Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van 28 december 2015

93 reacties

 1. Vandaag nog ff het ‘zomerse’ water in voor de winter er in knalt. @Tobias, dank voor de forecasts dit jaar en have fun in Marocco. Tot in 2016!

 2. Wijk aan Zee 8-10 empty line up. 3 x overhead + jet ski support ! Frothing dudes Frothing !!! Wijk was mooi vanochtend, er waren vrienden, er was gezelligheid, er was een lekker swelletje, er was een surfer met een comeback, de zon ging op het was goed. Geen Spar dit keer helaas, volgende keer weer. Veel plezier allemaal !!

 3. Wijk aan zee van 08:00 tot 13:00! Eerste 2 uurtjes viel beetje tegen vanaf half 11 tot 13:00 heb ik echt genoten en werd er heerlijk gesurft!

 4. prima sessie vandaag, lekkerrrr

  @ Tobias, zou je kunnen aangeven in je sms of via site of er deze week tot en met t weekend iets loopt in Zeeland?
  zou gaaf zijn want zit er 3 dagen komende week en dan neem ik boardje mee…

  thanks again!!

 5. Wijk was chill vanmorgen. Zonnetje zien opkomen vanaf het water, relaxed sfeertje, golven gedeeld met vrienden. Al met al een fijne sessie.

 6. Mooie lijntjes vanmiddag op Wijk tussen 13.00-15.00 uur. Niet hoog maar door offshore wind lange ritten.

 7. Parnassia van 13.30 tot 16.00 was aan de kleine kant maar een paar heerlijke ritten gemaakt op mijn longboard!

 8. Scheef Noord tussen 12:00 en 14:30 net aan te doen met Baked Potato 5’7″, maar een longboard was duidelijk een logischere keus geweest. Er lagen/stonden dan ook vooral longboarders/SUP-ers tussen de cleane rimpels die heel af en toe richting heuphoog gingen. Paar leuke noserides gezien. Op een gegeven moment stuk van havenhoofd weg gepeddeld om de drukte te ontlopen (komt er met zo’n klein plankje toch moeilijk tussen), maar dat had ik beter niet kunnen doen. Daar was het nog lager, nauwelijks kniehoog. Weer terug bij het havenhoofd toch nog met een lekker lang ritje de sessie afgesloten.

 9. Nog een pic van deze ochtend op terschelling. Top dagje voor op de korte plank. Vamossssss……….

 10. … middagsessie (14:00-15:30) ergens in de buurt van Scheveningen liep een stuk mooier dan Wijk in mijn ochtendsessie, blij dat ik nog even in de herkansing kon!

 11. wijk van 13.00 tot 16.30 bij de pier te was leuk en gezellig …nee geen head high dat dan weer niet :-))maar net aan heuphigh maar wel mooi clean en mooie lijnen en een heerlijk zonnetje op je kop kortom een heerlijke dag om te longboarden

 12. Velsen-Noord was geweldig gisterochtend! Prachtige lijnen die me mooi go-pro film-materiaal hebben opgeleverd! STOKED

 13. Katwijk maar ben er niet ingegaan. Wegens niemand erin. En zag er te klein uit (van ver), maar als ik foto’s zie was het toch geestig geweest.

  gr

 14. leuke laatste ritten van 2015 gescoord in wijko op dnsdag middag tot donker! lekkere zon, lekker heuphoog en lekker sfeertje kortom gouden afsluiter voor 2015!

 15. Als we het hier hebben over heup-hoog….
  Dan betekend dat dus dat de golf bijna tot je navel komt als je (recht!)op je plank staat?!
  Een goeie meter dus?!
  toch?

  😉

  Terschelling ziet er trouwens wel erg fraai uit!

 16. Jep, eerste foto lagen er 3 in het water. Dit was een foto van 1 vd hogere sets (einde ochtend).

 17. Goed voor milieu, maar wat betekend dit voor de swell, kan dit project een stoor-factor worden?

 18. Dit jaar geen surfersoor maar plastic oren whaaaaa happy newyear aan allen die spelen in de branding see ya at secret spot velsen noord!

 19. yes and we surfers are much better….
  with our environmently friendly boards and wetsuits
  t

 20. Msw geeft nog best wat aan voor vandaag. Klopt dit, en zo ja: wie gaat er een oudejaarssurfje doen? De groets.

 21. Denk dat het nieuwe jaar ook goed begint. Met een off-shore windje en restgolfjes van komende nacht. Pas op voor nieuwjaarsduikers en bijbehorende files!

 22. Maak er als Surfer een traditie van om na je sessie 3 stukken plastic van het strand mee te nemen en in een vuilnis bak te doen. (of plasticbak)
  Zo van; dank je wel zee voor weer een fijne sessie!

  Ieder beetje helpt 🙂

 23. Tobias: Bedankt voor het niet updaten van het surfweerbericht en het (vermoedelijk) niet sturen van een surf-sms. Het was onwijs goed te surfen en het was onschevenings rustig (15 á 20 man / vrouw) in het water. Heerlijke ritten gemaakt (shortboard) op soms head-high golven. Clean en lange lijnen. Ik ben afgelopen oktober in Taghazout geweest, maar daar niet zulke lekkere golven gehad als vandaag in Scheveningen. Perfecte afsluiter van het jaar.

 24. Tradities moeten er zijn, een fijn oudjaarsdagsurf wijk 16 -till dark.en straks een after eightje voor de butler

  Ik wens alle Tobianen een prettige jaarwisseling.

