Nuttige surfweer info:

Het Surfweer de laatste week van Augustus 2014

166 reacties

 1. Scheveningen vannochtend vroeg

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-238.jpg[/img]

 2. teeeeeeeering weer gemist vanmorgen op scheef!!!!
  is ook altijd zelfde #$%^&*()_+_)(*&^%$#@#$.
  wat lekker als je er wel was!!!!

 3. MV 2 oftewel de maasvlakte is vervuild door de locale industrie grote lozing geweest dus beter uitwijken naar andere stranden

 4. @ tja wat doe en waar zit je ik ga vrijdag ook uiteraard dan goed surfweer weer hier. ik ga naar Jubail

 5. In IJmuiden tussen 5 en 6 waren wel wat mooie golven aanwezig.
  Alleen jammer dat nog zo kook ben XP maar heb me wel vermaakt!

 6. @local – ik was vandaag in het water op de mv2 maar niks gemerkt van vervuiling. Wat heb jij gemerkt vqn de “vervuiling” ?

 7. Was vanmorgen op mv2 en heb nu rode uitslag (jeukende bultjes) in mijn nek, handen en voeten en mijn ogen blijven pijnlijk prikken.
  @ local, was het weer vanuitdie powerplant?

 8. @ jim

  Ja ik heb nog foto’s van gisteren
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMG_5600.JPG[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMG_5559.JPG[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMG_5572.JPG[/img]

  Er werd goed gesurft moet ik zeggen, met soms erg lange ritten, en ere wie ere toekomt, er zit er eentje tussen die de golfenegie erg effectief in snelheid weet om te zetten. Het flitst voort en gaat regelmatig “airborn” , P. v/d Mast

  Op m’n facebook komen er nog meer + vele andere surf en line up foto’s van deze zomer https://www.facebook.com/corno.adriaanse/media_set?set=a.336379983176874.1073741828.100004146250512&type=3&uploaded=7

 9. Vanmorgen vroeg op Scheveningen niet zo mooi als gisteren, behoorlijk wat wind, maar nog best leuk. Maar man, wat ziet het er nu lekker uit op de cam.

 10. Noordwijk was aan vanochtend. Van 7.30 tot 10.00 erin en alleen aan het einde met nader van regen/hoosbui werd de wind wat slechter
  Verder redelijk clean as a whisle
  @I am a happycamper!! 🙂

 11. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-243.jpg[/img]
  Gelukkig is het niet Zo druk in scheef

 12. Net even 23€ belasting en inklaringskosten moeten afrekenen voor een FCS vin die ik goedkoop uit de US dacht te bestellen 🙁

  Vanmorgen behoorlijk wat voor-het-werk surfers op de Noord. Dreigend onweer en van superchop naar clean in no-time. Lekker!

 13. 50$ of 90€ support jij toch lekker je local business. Support ik mijn local bankrekening (helaas in dit geval ook de staatskas).

 14. mv2 was echt heel vies! stonk enorm en allemaal geel drap in het water.. is dit nergens gemeld?!

 15. Wijk aan Zee – 9:30 – 11:00
  Zoals Frederik al zei; zeker hoogte maar behoorlijke klotsbak. Al zullen de echte shortboarders op de achterste banken het waarschijnlijk prima naar hun zin hebben gehad.
  Ben benieuwd naar reacties van na 11:00uur.

 16. Als je volgende keer iets uit de US haalt, vraag de verkoper of hij een factuur aan de buitenkant erbij wilt doen met BTW (VAT), dan kijken ze er vaak overheen. Je kan ook vragen of hij er een factuur met lagere waarde bij waarde bij wil doen. Dan is het minder!

