Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Dinsdag 27 November 2012

38 reacties

 1. Over Java-applicaties gesproken, is de eyeball report functie definitief verdwenen? Kon hem al tijden niet meer invoeren i.v.m. block op bedrijfsnetwerk bij de laptop en niet functioneren op smartphone helaas. Wel benieuwd of je nog iets aan de verzamelde gegevens gehad hebt…

 2. Hee Tobias! Hoe zat het ook alweer met Ijmuiden? Werkt het daar nu goed met noordswell en wind uit noorden door beschutting van de zuidpier? Of sowieso een no-go?
  Gr. Jorg

 3. Jongens,

  Hoop dat het gaat leuken deze week.
  Wordt depri!
  Lang naar de zee gekeken vandaag maar deze wilde me nog niet gelukkig makken.

  Als het achteraf toch niks is geworden deze week begin ik een nieuwe stichting “HELP DE SURFERS IN NOOD”.
  Met een goede subsidie van de EU bouw ik een grote golfsurfbad op het Norfolk terrein.
  Deze is dan allen te gebruiken tijdens flatness en met een verwijsbrief van je huisharts. Aansluitend hierop, Is er een huisarts onder ons?

  TOBIAS
  Ik heb je nog nooit iets gevraagd….
  Dus voor een keer.
  Laat de berichtgeving van hierboven werkelijkheid worden!!!!

  Alvast een fijn weekend aan iedereen

 4. Vandaag echt een heerlijke sessie gehad in Groet! Vanaf half 2 tot 4 mooie golven gepakt. Niet ontzettend hoog maar heerlijk in lijn. Thnx voorspelling was de doorzet!!

 5. Dat ziet er niet slecht uit voor de vrijdag. Hoop dat de wind een beetje meewerkt. Waarschijnlijk naar Petten voor een surfje 😉 Heb de training hard nodig want over een paar weken naar Fuerteventura!

 6. Ha Thobias of iemand anders,

  Wat denken jullie voor morgenmiddag, wijk proberen of beter IJmuiden?

  Bedankt!

 7. @Jorg en medevragers:
  Gaan jullie ook nog eens zelf een beetje denken of gaan jullie straks nog aan Tobias vragen of je beter met links of met rechts moet beginnen met peddelen. IJmuiden is morgen lekker luw en misschien, heel misschien gaat die 2 meter 6 sec golf wel helemaal om de pier heen draaien en heb je een megapointbreak. Ik denk echter dat het helemaal plat is want die pier is echt heel erg lang. Met middelmatige N-swell gaat het meestal pas in Bloemendaal aan Zee weer goed binnenkomen, helaas de wind ook.

 8. de pier bij ijmuiden houdt de swell best wel tegen met nw 10 staat er iets van 2 meter bij het strand…. ijmuiderslag lijkt mij beter…
  scheef zuid.. zuidkant van wandelpier.. enz

 9. Hey, Wat kosten die kaartjes om naar het crowning van de de NK te gaan? Want kan iemand een prijskaartje doorgeven?

 10. @ ulex, wanneer gaan jullie naar fuerteventura? Wij gaan ook in februari.. Hebben nog geen camp geboekt, iemand tips?

  Grtz
  Luca

 11. Golfhoogte prima (113cm) met een max periode van 8s bij een zwakke schuin aanlandige wind (2 Bft NNO, jammer dat het nu nacht is ihopelijk morgen vroeg nog beter….

 12. Vooral zo doorgaan, mannen, met gedetailleerde spot informatie delen over de social media..heel slim…zucht..

 13. @luca en Ulex

  http://billabongsurfschool.es/english/surf-pack/

  Check dat kamp anders, ik ben daar zelf 2x geweest en had al 1x eerder met Gregor (surfleraar) een paar weken op fuerte gesurfd. Erg relaxte mensen. Je kunt of zo’n surfpackage nemen maar je kunt ook je eigen plank meenemen en daar gewoon slapen. Of je pakt elke dag een ander plankje die zij daar hebben liggen, short tot longboards etc.

  Enjoy! Kga misschien zelf ook nog een dezer maanden!

