Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Donderdag 18 April 2013

71 reacties

 1. De 40+ knopen (22 meter per s) al gemeten op Hoek van Holland en toenemend.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm05020785.jpg[/img]

  How to get your board to the beach?

 2. Hey Tobias,
  Deelt België in de pret zaterdag of zorgt doodtij dat de golven niet doorkomen?

  Windguru geeft ook nog een vrij hoge periode mee voor zaterdag.

  Hoge periode eist meer diepte toch? En die is er nu net minder door doodtij.

 3. Denk dat het wel mee gaat vallen met die negatieve effecten van het doodtij. Er staat een goede portie swell. Ben eerder bang dat de onshore wind harder is dan verwacht en het minder glassy wordt.

 4. Hee Tobias,

  Wordt het echt Surfbaar vanmiddag rond 6 op schev of stormt het te hard? Zo ja Surfbaar, zuid of noord?

 5. Tobias, zit zaterdag en zondag op Texel(De Koog). Zal het ook wat moois opleveren daar?

 6. Rekkab, beter morgen… Wind is echt heftig. Met een longboard over het strand lopen is al niet aan te raden.

  Zaterdag Texel. Dit eiland doet het altijd erg goed bij Noordenswell. En als er ook wat noordenwind staat heb je in het zuiden van het Eiland nog redelijk wat protectie.

 7. Semi-flat (28cm) met een max periode van 6s bij een zeer harde sideshore wind (7 Bft ZW, 16.2 m/s)
  Semi flat??? of wordt dit op een boei gemeten die ver op zee ligt die alleen de swell meet want ik zie die windsurfers toch aardig vliegen en flinke golven binnen rollen
  hoorde net dat het op wijk echt takke hard waai en steeds harder gaat waaien voor golf surfers waarschijnlijk een “blown out” ?of is er nog wat beschuting te vinden dicht bij de pier?

 8. Voor Zuid-Holland klopt die berekening nu wel hoor. Richting is nog te ZZW, wanneer die ZW wordt komt er ineens 1 meter golfhoogte bij. Niet op de boei, maar in de berekening. Slim hè 😉

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11mm12020800.jpg[/img]

 9. Onderweg naar zandvoort voor wat storm(achtige) surf!
  Het zal niet clean zijn, veel stroming maar wel eindelijk weer hoge golven!! 🙂

 10. Als ik deze weerkaart zie gaat het wel goedkomen met de wind zaterdag:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/weerkaart 20_4_2013.gif[/img]

 11. En deze laat nog wel wind zien:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/wind 20_4_2013.JPG[/img]

 12. Ik heb vandaag op de webcams van Scheveningen en Wijk nog geen golfsurfers in het water zien liggen. Omdat het niet te doen is? Er lijken toch wel wat surfbare golven binnen te rollen, al is dat natuurlijk moeilijk te beoordelen vanuit een kantoor langs de snelweg in Utrecht.

  Als gevorderde beginner gaan vanavond of niet, that’s the question…

 13. Op Scheveningen heb ik 2 surfers gezien in het water voor een uurtje ongeveer, ze lagen ongeveer 50 á 60 meter ver in zee om de beste lijnen te pakken en bij wijk heb ik ook niemand gezien.

  Denk dat het een behoorlijke peddeltraining wordt als je het water in gaat :p

 14. Zal scheveningen zaterdag ochtend en begin van de middag goed te doen zijn? Of vooral ’s middags?

 15. @J: Je hebt gelijk, het zijn er nu zelfs een stuk of tien. Maar heel aanlokkelijk ziet het er niet uit. En een aantal ligt zorgelijk ver van het strand…

  Die webcam wordt trouwens goed heen en weer geschud door de wind.

