Nuttige surfweer info:

Het Surfweer laatste week Juli 2013

55 reacties

 1. Nu er toch geen golven zijn: Ramzi Boukhiam weer een ronde verder in de US open juniors. Kan ik van genieten opportunistische chauvinist als ik ben 😉

 2. Interessante pdf 😉 staan hier en daar wel wat dubieuze stukjes tekst in die weinig strekking hebben op waar het surfen inclusief lifestyle, dan daadwerkelijk over (zouden) gaan, of is dat meer van vroegahh en word ik gewoon oud? 😛

 3. Vind de etiquette discutabel, het zegt dat degene die het diepst ligt voorrang heeft. Voor mij is het degene die het dichtst bij de piek ligt, ook als hij een meter ‘ondieper’ ligt. Zie de etiguette op de site van HSA, zijn duidelijker.

  He, en de factor plezier/passie hoort ook wel in de etiquette

 4. He, en de factor plezier/passie hoort ook wel in de etiquette,(en ambiance)

  Pcies Lek, met al dat geouwehoer eromheen t gaat toch om de fun.

  En over de regels , met een beetje boerenverstand kom je ook een eind, en zelf opzoeken (google) anders krijgen we binnenkort om de 100 meter een bordje in zee met wat wel/niet mag.(zie snelweg) Alleen maar omdat er af toe mensen het water opgaan die zelfs met een gebruiksaanwijzing nog niet weten hoe ze hun kont moeten afvegen.

  Ik zeg, zelfredzaamheid.

  Heisenberg says; relaxxxx

 5. @Lek, dus als ik het goed begrijp kan ik in Morro Jable een scootertje huren. En een boardrek erbij kan dat ook? Ik kan zelf niks vinden op internet. Het zou wel super relaxt zijn, want dan neem ik toch mijn eigen boardje mee en dan rij ik gewoon even naar La Pared als er golven zijn.

 6. Haha inderdaad, en wat als een local nou erg slecht en onbeleefd is. En ik ga sowieso mijn vrienden niet op het strand achterlaten. Surfen doe je met vrienden of mede surfers met een lach op je gezicht en gun elkaar gewoon af en toe het golfje dan krijg je er vast weer 1 terug. Er komen op goede dagen genoeg setjes om iedereen moet te krijgen, geniet….

 7. regels zijn vlgs. mij ontstaan op spots waar ze nodig zijn…. in nederland zijn regels naar mijn maatstaven 1 keer per jaar 3 maanden van toepassing. verbaasd me altijd keihard als er gezeik is met schouderhoog… denk dat regels daar niet voor bedoeld zijn. serieuze regels= bij serieuze surf.. ondertussen gewoon boerenverstand en gun factor en respect voor beginners

 8. Ik heb mijn subtiele bijdrage om de parkeerplaats van Wijk schoon te houden vandaag opgehangen.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/rotzooi.jpg[/img]

 9. Hi Tobias, tis een beetje raar onvoorspelbaar weer hoor ik alle weermannen zeggen, maar windguru geeft voor komende week en zelfs zondag al niet te slechte voorspellingen… zie ook een lagedruk gebied ten zuiden van Scandinavie bewegen op zat en zon (KNMI kaarten) enige waarheid in die stats? Thnx!

  By the way: Ramzi niet door in Prime event, maar dus nog steeds in juniors final!

 10. @Hans
  Boardrek heb ik niet gezien maar misschien inmiddels wel, dat durf ik niet te zeggen. La Pared is met de scooter wel een stukje rijden, zonder fietspad, maar das misschien ook wel weer leuk, genietze daar!

 11. Ziet er leuk uit voor zondag met die wind uit zuidwest in de ochtend. Ik verwacht echter niet dat we daarna ook de noordswell van dit laagje zullen meepakken. De wind staat te veel noordoost zoals te zien op onderstaande kaart. Eventuele N-swell die wel doorkomt wordt tegengewerkt door de wind uit het zuiden, omdat het laag naar het noorden wegtrekt. In de herfst en winter zie je dit soort lagedrukgebiedjes vaker vanuit het noorden komen, wat gunstiger is voor golven bij ons.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07275218.jpg[/img]

 12. Enneh, dit dan? Volgens mij komt er wel een golfje vanaf uit het noorden…

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-77.jpg[/img]

 13. Zo, sorry tobias, las even over jouw gedetailleerde beschrijving heen… Wat doet dit gebied voor belgie?

 14. Moet volgende week donderdag tot zondag niet werken dus zou een paar dagen wat golven gaan zoeken. Iemand een idee waar beste zonder te ver te rijden? Des noods naar het zuiden maar liever minder autotijd en meer surftijd 🙂

 15. Dat wordt een lastige als ik de kaart voor Donderdag er bij pak:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm15022807.jpg[/img]

  Wat betreft NL dit weekend: dat laagje trekt zondag wel heel mooi rond idd. Mogelijk dat er toch wat N-swell deze kant op komt, maar de zuidwestelijke wind over de Noordzee gaat wel behoorlijk tegenwerken. Even wachten tot het laag daadwerkelijk gevormd is dit weekend en de rekenmodellen daar vandaan kunnen starten. Pas dan kan er echt iets met zekerheid iets over gezegd worden.

