Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Dinsdag 15 April 2014

149 reacties

 1. Voor de weekendsurfers ziet het er niet slecht uit. Zaterdag klein en clean. Zondag hoog en clean als deze windverwachting voor de nacht van zaterdag op zondag blijft staan!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/122014-04-15 12_12_04.jpg[/img]

 2. Eerste licht @ Zuid, klotsbak. Klein uurtje erin gelegen, wind, stroming en kutgolven

 3. @Bloemdaal, matig, veel stroming, weinig lijn en golven missen kracht. Wellicht met opkomend tij beter.

 4. Gekke vraag, maar als iemand uit de zee gered moet worden zoals die kiters gisteren,
  (Of wanneer de brandweer moet uitrukken omdat je vinnen in de fik staan?)
  Krijg je daar dan een rekening voor in de bus?

 5. Nu wel een flinke deining met holle bakken aan de kant. Toch best wel (te)veel wind maar teamriders Eric en Dominick zijn hard bezig hier in Ouddorp!

 6. Ik lees altijd dat de drenkeling na redding “vrijwillig” donateur van de KNRM
  zijn geworden.

 7. “De KNRM is een zelfstandig opererende, ongesubsidieerde, organisatie die kosteloos mensen redt op zee en open water.” [website KNRM]. Neemt niet weg dat ze alle steun kunnen gebruiken (en verdienen) om hun taken belangenloos uit te kunnen blijven voeren. Een redding kost jou dus niets, al lijkt het me heel wat waard als iemand je leven redt.
  Brandweer/ ambulance kunnen (en zullen) je wel een rekening sturen voor de geboden hulp. Of je verzekering dat dan betaalt of jijzelf hangt af van de situatie en je verzekering.

 8. hebben er mensen ervaring met surfen bij het andere havenhoofd van ij-muiden. zeker nu de wind redelijk Noord is kan het dus wat beschutting bieden. maar weet dus niet of de golven er omheen komen.
  anyone?

 9. Men is hier toch hopelijk wel gewoon lid van de KNRM?!?!
  Lijkt me eerlijk gezegd niet meer dan normaal als je veel met watersport bezig bent.
  Die lui trekken je op vrijwillige basis uit het water mocht dat nodig zijn. Dan is een kleine jaarlijkse donatie toch wel het minste dat je terug kunt doen.
  Alleen het idee al dat er een ploeg mensen klaar staat om in een noodgeval je leven te redden is die donatie al dubbel en dwars waard.
  En nou niet dom doen en zeggen dat je ze toch nooit nodig hebt omdat je zo’n expert waterman bent… Een ongeluk zit, helemaal op het water, in een klein hoekje.

 10. Zijn er heel toevallig mensen die dit weekend richting Frankrijk gaan om te surfen? Wij, 2 meiden van 21, hadden het plan alleen er liep iets mis qua auto.. Dus als iemand nog 2 plekjes vrij heeft, minder reiskosten wilt en wat gezelligheid in de auto, laat aub weten!
  nienkeenlotte@gmail.com

 11. eerst was ik op wijk . niet te doen toen naar ijmuiden …te klein ..toen naar pernasia dat was ok dikke bakken rond 14.00 maar ook veel stromming ik kon er op een gegeven moment nie meer tegen in peddelen

 12. Misschien iets te vroeg? Opkomend tij en stroming tegen de wind in doen wonderen. Eyeball

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/04153752.jpg[/img]

 13. @autofrankrijk
  Ik was ook van plan richting Bidart te gaan, maar het ging mis met de medereizigers, plaats heb ik dus. Ik zal echter donderdag laast in de avond vertrekken.

 14. ja iets te vroeg tis daar met hoog inderdaad beter maar had me al suf gepeddeld …….morgen maar op wijk in de vroegte mischien is er dan nog wat over

 15. Van 12.00 tot 14.30 op Bloemendaal lekkere hoge bakken gesurft. T was een hele peddel maar dat zijn wij in Nederland wel gewend. Morgen hopen op cleane rest swell!