 16. Hoewel ik een paar leuke ritjes op de Scheveningen webcam heb zien langskomen acht ik de kans voor mezelf op een lekkere sessie toch te te klein om richting de kust te gaan. Krachten sparen voor zaterdag…

 17. Of vrijdag (morgen) of zaterdag vrij.
  Wat zal ik kiezen?

  Temp en buien maakt niet uit

 18. Als je een doods wens hebt moet je nu op scheef noord gaan surfen… Tering wat gaan die windsurfers hard over het water..

 19. Meest enerverende was met mijn longboard op de fiets. Golven waren een beetje slap en messy.

 20. hmmm.. surfen rond bordeaux misschien niet eens zo’n slecht idee. Hoge Druk gebied boven het vast land -> off shore (toch?) en dan golven die enkele honderden km’s hebben gereisd dus lekker clean zijn. Hoogte is op het randje, want alles boven de 2,5-3 m trekken de banken niet rond Moliets en Hossegor niet… Ideaal zomerscenario eigenlijk!!

 21. Scheef vond ik goed te doen! Zaten mooie uitschieters tussen en weinig tot geen last van de wind wat bijna ongeloofwaardig overkomt..

 22. Is er ergens nog een carpoolforum? Vroeger vond ik dat op surfreport, maar nu is dat precies weg, terwijl het handig is voor de portefeuille..

  (deze boodschap mag gerust geschrapt worden, want weinig te doen met surfweer zelf, maar noch pipodekloon, noch surfreport hebben nog een forum.. alternatieven voor zulke dingen (voor verkoop, carpool,.)?)

 23. @ RJ: Horregos trekt zeker wel meer dan 3 meters…die prutsbanken van Moliets zijn close-out boven 7ft, maar La Nord ken wel wat hebben.

 24. Beetje laat verslagje maar zandvoort vandaag 14 tot 15 viel tegen.
  Moeizaam achter de branding gekomen, toen een closeout gepakt en in de tussentijd zandvoort uitgestroomd. 😉 Vandaag niet heel veel succes gehad met het besurfen van golven maar wel een goede peddelworkout gehad! De echte hoop is gevestigd op zaterdag!

 25. Hoi Tobias,
  Gister aangemeld voor surf alert sms. Krijgen we nog een sms voor morgen?
  Sorry cant wait!!
  Alvast bedankt,
  Leon

 26. Tja Jorg, dat was dan ook niet een goede keuze om rond die tijd in Zandvoort uit te peddelen…

 27. @jutta

  Facebook biedt wellicht uitkomst. Voor Utrecht is daar in elk geval al een carpool surf community. Of dat echt werkt weet ik nog niet. Heb me pas onlangs aangemeld.

 28. zat me dat laatst ook al af te vragen… Pipodekloon.nl bestaat dus echt niet meer? zonder bericht of melding gewoon bruut offlne gegaan volgens mij. is het zo treurig gesteld dat er echt te weinig animo is voor zoiets? na al die jaren en de sport wordt alleen maar groter…begrijp ’t niet zo
  weet niet of ’t al eens voorbij is gekomen maar ben zelf ook ff offline geweest 😉

  hier mag ’t niet en is ’t geen forum en surfholland is een niveau van eh..ja je weet wel.

  misschien een idee Tobias als je een paar moderaters vindt (aantal v d Pipo crew?) om hier een aparte sectie aan te maken? hoeft niet groot te zijn maar iig met Trips/Boards te koop/Wetsuit talk topics ofzo, das voldoende toch. plain and simple, en hou je het surfweer gedeelte ook schoon

 29. @Dizzy wat is die pagina? Ik ga regelmatig en er kunnen dan best mensen mee rijden.

 30. Ja, is een idee. Twee jaar lang hebben we een forum gehad op surfabc, maar niemand die daar iets poste. De verkoopfunctie van de forums is verplaatst naar Marktplaats. En voor de rest is iedereen overgestapt op facebook. Hier kan je eigenlijk alles posten en vragen over surfen (als je tenminste een paar surf-vrienden in je lijst hebt). Je mag mij zonder bezwaar toevoegen http://www.facebook.com/tellingen, alleen zit ik bijna aan mijn max aantal vrienden..

