Nuttige surfweer info:

Donderdag 9 april

42 reacties

 1. mooie site man! Jammer dat er niets aankomt alleen. Had beter in het zonnige maroc kunnen blijven merk ik alweer… Even wat verkoeling dan:

  Voor de mensen die in de buurt zijn: Zaterdag is de Grande Opening van ‘ons’ seizoen bij ‘Watersportcentrum Beach Break’. In Noordwijk aan Zee. Bekend van onder andere het Learn To Surf. Liggen SUP’s klaar, wind, kite, golfsurmateriaal- in case of een verdwaalde enkelsnapper – kan gratis uitgechecked worden onder begeleiding van ervaren instructeurs. Lekker bakkie doen, iedereen is welkom! vanaf uurtje of 10 tot savonds laat. Meer info: http://www.beachbreak.nl

 2. April 23e tot 30e Algarve! Ik heb 2 hydroflex boards mee, dus als er mensen zijn die willen testen: 0031-6-525 39 387
  Of gewoon een sessie doen, want mijn vriendin surft niet en onze 2 kids zijn nog te jong. We zitten in Aljezur.

 3. he tomas pas maar op .. boogie fish gekkenhuis!!. was top gisteren moeten we vaker doen.ff wachten op de nieuwe grommet van miguel .

 4. Lap, ik vertrek juist de 23e terug naar België :), had wel graag eens een hydroflex boardje getest ook al heb ik het niveau er nog wel niet echt voor.

 5. Ah jammer. Misschien zijn er nog andere Nederlandstaligen tussen de 23e en 30e deze maand in de Algarve?

  Deze zomer komen we overigens naar Belgie voor een hydroflex / bufo testdag.

 6. He Neptunus, vanaf de 22e gaan we met een busje op weg naar Portugal.

  Exacte bestemmingen nog onbekend, maar als we de Algarve aandoen kunnen we eens een sessie doen.

 7. Zalig, maar dat is voor jullie wel een eind rijden! Bel me sowieso maar voor een surf forecast voor Portugal, want die heb ik dan zeker paraat 😉

 8. Neptunus, mijn vriendin, 2 kleine kids en ik zitten in Sagres van 23 tot 4 mei. Als je 1 van die stranden daar gaat surfen zal ik effe op een blauw board letten in de lineup. Groeten, Mark.

 9. met de boogiefish (of elk ander board) zou ik zeker ook arrifana checken, daar hebben wij deze winter elke dag kunnen surfen, lekker beschut dus altijd clean. Zelfs als t laag is loopt er nog een mooie golf. En flip, ik hou dr even voor mezelf, want ik ze is me iets teveel allemansvriend…

 10. t zal dan wel lekker rustig worden in de nederlandse line-ups tussen 23 en 30 april als iedereen in een keer zelf moet uitzoeken of en waar er golven zijn 😉
  hopelijk geen bericht die week? 😉

 11. Morge neptunes,

  Zit er aan te denken om een NSP 7’10 om het surfen te gaan leren. Is dit een beetje makkelijk board om mee te beginnen? Hij is vrij goedkoop en dat is voor een nederlander toch altijd wel een belangrijk gegeven. Maar ik wil gewoon ff zeker weten dat dit voor de zuidhollandse kusten een goed board is. Alvast bedankt en heel veel plezier in Portugal.

  Laters

 12. 7’10 is misschien wat groot… Misschien beter kijken naar een 7’6 oid…
  Ook nog makkelijk op te leren, en iets wendbaarder…

 13. Kap.kook: 7’10 is prima om te leren. Pak je waarschijnlijk meer golven mee dan met 7’6 met minder volume. En in het begin gaat het toch vaak om zo veel mogelijk het gevoel te krijgen met het rijden van golven. Dat doe je alleen als je ook de golf pakt. Ik zou dus de 7’10 pakken als ik jou was. Wendbaarheid van het board is nog niet echt een issue voor beginners. Je gaat echt niet meteen snaps en cutbacks maken met een 7’6 of een 7’10
  Enjoy!!