 16. Na lange tijd weer eens te water met m’n longboard. Met bijna nul peddelpower.
  Het naar achteren peddelen was een goede warming up.
  Goede hoge bakken achterin bij de Zuid. Met een gezellige drukte in het water.
  En een paar aardige ritten kunnen scooren.

 17. Respect voor die knrm gasten! Ik zat er zelfs weleens over na te denken om vrijwilliger te worden..
  Maar donateur worden is practischer..

 18. Ter Heijde vanaf 1930 was matig. Genoeg kracht, maar de lijn ontbrak een beetje. Met een 8.0 wel oke.

 19. Enig idee of er wat te verwachten is in wijk morgenochtend vroeg? Of zullen we naar scheveningen moeten voor een beetje knappe lijn in die leftovers? Ben van plan er met het eerste licht in the liggen en dan is het beeld op de cam’s nog zo slecht….

  Tomas?

  Heb ook maar direct de surf alert en een periodieke KNRM donatie aangezet. Wel zo fair naar de mensen toe die hier tijd en moeite in steken om dat te kunnen blijven doen toch?

 20. IJmuiden was rond HW best leuk, maar helaas niet erg krachtig. Na HW werd het snel minder.

 21. @roon IJmuiden, waar parkeer surf je dan? en met welke swell/ wind. Ik ga meestal naar wijk, maar dat is omdat ik de andere opties niet echt weet!
  gr W

 22. MV2 (P5) vanaf 16.00 tot ca 18.00: HOLY HECK!

  Ik ben weer helemaal ge-reality checked; eigenlijk zou ik weer terug moeten naar mn oude nick: absolute_beginner want zo voelde het vandaag wel heel erg. Buiten komen was het probleem niet; niet op je donder krijgen (voor mij) wel. Er waren trouwens een paar heule goede surfers bij (sympathiek ook nog eens).

  Woensdag moet ik aan me voorbij laten gaan. Hopelijk vrijdagmiddag of het weekeinde weer.

 23. Nou Tobias, je sms wat betreft Bloemendaal was top. Dikke bakken en nog aardig clean ook. Dank en keep up the good work 😉

 24. Petten zag er wel mooi uit en uitgelijnd en de swell had voldoende hoogte maar ondanks dat hadden de golven weinig kracht en geen wand, viel mij behoorlijk tegen..

 25. Jelle de Roode vandaag op de zuid
  [img]http://24.media.tumblr.com/3915166a346b8ad9077818dace0863e9/tumblr_n43e1dWVu61rtfp9ho1_1280.jpg[/img]

 26. Ijmuiden 15.00..
  Was vaag.. soms wel leuk.
  Niet heel krachtig..wisselde elke 20 minuten .. soms wel dikke bakken.
  holle shorebreak
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/ijmuiden-15-april.jpg[/img]

 27. Hey Tobias,
  Niets in je sms over Domburg en België… .
  Is het daar flat heel de dag of ben je ons vergeten?

 28. MMMmm dat Eyemuiden, je leest er eigenlijk niet vaak stokie berichten over, condities zoals hierboven door Tim beschreven komen best vaak voor, t lijkt wel wat maar het is het niet.

  Annyway, klaar voor Waz, bummer, is het overnight zo ingekakt , dat ik het de moeite niet meer vind, op naar het weekend.

  Ohw we hebben nu 7.6- .8.7 – 1x 9.0 longboards staan, Escape is verkocht.

  Doei

 29. Tobias

  wordt dit een soort marktplaats waar bassy zijn zwarte belastingonduikende marktplaatshandel kan adverteren?

 30. Scheveningen was lekker vanmorgen! Vanaf het eerste licht in het water (en bepaald niet alleen :-)). Nu weer op t werk, hopelijk is het einde van de middag nog wat…

 31. Gistermiddag werd wat later toch nog echt super. Lekker grote en steile bakken. Heerlijk weer eens kunnen rossen op de Horse Pill. Vanmorgen zijn de golven super clean en nog best leuk maar de maat zakt er vrij snel uit. Stoked! Vooral omdat er komend weekeinde volgens mij weer een lekkere Noordswell aan lijkt te komen!!!!!!