 31. Hoi,

  Even een vraagje he mensen, ik wil binnenkort gaan golfsurfen in NL ik wil een 3 daagse cursus nemen bij golfschool hart beach in Scheveningen, is dit een goeie keuze of kan ik beter het ergens anders leren?

  Gr Ruben

 32. Hoi Ruben, ik zou niet weten waarom niet. Het water is nu alleen nog wel koud hoor!

  Er zullen er vast wel meer zijn, maar hier de surf groepies op facebook:

  Landelijk
  http://www.facebook.com/groups/191151700977359/

  SUP:
  http://www.facebook.com/groups/130320220435533/

  Amsterdam
  http://www.facebook.com/groups/440758769300421/

  Utrecht/Amsterdam
  http://www.facebook.com/groups/247308355311236/

  Utrecht:
  http://www.facebook.com/groups/132265233519729/

  Surfers uit Rotterdam:
  http://www.facebook.com/groups/103888919723956/

  2e hands golfsurfen:
  http://www.facebook.com/groups/121227214707457/

 33. Thanks Tobias ! ik kom zelf uit de buurt van Rotterdam dus dat is wel makkelijk! ja idd het water is nu nog koud over een maandje maar es kijken denk ik!

 34. Ik denk dat door de opkomst van Facebook groepen het begrip forum een beetje passé is en het lastig is een beetje activiteit te krijgen.. tenzij je natuurlijk elke vraag die gesteld wordt in de comments keihard door gaat verwijzen naar het forum.
  Maar ik denk stiekem dat mensen, op een select groepje na, weinig interesse meer hebben in fora door de overkill aan sociale media..

  Gister trouwens leuke downwinder gemaakt, noordwijk – zandvoort in 4 uurtjes! Alles behalve clean, maar toch prima te surfen achterin.. Wel nog wat windchill aan het einde toen de zon bijna onder ging, maar is fijn om te merken dat het echt warmer wordt!

 35. iemand all eyeball wijk toevallig?
  scheelt me een ritje vanuit amsterdam oost
  thnx

 36. Tobias vraagje komt de swell vannacht al binnen, voldoende om eerste licht te pakken??Moet een weekendje weg maar wil toch nog even surfen haha!

 37. Ja, komt vannacht al binnen! Helaas vanavond nog niet voldoende, maar wel te surfen.

  Om 2:00 uur vannacht:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11mm06020815.jpg[/img]

 38. Tobias,

  Ik ben ook van mening dat de site zoveel beter wordt als je binnen surfweer.nl een ruimte reserveert voor:
  1 Carpoolen
  2 Surftripjes
  3 Materiaal te koop/gevonden/vermist, vragen over welk board of pak en hoeveel mm pak je nu moet dragen
  4 Foto’s
  5 Spotinfo
  6 …

  Voor de NL surfers is surfweer.nl dè site. Verder kijken veel mensen zo nu en dan op msw, windguru, rws en surfabc. Het unieke van surfweer.nl is dat het het platform is waarop iedereen zijn boodschap kan delen, wat als erg laagdrempellig wordt ervaren. Ik denk dat dit nog beter benut kan worden. We bezoeken surfweer.nl regelmatig voor de voorspellingen en worden uitgedaagd tot het plaatsen van meningen, ervaringen enz. Wij vinden het te veel moeite om naar een andere website te gaan dan surfweer.nl om daar te vertellen dat we een leuke sessie hebben gehad of om daar te lezen of we iemand kunnen helpen met surftrips.

  Kortom: er is behoefte aan een ruimte waarin we meer surf gerelateerde info kunnen delen. Dit kan heel mooi worden ingevuld op surfweer.nl. In de toekomst een app waarin veel functies van surfweer.nl zitten zou nog mooier zijn. Ik denk dat we hier op de één of andere manier ook wel voor willen betalen, want Tobias moet er natuurlijk wat aan verdienen.