 17. het is komen en gaan van windvelden vandaag. Hopelijk wordt de wind niet te irritant voor de laatkomers… 🙁

 18. Wijk tot 12 uur wel ok. Wel hoogte maar ze liepen niet echt lekker. Morgen hopelijk iets meer lijn

 19. Zeeland A-OK this morning.

  Vraag: Q-cell of foam filler (en eventueel ook polyester resin), iemand enig idee waar dit te koop is ??
  (Preferable kortbij Belgie, maw niet kop van Holland, op opstuurbaar naar België)
  Thx !

 20. Ga zelf, als ik ’t niet helemaal vertrouw om zelf te doen, bij Versus kiteshop langs.

  Zover ik weet bestaat er geen repair dude meer met een redelijke prijs, vind alles nogal duur. 25 euro aftikken voor wat schuren, resin erover en klaar, is naar mijn idee snel verdiend.

 21. @perry: Zijn prima gasten, alleen de rep was gewoon niet heel goed met een brok epoxy erin en zwak op de randen. Bovendien, €40,- voor een ding op je rail vind ik ook vrij veel. Koste me bij Federflex €15,- deze zomer. Lastige fishtail rep was €45,-

  @Schuere, ik haal mn spul bij polyservice Amsterdam. Is bij mij om de hoek. wellicht versturen ze ook.

 22. In nederland geen goede reparateur is wel een beetje alles over 1 kam scheren. De prijzen zijn tegenwoordig wel wat duurder als voorheen, maar ja, dat is met alles zo toch?

  Ik breng mn boards ook niet naar dingdoktor. Reparatie was niet heel sterk op lang termijn. Ik heb ze voorheen bij Jinne gebracht. Die zitten achter bij Jordies surfshop. Goeie gasten en met die reparaties heb ik dus ook geen problemen tot nu toe op lang termijn.

  Het is en blijft zelf ondervinden en proberen bij wie je een goed gevoel hebt. Bij die kiteboys heb ik dat meer als bij ding, maar dat is puur op mijn gevoel.

 23. Gewoon proberen, als het niet lukt kan je hem altijd nog wegbrengen. In Europa heb ik nog nooit een ding laten repareren doe het al 18 jaar zelf. In indo laat ik het doen kost daar geen ruk

 24. wijk van 11.00 tot 14.00 twas lastig inpeddelen maar (dat kan ook aan mij liggen ..want met griep en 3 paracetamollen in mn mik) maar tijdens de regen buien echt prachtig dikke swell en geen wind toch heerlijk gesurft op de achterste bank

 25. IK ben blij dat half nederland braaf de surfalert sms van Tobias volgt, dan heb je tenminste nog eens een goeie sessie zonder dat er 400 man in het water ligt….

 26. Zandvoort/Bloemendaal van 19:00-22:00 was meer dan lekker. Waar kan ik tekenen voor dit soort condities het hele jaar door?

 27. 19u er in , noordwijk, oranje hotel. Beste condities, clean, stevig, regelmatige setjes tot zeker een meter. 20u kwam een bui langs die het behoorlijk deed waaien en alles kapot maakte. 20:30 er uit bij de zeester. Eerste uur top. Rest rommel en fris…

 28. Iemand toevallig water dicht horloge gevonden op de pakeerplaats van ouddorp waterdicht? Thanks het is een zwarte

 29. Eens met Niels; ik had er weinig van verwacht met laagwater (19:00-21:00) bij Bloemendaal, maar ik vond het lekkerder dan dezelfde ochtend bij Wijk. De wind was dan ook zo goed als weg waardoor er een stuk meer lijn in zat.
  Wel een stuk frisser geworden, ik denk dat mijn 3/2 binnenkort een slosh-bad gaat krijgen, na een seizoen goede service.

 30. LVS 1900 – donker, wat mij betreft alertwaardig (zeker 1900 – 2000)
  Wij kregen alleen wat druppels van de bui, net mazzel gehad.

 31. Parnassia gisteravond. VET! Dikke lijnen van 1.5m helemaal achterin. Geen wind, mooi schouwspel van de zon, wolken, regen.

