Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Dinsdag 23 April 2013

28 reacties

 1. Woensdag 14 uur ’s Middags. Mocht hier een aparte kern uit ontstaan, dan zou het donderdag toch nog wat kunnen worden. De kans is echter vrij klein.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/a07mm39020894.jpg[/img]

 2. ziet zaterdag er niet iets beter uit? of is het te vroeg om hierover al te oordelen?

 3. Ben op deze golfloze dagen wat aan het kijken om in september op reis te gaan met mijn vriendin naar Portugal. Ben er nog niet geweest dus ben nog wat op zoek achter tips.
  Bedoeling is niet om er een hardcore surfvakantie van te maken want daarvoor is het ook de periode niet maar we nemen wellicht onze boardjes wel mee.
  Ben nog aan het twijfelen tussen regio Lissabon (Ericeira, Santa Cruz,…) en Zuid-Algarve (Sagres,…). Zuid -Algarve wordt wel aangeraden maar ik weet niet goed of er hier ’s avonds en op golfloze dagen veel te doen valt zoals mountainbike huren, terrasjes en restaurantjes, wat winkeltjes zodat madam eens kan gaan shoppen,… Ericeira en Santa Cruz hebben dit al wat meer denk ik, zeker met Lissabon binnen een uur rijden maar zijn deze plaatsen in de zomer niet supercrowded, zowel op strand als in de line-up?
  Iemand die mij hiermee kan helpen want op internet kunnen ze zelfs van een storthoop een tropisch paradijs maken…
  Grtz

  p.s. Ik weet dat dit hier infeite niet thuishoort maar vond geen enkel ander drukbezocht forum om dit te posten, dus indien nodig mag dit verwijderd worden.

 4. Ik ben in het voorjaar in Peniche geweest. In februari goed te doen, in september een no go wegens de drukte. Denk eens aan Porto, dat schijnt mooier te zijn dan Lissabon en omgeving. Ook minder drukte in de line-up. Wel slechter weer, maarja het is kiezen of delen!

 5. Er worden nog genoeg oplossingen berekend met een goede afloop voor dit weekend. Meest positieve van dit moment is de 06u run vandaag van de NOAA (US Navy model NAVGEM). Deze berekent een uitdiepend laag zaterdagochtend. De mooiste golven zouden dan echter op zondag doorkomen. Zaterdag natuurlijk ook al goed. Maar eigenlijk is het nog te ver weg en te onzeker. Dat de stroming naar Noord draait is in ieder geval positief. Tot die tijd lekker ouwehoeren over Portugal. Ik zou naar de Algarve gaan. Ben ik vorig jaar ook geweest met de Surfing Doctors! Zie http://surfingdoctorseurope.com
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/13mm56020898.jpg[/img]

 6. Heb vorig jaar in september een week in Ericeira gezeten. En dat is echt wel een aanrader (het enige beschermde surfreservaat van Europa). Bijgevolg heel mooie stranden, baaien én spots. Uiteraard is het er wel wat aan de drukke kant, zeker in de weekends wanneer er volk komt van Lissabon, maar in de week viel dat zeer goed mee, het zijn dan ook worldclassbreaks! Ericeira zelf is een heel leuk stadje waar wel iets te beleven valt en waar je lekker kan eten.

 7. Ik ben vorig jaar tijdens de Rip Curl Pro in Peniche geweest. Wat mij als eerste opviel in vergelijking met Frankrijk zijn de crowds in de line up. Ik heb tijdens de sessies meer dan voldoende golvens kunnen nemen en vond het persoonlijk ook niet zo druk. Was misschien een momentopname maar ben er toch 14 dagen geweest.

  Ten tweede vond ik de prijs super goe meevallen. Een etentje met 3 tapaz borden als voorgerecht, een hoofdgerecht (verse vis van de haven) op de grill met een fles wijn en 2 sagres was rond de 19 euro per persoon. ‘ S morgens in de intermarché in Peniche een expresso met een croissant en pistolet voor 1.2 euro. Zeker goedkoper in vergelijking met Frankrijk of Spanje.

  Ten derde is er een ruime swell factor. Bij W swell is het supertubos en Lagide. Bij N swell is er de baai van Baleal. En bij teveel Onshore wissel je van baaien. Ook naar Ericeira gereden. Iets langer dan een uurtje rijden. Boards meegepakt en was 80 euro voor 2 boards.

  Wat mij aanspreekt om in Oktober – November te doen zijn de Azoren. kan mij hier iemand info over geven??????