 14. Nee, ik ga niet alles vragen maar sommige dingen moet je voor het eerst horen. Bedankt voor de respons, hoef ik het de volgende keer niet meer te vragen..:)

 15. @miki: dan moet je zelf ook niet meer in het buitenland gaan surfen als er niemand ‘jouw’ spot mag…

 16. @ miki

  Lekker belangrijk dat je verteld waar het mooi surfen is. Als je gewoon de kaart bekijkt kan je gewoon kijken waar de wind tegen gehouden wordt.
  de zandmotor had in het begin niemand het over en post werden verwijdert enz.. maar het werd toch drukker en drukker.. mij stoort dat niet.. ruimte zat sinds er geen point breaks zijn in nl.
  nu is het verdacht stil over de 2e maasvlakte, ik hoorde van wat windsurfers dat die punt daar wel heel erg goed is.. maar ik heb nog steeds geen zin om er heen te rijden…
  maar 2e maasvlakte zal ook wel mooi zijn met nno, jammer dat er bij de maas monding zoveel haaien zitten…
  in combinatie met de dodelijke stroming daar zou ik er niet in gaan…

  mag duidelijk zijn dat ik tegen crowd control ben, waar tobias soms ook aan mee werkt, kan mij nog wel foto’s herinneren van de zandmotor waar hij de titel: ergens in noord holland. aan gaf..

 17. O ja, het surftech center ligt er net naast, dus je kan gewoon een superplank huren voor een tientje per dag … Zeker nu het zo duur is om met planken te vliegen (ryanair 100 EUR voor retour).

 18. wijk was niet echt wat vanmorgen erg rommelig en slap morgen maar weer eens gaan kijken
  off topic; HIGH TIDE (ivo ) heel erg bedankt !! dit is een top winkel!!!!!!
  en ik raad het iedereen aan om daar je surf spullen te kopen

 19. Domburg vanochtend, omdat ik te lang niet erin had gelegen… Klotsbak, stroming viel mee, en af en toe kwamen er setjes doorheen waarbij je beter 10 meter verder naar buiten had kunnen liggen 😉 Ze braken hol en de setjes hadden zelfs een beetje lijn. Erg fijn om weer even een nat pak te halen. Op naar vrijdag! 🙂

 20. @lea : theoretisch beter dan de noord,daar ben ik net geweest,was best wel ruk.ik was te lui om over te steken,het zag er mooier uit dan het was..wel hoogte soms..

 21. Even off topic: iemand tips om op midden budget naar Malediven te gaan? Ben met de vrouw en ben benieuwd of er ook hostel voor betere bedragen dan de 100 euro per dag per persoon op de boten.. Alle tips welkom!

 22. Festivado ummm 100 euro perdag das aardig wat geld. Je kan beste kijken naar een BB. (bed en breakfast)
  Gewoon cheap en ochtends een ontbijt.

 23. Scheveningen was onverwacht goed te surfen rond drie uur. redelijk hoge bakken met voldoende kracht…was wel weer tijd.

 24. Nee, ik heb zeker niet het alleen recht op een spot. Waar het om gaat is dat je nooit meer een magic sessie kan hebben met een paar jongens in het water. Nu wordt er al een week van te voren aangekondigd dat het mooi gaat worden en dat je vrij moet nemen en dat je vooral op scheef zuid moet zijn tussen 9-12. Niemand hoeft meer na te denken en we volgen elkaar allemaal als schaapjes. Met als gevolg dat je over de boards naar de line up kan lopen en de spot op dat moment verziekt is. Iedereen wil mooie golven surfen in een niet te volle line up. Wat je soms op scheef ziet gebeuren grenst aan waanzin. Ik denk dat niemand blij is met een overvolle spot. Ik weet het, het is vechten tegen windmolens. Miki Dora vocht er ook tegen maar stopte uiteindelijk met surfen op malibu en vluchtte het binnenland in. Ik ga dat niet doen (jammer heh!!), maar weet dat er naast mij velen zijn die van dit soort praktijken op de sociale media gruwen. Surf ze.

 25. Goed, dankzij tips op het forum heb ik bijna in de L’auberge van surfmaroc geboekt in Taghazout. Kan iemand mij vertellen of dit een betere keuze is als surfberbere; deze zit namelijk verder van de moskee en de viezigheid zo naar het lijkt. De twijfel is op het laatste moment toegeslagen:)

 26. He pikkie dora ga je toch juist niet naar die “secret spot” die de zuid heet (echt is dat een secret spot? 😉 maar ga jezelf op zoek naar iets nieuws en deel je dat met niemand behalve jezelf. Vooral niet hier kijken want voor je het weet, weet je waar er golven mooi binnenkomen 😉