  Als je van plan bent om de site uit te bouwen denk ik dat het een goed idee is om input van ons te vragen. We denken graag mee.

 39. De uitbreiding van de website hoeft geen nadelen te hebben voor het surfweer gedeelte. Er zouden bovenaan eenvoudig een aantal tabs kunnen komen. Een voordeel van meer secties is bijv. ook dat er bij de surfweer sectie echt alleen over surfweer wordt gepraat. De mensen die willen weten of ze twee of drie vinnen onder hun board moeten plaatsen kunnen dan lekker ergens anders posten.

 40. Momenteel beheer ik downloadforum.nl dit forum, deze staat nu wel offline.
  Moet ik een surfweer forum maken?

  Als jullie dit wat lijkt hoor ik het wel

 41. Het leuke maar ook lastige van deze reacties is dat het makkelijk doorlezen en posten is. Daarom is het ook zo populair. Als je aparte secties voor carpool etc maakt heb je het risico dat deze heel leeg zijn waardoor het toch niet echt werkt.

  Ik zou zeggen: laat het gewoon zoals het is. Over het algemeen houdt iedereen het best netjes hier en soms even over mm wetsuit praten is ook geen ramp, als iemand anders dan weer een eyeball plaatst.

  On topic: gisteren Wijk 16:00-17:30 was een goede paddle workout maar weinig zinvolle golven. Kracht viel me tegen. Hopelijk dit weekend beter!

 42. Ben benieuwd naar morgen, voorspellingen lijken erg goed voor Zeeland! Nog even wachten op de sms, hoop niet te vroeg op te hoeven morgen want moet nog op stap 🙂

 43. Trouwens, is het water al wat warmer ondertussen?
  Is geleden van maart dat ik nog in de Noordzee heb uitgepeddeld en toen waren kapje en heel het gedoe echt wel nodig.

 44. na het lezen van een hele berg niet surfweer gerelateerde berichten ben ik voor tabjes:
  Ik stel voor : Dit willen we anders Tabje
  Denk je dat mijn pak warm genoeg is tabje
  in frankrijk is het beter tabje
  Wie kan mijn surfboard plakken tabje

  Ik hoop dat vanavond al een klein voorlopertje binnenkomt.

 45. @Tobias, lekkere website Jonge!!!

  Morgen lekker surfen op de vlakte.
  Ik gok dat 8.30 in het water wat dan op 1.25m staat.
  Iemand een goede andere visie daarop?

  tot morgen in het water iig!

 46. Kan Zandvoort de voor morgen voorspelde periode nou aan of is het al te hoog? wat was nou ook alweer het verhaal daarover?

 47. thanks voor de reactie allen, het leeft dus toch wel 😉
  wat ik nou lastig vindt van deze site nu (geworden) is dat de reacties er veel in aantal zijn en als er even tussen door iets heel zinnigs over wetsuits of carpoolen wordt gevraagd moet je ’t maar net toevallig lezen. ik heb iig geen tijd om de hele lijst van reacties door te spitten, en velen niet denk ik.
  dat maakt het nu juist zo onoverzichtelijk sinds de grote groei.

  dus idd tabs met een aantal topics, hoeven er niet veel te zijn. maar toch een betere verdeling en ja dat betekent ook moderaten om het overzichtelijk t ehouden.

  Facebook pagina’s ja.. is ook een mogelijkheid. maar voor mezelf gesproken ben ik behoorlijk Facebook moe geworden laatste jaar (zoals Sylvain ook al zegt moe van alle sociale media) en sluit het bewust veel af en doe er niet al te veel meer mee. ook de wijzigingen en irritante reclames maken het niet meer zo lekker om op te vertoeven. maar das mijn mening.

  waarom zouden we Facebook rijker maken en het extern doen. houd de bezoekers gewoon binnenboord.