Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Dinsdag 13 November 2012

52 reacties

 1. Golfje eind v/d middag. Een klein aandenken voor de surfer in kwestie. Een herinnering aan de laatste sessie voor de periode van flatness…

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/21mm58017308.jpg[/img]

 2. Geen flatness hier: Ticket2surf.com, een Surfhouse in zonnig Portugal
  100 €uries voor een hele week keihard rippen… Geen geld toch?

 3. Da hoop ik ook. Ik hoop alleen dat de swell door blijft komen tot de late middag wanneer het hoog water wordt. De wind is inmiddels alweer gedraaid dus t is afwachten.

 4. Sinds kort heb ik naast mijn 7.9 een fish 6.6 gekocht! Mooi om de overstap te maken naar wat kleiners en natuurlijk gewoon een mooie goody! Ik vraag me wel af wanneer, bij welke condities ik welk board mee kan nemen? Kan iemand me daar iets meer over vertellen? En wat voor board zou nog een leuke uitbreiding zijn van mijn collectie?

 5. Daar je 6.6 fish waarschijnlijk achterlijk veel volume heb kun je deze altijd meenemen. Tenzij je zelf echt zwaar ben kan ik me niet voorstellen waarom je voor een 6.6 fish gaat..

 6. @pijpzeikert: Dank voor je bericht, ik begrijp dat je er een hebt die je kwijt wilt? Laat maar weten

  Heb inderdaad een 6.6 ivm met lengte/gewicht (99k). Advies dus om beide boards mee te nemen?! Nog tip voor een nieuw exemplaar?

 7. ..nee dan volstaat nog steeds je fish op zga. alle dagen, slechts een kwestie van wennen!

  Weet niet hoelang je bent maar zou zeggen dat met 99 kilo alles met een volume van 35 tot 40l sowieso volstaat.

 8. Je 7.9 ken je lekker thuislaten. Met je fish kun je op alle (sloppy/kleine)dagen wel uit de voeten. Zeker omdat je wat zwaarder bent is het een leuk overstap board, maar wel 1 met heel veel volume! Omdat je aangeeft de overstap te willen maken naar kleinere boardjes zou ik je aanraden je 7.9 te verkopen en een veel kleinere fish te kopen afhankelijk van je gewicht en lengte uiteraard maar een 6.0 zou al een stuk meer op ze plek zijn dan een 6.6. Vervolgens zou je over kunnen gaan op een shortboardje! Het maakt allemaal niet uit, je surft op de plank die Jij het fijnst vind. En hoe meer je beetje wisselt en koopt en verkoopt kom je uiteindelijk bij jouw ideale plankje uit en ondertussen wordt je alleen maar beter en hoef je dergelijke vragen ook niet meer te stellen:D Succes!

 9. @Julie

  wat kut!

  Bij mij hebben zij laatst ook proberen in te breken in scheef.
  Ik ga hem nooit meer parkeren achter de visafslag!

  Dit is misschien goed om te weten voor de rest, kennelijk spotten ze je al wetend dat je voorlopig in het water blijft..
  Ik was na 10 minuten terug omdat mijn leash kapot was, dus was alleen het slot beschadigd.

 10. Zit te denken om me autohandvat daar de volle accuspanning er op te zetten. En als dan zo een lozer aan je auto komt dan krijgt die een klapper. Kijken als hij dan nog blijft staan. Gewoon de volle accu lading op ze flikker geven. En al ligt die dood bij je auto. Jammer dan. Leert hij van je spullen afblijven.

 11. @mark: in katwijk op de boorsmastraat zit een goed zaakje!! De enige in deze omgeving. T zaakje zit recht tegenover edmondo.. Kom ff niet op de naam…

 12. Ik heb geen goed nieuws wat betreft de golven. De flatness blijft voortduren, zeker in het zuiden. In het noorden weet de wind nog wel voor een rimpel te zorgen. Op de webcam momenteel alleen golven die breken op de dammen en niet eens op het strand. Maar het is dan ook nog te hoog water nu. Wellicht dat het straks tussen de dammen nog heel even te surfen is, net zoals vorige week zaterdag. Toen lag ik daar helemaal alleen. Vandaag zal dat niet het geval zijn, want ik sla deze even over. Hoop vanavond wat meer positiefs te zien op de weerkaarten en zal dan een nieuw bericht schrijven.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/201211ptt.jpg[/img]

 13. Ivo, nu met laagwater zie je af en toe wel wat schuim heen en weer bewegen. Voor een eerste surfles zou dat al genoeg zijn. Echt progressie kun je er niet op maken.

 14. Helemaal niets voor morgen. Zelfde als vorige week zondag. Zo vlak als een spiegel is het natuurlijk niet door de onshore 3-4 bft. Dat geeft altijd wel schuimgolven, maar onvoldoende kracht op goede ritten op te maken. Have fun met een softtop en het is net ok voor de surflessen op Scheveningen.

  Ondertussen: Live Webcast heerlijke golven… http://vanstriplecrownofsurfing.com/reefhawaiianpro2012/live

 15. Fuck it.. Ik ga d’r in! @katwijkuitwatering. Malibu mee.. Ff peddelen. 3 weekenden flatness en Zo te zien op windguru is volgende week weer flat.

 16. Zit te denken om wieltjes onder me plak te maken. en dan de berg af te roesten 😉 Zo een dikke big met wieltjes hhahahah