 14. @ Jelmer en Miguel,

  Kijk, das nog eens behulpzaam ipv gelijk te gaan gillen dak t niet in me hoofd moet halen om ook maar in de buurt van je spot te komen…. ; )

  Wat zijn een beetje relaxte spots in Z holland om een beetje te kutten zonder dak een of andere local voor zn voeten loop.

  En kan iemand me misschien uitleggen wat de verschillen zijn tussen een jongens en meisjes board, de vorm of zoiets. Ik heb geen idee namelijk. In mijn ogen is een board een board…..

  Zowiezo bedankt voor de info en aan de surfers in Z holland:

  Beware, er is een nieuw stuk drijhout in town!! ; )

 15. Welkom drijfhout! Enjoy. Als het niet te hard waait is de hele kust tussen Zandvoort en Bloemendaal de moeite waard. Vaak mooie golven gehad met niemand om je heen.

 16. Tussen hoek van holland en den haag liggen tientallen strekdammen. Er is altijd wel een vak vrij waar niemand ligt.

  Ga daar wel alleen surfen met laag water en dan precies in het midden van zo’n vak. Hoog water kan wel, maar dan alleen als de wind en/of swell niet al te veel extra stroming veroorzaakt. Ook voor een NSP of Bic zijn de stenen geen leuke ontmoeting…

 17. Hoi Kap. Kook,
  Leuk om te lezen dat ik niet de enige ben: ook een beginner, female van 1.73 en nog geen 55 kg, heb een NSP 7.2 en dat bevalt goed. En ken ook locatie waar ik niemand in de weg zit.
  Heel veel plezier!

 18. Haha, nee, zeker niet … loop een stukje verder of neem de fiets, dan vind je het!

 19. Koekie, gewoon speuren! Als je bij een spot bent waar niemand ligt, dan weet je dat je het gevonden hebt….

  En persoonlijk zweer ik bij het leren op een longboard…Sneller resultaat, beter voor je basistechniek en sneller aan het golfrijden. Mooi weekend om te beginnen: Kun je mooi de peddelspiertjes opwarmen en ik op een paar SUP-ers zal er niemand in het water liggen….

  ( Waarom zie je alleen maar SUP-ers als er geen golven zijn? Weet iemand waar je die Bassie-en-Adriaan-opblaas-waterskies kunt kopen? Beetje de SUP-ers fukken…..)

 20. Koekie?!?! ben geen negert : )

  What the hell is een SUP-ers??????????
  Heb in februari een week op de canarische eilanden gelest op een 7’10 geloof ik…. dat beviel goed. Longboard is zolang ik geen auto heb lastig kwa vervoeren. nog een groter ding meezeulen.

 21. @Kap.Koek
  Behulpzaam, ja, als het om boardkeuze gaat, maar spots moet je zelf maar gaan zoeken. Ik vind het niet sjiek als ik hier online de beste plekjes aan je kenbaar te maken. Te veel meelezers.
  Het verspreiden van specifieke spotinfo laat ik dus maar aan de o zo gewaardeerde webmaster van surfweer.nl over.
  Zoek en gij zult vinden, Veel gaver als je zelf een leuke spot ontdekt, Kap.Koek, dan wordt het jouw ding in plaats van het volgen van de massa.

 22. Neptunus man, wordt je vriendin niet helemaal leipo van je?
  Ga je lekker een week op vakantie, en dan ga je proberen daar ook nog alleen maar bezig zijn met je blauwe boardjes te laten teste door potentials uit NL.
  Maar goed, als je een doel hebt in je leven, Tja..
  Dat spul verkoopt zich vanzelf wel als het zo goed is. Don’t push yourself too much..

 23. Haha! Die vraag staat daar meer omdat ik het daar in de Algarve niet ken. Ik sta daar alleen als surfer en een beetje gezelschap zou dan ook niet verkeerd zijn.

  Dat stelt mijn vriendin dan ook weer gerust, want die ziet mij niet graag alleen het water in gaan op onbekende breaks. Ze is een keer 2 uur wezen zoeken, omdat ik een paar kilometer met de stroming was meegegaan.

  Verder: een goed product verkoopt zich nooit vanzelf. Ook daar is marketing voor nodig. En je moet eerst zelf ervaren dat het goed is.

 24. hydroflex is inderdaad vuilnis je kan beter vis vreten bij simonisssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss