Nuttige surfweer info:

Golven uit ZW, later W tot NW

32 reacties

 1. Thanks Morris! Ik ben toch benieuwd: wat zijn ‘de bekende laagwater spots’. Ik woon in Rotterdam, weet dat Scheveningen noord zo’n spot is maar die vermijd ik het liefst ivm de drukte

 2. Iemand tips voor surfen in de regio Wimereux? Ik ben daar momenteel een weekje.

  Surfze deze week!
  Marcel

 3. Iemand nog een lift nodig naar Zuid West Frankrijk? Vertrek uiterlijk aanstaande maandag

 4. Ha allen,
  Allereerst thanks voor top forecast Morris! Verder een algemene vraag; als ik op windguru kijk zie ik zeer hoopgevende voorspellingen ( 1,3 meter en 6 seconden in de avond met niet al te veel wind ). Hoe kan het dat dit weinig/niet overeenkomt met de voorspelling van Morris? Begrijp dat Tobias en Morris veel meer modellen analyseren voor hun voorspelling, dus bedoel het meer in de richting van; zijn er factoren (veel wind, richting etc) die windguru wel of niet betrouwbaar maken?
  Thanks!

 5. wimeraux alleen bij keiharde zw wind die het kanaal is blaast en die is r niet deze week volgens mij…

 6. Had ooit ´s m’n boardje mee op Texel en toen stonden er wat golven maar vond er niet echt de juiste bank om op te surfen. Profiel vh strand was er echt niet goed. Daarom de vraag aan de kenners : Waar ligt het strand en de banken goed op de Wadden om goeie golven te scoren met golven uit de Noordzee ?

 7. Dat was toch wel weer een cadeautje met afgaand tij op de tweede bank, prima Hollandse bakken! Niet epic, maar wel echt lekker. Morgen weer!

 8. Is het de moeite om een kleine 3u naar Katwijk te rijden? Nu precies weinig hoogte op webcam..en teveel wind wss?
  Thx!!

 9. Iemand ervaring met Bloemendaal/Zandvoor bij laagwater? Twijfel tussen daar vanmiddag of Wijk beter bij hoog vanavond.

 10. Goedemiddag experts.

  Zou iemand mij kunnen vertellen hoeveel liter dit board ongeveer is?

  Bij voorbaat bedankt!

 11. Via google zijn omreken modules te vinden. Gegevens invoeren en liters komen er zo uit👍🏻

 12. @bloemendaal/zandvoort: mijn mening, en dat is dus niet wetenschappelijk onderbouwd😉,bloemendaal/zandvoort leuk met opkomend ,ijmuiden met laag goed te doen, wijkiki op komend/ hoog niks mis mee, succes have fun.

 13. Op gevoel zeg ik dik 30 liter. Raar maatje, wat is het voor board? High performance step up oid?

 14. Nog even voor de nabeschouwing van gisteren op Wijk… vond dat de verschillende forecasts niet echt goed waren over de gehele dag gezien en het was wel moelijk in te schatten door de wind etc. … maar op Wijk ging het vanaf rond 20:30 tot donker met tot 2m mooie swell lijnen (nee niet overdreven) helemaal door het dak… iets onverwacht dat dit gebeurde, maar als de wind met HW iets verder naar W draaide (met wel 3m swell op de Ijmuiden boeien) waren er 6 mensen in het water mega stoked. Een sessie voor in het boekje… ik geniet er nog steeds van 😉

 15. Wetsuit vergeten op de maasvlakte. Als iemand een Vissla 3/2 bij P5 heeft gevonden laat maar weten, thanks!

 16. Wijk was top vandaag. 2e bank rond 16:00? Eerst 400 meter bij de pier er in geweest was wel oke toen wat verder gepeddeld tot aan de 2e bank 500 meter van de pier en daar begon de echte pret. Denk een meter of anderhalf maar waren lekker stijl had achteraf beter me 6’4 kunnen meenemen voor sommige sets. En nog beter iedereen lag voorin dus hadden we de golven voor ons 3.

 17. Iemand nog een vissla wetsuit gevonden bij P5 Maasvlakte? Laat maar weten 🙂

 18. @ Ervaren Cook Wat voor een board had je dan bij je, ipv die 6’4? Just out of curiosity. 🙂

 19. 6’8 fish 50 liter. Wel fijn ding 100 euro op marktplaats en dan wel zelf wat kleine reparaties gedaan. En dan heb ik nog een 7’4 maar die is vrij smal dus die ligt vaker in de schuur. Nog een 6’6 voor de echte hoge dagen maar die heeft nog wat reparaties. Wat ik wel gek vind heb op alle boards gestaan en down de line gesurfd. Van afgelopen zomer in de spaanse storm met een 7’4 op 3/4 meter hoge golven XD (beste dag ooit) of de 6’6 in scheveningen met ee swell van 2/2,5 meter. Maar goed nu oefen ik bottom turns na de take off dit lukt aardig goed vooral pipeline jamie o Brian style dus rail pakken diep door de knieën. Maar ik vind het gek dat ik beter bottomturns en snelheid leer maken op een 6’4 fish/shortboard dan me 6’8. Of komt dat omdat ik de 6’4 pak wanneer de condities beter zijn?

 20. Ha, een uitvoerig antwoord. Dank je! Leuk om te lezen. Ik heb mijn Bic 7’9 nu redelijk onder controle. Nog geen haast voor een boardje erbij, maar vind het wel interessant om te horen wat hier in NL uiteindelijk vaak gebruikt wordt. Cheers!

 21. Ah jij bent dus diegene die alle tweedehands planken opkoopt :p

  Het kan zijn dat de shape van je 6’4 er voor zorgt dat je automatisch je voeten beter plaatst, dat de sweetspot groter is of dat die shape simpelweg beter past bij je huidige techniek. Als dingen je beter af gaan met de 6’4, dan vooral die pakken zou ik zeggen. Dan hoef je niet elke sessie weer opnieuw aan het board te wennen.

  JOB doet net als de rest trouwens geen bottom turns bij pipe… iig niet voor of in het barrel deel.
  Surfsimply geeft goede uitleg op youtube van de verschillen tussen bottom turn, trimming & rail turns, etc.