Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Dinsdag 10 Juli 2012

70 reacties

 1. Noordelijke swell is alweer goed de Noordzee binnen gekomen maandagmiddag en avond. Deze boei ligt zo’n 400 km van onze stranden en is een goede indicatie van de naderende deining. Kan leuk worden dinsdag!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/wavenet36hourgra.jpg[/img]

 2. Tobias, hoe ziet morgen ochtend eruit in verhouding met afgelopen avond, het, meestal, onbetrouwbare windguru geeft namelijk precies dezelfde condities en vanavond gaf dat in zandvoort net geen lekkere golven

 3. eindelijk zie ik K13 stijgen, nu nog een paar uur en ook in Scheveningen is het feest. ben je 36 zit je nog als een uberpuber op internet surfweer te checken…

 4. Betekent die stevige zuidwester van vanavond dat je dan het beste de beschutting van een pier (Scheef of Wijk) kunt opzoeken?

 5. Hey Tobias,
  The forecast sounds good. We are planing a weekend trip. Would you rather recommend the North (Domburg vs. Ouddorp) or the South to go for the upcoming weekend?

  Cheers, mate!

 6. ik snap helemaal niks van de forecast…
  wordt het vandaag nou beter of niet? want er staat dat de windkracht sterker wordt maar NET NIET helemaal goed genoeg, maar wordt het daardoor dus wel beter omdat de wind nu al helemaal niet waait en omdat er nu niet echt lekkere golven in zitten? en aangezien er ook staat dat het in de ochtend en middag de moeite is.. ik vind het nu niet de moeite waard, of bedoel je meer dat de golven er moeite mee hebben? beetje onduidelijk:)

 7. jou berichtje is ook niet al te duidelijk. ik geef je een tip: kijk naar je eigen kennis en webcam dan zie vanzelf of het iets word of niet.

 8. @ Dizzy79

  Als je het echt weten wil…’zo’n ding’ heet in het schevenees ‘de koppes’
  En voor de rest zou ik met zuidwest 6 zeker naar wijk gaan. Eigenlijk zou ik als ik jou was altijd naar Waz gaan want daar zijn de golven altijd veel beter dan in Scheveningen.

 9. Tsss! De weersomstandigheden zijn dezer dagen wat lastig om aan te geven of en wanneer er iets surfbaar is. Wind- en swellrichting werken elkaar nu tegen, dus iedere keer moet je nu zelf kijken hoe de balans tussen deze twee is. ’t Zit nu een beetje op de wip.

 10. Terschelling was lekker vanochtend om een uur of half 12!
  Setjes tikte de 1,5 m wel aan, geen wind en steeds cleaner.

 11. W 7:30-9 niet veel, weinig hoogte tegen valler
  maar : ) 12-3 wat een lekkere wanden , ging de wind ook nog ff iets meer z cleane hoge drops die vet lang door liepen , whahhhh
  na 4 helaas bijna geen golf meer ?
  zin in meer

 12. @R

  Inderdaad! Ook goede condities ergens in westland van 12-14!!
  Stoked op jou stoked!!

  :))

 13. Half Nederlands succesje bij de Billabong Pro in J-Bay. Remi Petersen is door naar de volgende ronde. Wel in de laagst scorende heat tot nu toe…

  Hoop dat er morgen wel een webcast is!

  http://www.billabongpro.com

 14. Was prima te doen op Scheveningen. Lekker zwemles gehad, stroming. En surfles want yannick kwam ook nog even kijken. Teerling, hij kan wel surfen..

 15. Noordwijk was nog wel prima te doen rond een uur of 5. Helemaal achterin waren prima golven met een uitschieter op zn tijd. Helaas geen mooie lijnen maar gelukkig zijn we snel tevreden na die golfloze dagen.

 16. Ik twijfel nog om nu nog naar wijk te rijden uit adam
  sms zegt na 20.00 weer oke
  maar tis een risico’tje
  iemand nog t zelfde idee?

