Nuttige surfweer info:

Donderdag 6 augustus

38 reacties

 1. (zucht) was het maar september, dan ga ik eindelijk op vakantie naar Peru. Eerst ff de toerist uithangen Machu picchu , Nazca lines, titicacameer bezoeken etc. en daarna z.s.m. naar de kust. Weet iemand nog goede spots daar ten zuiden van Lima?
  alvast bedankt

 2. Pfff, where are the waves at…..!
  Misschien toch stiekum zaterdagavond wat surfbaars, would be nice 😉

 3. @ Joost

  Surfmaat van mij heeft ook een dandee, de savage (ouder model), maar doet het echt top, hij is er echt tevreden mee.

 4. @Remmeldo
  Voor surfen in Peru is Mancora the place to be. Maar dat ligt alleen wel in het noorden.

 5. @ joost

  Ik surf zelf met zo’n houten longboardje van dandee, het is een echte alleskunner… Ben zelf nog niet zo goed, maar kan er lekkere ritjes mee scoren! Succes

 6. At joost

  Ga toevallig morgen avond 4 weken richting frankrijk!! Met mn nieuwe dandee… Ben er benieuwd! Laat ff weten waar je uit kan kiezen!

 7. lobitos in het noorden van peru!
  echt een prachtige links point, 500 mm lang
  check de nieuwe six voor info over peru

 8. MOCHT ER IEMAND DIE KANT OP GAAN, NEEM JE GASMASKER MEE:

  Op een aantal stranden langs de kust van Noord-West Frankrijk hangen dodelijk gassen in de lucht, dat melden verschillende buitenlandse media. De gassen zijn afkomstig van rottend zeewier.
  Deze gassen hebben er eerder al voor gezorgd dat een ruiter bewusteloos raakte en zijn paard stierf.
  The New York Times meldt dat er daarnaast ook een aantal lokale bewoners in het ziekenhuis zijn behandeld. Één persoon zou in coma zijn geraakt.

  Het Frans instituut voor Zee Onderzoek en Exploitatie heeft iedereen afgeraden de stranden op te zoeken. “Het gas is erg giftig en ruikt naar rotte eieren”, aldus Alain Menesquen van het instituut. “Het valt het ademhalingsysteem aan en kan een mens of dier binnen enkele minuten doden.”
  Eerder deze week werd er al een strand aan de Middellandse zee gesloten in verband met gassen van rottend zeewier. De opwarming van de aarde werd toen als oorzaak gezien

 9. dat klinkt als H2S gas, dit komt vrij bij onder andere rottingsprocessen van eiwitten en bij raffinage van ruwe olie.

  Probleem is dat je het alleen ruikt als het in lage concentraties aanwezig is, als het hoog geconcentreerd is ruik je het niet meer omdat het je reukvermogen (lees zenuwsysteem) uitschakelt….

  De snelste manier om je veilig te stellen is door haaks op de windrichting weglopen van de bron en je adem in te houden of met behulp van een vluchtmasker. In de petrochemie worden alarmpiepers (H2S-pieper) gebruikt die waarschuwen bij zeer lage concentratie.

  http://www.4q-air.nl/kennisbank/31-omschrijving-van-waterstofsulfideh2s

  http://www.cdc.gov/niosh/ipcsndut/ndut0165.html

 10. Mmm, ik zie een klein beetje beweging in de branding, morgenochtend toch maar even checken, who knows

 11. Zondag heeeeel misschien iets surfbaars?
  [img]http://farm3.static.flickr.com/2623/3797616943_414f95a4d5.jpg[/img]

 12. Belgie vanmiddag:
  significant 1m
  wind 2bft N
  Resulteerde in heuphoge setjes die met tamelijk veel lijn in. Was heerlijk om ng eens te surfen!

 13. @Nol

  Ik heb wel wat adresjes in Bali voor je… 🙂 Ken wel wat mensen die je naar toffe surfspots kunnen brengen en ken ook wel hoop mensen op strand van Kuta.. Mocht je interesse hebben, lemmeknow.

  Gr!

 14. @ Lieve oma: ik leef nog 😉 maar wanneer waren er oke golven dan? vanochtend was net surfbaar maar heb hele dag gewerkt, misschien morgen ochtend