  Vanochtend van half 7 tot 8. Was leuk, maar de push was er beetje uit en getij zat beetje tegen.

 32. Herinnering voor de Scheef surfers van 20 aug rond 20.00u
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMG-20140820-WA0005.jpg[/img]

 33. wijk van 10 tot 14.30 in de ochtend erg fijn met mooie bakken met lijn op de eerste bank en lange ritten tot op het strand, na hoogwater werd het minder en rommeliger en alleen maar een shorebreak maar wederom stoked twerd na 14.00 wel weer beter bij de achterste bank maar mn armen konden niet meer wat mij betreft was dit een top dag!!

 34. 4 dag geleden
  Vreemde geel witte schuimlaag van 20 cm hoog
  Als of de hele zee een shampo bad was

 35. Er waren meerdere 1 liter flessen HP7 in het zee water wijk aan zee
  Reinigings middel voor rubber en kit

 36. is niet echt naar spul.

  Eigenschappen
  – zuurvrij
  – verwijdert veilig onaangename geuren en natuurlijke vervuilingen
  – is niet brandbaar
  – voldoet aan de H.A.C.C.P.-voedingsnorm
  – volledig biologisch afbreekbaar
  – aangename geur
  – niet corrosief

 37. Heef er iemand nog een leuke foto van Scehef Zuid in de ochtend van woensdag 20 aug? Daar waren toen ook een paar leuke golven.

 38. Ik heb vandaag eens scheef aangedaan 1,5uur voor hoog met crossoff windje en heup-max schouder hoge golven!! Superrrrrrrrrr gesurfd dat zijn wij LVSers niet gewend.

  Wat een luxe….zonder moe te worden van de peddel naar buiten alleen maar mooie relaxte lijnen!

 39. Scheef 17:00 – 19:00 hoogte zat, getijdemomentje,brak niet echt lekker , morgen maar de zandmotâh weer eens.

 40. @ Tobias:met ‘surfreport laatste week augustus’ bedoel jij van af woensdag 20 augustus als ik je voorspellingen goed lees? Want het lijkt mij sterk dat je op 20 aug al weet wat de condities weet van 27 aug.

 41. Voor wie van onder het kanaal komt; de Velsertunnel (naar Wijk) is wegens een storing gesloten.

 42. Vanmorgen 6:20 – 8:00 gelongboard bij Wijk. Golven op de achterste banken waren ok, tussen heup en schouderhoog, beetje lijn maar ’t waren relatief korte ritjes. Tot een uur of 7:00 lag ik er alleen in, al lang geleden dat ik dat heb meegemaakt op Wijk. Wellicht had ’t met de dichte Velsertunnel te maken… ik ben via de sluizen gegaan.
  Om 8 uur begon ’t ineens flink (onshore) te waaien en kwam er ook een bak regen naar beneden.

 43. Hallo, ik ben sinds Juni niet meer de Noordzee in geweest, dus ik heb geen idee hoe het water is! Kan ik morgen het best m’n 3/2 zomerpakkie aandoen of m’n 5/3? Het is natuurlijk nog wel augustus maar het is natuurlijk wel maar 13 graden buiten.. Iemand tips? Thankss

 44. 10u er in bij noordwijk. Super clean door licht oostenwindje. Zeer regelmatige swell, maar niet al te hoog, max 50cm gok ik. Rond 11u wat meer wind. Rond 11u30 er uit, werd licht rommelig en kwam een onweersbuitje langs. Wind lijkt hier zuid en dat zal de condities niet beter maken. Echter voorspelling was wat meer noorden wind, en als ie inderdaad gaat draaien zou dat het later op de dag bij niet te hoog water nog doenbaar moeten maken.

 45. Weet iemand een webadres oid waar meer informatiente vinden is over waar je nu wel/kunt surfen in NH ivm die kustversterkingen?

 46. Net ff op de zuid geplonst, net een natte neus waardig..
  Grappig piekje voor mezelf alleen.
  Had het trouwens niet echt warm met 3/2, waar is die lekkere zomer ineens gebleven??
  Koud windje!