 32. Gevonden op het parkeerterrein “Wijk” een horloge merk “geonaute”. Ophalen in Amsterdam.

 33. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10153089_10153959672835276_786883605503485564_n.jpg[/img]
  nagenieten.

 34. Hassy banny nergens voor nodig..hij is grappig!
  Scheef net nog best grappig, nu is het weg..

 35. Wijk 6:30-8:30 was lekker longboarden!

  Offtopic – binnenkort met het longboard op de auto naar Zuid Europa; hier in Nederland gaat dat prima op de dakdragers, maar ga ik eigenlijk nooit veel harder dan 100 km/u met mijn 9’6” op het dak (die steekt 1,12m uit aan de voor- en achterkant van de dakdragers). Het gaat overigens om een kleine auto (Citroën Saxo), er zit 66cm tussen de dragers in.

  Ik heb gehoord dat van die ‘klem’dakdragers eraf kunnen schieten. Heeft iemand ervaring met het vervoeren van (twee) longboards over een grotere afstand? Tips en tricks zijn welkom… iemand raadde me aan van die FCS dingen op de auto te doen (in plaats van dakdragers) omdat die er niet af kunnen schieten.

 36. zolang je die dakdragers goed monteert kan er echt nix fout gaan je moet ze gewoon monteren en ff flink eraan gaan trekken om te kijken of ze goed ” gelocked ” zitten
  en met boards op het dak doe je zoiezo rustiger aan.

  vier jaar geleden uit france met 3 boards op het dak terug gereden met een storm over ons heen van jewelste 8,0 en 2 , 7,2 boards , zolang je die dingen er zelf niet af krijgt blijven ze in mijn opzicht wel zitten.

 37. @Jeroen78

  Ik heb ooit de trip naar Mimizan (Frankrijk) gemaakt met drie planken op het dak waarvan de langste een 8.0 Walden was. een van de betere tips die ik je kan geven is zorgen dat, wanneer je sjorbanden gebruikt, deze goed strak zet maar wel heel goed op moet letten dat je op die plekken waar de banden dan over je plank gaan goede bescherming is. (die fout maak ik dus ook nooit meer…..)

  Verder moet je gewoon niet harder willen dan 110. Bij 120 en een beetje ging mijn plank trillen wat je vervolgens direct terug voelt in je stuur en hart aangezien dat het moment is waarop je plank je auto op wil laten stijgen door middel van die twee sjorbanden…..

  Verder super naar m’n zin gehad 😉

 38. Op je dakdragers en dan extra spanbandje door de binnenzijde van je auto van je deurportieren heen..) Vermindert de kracht op je dakdragers. Of direct op je dak binden.

 39. (fcs)banden die zeg maar door je auto lopen zijn niet aan te raden voor een lange trip! als het regent dan loopt het water via de spanbanden je auto in.

 40. hassybassy is idd wel vervelend bezig. Een waarschuwing zou op zijn plaats zijn hier.

 41. en dat ie nu met allerlei accounts zichzelf gaat verdedigen is ook wel triest

 42. Graag wat meer actualiteit over de surf… dan al die andere bullshit. Is het vandaag te shortboardeb denk?

 43. … dat van die extra spanband door de auto heen klinkt als een goed idee (zeker als het droog is:).

 44. Ik zou het er niet op wagen, tenzij je een master bent in de take off. Ik had vanmorgen op Wijk al de nodige moeite om met mijn longboard te worden meegenomen door de rete cleane maar niet zo krachtige golfjes, wat als dat lukte dan wel weer erg lekker was :-).

  Ik heb wel een paar surfers met een paar achteloze slagen elke rimpel zien pakken (vooral longboarders maar ook een enkele shortboarder), maar die gasten waren duidelijk wat meer gevorderd dan gemiddeld. Bovendien wordt het in de loop van de dag alleen maar slapper verwacht ik.