 25. Wijk 14:30-16:30 – heerlijk om nog één keertje te hebben kunnen knallen met die lijntjes uit het zuidwesten. Nu lekker aan de oliebollen… fijne jaarwisseling!

 26. Schev N was gewoon perfecte afsluiter van 2015 !! Wa n mooie golfjes !!! Heerlijk genoten en stoked !!!

 27. Tobias bedankt voor al je werk dit jaar, hoop dat je nog vele jaren mooie smsjes mag versturen en goeie surf in het vooruitzicht hebt! Proost mannen

 28. Tijd voor wat restjes uit zw en een offshore briesje in ijmuiden! Mijn bij radio 538 nieuw gewonnen longboard inrijden!

 29. Gisterenmiddag 14-16u fijne longboardlijntjes gesurft aan de Belgische kust! Perfect nieuwjaarsgeschenkje!!

 30. Heb de afgelopen week gewoon netjes de surf-alerts gestuurd. Kan niet de hele dag 6ft golven surfen en heb af en toe wat rust nodig ook.

  Swell is hier elke dag. Soms 1 meter maar vaker 3 of 4 en nooit wind. Een van mijn langste golven ooit gesurft. Terug gelopen er weer in op de point. Als dat in Scheveningen was geweest dan was het stuk lopen ongeveer even ver vanaf De Noord naar de wandelpier. Hieronder trouwens Killers. Teruglopen gaat daar niet lukken met deze swell. Dus dat is ongeveer dezelfde afstand peddelen. Twee keer gedaan en eigenlijk nog een sickere point dan Anchors.

  De eigenaar van Dfrost is trouwens zondag aanwezig bij het new Years event in Zandvoort. Kun je gelijk een goed prijsje onderhandelen, want dat moet je hier overal in Marokko…

 31. @Anonymous leuk hoor, mooie scherpe foto’s. Scheveningen was crowded maar net wat hoger, blij dat ik toch de gok heb genomen gewoon te gaan.

 32. Tobiasss wat een Plaat!

  Daar wil ik zeker heen!

  Kun je wat mooi materiaal laten zien , Filmpjes , Fotootjes! van je Surfvakantie😃 als dank aan alle trouwe Surfers, Waveskisurfers, Suppers,Bodyboarders en diegene die moeite namen om hun gopro filmpjes/Foto,s in 2015 up te loaden op deze Topsite!

  Wil hierbij gelijk alle bovenstaande Surfers in algemene zin en Tobias in het bijzonder een zeer Surfbaar en Epic 2016 wensen!

  Ik heb 2015 als zeer Chill ervaren in het water ( op Wijk aan Zee dan) met steeds meer positieve Surfers met een smile die niemand afzeken als er weer eens een voorbij kwam op een opblaaskrokodil en we dat als een Not Done Figuur zagen en niet in ons rijtje thuishoorde omdat hij /zij anders is dan de grote groep! Want dat is eigenlijk ook discriminatie!

  Maar als we nou eens goed eerst naar onzelf kijken en dan naar wat anderen in het water doen dan constateer je dat we eigenlijk allemaal graag dat ene doen met zijn allen,

  Surfen!

  Tot in het water Dudes!

 33. Ik ben op zoek naar een mooie surf foto om op groot formaat op te hangen.
  Kennen jullie goede (buitenlandse) surf fotografen die foto’s verkopen?

 34. Surf gewoon mafketels hoe makkelijk is t om dingen uit te zoeken en te plaatsen, hulde aan windguru etc. Bedoel je

 35. Katwijk was heerlijk van 10-12 Met af en toe de lucht van gebakken pannenkoeken in het water #offshore

 36. Waz weer top vandaag leuke golven best krachtig met laag water lange ritjes tegen de wind in laat maar komen 2016

 37. @ cubano
  Jason Murray is een goede

  Of freeware zoeken deze van mij gemaakt door nobody:

 38. WAZ was top vandaag. Mooie lijnen, fijne hoogte en heerlijke lange ritjes. En vooral; SUPER-rustig

 39. weet iemand een oplossing voor de autosleutel tijdens het surfen? ben namelijk een paar weken geleden 18 geworden en mag eindelijk zelf met de auto, alleen zat ik steeds een beetje met een sleutel probleem.. nu weggestopt in mn wasdoosje en die verstopt in de duinplanten. of zijn er betere manieren?

 40. In de zomermaanden kun je bij de Xenos voor een paar euro waterdichte zakjes (verschillende maten) kopen, geen idee of ze die nog steeds in het assortiment hebben. Ik heb een wetsuit met ritssluiting aan de voorkant en stop de sleutels in het zakje en vervolgens schuif ik hem in mijn wetsuit. Ben je voor een paar euro klaar (altijd fijn als 18-jarige) !

 41. Ik heb een 2e sleutel laten maken welke gewoon mn pak om mijn nek hangt tijdens het surfen.
  Deze gebruik ik alleen voor de deuren, de echte sleutel met de chip laat ik dan in mijn auto.

 42. Bij sommige auto’s (bv niet al te oude BMW’s en Volvo’s) kun je een metalen noodsleutel uit de electronische halen. Dan verstop je de electronische in de auto, draai je met de noodsleutel de deuren op slot, en die stop in je wetsuit. Anders kun je wellicht een niet-electronische kopie van de sleutel laten maken door een sleutelzaak. Met huurauto’s op vakantie stop ik de sleutel altijd in een plastic zakje in m’n wetsuit. Hij wordt wel een beetje nat maar doet het altijd nog.

 43. Ik gebruik een waterdicht zakje van de Decathlon (coolock). Het past achter de rits van m’n wetsuit.