Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Dinsdag 25 Februari 2014

46 reacties

 1. Leuk lagedrukgebiedje voor vrijdag met golfhoogtes van 3-4 meter op de zuidelijke Noordzee. Hopelijk draait het er nu eens echt goed in. Alleen zeer lastig te forecasten altijd de loop van die kleine dingetjes. Maar als ze goed vallen, hebben ze de beste papieren voor ons kleine zeetje.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02254306.jpg[/img]

  Op de Oceaan is het weer eens loos met veel te hoge en veel te harde onshore wind voor de kust van Frankrijk en Portugal. Onsurfbaar op de meeste plaatsen. Ergens tussen de rotsen in een baai zou het nog wel moeten lukken.

 2. Heeft iemand suggesties voor 2 weekjes golven, lekker weer en niet al te ver weg en ook beetje leuk voor nietsurfende partner + nog niet surfende baby?

 3. Nu? Dan toch canarische eilanden, rest groot risico op slecht weer. Of Agadir in Marokko, maar dan wel in een goed hotel gaan zitten..

 4. Met dat Azorenhoog standvastig op zijn plek zou ik lekker in het meest zuidwestelijke puntje van Portugal gaan in de Algarve. Lekker warm en bij elke wind en swell genoeg spots in de buurt. Hieronder de kaart voor 7 Maart. Bij ons is het voor bijna 100 % zeker dat de wind uit Z tot ZW blijft komen zoals de hele winter al het geval is…

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02253758.jpg[/img]

 5. Ik zou op die aloha webcam van wijk aan zee zo graag veel vaker ook het Piergedeelte in beeld krijgen. Hebben meer mensen die wens??

 6. @ Tobias is aankomende donderdag een aanrader om te gaan surfen? Wou namelijk vrij vragen om te gaan surfen.

 7. @Tobias, eerst mede delen dat het woensdag shortboardwaardig gaat worden, en nu is het ineens ‘rustig’??! Mensen nemen vrij vanwege jou berichtjes he!

 8. Ja, dat bericht was van afgelopen weekend. Niet zo vreemd dat de kaarten ondertussen gewijzigd zijn. #dontshootthemessenger

 9. @snaperdeballenvan.
  Je moet ook niet gelijk vrij vragen. Je kan je mogelijkheden bekijken en geen gekke dingen plannen op de betreffende dag.
  Dan de avond van te voren kijken of je echt gaatbsurfen of alsnog wat gaat plannen.
  En de sms hebben natuurlijk:D

 10. Ha ik ben gelukkig niet de enige 🙂
  Gewoon een bewegend beeld zodat je het HELE strand ziet en niet hoofzakelijk het windsurfgebied. Daar surf ik met veel wind zowiezo niet. Ook om een indruk te krijgen van de drukte en of ik beter kan uitwijken naar elders… Of is die webcam misschien vooral voor wind/kite surfers bedoeld?

 11. @piergedeelte
  Als je wat meer geduld hebt en had gehad in het verleden, had je allang opgemerkt dat de cam geregeld draait en beweegt en dus ook het piergedeelte laat zien

 12. Vanmiddag (16:00 – 17:30) ff een nat pak gehaald bij Zandvoort (nou eigenlijk Bloemendaal @ Rapa Nui). Was inderdaad heuphoog, helaas niet echt veel lijn maar rond +/- 17:00uur liep het even erg lekker. Niet dat de mensen die vast zaten op kantoor echt iets gemist hebben, maar het was toch ff leuk.

 13. Texel was weer heerlijk vandaag, al 5 dagen achter elkaar lekker kunnen surfen zowel op shortboard als fish. Lang leve de vakantie

 14. @ snaperdeballenvan:

  Ga dan lekker voor jezelf het surfweer voorspellen!?