 17. Ik had niet zo’n hoge verwachtingen toen ik m’n longboard op de autovoiture aan het binden was.
  Maar deze rookie was aangenaam verrast door de golven in Zandvoort (t.h.v Rapa Nui) tussen 14:30 en 15:30 uur.
  Leuke hoogte, best wat kracht en geen al te grote klotsbak. Voor juli… zal je mij niet horen klagen!

 18. was lekker met vloed van half 9 tot 10.
  leuke lijntjes met genoeg hoogte en kracht voor een shortboard

 19. @ Jeroen…

  Kijk…dat is nou precies waar het om gaat!
  Golven in Juli…daar moet je niet al te kieskeurig over zijn….(in Nederland)

  Wees allen blij dat er i.i.g. iets is.

  En inderdaad… Yannick en consorten wisten van deze meuk best een mooie trui te breien……..

 20. 21;20 – tot donker en weer hoge lekkere lange ritten
  rond 22 bijna niemand meer in water, joepie : ))))))))))
  wat een dag

 21. prrrriiima naar me zin gehad gister tussen 17:30 en 19:00 ter heijde. had het niet verwacht, aangezien dit de eerste echte keer is dat ik en me meissie in een klotsbakkie de uitschieters wisten te pakken! nou was het niet al te heftig natuurlijk maar we hebben lekker vaak ingedropt en al doende leert men toch? Er waren idd geen lange ritten bij, en een flinke stroming, we zijn 1 strandopgang verder der uitgegaan en teruggelopen via de duinen:) hop hop

 22. Weet niet of lekker vaak indroppen positief is maar goed. Gaat om de lol.

  Ben blij dat ik gister nog naar Wijk AZ ben gegaag. Lekker beschut achter de pier. genoeg heup to schouder hoge golven voor iedereen!

  Top

 23. Vraagje:
  Kan er in Hoek van Holland ook gesurft worden bij de pier of is dit dan wel of niet aan te raden?

  Lees altijd berichten over Scheveningen bij de pier en Wijk AZ bij de pier, maar nooit over Hoek van Holland.

  En ook lees ik af en toe berichten over de zandmotor, wanneer is het daar te surfen en ook waar op de zandmotor? (ik neem aan de zuidkant?)
  Ik dacht dat dit tot voor kort verboden was?

 24. @Rienk

  Gezien je vraag klink je redelijk onervaren klopt dat? Dat is niet erg maar dan hoef je je denk ik ook niet heel druk te maken over de hot-spots.
  Pak gewoon een leuk plekje zonder al te veel gevaren en waar het rustig is om daar lekker te oefenen.
  Pieren, paaltjes, zandbanken lekker vermijden en fun in de golven hebben.

 25. Vanochtend een uurtje op Domburg gelegen. Was natuurlijk onvervalste Hollandse klotsbak. Maar viel me niet tegen. Af en toe paar leuke golven met hoogte en lijn. Zat alleen niet zoveel kracht achter.

  Blij dat ik ben gegaan 🙂 Lang leve middagdienst! 🙂

 26. @Rienk

  Als het Zuidwesten wind is (vaak het geval) ontstaat er aan de noordzijde van de pier vaak een ‘rip’ (scheveningen). Hier wordt het water naar toe gezogen en naar achter verplaatst. Dit maakt uitpeddelen vaak heel gemakkelijk, minder goed om te surfen en je moet eenmaal achter de branding hiervan weg peddelen.

  Deze rips kunnen echter ook verradelijk zijn en onberekenbaar dus zoals fgo zegt, houdt het lekker simpel en fun.

 27. @fgo Bedankt voor je reactie, maar niet echt een antwoord op mn vragen.

  Ik ben geen pro (verre van), maar ook geen beginner meer. Ik ben gewoon benieuwd op welke plekken er in mijn omgeving er nog meer goed te surfen is, en niet zonder een idee van de situatie overal het water in te springen.
  Op dit moment alleen bekend in Hoek van Holland bij de surfschool, ’s Gravenzande en Ter Heijde.

  Vandaar dat ik vroeg naar de pier bij Hoek van Holland en zandmotor.
  Hoor graag wat je me hierover kunt vertellen, of misschien iemand anders?

