Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Woensdag 27 Maart 2013

52 reacties

 1. Windkaartje voor donderdag 16 u in de middag:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/09mm50020185.jpg[/img]

 2. Toch een klein beetje invloed van over de Oceaan vanaf vrijdag:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/vrijdag29maart10mm12020187.jpg[/img]

 3. Tobias, een vraag wat betreft de surfalerts en de sms service..

  De surfalert zijn altijd spot-on en super informatief, maar voor 0,90 eurocent per sms, tijdens een redelijke surfmaand is de sms service toch veel rendabeler? (5 euro per maand, elke dag surfweer voorspelling + ‘gratis’ surfalerts sms)

  Als ik er tenminste van uit ga dat er elke maand minimaal 6x een surfalert wordt verstuurd (wat de afgelopen 3 weken al het geval was).

  Mijn vraag is alleen, hoe ziet de voorspelling van de sms service eruit? Gezien deze iedere dag een voorspelling geeft van max. 7 dagen vooruit. Kun je hier misschien een (oud) voorbeeld van geven?

  Keep up the good work.

 4. Ja, je berekening klopt. Maar sommige mensen laten hun telefoonrekening door de baas betalen 😉

  Hieronder een voorbeeld:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12mm36020188.jpg[/img]

 5. Met je KATER IN HET WATER! altijd goed!
  En fris dat je, je voelt als je er uitkomt! mooi man!

 6. Hoi Tobias,
  Ik ben van plan om morgen te vertrekken naar Zuid-Frankrijk maar de voorspelling van windguru zegt veel wind en de weersvoorspelling verder wisselt heel erg. Denk jij dat het de moeite waard is om te gaan, of is het beter om in NL te water te gaan?
  Alvast bedankt!

 7. Dan rij je toch wat minder ver naar het zuiden? Grootste probleem voor zuid-frankrijk is overigens niet de wind, maar de hoogte van de swell. Gewoonweg te hoog om normaal te kunnen surfen / uitpeddelen op de meeste spots.

 8. Zat zelf te kijken naar Normandië voor zondag en maandag, maar krijg niet echt een eenduidig beeld. Wat denk jij Tobias?

 9. Toevallig ga ik ook naar Bretagne dit weekend en als je magic wil geloven geven ze zaterdag tot en met maandag 5 donkere sterretje. ik heb besloten om naar lorient te gaan. met quiberon in de buurt en veel beschutte baaitjes. hierdoor zit je met heel veel windrichtingen goed. Aan de swell zal het echt niet gaan liggen haha! als je gaat laat het dan weten. wie weet kunnen we elkaar daar opzoeken en als dutch represented het water in gaan! 06 gevold door 5348 en als laaste 1952. Beter dan Nederland wordt het naar mijn menig wel. misschien niet alle dagen maar vast wel een aantal momenten!

 10. daar ben ik toevallig….kan heel mooi zijn daar, alleen NO is daar juist cross-on!!! Maar fingers crossed voor de rustige dagen!

 11. He Tobias,
  Waar haal je die info vandaan over de getijden voor maanden vooruit? Ik kan ze nergens voor verder dan volgende week vinden.

 12. @noord engeland NO cross onshore?
  misschien bij de noordkant van quiberon maar voor de rest is het allemaal offshore bij lorient en daar rond omheen. toch?

 13. @Belgie: ik ben ook aan het zien om voor 3 dagen naar les sables d’olonne te vertrekken om daar in de buurt te gaan surfen. Golfhoogte is zeker goed maar de windvoorspellingen varieren nog sterk…

 14. zit niet heel noordelijk…omgeving Whitby daar is NO cross on. Mooie plekjes maar wind moet wel beetje gaan liggen nu vind ik ;)!

 15. Hoe zit het met de temperatuur van het zeewater eigenlijk? Is dat te doen of toch nog te koud? Ik heb namelijk niet zo snel warm :-).

 16. Die is nu zo’n 3-4 graden. Veel te laag voor de tijd van het jaar, maar met 5mm wetsuit, schoentjes, handschoentjes en capje goed te doen zolang de zon maar schijnt.

  @Rokus Zie http://maree.info/

 17. Ik denk ook dat het in Frankijk te veel van het goede gaat zijn. Het laag op de Oceaan is nu 948 hPa diep. Dat is best wel extreem als je nagaat dat bij ons de laagst gemeten luchtdruk 954 hPa was in Vlissingen in 1989.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm07020202.jpg[/img]

 18. Ik heb aan mijn sessie vorige week zondag wintertenen overgehouden, ondanks goeie 5mm schoentjes. Nog niet echt warm dus dat water.

 19. Thanks Tobias. Zal zondag voor de eerste keer dit jaar (ongelooflijk) de moed samenrapen om in het ijswater te springen :-).

