Nuttige surfweer info:

Donderdag 7 mei

17 reacties

 1. Gistermiddag/avond van 5 tot 7 was egt top in wijk!! vond de golven best wel goed eigenlijk, ze braken best wel breed waardoor je aardig lange ritjes kon maken.. bedankt voor de voorspelling!

  maarre vraagje voor neptunes, hoe kan t dat actuele golfgegevens en windguru nu meer dan anderhalve meter aangeven in wijk aan zee, terwijl t op de webcam niks voorstelt??

 2. Dat ligt aan 2 dingen:
  A. De golfrichting is vandaag meer zuidelijk. Zie http://www.actuelewaterdata.nl/cgi-bin/measurements/K133.Th0_B3?template=golfperfreqtemp

  B. De wind zit er nog vol. Daardoor worden de golven min of meer plat geblazen en ook weet de windswell daardoor minder makkelijk de kust te bereiken. Met WZW heb je daar minder last van.

  Met het afnemen van de wind zullen de golven wel iets beter binnenkomen. Tevens kan de push van het getij nog wat doen op wijk. Wie weet.

 3. Neptunes, wat denk je van vanavond in Zuid-Holland op een laagwater spot? Wind lijkt tegen de avond eruit te gaan. Of is de periode nog te kort en de golven te slap?

 4. Net te weinig (doorstaande) wind en te veel uit een zuidelijke richting. Kniehoge lijntjes, dat wel. Morgenavond lijkt een betere optie. Het is om 20:00 voldoende laag water.

 5. He neptunes,
  kan je mij aub een beetje vertellen/adviseren wat en waar laagwater en hoogwaterspots in Z holland zijn. Als je wilt antwoorden, stuur maar via linkedin anders gaat iedereen weer lopen huilen hier over weggeven van spots. Heb namelijk GEEN auto en niet zoveel geld dat ik ff met OV de kust langscruise op zoek (sorry, niet iedereen heb een rijke pappa of heeft de luxe aan het strand te wonen) naar golven. Zou wel willen maar ja, crisis heeft ook mij portomonee te pakken……..
  Maar goed, help deze nieuwe verslaafde aan zijn trekken te komen. Thanks………………….

 6. Kapt. Kook, ga toch lekker zelf op zoek, desnoods te voet, wie weet wat je tegenkomt… 😉

 7. Ik ga visje wagen bij de noordpier.. Was afgelopen dagen chill na al die slush! Maandag was t lekkerst met de zon…

 8. Ja, vind ik ook wel wat. Een compleet overzicht van alle hoog en laagwater spots.

 9. Had je zelf ook kunnen bedenken, luiwammes van een Kpt.-KooK..
  Just use your brains and go search..

 10. Mooie kleine golfjes gescoord op de Zuid 20:00 tot 21:30!
  Nederland kan soms onverwachts goede golven krijgen…!

  Cheers