Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van 23 Mei 2012

25 reacties

 1. @Tobias
  Het ziet er de komende dagen wel goed uit aan de Franse westkust. Maar hoe zit het met het noordwesten/noorden komt daar ook voldoende swell door om de rit te maken?

 2. Ik kan wel wat afkoeling gebruiken… Zijn de schoentjes nog nodig vandaag?

 3. Bedoel je Vendee? Vandaag en morgen wel. Vrijdag en zaterdag even een dipje, maar wel te surfen met een longboard. Zondag weer verse nieuwe swells, die pas echt goed worden op 2e pinksterdag. Wat betreft Normandie, daar komt t/m het weekend niet voldoende swell het kanaal in.

 4. Yes, volgende week, midweekje geboekt in Hossegor (Le Penon) dat wordt knallen.

 5. Hostel, hotel of camping? Ik heb wel aardig wat hoteltjes aan het strand gezien iig. Maar hostel kon ik nog niet vinden.

 6. Off Topic

  WAARSCHUWING MBT KLM VLIEGEN

  Ze hebben dit voorjaar hun policy mbt surfboards omgegooid.
  Nu € 200,- extra per ENKELE reis richting Asia.
  De Blue Bastards hebben duidelijk geen behoefte aan surfers als klant (niet dat er nog een weldenkende surfer bestaat die nog met ze gaat vliegen!)

  U bent gewaarschuwt!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/KLMlogo.jpg[/img]

 7. Scheef was leuk longboardable vanochtend, even 1,5 uur plonzen, eerste 45 min achter elkaar golven, daarna zakte het in. 3/2 aan, geen handschoentjes en de schoentjes had ik ook makkelijk thuis kunnen laten 😉

 8. Lekker was het in Langevelderslag van 12 tot 4. Mooi lange lijnten. ,3/2 aan, verder niks, na een uur of 3 toch wel koude tenen. Maar wat is het weer lekker uit dat logge wintertenue te zijn. Had ik al gezegd dat het lekker was

 9. @Robert en geinteresseerden, dat geldt alleen voor boards langer dan 2m. Ik ben net terug uit Indo (met KLM) ik had twee boards mee en dat was gewoon gratis. Maar voor de longboarders onder ons of mensen die een 6’6/6’7 indogun niet groot genoeg vinden, is het een dure hobby. Een vriendin had een board (6’8) die net iets te groot was maar die mocht ook nog gratis mee. Dus vliegen met KLM is nog niet helemaal uitgesloten voor surfers want voor 840 retour en boards gratis vond ik best oke voor een rechtstreekse vlucht. En nee…. ik heb geen belangen bij KLM

 10. @Dave Hoi Dave, je hebt nog gevlogen onder de “oude regels”. Zelf ook eind vorig jaar nog KLM op die manier gevlogen. Was tof. Waarschijnlijk je ticket al een tijdje terug gekocht? Believe me, nu is Indo echt € 200 enkele reis (tenzij je board korter is dan 107 cm, en wie wil er nou bodyboarden?) Heb ze vandaag (helaas) nog rechtstreeks aan de lijn gehad.

 11. blij dat het zomer is, hoef ik me niet druk te maken over vliegen , vandaag was het lekker op Ouddorp met longboard

 12. @Robert
  ik vlieg alleen nog maar met KLM, omdat de surfplankjes als bagage meemogen
  klm is juist fantastisch!

 13. wat is er mis met bodyboarden..?
  waarom staan als je kan liggen, just have fun dudes

 14. Tijd voor een cursus bij de Telegraaf Tobias? Of komen er toch golven?

  In het Pinksterweekeinde wordt het droog, zonnig en temperaturen tussen 20 en 25 graden. De oostenwind blijft stevig. Dat betekent ook ideaal weer voor de zeilers. Wel is voorzichtigheid geboden in de branding bij het zwemmen in zee.

 15. Aflandige wind, kan gevaarlijk zijn ja! Golven door wind vooral op de wadden en uiterste zuidwesten. Niet veel kracht, maar daar toch niet de hele tijd flat en dat is al heel wat bij 25 graden en zon!

 16. aan robert!!!
  Je bent een homo robert bodyboarding rules!!! Met je prietpraat over klm! Who cares!

 17. @Robert, verdomme man je hebt gelijk, wat een bullshit die hoge kosten voor iets wat amper wat weegt