 8. OK, we gaan blijkbaar vakantieplannen smeden…

  Stel je voor: je hebt een vrouw en 2 kids en binnenkort mei vakantie. Je kunt er met zn allen een dag of 5 tussenuit met de auto.

  Ligt er nog iets enigszins op auto-afstand dat zowel surf- als family- time kan bieden? Of moet ik dan toch meer aan de flowrider van Zoetermeer denken?

 9. Idd is de vendee wel goede oplossing. Mij kan het weer niet zo schelen met surfen, maar dat is nu niet optimaal warm…

  En zit er voor scheveningen nog wat in voor morgen?? Welk tijdstip zou het beste zijn??

 10. Aboslute_Novice

  Wat dacht je neem je je picknick mant mee.. + je neemt je surfboard mee. Hup met het gezin naar de zee 😉 Lekker picknicken op het strand. Lekker romantische.. 2 vliegen in 1 klap. Leer je kids gratis surfen. Hebben ze een nieuwe hobby er bij. En je vrouw ook leren surfen. De volgen de dag ga je BBQ op het strand. Daarna ga je wandeling op het strand doen en daarna als toetje een surfrondje maken. En anders zeg je tegen je kids wie de mooiste zandkasteel kan bouwen wind een heerlijke ijsje. Zijn ze uren zoet. whahhahaha. Ga je met je kids een surfplank bouwen. En kijken als die blijft drijven en als die surft 🙂 Hoe gekker het model hoe leuker het surfen voor de kids is.

 11. @Absolute Novice:
  Rij naar de Vendee, doe ik ook met vrouw en 17 maanden zoontje. Le Domaine Des Oyats, 85560 Longeville. Wat ook werkt is gewoon bij St Gilles Croix de Vie te zitten. Of meer bij Sauveterre, op een camping/stacaravan. Wat je wilt. Wat ook goed kan zijn is bijvoorbeeld Pierre et Vacances, soort huurappartement in vorm van hotel. Vorig jaar zat ik, jawel, Club Med La Palmyre, was erg goed, relaxed. Helaas toen maar 1 dag surf, maar ja, augustus he.

  @Jan Alleman, ja ik.

 12. @The Bohdi & Betty: Thanks! Nog specifiek tips in die hoek?

  Heb afgelopen zomer juist het ‘virus’ opgepikt op Ile d’Oleron wat ook een beetje in die contreien ligt maar vond dat vreselijk touristisch geworden en belachelijk volgebouwd (was er een jaar of 20 geleden voor het laatst geweest).

 13. @Betty: weer maakt me ook niet zoveel uit overigens. Nu net een nieuw 5/3 pak. Was warm afgelopen zondag!

  @Wouter: kijk, dat is nog eens info. Ik ga eens aan de google. Thanks man.

 14. @ absolute novice: ben eerste keer in olonne sur mer en bretognolles in 94 geweest en 2 jaar geleden nog es geweest! Was nog precies t zelde en hou wel van die streek met die mooie witte huisjes. Campings genoeg en huurmogelijkheden. Ook qua spots keuze genoeg !!!

 15. Om nog maar een offtopic onderwerpje aan te snijden…
  Heeft iemand hier ervaring met DeJongSurfboards?

 16. Vendee…ga al voor de 5e keer met vrouw en 2 kinderen..bevalt prima…kijk ook eens naar les sables d’ollone en omgeving

 17. Is er iemand die mij kan vertellen hoeveel mm handschoentjes en booties je nu nodig hebt? na een winterstop begint het wel weer te kriebelen namelijk!

 18. In Juli ga ik naar Bali met Etihad Airlines en ons is verteld dat er geen extra kosten aan verbonden zijn als je je boardje meeneemt.

  Iemand hier ervaring mee?

  Alvast bedankt!!

 19. @yoshi zorg dat je dat op papier hebt!
  en let op onder welke charter je vliegt en wat hun regelementen zijn!!

 20. Etihad is volgens mij gratis, zou alles in een boardbag stoppen, ook je kleding dan komt het wel goed. Bali in juli is wel extreem crowded dus hoop dat je daar tegen kan 😉

 21. Al verschillende malen met etihad gevlogen, nooit betaald voor mn boards.
  De enige 2 regels, totale gewicht van je board en bagage mogen nietboven toegestane gewicht bagage komen. ik denk 20 kg ofzo. zn board niet langer dan 3m.