 47. lekker op langevelderslag geplonst ,ook in een 3/2
  maar denk dat deze kouwkleum snel overstapt naar een 4/3

 48. 6,5,4 nog net niet hooded, koukleum hier, nadeel is dat je binnen een half uur de lichaamstemperatuur van een gekookte garnaal hebt. (lekkâh)

 49. Vanavond in Bergen aan Zee (19:00 – 20:30) gesurft. Noord/Noordwestenwind én aardig wat stroming, dus moest flink peddelen om op mijn plaats te blijven. Hoopte dat de wind er wat uit zou gaan in de loop van de avond, maar dat gebeurde helaas niet. Golven waren rommelig maar er zat wel hoogte in en ook niet heel slap. Kreeg het na een uurtje inderdaad ook wel wat fripsy met mijn 3/2! Morgenochtend nog eens kijken of t wat is..

 50. Ook ff met hoog de shorebreak op LVS gepakt maar het was rommelig of steile drops into kniediep water haha
  Wel weer een goeie oefening…:)
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-244.jpg[/img]

 51. Yess namiddag met opgaand lekker op de SUP op Wijkiki!

  Dan ff Waveskisurfen en morgen herhalen we allezzzz!

  Stokedddd!

  De ZZPSurfer Bertski!

 52. Zandvoort van 07.00 tot 08.00 was niet veel. Klein. Slap door het afgaande tij. Was niet de moeite waard.

 53. Voor zeeland bij hoogwater vanmiddag (14:30)middag verwacht ik wel iets surfbaars, niet groot maar vrij clean.

 54. Iemand toevallig vanochtend na 09:00 uur (op maat gemaakte) oranje oordoppen gevonden op de achterste parkeerplaats bij Wijk. Moeten ergens helemaal linksachter liggen.

 55. Ik surf al een paar jaartjes op Zandvoort. Maar weet nou nog steeds niet wat de beste plek is om het water in te gaan. Heb veel bij Bloemendaal (Rapa Nui) gesurft, en soms ook bij The Spot. Maar zijn er nog meer plekken die de moeite waard zijn? Parnassia?

 56. WAZ vanochtend 8:30-10:30 leuk! Af en toe nog best wat hoogte, helaas wel net wat meer wind dan verwacht. Zonnetje afgewisseld met fikse stortbui, niet te druk!

 57. Van 7:30-10:00 scheveningen gesurfd (lekkere sessie!)
  In het begin klein maar windstil … Puur shorebreak surfen en later meer naar buiten waar aardige dikke pieken binnenkwamen. Het had hoger gemogen maar het was dikke prima

 58. Scheef bij haven, 14:00-16:00 superr doe luxe, hoogte zat, wel kluitje surfen in kwadraat , maar sfeer was goed, plus zonnentje erbij, mooi om de cracks bezig te zien, maar ook die kleine (shorebreak) kunstenaartjes van 10-12 jaar.
  I love Den Haag.

 59. WaZ was heerlijk vanmorgen vroeg. Voor het eerst met m’n nieuwe boardje het water in geweest. Voelde me weer een absolute beginner, maar wat heb ik ervan genoten! De striemende stortbui tussendoor maakte de sessie bijzonder. Ineens flinke golven, meer hoogte en een hoop blije gezichten. Aan het einde van de middag bij Bloemendaal/Zandvoort nog een surfje gedaan. Ook fijn, wel veel rustiger in het water.

 60. Vanochtend van 8.00 tot 10.00 Bloemendaal gelongboard. Genoeg lijn en voldoende hoog voor zelfs een fish. Heerlijk weer.

 61. Was best lekker weer op Wijk. Uur of 14:00 er in, beetje een klotsbak en idd onshore windje, maar het lijnde al vrij snel redelijk uit. Paar lekkere bakken er tussen, maar weinig lange ritten.
  Goed om Victor ff gesproken te hebben.

