Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Dinsdag 26 Maart 2013

24 reacties

 1. Windrichting 90 graden = pal oost. Tweede helft van de week is de wind even wat meer noordoost, maar een stuk minder hard. Hierdoor komt er wel een kleine swell onze kant op vanuit het midden van de Noordzee en die is in Z-H, Zeeland en Belgie in ieder geval te surfen.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11mm26020168.jpg[/img]

 2. Oostende vandaag. Nog iemand het water in daar?
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11mm15020166.jpg[/img]

 3. mooi woord –> branding
  Scheef noord was wel grappig gister maar niet heel spannend.
  Zal wel zuid longboarding worden vandaag..

 4. Voor de enthousiastelingen die een Paasweekendje in dikke vette swell willen doorbrengen: we vertrekken met 2 op vrijdag 29 maart ’s avonds vanuit Gent richting Biarritz. We rijden terug dinsdagnamiddag 2 april rond 16u om ergens dinsdagnacht terug in Gent aan te komen.

  Dus wie zin heeft in een powertripje en daar maar 1 dagje vakantie dient voor aan te vragen, kan gerust met ons meerijden (benzine en peage delen we).

  Laat gerust iets weten op tomcallens@gmail.com

  De voorspellingen zien er alleszinds al vet uit:
  http://magicseaweed.com/Cote-des-Basques-Surf-Report/894/

  Greetz

  Tom

 5. Oogbal zuid 12.30: heel klein,kabouterlongboard golven(30cm)..ik sla over..gister namiddag/avond was prachtig,daar moeten we het maar voorlopig even mee doen.

 6. Ik zit juist in de weekeindes vast aan werk, anders was ik erbij geweest. Gent is om de hoek. Na ja surf ze en laat wat foto’s zien van mooie bakken en een warm zuiden

 7. Grote frustraties hier in het noorden van Nederland! Weer een veelst te lange periode van flatness! 🙁

 8. En dan te bedenken dat het in Z-H af en toe helemaal afgaat met oost/noordoost.

  Dit was trouwens gisterenmiddag. Twee keer voor de barrel gegaan op een golf. Dat heb ik nog niet eerder gehad in NL of ik kan me het niet meer herinneren.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/1114mm07020180.jpg[/img]

 9. @Tom: had ik dat eerder geweten was ik met jullie meegegaan. Ik vertrek vanavond tot maadag middag voor eerste surftrip van het jaar richting Landes/ cote basque. have fun.

 10. Zal me benieuwen wat al dat zand dat het water in wordt geblazen doet met de golven op Wijk. Op de webcam zie je overal kleine zandbanken achter de vloedlijn liggen…..

 11. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/sparkly.jpg[/img]

  shine on like a diamond

 12. Vandaag al mijn hoop op Domburg gezet maar de shape van de sneeuw lag er beter bij dan de golven helaas. Morgen toch maar weer naar de vertrouwde maasvlakte wat echt de shit was gisteren!

 13. hey peoples,

  wij vertrekken volgende week naar portugal voor 10 dagen, het weer is redelijk en de golven meters hoog, eerste 3 dagen 3 a 4 meter onshore w-nw, iemand een idee of je wat verderkan rijden richting sagres of verder in de straat van gibraltar om wat beschut te zitten maar toch een mooie 1.5 a 2 meter over te houden, zou ni slecht zijn vermits ik hier 2 weken mooie surf heb gemist 🙂

  thanx in advance

 14. Hi,

  I have just run a surf coach lifesaving & rescue course for a group of Dutch guys (and a girl) in Portugal. They now going to undertake there ASI Surf Instructor Award and are keen to offer some free coaching to gain more experence when they get home.

  Here is a few photos of them in case any of your readers might be intersted: http://www.youtube.com/watch?v=JljZvKNBZB0

  One of the guys highly recomended your site and said I should drop you a message. I wonder if you think there might be any interst for courses like this is Holland?

  Thanks

  Steve

 15. Beachbum,

  Tussen Sagres en Prade Luz tal van mooie spots. Te beginnen in Sagres zelf!! Check effe de stormriderguide voor de meest bekende spots maar als je af en toe een afslag neemt van de hoofdweg kun je zomaar in een baaitje terecht komen waar het heel mooi breekt.

  Groeten en veel plezier!!

 16. @beachbum
  gezien de wind en swell van deze week, zou ik als ik in de buurt van Sagres was, naar Maretta, Beliche en Zavial gaan, dat zal stukken beter lopen dan de westelijke spots.

 17. Volgens mij is het nu geen ideaal moment om naar France of Portugal te gaan. Door dat hoge durk gebied ten noorden van ons, wat onze oostenwind veroorzaakt, trekken de oceaan depressie onderlangs naar de protugese en franse kust. Regelmatige dikke rommelige bakken, wind en regen, maar tussendoor af en toe wel een redelijk dagje.

 18. beachbum…of in de buurt van Estoril Cascais( lissabon )…zit je wel in de stad, aardig druk maar met veel wind wel een aantal top spots, tevens als de rest close out is vind je hier door de ligging wel wat spots die clean kunnen zijn. Mocht de wind er uit gaan zit je zo in Costa da Caparica, helemaal top surf daar. Zit je alleen niet in de Algarve maar mee opties dan wanneer er veel wind is. En als bonus zit je ook zo in Peniche en Ericeira. Groet