Nuttige surfweer info:

Donderdag 26 maart

56 reacties

 1. WAARSCHUWING AUTOINBRAAK SCHEVENINGEN. Beste mensen, vandaag raampje van mijn auto en auto van een vriend ingeslagen achter de dijk bij de haven noordpier Scheveningen na overigens een wel te relaxte surfsessie. Geld, telefoon, tomtom etc allemaal weg. Goed balen, maar in ieder geval zijn mensen gewaarschuwd voor volgende keer. Misschien een matig parkeerplek en zorg dat geen spullen in zicht zijn.. Dimitri, bedankt voor je hulp met je telefoon, echt top. Je krijgt nog een keer een biertje van ons. Gr. Ben & Tijmen

 2. balen man! Hmm das al de 2e melding deze week, op pipo werd ook al een gevalletje inbraak gemeld..

 3. Wat een trieste actie weer zeg, blijf van andermans spullen af. Eigenlijk zouden we medelijden moeten hebben met de stakkers die dat nodig hebben.

  @Tim, Ik was niet die gast waarover je bij het surfweerbericht van Woensdag vroeg of ik dat was, bij woensdag heb ik daar trouwens meer antwoord op gegeven.

  About surf:
  Ik hoop dat de wind morgenochtend tijdig naar ZW draaid, we zullen zien.

 4. moguh, even de fish uitlaten…en een check doen op de noord, hopelyk met goed nieuws zo. vanmiddag richting surf in fresh pow… stoked!

 5. Ik maar denken waarom Neptunus dat filmpje aanprijst, verschijnt er ineens sneaky een Bufo in beeld (6:40). Reclama reclame reclame. Dat is voor mij altijd een rede om het juist niet te kopen haha.

  Zijn er hier nog mensen die veel plezier beleven van een Bufo board?

 6. Volgens mij is het “bijnaam” en zijn skatematti die wraak plegen op surfers in scheveningen.

 7. he maar goed dat we allemaal vrij hebben genomen NOT omdat bufo een week van te voren kan voorspellen, echt lekkere offshore de laatste 2 dagen……

 8. Je moet zowiezo van andermans spullen afblijven maar je weet dat die types bestaan. Het is simpel, géén waardevolle spullen in het zicht laten liggen, desnoods in een doos proppen zodat het niet uitnodigt om een ruit in te slaan. Dus ook géén spijkerbroek over je achterbank waar een portomonee in KAN zitten… Joj.

 9. Vanochtend van 8 tot 10 bij Ter Heijde erin gelegen!
  Was erg lekker, helaas moest ik er om 10 uur uit, want met het inkomende tij werd het alleen maar beter!

  Wel gek dat de wind in een half uur kan draaien naar ZW, maar aan de golven merkte je het direct! Super

 10. Om 9 uur ging het lekker los in zuid-holland op de laagwater spots! Heerlijke lefthanders en geen kip in het water! Bedankt Flambo Rampo!

 11. dik ZW 7 hierzo @ domburg..

  jammer dat het nu hoogwater is, misschien eind v/d middag nog een poging alleen wel jammer dat de wind doordraaid naar West..

 12. Roel Deden, ik surf op Bufo en heb hier heel veel plezier aan.. Zijn wel degelijk mensen die hier dus van profiteren.

 13. @anonymous
  Alsof jij nooit ergens in 2000 toen je voor het eerst op een plank stond, liep te stuntelen als een echte kook. Everybody learns by falling.

 14. Zandvoort nu: windkracht 7!

  Ik werd haast van het strand geblazen.
  Snel weer naar huis gelopen.

 15. Vanmiddag door wind en regen gelopen in Wijk om toch maar eerst even te kijken hoe het liep. Hadden er een hard hoofd in, maar FAK.. heerlijke sessie gehad van 13.00u tot ~16.00u, en lekker rustig in het water.

 16. Haha mooi dat het vanochtend los ging, echter stond ik iets voor 8en op strandopgang in ter heijde met 1 surfer in het water en vond maar bar weinig doorkomen. Niet de moeite genomen en net in Scheef wezen plonzen met dikke 5-6bft ZW, hard werken maar best lache lijnen!

 17. Ter Heijde was heerlijk vanochtend!

  Rond negen uur draaide de wind en heb ik echt heerlijke bakke gesurft!