 45. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/offshore%20Rapanui%20-%20superklein.jpg[/img]

 46. Ik ben ook 4 keer met een citroen saxo en twee 9+ foot boards naar zuid frankrijk gereden
  geen probleem hoor!
  Heuvel op ga je 90 dus heuvel af moet je snelheid maken!
  Wij hadden de dakdragers van citroen specifiek voor de saxo( of de peugeot 108)
  Zou geen extra spanband door je auto doen, maakt alleen maar irritant trillend geluid.
  wel is een touw of spanband om het onderste board binden aan te raden als je een boardbag erom heen doet. Kan nog klapperen en lak verwijderen van je dak

  Enjoy la France!

 47. Wijko 9-10 best geinig, 10-11 ingekakte shit of met longboard best geinig..die hassy bassy ook geinige gast! mag blijven! ps) waren de soepstengel, zwager en banana nog aanwezig?

 48. Bedankt voor het delen van je ervaring @mede-Saxo-bestuurder!

  ’t Wordt Noord-Spanje trouwens, maar dat mag de pret niet drukken 😉

 49. ola,
  verleden jaar met drie boards op het dak richting mimizan, geweest. 130 geen probleem! (clio station) Twee maal een slagschip en een short boardje.
  wel allemaal netjes in een boardbag. twee spanbandjes en gaan!

  zelf dacht ik nog, om eventueel slagers folie om de neuzen te wikkelen, maar dat was niet nodig. tijdens het tanken ff checken of alles nog vast zit.

  @surf Ijmuiden:
  waar parkeer je auto als je in IJmuiden wilt surfen, en waar surf je dan? en met welke swell/ wind. is Ijmuiden tav wijk beter! Ik ga meestal naar wijk, maar dat is omdat ik de andere opties niet echt weet

 50. trillend geluid van spanbanden heel erg simpel te verhelpen door de spanbanden een paar keer te draaien, heeft de wind geen grip t.b.v vibratie.

 51. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/1897829_10152141986260326_1711242254916911904_n.jpg[/img]

 52. @wator

  Ijmuiden geeft volgens mij alleen zo nu en dan betere golven dan Wijk wanneer de swell te zuidelijk is om om de pier heen te komen. Als je “Cornelis Vreeswijkpad” in je navigatie invoert of in Ijmuiden de bordjes “Zeebad” volgt kom je bij de pier. Parkeren €5,-.

  Theoretisch zou een noordswell die door het water dat terugkaatst van de pier rommelig is ook cleaner in Ijmuiden kunnen zijn, maar daar heb ik de spot nog nooit op kunnen betrappen. Maar wellicht zeg ik nu iets heel doms of hebben anderen daar andere ervaring mee.

  Wijk vanochtend was top.

 53. Zuid vanmorgen van 9.30 tot 11 liep lekker! A huge thank you naar de jongen die een van onze planken mee naar de auto heeft gedragen!! Mn vriendinnetje (hoe ze het heeft geflikt weten we nog steeds niet) heeft écht dr vinger gebroken! Al konden we dat stiekem wel raden gezien de stand 😉 Again, thank you als je dit leest! Lifesaver!

 54. iemand groene ray ban gevonden aan t’ooster met optische glazen, geen zonnebril maar versterkte bril. als iemand me kan helpen zou t echt top zijn!!!

 55. @daakdroagers:
  Die FCS drager zijn vlgns mij niet in eu toegestaan.
  Vaste dakdragers geen probleem indien je ze goed monteert.
  Ontelbare keren naar frankrijk en Spanje gereden ermee. Let wel op goed beschermen van je boards mbt de spanbanden.
  Als je achterkant ondersteboven naar voren legt en zo min mogelijk naar voren uit laat steken verminder je de opwaartse druk en kan je lekker doorrijden!
  Anyway…zo doe ik het en 160 geen probleem 🙂

  Succes ermee

 56. Deze boykes zitten zich thuis helemaal op te vreten, aangezien de voorspellingen voor Frankrijk dit weekend om te huilen zijn. Gaan we wel, gaan we niet? Hotel annuleren ja of nee? Kunnen we niet toch een last minute vlucht boeken naar Bali of waar dan ook? We staan open voor alle opties. Alleen in Nederland blijven is een no go.