  Thanx!

 28. Zandmotor pakt de swell wat beter op (meer hoogte) dan bv ter Heijde. Wel altijd een eind wandelen, wat ook weer het mooie ervan is. Alleen als je moeite doet wordt je ervoor beloond… 🙂

  Mijn ervaring is niet de noord of zuidkant maar gewoon de in het midden.

 29. @Rienk

  Bij de pier van hoek van holland is er bij een ZW ‘swell’ niks te vinden, omdat de pier noordelijker gericht is dan die bij scheef en wijk.

 30. Is iemand bij wijk er vandaag ingeweest? Is het de moete waard om nog te gaan? Op de cam ziet het er niet heel veel belovend uit.

 31. Ben ik de enige bij wie de Live webcast JBay het niet doet?? Juist nu Remi aan de beurt is 🙁

 32. Ouddorp: dikke golven en zon! jammer dat de wind er nog steeds hard is en sideshore…

 33. Ik heb een vraagje voor iedereen ivm surf in Frankrijk (ik weet het, niet bepaald on topic, please dont shoot me). Vrijdag vertrek ik namelijk naar hossegor met mijn ouders (ben nog ‘jong’). Ik heb veel gezocht naar soortgelijke websites als surfweer.nl maar dan voor Frankrijk. http://www.surf-report.com is een zeer goede site maar daar staan ‘enkel’ fotos van de dag zelf en cijfers van golfhoogte etc. Vermits ik nog geen meteotraining heb gehad is mijn kunde om kaarten te interpreteren ook nog niet genoeg ontwikkeld om zelf conclusies te trekken.
  Alvast bedankt!
  (ik spreek trouwens ook frans dus het mag gerust in het frans zijn)

 34. Hoor verhalen over de hele zandmotor, zal van de condities afhangen waar je het best kan liggen. Is sgravenzande trouwens een goede spot en zo ja welke slag? Surf nu alleen hvh en ter heijde

 35. @Aequorea Victoria,

  Magic Seaweed is wel redelijk. Land en plaats intypen en hoppa!

 36. Ik bedoelde eigenlijk deze….
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Schermafbeelding 2012-07-11 om 22.13.05.png[/img]

 37. Je schrijft dat vandaag de wind een moment zal wegvallen. Verwacht je dat nog steeds en zo ja, wanneer?

 38. Half off topic. Dinsdag en woensdagavond gesurft in Zandvoort. Dinsdag last van mijn ogen tijdens het surfen (branderig gevoel). Woensdagavond, gok uurtje of 8, een sterk chemische geur (denk aan lijm of gebruikte kwastenreiniger). ne geen schepen in de nabijheid. Iemand een idee wat ht kan zijn -of- iemand die dit herkent?

 39. @Zandvoort smoetzich

  Klinkt niet echt lekker. Heb niet direct een idee wat het zou kunnen veroorzaken, maar ik zou ook denken aan scheepvaart of haven.
  Hoor het graag als er meer mensen zijn die dit herkennen of als het vaker voorkomt.

  In ons onderzoek naar waterkwaliteit naar de Nlse kust ook geen vergeleijkbare meldingen. De resultaten worden hiervan overigens binnenkort bekend!

  Meldt het via een van de onderstaande links:

  Tijmen at surfriderfoundation.nl
  http://www.facebook.com/surfriderfoundationholland
  http://www.surfriderfoundation.com

  Mahalo!

 40. @Zandvoort smoetzich,

  Gisteren avond gesurft bij de Spot Zandfoort en ik heb niets gemerkt van een vreemde geur of brandende ogen.. wel lekker gesurft… 🙂

  Valt er vanavond nog wat te surfen? Scheveningen, Wijk of Zandfoort??

 41. Dank je! Heb je toevallig een tip voor een goede website die een wat gedetaileerder overzicht van het verloop van de wind geeft. Windguru bijvoorbeeld is weinig accuraat:(

 42. @Zandvoort smoetzich

  Heb maandag 3uur, dinsdag 7uur en woensdag 5 uur gesurft op Zandvoort maar nergens last van gehad.