  [img]http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/Victor240814_zps0114d324.jpg[/img]

  [img]http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/SUP33_zps317e8938.jpg[/img]

 62. Vanmorgen vond ik Zandvoort tegen vallen. Daarom maar in de auto en herkansing in het zuiden des lands. Dat viel zeker niet tegen. Voorspelling van Tobias klopten weer. 4 uur er in gelegen. Goede krachtige bakken. Zonnetje, zeehondje. Voldaan de nieuwe werkweek weer in!

 63. Ouddorp viel niet tegen tussen 13.30 en 15.30. Wat choppy door de wind maar af en toe lekkere middel – borsthoge sets met een mooie piek. Weinig mensen in het water dus pakken wat je pakken kan (lees: limiet = armen)

 64. Lekker tussen Kijkduin en De Zuid holle schouderhoge wandjes gesurft tegen zonsondergang. Morgen zal het denk ik niet beter worden als de laagte nog verder daalt op deze spots…

 65. Zuid was vanochtend lekker clean. Om 06.15 nog niet krachting genoeg maar vanaf 07.00 werd het steeds mooier. Heerlijke longboardlijntjes en niet veel man in het water….een mooi begin van de dag!

 66. Z’voort was wel aardig vanmorgen tussen 7 en 8. Af en toe mooie lijntjes en vrijwel niemand in het water. Had alleen wel wat meer push achter mogen zitten.

 67. Heb vanmorgen nog gekeken om 6.30 maar niet water in gegaan. Vond het wat slap…getij was ook niet gunstig. Met opkomend was het beter geweest.

 68. Zuid Holland-Zuid was nog best leuk vanmorgen vroeg.
  Clean metertje. Toch helaas nog wel wat rommelige lijntjes.
  Maar met wat geduld kwamen er zo nu en dan een heerlijk clean en hol golfje binnen.
  Helaas gingen de hoogte en kracht er tegen laag tij wel behoorlijk uit.
  Sukkelde toen ook vrij snel in allemaal.

  Oh en let op!
  Het water op Scheveningen Noord is zwaar vervuild!
  Er liggen zeker wel een stuk of 30 grote, zwarte en soms gekleurde stukken rubber in het water. Tot wel een meter of 2 groot zijn ze soms!
  Liggen vaak precies in de surf-zone en dus erg in de weg. Heel lastig om te ontwijken tijdens het surfen.
  Beter is het dus om een andere plek te kiezen om te surfen.
  🙂

 69. zou er vanavond nog wat te surfen zijn in zuid holland, of zou alle hoogte er dan weer uit zijn?

 70. accessory hardware topic-
  heeft iemand Redx 4 thruster fin?(zijde)
  oude system-nu zeldom gezien…cheers

 71. Domburg gisteren

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMG_5670.JPG[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMG_5686.JPG[/img]

 72. Gisteravond 20:00 – 21:30 op wijk was erg goed. Ik zag de wind er een beetje uitgaan en dacht: toch maar even gaan. Minder wind dan overdag, 1.5 m+ en af en toe hele mooie lijnen die erg goed te surfen waren. Topsessie!

 73. Vanmorgen bij WaZ erin gelegen. Iets te enthousiast m’n nieuwe boardje meegenomen die eigenlijk te klein was voor deze golven. Toch met een grijns van oor tot oor het water uit gekomen. Fijne pre-work sessie gehad!

 74. Net links bij de pier in scheef van 12/15.00 klein cadootje..
  Gelukkig geen stukken rubber gezien..
  Nu is het trouwens zo goed als flat geworden…

 75. Vanmorgen was het op Wijk (6:30-9:00) aardig goed te longboarden (heuphoog, redelijk clean met hier en daar een langer lijntje)… was een stuk rustiger dan zondagmiddag (wat aardig op crowdsurfen leek).
  Zondag met de zon was prima te doen in 3/2. Vanmorgen geen spijt dat ik voor m’n 5/4/3 gekozen had.

