Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Dinsdag 15 Juli 2014

14 reacties

 1. Weerkaarten : http://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/weerkaarten.php
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07151352.jpg[/img]

  Met een zuidwestelijke aanvoer trok er vanochtend een warmtefront over. Doordat warme lucht de eigenschap heeft boven koude lucht te blijven, kwam er ondanks het luchtdrukverschil maar weinig wind tot stand en dus ook weinig golven. Dit kun je altijd goed herkennen op de weerkaart aan de lijn met rode halve rondjes. Meestal komt de wind in dit soort situaties pas bij het koufront dat negen van de tien keer vrij snel volgt op het warmtefront. In dit geval zit er echter ‘een knik’ in de blauwe lijn met driehoekjes. De warme lucht wind het van de koude en de wind neemt in de loop van de dag steeds verder af.

 2. Plukje met swell vanmiddag bij Engeland:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07151056.jpg[/img]

 3. Gaat dat “plukje” te surfen zijn op een dikke fish? Of bied dit echt alleen maar een longboard/SUP golfje?

 4. WE WANT WAVES! ‘movement against flatness’ is geboren uit de onweerstaanbare drang altijd de beste golven te kunnen surfen. Om die golven in Nederland te krijgen, kunnen we 2 dingen doen… Optie 1 is een bom op Engeland. Dat vinden wij persoonlijk wat ver gaan, dus we gaan liever voor optie 2: een Wavegarden!

  Samen met Instant Sport uit Spanje zijn we bezig met de realisatie van een Wavegarden in Midden-Nederland. Daar is heel(!) veel geld voor nodig. Dat hebben wij niet zelf, maar we kennen wel mensen die ons daar aan kunnen helpen. Voordat deze mensen besluiten daadwerkelijk te investeren, willen ze graag weten hoe enthousiast de Nederlandse surfers eigenlijk zijn… 

  Dus… wil jij ook iedere dag kunnen surfen op perfecte golven?! Vul de surfers poll in (kost je maar een minuutje) en vergroot de kans op de komst van een Wavegarden in Nederland!

  Surfers poll: https://apps.facebook.com/my-polls/zfmhcz

  Meer info: http://www.wewantwaves.nl

 5. Je moet volgens mij inderdaad opletten dat er niet ineens een overaanbod komt van Wave pools, want dan zal het vermoedelijk niet gaan renderen. Maar als inwoner van Utrecht zie ik graag een Wave Garden in de buurt verschijnen, ook als er al eentje in Rotterdam te vinden is.

  Heb vorige week wel al via een ander linkje op Surfweer een enquete ingevuld waarin de interesse werd gepeild voor zo’n pool, dus lijkt me een goed idee als die initiatieven een keer met elkaar om de tafel gaan zitten om de haalbaarheid van het een en ander af te stemmen.

  Dit lijken mij trouwens prima projecten om (deels) met via crowdfundingsites en sponsors als O’Neill gefinancierd te krijgen. En misschien zijn er nog subsidiepotjes bij de gemeentes, provincies en/of het Rijk? Succes!

 6. Enig idee hoe het surfweer wordt in Frankrijk ten hoogte montalivet ??

  Alvast bedankt!

  Robert-Jan

 7. Dus niet verkeerd, rond 1 meter met 9 seconden en niet heel veel wind en lekker warm.
  Maar als je er toch zit, gewoon elke dag paar keer checken en gaan!

 8. maar vol met wavegardens, wordt het in zee hopelijk wat rustiger.

  Noord net helemaal flat trouwens.

 9. Epic sessie gehad! Was geweldig op noord, zweten en zwoegen! Naar huis om de bouwlampen te halen!