 57. Zeg Tobias,
  ik ben blijven werken omdat je in uw sms niets gezegd had over Belgie en Domburg…
  Was het dan wel iets? Vanwaar en wanneer is die foto?

 58. Ik schiet vol, zoveel fans, zelfs bij de tax mensen, zal ik nog een keer een afscheidstourtje Ahoy, Arena, Wilhelminapark doen en dan daarna gewoon weer een comeback tour?

  en een Cee deetje met gewone unplugged liedjes, met de titel: Andere Hassy-Bassy Distorted,

  En voor de tight assen onder jullie…..

  Nou niks eigenlijk , jullie moeten er ook gewaun zijn. (er is zoveel zen in mij)

  Oh en de 8’7 is weg… doei!

  @ Girus, nu vind ik hem wel leuk 🙂 😉

  @ Daan , jij roept altijd om een ban, (MEEEEESTER hij doet het weer 🙁

 59. Kunnen we ook nog lekker wat Belgische speciaal biertjes drinken tussen en na de sessies!

 60. Hier Banana. Hotel is geannuleerd. Hoop ik. Dik hotel in België is nieuwe uitdaging. Op welke surfspot in België gaat de poep aan en waar moeten we onze kadavers te rusten leggen en kunnen we een pilsie drinken?

 61. IJmuiden is soms bijzonder goed, maar het vereist wel de nodige kennis van golven, wind en tij om het juiste moment te vinden en dat maakt het extra bijzonder. En geen webcam!!!

 62. Noordwijk was ook leuk vanmorgen, heb lol gehad en zeker met die zon en na afloop een heerlijke cappuchino
  (met ook heerlijk gezelschap hahaha;))

 63. Ik weet niet waar jullie heen willen maar zo slecht zijn de voorspelling toch niet? Het is niet supergroot maar alles rond een meter en periode 10 sec geeft met juiste getij en offshore leuke condities die zowiezo beter zijn dan 95% van de Nederlandse dagen.

  Wie boekt er een hotel om in Belgie te surfen?

 64. Ja, in de ochtend nog hard onshore en afgaand tij. Geen goede combinatie op de meeste spots. Ms. een paar uitzonderingen mocht het meevallen met de richting en de sterkt van de wind.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/04174221.jpg[/img]

 65. Oostende:

  Waar kanje het beste parkeren(zo dicht mogelijk bij het strand) in Oostende als je er op zaterdag wil gaan surfen?
  Zijn dit allen betaal parkings?

 66. Pakt de kustbaan tussen Raversijde en Middelkerke daar is er geen kat en sta je direct aan t strand.

 67. Is er iemand die al in Oostende naast de haven heeft gesurft maar dan aan de kant van het centrum? Met No/N wind lig je daar toch wat meer beschut denk ik ?

 68. Hoe doe jij dat dan wanneer het echt koud is? 2x 5-4-3 aantrekken?
  4-3 is prima. Nog wel schoentjes maar handschoenen en cap kan in de auto blijven.. handschoenen misschien nog aan met slecht weer

 69. Is het zaterdag ochtend 8 uur 30 een beetje te doen in noord holland of te klein?

 70. Als ik het goed zie, wordt het zaterdagochtend TOP.
  Of is de offshore wind te hard om de golven binnen te laten komen?

 71. Cap met slecht weer is ook nog niet onverstandig…wind kan behoorlijk op je kop slaan..
  Oftewel, is het bout weer, gewoon nog lekker je hele outfit!

 72. gister 3/2 getest is leuk voor een uurtje maar daarna vooral leuk om weer uit te trekken

 73. @@Peter:

  Bedank voor de info! (bedoel je dan vlak achter het vliegveld?)

  Mvg,

  Peter.