 16. Afgelopen week heb ik met m’n vriendin in Cornwall gezeten. Begin van de week stond er niks, maar de laatste paar dagen is het het helemaal goedgekomen. Dinsdag kwam er een kleine swell binnen met behoorlijke periode, lekker om er weer in te komen na een paar weken zonder surf. De golven bleven maar toenemen. Vrijdag was echter de top met een nieuwe swell. 12s 2m met lichte offshore wind. Heerlijk glassy. ik ben voorlopig nog wel stoked!

 17. Go Ingmar!

  Sommige mensen hebben wat hulp nodig .. De drie genomineerden voor de Green Surfer Award hebben dat in elk geval niet!
  Vanavond tijdens Reef Midsummer Night reikt Surfrider Foundation voor het eerst uit. Check it out: vimeo.com/channels/greensurferaward

 18. Nieuwe GFS run loopt binnen, nu alweer andere positie van het laag. Ligt nu veel te dicht langs de kust dus bijna geen swellcreatie uit het noordwesten helaas. Wel een vrij krachtige zuidwester zondagochtend vroeg.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12mm46022812.jpg[/img]

 19. Ik heb ooit gesurft in thailand: in de buurt van trang liep toen een aardig golfje ; ) niet veel bijzonders trouwens. Sliep toen in sinchai’s resort, staat in de lonely planet.
  Veel plezier daar!

 20. Gaat de zw van zondagmorgen 6 uur hoog tij ook voor een beetje kracht zorgen of alleen windchop zonder al te veel power. Blijft moeilijk inschatten die ZW ers!!!

 21. Normaal zw laag tij en lekkah uit cleaner maar da zie k morgen in BE toch nie gebeuren. T zal met HW beschut moeten gn gebeuren

 22. Een keer een dag op Phuket gesurfd. Geen surftrip waard maar als je er bent en er staat wat, dan ga je er natuurlijk in. Aardige locals. Boardje huren kan bij Saltwater Dreaming.

 23. ik zou proberen morgenochtend vroeg(lees 7u) naar blankenberge te trekken.
  lijkt dit te doen of zal er niets van golven zijn?

  greetz brecht

 24. Nieuwe run is binnen aan het komen. Windkracht 7 op zee, maar daar heb je in Belgie niet zoveel aan. In N-H en elders des te meer 🙂

  Benieuwd naar de andere runs voor morgen, maar die komen pas rond 20:30 binnen.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/17mm55022815.jpg[/img]

 25. @ingmar: verwacht je nu echt op enige sympathie of begrip van je doelgroep als je ze aanspreekt met ‘aso’ of was het je ondertekening?

 26. While waiting, the brain releases dopamine in anticipation of a swell coming in, or when we think about the next time we’ll get a chance to catch waves. Dopamine is addictive, which causes us to obsessively think about when that next reward of fun waves will be delivered.

  Haha, dan staat de Nederlandse surfer met stip op 1 wat aanmaak van Dopamine….wachten, wachten, wachten. 🙂

 27. Vandaag; Surf, Music en gratis bbq bij het havenhoofd op het Noorderstrand in Scheveningen. We zijn er vanaf 13.00 uur en de bbq gaat rond 15.00 uur aan. Be there or be vierkant!

 28. Woooopp naar zee toe 🙂 Effe een duikkie nemen haha x)
  Ziet er goed uit op de cam haha.

 29. Wat een super cleane steile shore ochtendsessie 6 – 8 uur in BE op de beschutte spot. T was super en de golfjes waren er met voldoende mooie hoogte stoked

 30. Er loopt iets op de noord.weinig dopamine te behalen,maar toch ff proberen.

 31. Iemand tips voor een surfhostel/huis in Frankrijk?
  Bij voorkeur Bordeaux/vendee ivm afstand, maar verder naar het zuiden kan ook!
  Nederlandstalig zou relaxt zijn, maar niet noodzakelijk.

  Aantal geprobeerd (surfhostel.fr en puravidalodge.com) zitten in de 3e week van augustus allemaal al vol!

 32. Yeah was wel leuk bij einde vr pier maar meer zon als golven heb me wél vermaakt

 33. Prima surf gehad met laagwater in het Westland. Leuke cleane zomersurf. Zelfs beter dan verwacht;-) Genoeg dopamine voor komende week.

 34. internet is verrot op dit moment bij mij. via wii u pakt ie sommige sites, waaronder deze gelukkig. van de week zag ik dat vandaag en di goed te surfen waren. wil morgenavond ook naar scheveningen, dus wil ik graag weten hoe het te surfen is. thanx!

 35. Gister zat er best nog wat lijn in. Niet groot maar we konden zelfs (nog) wegkomen met de shortboards!!!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/surfkaravaan_28july_2013.jpg[/img]

 36. Met hun veeeels te positieve postings… Yeah superstoked
  Doe lekker normaal zeg!

 37. Gister van 10 tot 1300 fijn gesurft op de wassenaarseslag, begon als kleine shorebreaks daarna kwamen er nog een paar schouderhoge door. Vandaag ziet het er niet best uit.. Misschien laat op de middag of avond even een kijkje nemen.