  En zoek anders een andere sport. De omstandigheden veranderen nu eenmaal. En er zijn gewoon veel factoren die goed samen moet vallenn in Nederland voor een beetje goede surfdag. Meestal op de voorspellingen afgaande klopt het best aardig. Die ene keer kan net de wind iets gedraaid zijn of toegenomen of iets anders. Hoort er gewoon bij.

 15. Ja, mooi waardeloos die voorspellingen. Ik weet zeker dat 8 weken geleden voorspeld werd dat het op zaterdag tussen 07:38 en 08:45 spiegelglad en geen wind zou zijn zodat ik lekker me baantjes kon trekken tussen texel en domburg. Verre van juiste informatie, lag ik daar te ploeteren in dat takke weer allemaal dankzij de voorspelling van Tobias, je word bedankt man 😉

 16. @ noboardpaddle:

  Wonderful! Alweer vroeg opgestaan voor niets…
  Je moet maar durven!

 17. Misschien met een longboard nog te doen vanmiddag ergens in de buurt van Wijk of Zandvoort?
  Kan je eigenlijk al zonder cap met die lekkere zon als vandaag?

 18. Met een longboard of sup met wat volume is het nu prima te doen. Het is niet hoog, maar het is ook niet niks. Weinig wind en een lekker zonnetje. Komt af en toe een klein setje binnenrollen.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-169.jpg[/img]

 19. Vanmiddag vrij gehouden, zoek nu adres gegevens van Neptunus, god van de zee, om verhaal te halen!

 20. Voorlopig voorspelt Windguru nog weinig goeds voor zaterdag. Ik zie die westenwind van vrijdagnacht daar nog niet terug. Wel reteclean zaterdag met een klein offshore briesje, maar als er geen golven staan hebben daar helaas niet zoveel aan. Hopelijk gaat dat onvoorspelbare laag de condities de komende dagen meer richting de voorspelling van Tobias duwen!

 21. AAAAAARRGGGHHHHH: geef ons niet ons dagelijks brood maar a.u.b., voordat de lente werkelijk begint, eindelijk eens goede, degelijke NW beukers! Waar zijn de schuimkoppen, de echte drops, die kletsers, de donkere wanden uit het verre Noorden gebleven?

  Geef ons golven van ver, deining met een exotisch karakter: thuisbasis het verre Noorden. Niks golven waar hipsters met snorren op surfen maar dikke deining voor antieke Noormannen met baarden. Ode en offer aan Thor en Neptunes t.b.v een versteende kop door te koude oosten wind met NW deining. Kom op met die vaseline tegen bevroren wangen. Geen gevoelstemperatuur maar feitelijk koud. Oh winter, oh winter….waar blijven de klassieke winter sessies…..

 22. @NW een klein traantje bij deze noordzee poëzie

  Maar gelijk heb je verdomme!!!! Van die wanden met een lekkere dik krul. Een echte Texel sessie, oehhhhh of Maasvlakte racing

 23. NW: Mooie ode aan de noordzee!

  Ik wil de yoga mat ook nog wel eens inruilen voor een board sessie uit het Noorden, uitgestretched, pleurus getraind in de gym dus laat het nu maar komen.
  Armen zijn al lang uitgerust!

 24. @ NW ja van die grote donkere zwarte golven die gelijk sirene’s je naam roepen, en als je er dan in peddelt met het enthousiasme van een baby zeehondje dan donderen ze over je heen gelijk een escadron Russische T-34 tanks als was je laatste Duitse FallschirmJäger mit Ritterkreuz 1e klasse tijdens de val van Berlijn 1945.

  Zulke golven zo een beetje ongeveer.

 25. Wedden om een krat bier dat scheveningen niks wordt vandaag! Wind te zuid, net als de hele winter het geval is…

 26. Erg benieuwd wat er komend weekend gaat binnenkomen! Lagedruk gebiedjes in de buurt op zaterdag en zondag. En as. woensdag NW swell, zonder wind in het noorden?

  Tobias??