 74. Ik twijfel voor morgenvroeg.. ben bang dat de wind nog niet voldoende offshore en afgenomen is..

 75. Als ik naar Scheveningen zuid wil, loopt het dan vaak beter met afgaand tij tot laag, of opkomend tij? Of maakt dit niet zo veel uit?

  Dank voor de hulp al vast.

 76. Vind dit zelf heel erg afhankelijk van de swell, heb dagen gehad dat ’t juist echt top werd met afgaand, maar anderzijds ook met opkomend.

 77. Zou het vandaag ergens nog wat worden in Noord Holland; zouden de golven bijvoorbeeld aankomen bij Ijmuiden? Of is de swell te noordelijk? eyeball anyone?

 78. Voor de mensen die nog naar Frankrijk willen volgende week, er rijdt een luxe bus naar Saint-Girons! Super relaxte surfspot met superveel peaks en geen crowd!
  Check voor info op http://www.nksurf.nl

 79. @Frankrijk
  Daar ik van de zomer naar toe! Kan niet wachten op eindelijk weer wat echte golven. Altijd afwachten in dat jaargetijde, dat dan weer wel

 80. Wie heeft er ervaring surfen opCastricum aan zee. Lopen daar over het algemeen wat lijntjes of is het vergelijkbaar met Egmond en bergen?

 81. @Cas Castricum aan zee 3 keer geweest, liepen aardige lijntjes, wel altijd lager dan bijv. Wijk voor m’n gevoel. Lijkt een beetje op Zandvoort. Je hebt wel elke golf voor jezelf daar!

 82. Stelletje initiatiefloze kooks! Ga anders zelf even kijken. Gewoon gaan surfen is de beste methode om kennis over een spot op te doen.

  Jullie zouden volgens mij het liefst iemand betalen om je naar buiten te paddelen.

  Shit! Ik ga surfen.

 83. Kan dat? Iemand betalen om naar buiten te peddelen?

  Lijkt me wel chill… 😉

  Chill, hmmm, ja, dat is wel een goeie.

 84. Goh Jos, dat moest je even kwijt jongen? Voor je ergens gaan surfen wat tips vragen, wat is daar mis mee? @Cas, ik heb ook weleens in Castricum gesurft, idd vergelijkbaar met bergen en egmond. Niet goed, wel lekker rustig. Echter wel weinig kans om echte topsurfers als Jos tegen te komen, dus voor de echte show moet je even aan hem vragen waar hij altijd heen gaat.

 85. Straks eerst surfen bij de spot tegenover de andere kantspot, en daarna tussen die twee spotten overnachten en dan staan tegenover de spot bij de kant van daar tegen overgelegen spot bij die kant.

  Met ons valt goed te spotten, en de surf-illuminatie kunnen ons niet meer beschuldigen van spot verraad 🙂

  Als Top op de cake, en als een bakker die zijn eigen lekkerste Zoete suikerbollen eet, even een mooi boardje uit eigen voorraad testen.

  Circus Hassy-Bassy for President !!!!

 86. Er worden hier surf-reports geplaatst (zie de link waar je net op hebt geklikt) en ik vroeg me alleen af of er al een surf-report was van Zuid. Ik zou graag zelf gaan kijken, maar ik zit nu nog even op m’n werk; vandaar.

 87. Nog meer mensen ziek geworden na sessie op De Zuid afgelopen week? We werken al een tijdje aan een plan binnen Surfrider Foundation om ook in NL testen voor waterkwaliteit op te zetten. Deze keer was ik zelf de klos .. Nogmaals een oproep, ben je ziek en denk je dat het van een surfsessie komt, meldt het ons! Mahalo

 88. Afgelopen woensdag geweest, helemaal niks van gemerkt. Iemand die echt weet hoe het op de zuid is nu, wil vanavond wel even gaan als het goed is 🙂

 89. Dinsdag en woensdag op de Zuid gesurft. Dinsdag een vette hap schuimwater genomen. Nergens last van gehad.

  Ben trouwens nog nooit ziek geweest van het zeewater hier.