Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Dinsdag 16 April 2013

40 reacties

 1. Warm en daarna koufront vandaag. Even geduld a.u.b. : -)
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/09mm35020729.jpg[/img]

 2. Vervolgje op stroming discussie van gisteren:

  Zijn er hier surfers die wel eens door stroming echt in de problemen gekomen zijn?

  Ik surf nu zo’n 3 jaar, maar ik kan niet zeggen dat ik gevaarlijke situaties op Zandvoort / Velsen Noord (Wijk aan zee) heb meegemaakt… anders dan een flink stuk over het strand teruglopen nadat je afgedreven bent.

 3. Mijn ervaring is dat je vooral vlakbij pieren en strekdammen afentoe in en Rip terecht kan komen .. waardoor je opeens als een malle richting zee gaat. als dit je tijdig opvalt valt het nog wel mee.. parallel aan de kust n stukje peddelen en dan weer richting kust…. (moet je wel wat peddel power in huis hebben, 2/3 keer meegemaakt) Vooral bij stormsessies..

 4. Wat bedoel je precies met ‘Het duurt dan even, maar nu kunnen de golven over een langere afstand opbouwen’…

  Moet ik dan denken aan een dag of langer? Weekend ziet er op WindGuru niet heel slecht uit maar dat kakt de laatste tijd helemaal in, vandaar de vraag.

 5. Nee, waarschijnlijk korter dan een dag. Ik bedoel te zeggen dat het vrijdag nog niet meteen volle bak is. Pas later op de dag draait ook de golfrichting naar noord en komt die swell binnen. Die piekt dan pas op zaterdag. Ik denk niet dat de verwachting nog erg gaat veranderen. Alleen in het uiterste zuiden (Belgie/Zeeland) valt het dit weekend misschien wat tegen. Met een maanstand in het 1e kwartier is het ook al bijna doodtij. In Zuid- en Noord-Holland merk je dat niet echt en is soms zelfs een voordeel. In Zeeland kan het soms de golven behoorlijk afremmen door de ondiepe banken verder in zee.

 6. Het begint nu wel goed hard te waaien, maar de windtoename ligt achter op schema. Zal dus een latertje worden vandaag..

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12mm43020735.jpg[/img]

 7. @ Tobias, ja die gebruik nu ook.
  Maar by the way die link die niet meer werkt kan je ook niet vinden op surfabc. Heb hem ooit opgeslagen toen je deze mee had genomen in je voorspelling.
  Het lijkt net alsof het een menu keuze is onder het kopje HOME….

  Cheers.

 8. waarom zo’n contest organiseren als er eindelijk weer eens leuke golven zijn in wijk?
  ik ga in ieder geval niet uit de weg voor dat wedstrijdje

 9. Hahaha!
  Ja Tobias, voor of na het eten? tijdens het half 8 journaal of tijdens mn avondmaal?
  😉

 10. Als Eyal een mooi meisje van in de 20 was geweest dan had er hier een strijd plaatsgevonden om wie er het meest behulpzaam kan zijn.

 11. Er groeit al iets mooi op de webcams, wordt wel weer delen met de wind en kite surfers!

 12. Lekker bij mijn geheime plek wezen surfen. 5 minuten van huis af. Gelf waren goed overhead en behoorlijk clean. Eerste keer in dit jaar weer gesurft en het was genieten . Donderdag weer.

 13. Morgen harde wind, is er nog een verwachting dat die gaat droppen later op de dag?? Of zal het een winderige sessie worden?

 14. He Tobias,

  Denk je dat Texel goed gaat worden zaterdag?
  Is het de moeite waard om vanuit Den Haag daar heen te gaan?

  Mazl

 15. @bart,

  Vanaf vorige week donderdag werd er al gesproken dat t donderdag mooi kan worden met goede golven, en dat is tot aan gister zo voorspeld is terug te lezen dus denk het wel!

 16. @ Rekkab,

  Ja dat er flinke golven zijn staat wel vast. Er is echter nog wel een aardig verschil tussen een stormachtige swell met 7 Bft en een cleane swell met hoge golven…

 17. Winderige sessie wordt het zonder twijfel. Of de wind gaat droppen? Ja, van 7 a 8 bft naar 6 bft.

 18. Eindelijk weer eens (voor Nederlandse begrippen) dikke drops morgenavond 🙂 Hoop wel dat ik met mijn beperkte duckdive skills door de branding heen kom…