Komt water doorheen. Ben tot nu toe altijd zeer tevreden geweest over de diensten van de Ding Doctor in Scheveningen, maar dat is zo’n eind weg van Utrecht stad.

 19. @Dizzy, gewoon ff YouTube checke en zorgen dat je t zelf kan. Oud boardje regelen en oefenen. En als t lukt dan kom ik als eerste bij jou om m’n boards te laten fixen 😉 superrelaxed als t gewoon in Utrecht kan tog!

 20. Ik vond scheveningen vanmorgen van 9 tot 12 erg lekker. Net naast het havenhoofd was het af en toe head high maar rommelig. 50 meter verderop zat er veel meer lijn in maar was het iets minder hoog. Al met al een heerlijke zonnige surfsessie. Niet epic, maar toch blij dat ik het mee heb kunnen maken.

 21. Ik vond scheveningen vanmorgen van 13.00 tot 16.00 erg lekker. Net naast het havenhoofd was het af en toe head high maar rommelig. 50 meter verderop zat er veel meer lijn in maar was het iets minder hoog. Al met al een heerlijke zonnige surfsessie. Niet epic, maar toch blij dat ik het mee heb kunnen maken.

 22. dat touwtje waarmee je leash aan je board vast zit is vaak te lang en dit kan er voor zorgen dat de leash je board stuk maakt. dit touwtje moet dus zo kort mogelijk zijn haje

 23. Thanx voor de tips. Zelf repareren wil ik zeker nog wel een keer leren, maar gaat ‘m op korte termijn niet worden. Ga Cellblock checken. Heb daar al eens een snowboard gehuurd maar wist niet dat ze ook into surfboards zijn. Touwtje van leash heb ik al zo kort mogelijk gemaakt, maar de klittenbandbevestiging kan bij een goeie spoelbeurt kennelijk ook de nodige schade aanrichten.

 24. Was er nu iemand afgezakt naar brettagne (yport, wimereux, brettagne) afgelopen weekend? Hoe was het daar?

 25. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Naamloos-15.png[/img]

  Schevenoord ziet er verassend goed en bovendien ongesurfd uit!!

 26. het is maar wat je goed vindt.
  het is clean idd, maar daar is alles mee gezegd.

  Kunnen mensen trouwens stoppen met het cultiveren van woorden als Schevenoord en Wijkiki e.d.
  Zo suf!