 20. Toch niet van die héle goede 5 mm schoentjes dan.. ik heb de hele winter door gesurfd met 5,5 Superfreakboots van o’neill en er liep warm water uit na elke sessie.. en die halve mm zal vast het verschil niet maken tussen warme voeten en wintertenen

 21. C-skins 5 mm, prima hoor. nooit last van koude voetjes. MAAR die GEUR. man man man. Net franse kaas. <- tips tegen de stank? behalve opeten, of op brood smeren? (piss-of ook al gebruikt)

 22. @wator er zit schimmel in ! echter ook op je voeten hoef je niet altijd te zien maar zit er wel dus antivoetschimmel zalf op je voeten en shampo zonder zeep om je schoenen uit te spoelen met lauw water en heel goed laten drogen elke keer dus of ge woon niet in je schoenen plassen

 23. kou …. uh geen probleem gewoon niet zeuren ,ik wordt alleen een beetje drepi dat er geen golven zijn grrr

 24. Heb twee weken geleden ook de 5,5mm Psychofreak boots van O’neill aangeschaft, ik had de 3,5mm versie, maar daar kreeg ik toch vrij koude voeten in na een uur surfen. Ik vind dat die 2 extra mm best veel verschil maakt.

  Op aanraden van ‘bejaarde’ heb ik ook een (hand)schoendroger aangeschaft… die werkt ook prima (tegen vochtige plekken bij de tenen/vingers van (hand)schoenen): http://www.kampeerwinkelmeerkerk.nl/alpina-schoenendroger-met-timer-p-1505010.html

 25. LOL iemand op dit forum had me de schoendroger aangeraden, zijn ‘nickname’ was ‘Bejaarde’!

 26. @ @BelgieRepresent: 5 of 7 millimeter, ik blijf een gigantische koukleum 🙂

 27. stank kan ook komen door te lang(zaam) laten drogen heb het ook een keer gehad dan hangt er inderdaad een onwijze gore lucht door de ruimte waar je wetsuit/boots/gloves hangen , dus niet in koude ruimte of iets hangen om te laten drogen.

 28. Goed uitspoelen met dettol. Of een badje met haar shampoo. Of andere shampoo. Maakt geen ruk uit welke shampoo als het maar lekker ruikt. Misschien bij digros koop je de goed koopste maar de ook echt goedkoopste shampoo en daar was je gewoon je handschoentjes mee en je schoenen.
  Daarna lekker laten opdrogen. En negens last van. En stinkt het heel erg. Zet je ze een half uur buiten. Geen boef die je stink schoenen mee neemt 😉 Of hij mot zooo verlieft zijn op je kaas voetjes. Denk het haast niet.

 29. Pss en het maakt niks uit dat je shampoo gebruikt hoor voor je handschoentjes. Het kan geen kwaad. Want de zee is immers ook niet chemicalië vrij haha. Dus een bijtende stof kan je handschoentjes wel hebben. Maar shampoo tast niet je huid aan dus ook niet je pak 😉 Naah ik doe het al 8 jaar en nooit last van gehad.

 30. Lekker boeiend hoe je schoentjes ruiken, mijn voeten hebben nog geen neus.

 31. Dus no go voor vendee? Ook niet na het wekend ? Tog veel offshore daar, lijkt me wel ok.. Of zuid Bretagne ?

 32. Fuck it ik vertrek zondag namiddag naar de vendee, looks Good naar mijn ogen! En we zijn eens weg hè jongens!!

 33. Stinkende schoenen een nachtje vol met biotex groen sopje laten staan, dan goed uitspoelen. Voortaan direct na gebruik uitspoelen en even een handdoek ofzo er in proppen om het ergste vocht er uit te halen en daarna op de verwarming drogen. Of, als het lukt, binnenstebuiten keren en zo zo snel mogelijk laten drogen. Maar met aan de andere kant, met een flinke stinkende schoenen, handschoenen en dito wetsuits heb je wel meer ruimte in de line-up.

 34. Dettol antiscepticum en desinfectant , even oplossing met lauw water maken, wetsuitspullen even soppen en laten drogen, iscdaarna weer wekenlang fris…..schoentjes ook!

 35. Ben ondersteboven gebouwd,mijn neus loopt en mn voeten ruiken.
  Haha,flauw..anyway,mijn schoentjes stinken stukken minder wanneer ik ze niet meer te dicht bij de kachel laat drogen…het lijkt of de warmte juist een soort bacterie laat leven ofzo.

 36. ..hebben jullie allemaal last van dan? Schoentjes goed uitspoelen met koud water, uitknijpen die zooi, ophangen in de douche aan de lusjes, dag later droog..

 37. ik hou wel van smelly situaties..

  hele winter mn 7mm boots niet hoeven te gebruiken. het was een milde winter!

 38. Uhh, wie had het onlangs over koude voeten? Zie deze held, hij stond zich daarnet uit te kleden en gaat nu in zijn zwembroekje het water in…
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Held.jpg[/img]

 39. Ik zie regelmatig iemand kleerloos een duik nemen tijdens t surfen. Schijnt gezond te zijn

 40. Heren Surfers,

  Stank komt door Algen die achterblijven als je niet of niet goed uitspoelt!

  Nooit met Chemicalien schoonmaken!
  Dat staat niet voor niets in het Label!!’
  Behalve een biologisch produkt!

  Koop een Cementkuip of regenton en vul met schoon water!
  Goed spoelen en nat ophangen in da Schuur!

  Houd de Flex in het Pak en Boots!

  Surfs up!