 76. was lekker daar bij de pier hè, ouwe sinaasappeldrinker, en al helemaal op dat dikke vriendinnetje van je… 😉

  Waren die stukken rubber bij de Noord niet gewoon wat surf klasjes?

 77. 14.30 tot 16.00 Velsen noord super lekker.. Leuke ritjes gemaakt bij de pier.. Leek wel windstil en af en toe knallers van golven om te rijden!

 78. Ik heb vandaag mijn tweede surfles van mijn pappa gehad! Mijn pappa is echt cool, dat ie even 50 km op en neer naar scheveningen rijd, om mij surfles te geven!

  Ik ben 9 jaar en kan nog niet zo goed pedellen maar ben wel knetter stoked! Dit was een leuke dag om in het water te liggen!

 79. Vandaag om 18:30 er in bij Noordwijk. In begin lekker. Clean en enkele setjes tot 40 cm) Maar al snel kreeg het volgende bankje te veel invloed en werden alle golven kleiner en dubbel. Niet genoeg tijd om te wachten to de volgende bank echt regelmatig ging lopen.

  @tom / lamathijs. Voor morgen verwacht ik weinig. Gedurende de dag ging de hoogte er wat uit, wat ik baseer op wat ik van mede noordwijkers heb gehoord.
  Daarnaast staat er op bijvoorbeeld dit staatje (http://www.meetadviesdienst.nl/dynamisch/forecast/image/wigo_12.jpg) de hele dag zuid oosten wind wat niet echt zal helpen. Tenzij er stevige noordswell onderweg zou zijn, maar met de locaties van de lagedruk gebieden op dit moment lijkt die kans me niet echt groot.
  Overigens leek het mij in Noordwijk vooral nooroosten wind, dus zo’n staatje zegt niet alles 🙂
  Trouwens: De golfhoogte op het staatje heeft geen backup van echte metingen, en je ziet dan ook dat de windvoorspelling altijd beter is dan de golfhoogte.

 80. Er lag vandaag een fotograaf in het water rond 12.30 op de noord, iemand enig idee of deze fotos ergens geplaatst worden en waar ik die kan vinden?

 81. @Lamathijs
  Echt hè, niet normaal! Eerst al zo’n mooie J-Bay en nu dit!! Fantastisch, dat wordt niet slapen vannacht.. Kwam speciaal nog even buuffen om t hier ook even te delen, maar dat was dus overbodig 😉

 82. @Koob
  Wat je zegt, de golfhoogte geeft een hoop twijfels. En daarnaast of de wind morgen zuid/noord-oosten trekt. Maar ik zie het somber in…
  Zonde van de oostenwind…

  @Jelle
  “One of the best events in history”, ze blijven het maar roepen hahaha. Ben echt heel benieuwd wat de finals gaan brengen! De scores lopen maar op! STOKED.

 83. Vandaag kwijt geraakt op scheveningen Noord:

  FCS 2 AM2 side fin. (ORANJE)

  Mocht je hem hebben gevonden hebben, dan zou ik hem heel graag terug willen hebben, want het 5-fin setje wat nu dus helaas incompleet is. Het is een FCS 2 vin met een futures click in systeem.

  Mocht je hem vinden: Kan je hem dan afgeven bij surfschool surfles . nl op scheveningen en zeg dat deze naar Joey moet. Laat je telefoon nummer even achter en dan neem ik achteraf nog even contact met je op om je te bedanken!

  Ik hoop dat er nog eerlijke vinders zijn die hem netjes terugbrengen.

 84. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20140825_175807.jpg[/img]

  dit was lvs rond 1900. Half metertje

 85. @seinposter:
  Ahum….een beetje ‘voloptueus’ bedoel je…
  Ach,zolang de verhoudingen maar kloppen 🙂