 18. prima te surfen vanochtend in Ter Heijde. Na 9:00 werd het een stuk beter door de plotseling naar aflandig gedraaide wind. Helaas moesten we een uurtje later weer weg.

 19. Domburg was net ook weer lekker, van 17.30 tot 19.30 erin gelegen. Lekker lange lefthanders van schouder-headhigh. Wel lastig naar strand fietsen met een longboard onder je arm met windkracht 6/7

  Op naar morgen..

 20. mezz, zei op 26 March 2009 om 3:06 pm

  Roel Deden, ik surf op Bufo en heb hier heel veel plezier aan.. Zijn wel degelijk mensen die hier dus van profiteren.

  Eric Local Zandvoort uit Den Haag, zei op 26 March 2009 om 3:52 pm

  Surf ook op een Bufo en ben tevreden

  Ik heb het niet zo op de bufo’s, ik heb ze getest en vond ze blauw. als ze groen waren zouden ze veel beter surfen.

 21. Roel, blijf jij maar lekker verder klunsen met ‘proven technology’. Lekker voor het milieu en je eigen gezondheid!

 22. @ Roel Deden, zei op 27 March 2009 om 12:14 am

  Wat is jouw probleem…heeft bufo jouw ooit wat aangedaan?

  Waarom moet je nou zo reageren…je trekt zelf wel profijt van het surfweer door het te lezen en of te reageren, maar reclame mag niet…..voor niets komt de zon op meneer….ik zou jou wel eens elke dag op je werk zien zitten van 9 to 5 voor niks….nee dan piepen we anders…maar een ander die moet het maar doen voor niks en om jouw gelukkig te maken….het is geen filantropische instelling…overal moet de pijp roken…dat begrijp je zelf toch ook wel….en als je dit allemaal niet zint dan moet je het bericht ook maar niet lezen en of reageren….. en dan nog…..dan komt er een bufo op 6.40 in beeld, nou je doet wel erg je best om de bufo te herkennen…dus in diepste verlangen zou je ok zo’n blauwe jongen willen….als je dat namelijk niet wilt reageer je niet eens..

  en kom nou niet met de k-opmerking dat je spot zo druk wordt door het toedoen van surfweer…er zijn meer sites waar je hele exacte data en info kan vinden wanneer het loopt…en daar hangen soms complete shops achter….maar dat kan dan weer wel….. get real

 23. @ Maffia All, wat is jouw probleem? Roomser dan de paus? Zo tolerant als een dierenactivist?

 24. Gister middag/avond super lekker gesurft in Wijk, met maar 8 anderen ofzo, tot dat we tegen zonsondergang door wind en regen werden weggejaagd.

  Ff kijken waar we vanmiddag heen gaan.

 25. @ Falcoa….waarom mij veroordelen voor de maffia, vorm van projectie? En ik heb geen probleem. Ik weet hoeveel energie er in gaat daar mag heus wel wat tegenover staan. En what’s wrong met een beetje tegengas…….

 26. @All en Nep,

  Tuurlijk mogen jullie beloond worden voor jullie prachtige voorspellingen,ik vind het eerlijk waar indrukwekkend en ook niks kwaads over Bufo(zou niks over Duitsers kunnen verzinnen)en zn product maar de redenering dat er andere sites zijn die het ook drukker maken op plekken die anders alleen door zelf-checkende locals gesurft zouden worden is net zo krom als coke dealen omdat iemand anders het anders ook wel doet of die fiets die niet op slot staat jatten omdat iemand anders het dan wel doet of niet stemmen omdat jou ene stem niks uitmaakt.Jullie site maakt het drukker.Ook een beetje tegengas,bedankt dat ik mee mag doen,groeten van geboren en getogen binnen steenworp afstand,Harrr

 27. Tis mijn site niet…hij is van neppie…ik ondersteun waar nodig als het hem niet lukt om de voorspelling te doen en dat is liefde werk oud papier….maar terugkomend op jouw reactie, een goed argument, zeker valide. Maar ik heb in het verleden vaak gehoord dat surfweer in zijn eentje de verklaring is dat het drukker wordt en dat lijkt mij een beetje te veel eer….surfen is ook gewoon populairder geworden en dat komt niet door surfweer….misschien dat ik mij daarom liet verleiden er nogal stevig in te gaan zitten…. en met een beetje discussie krijg je de zaken weer helder… 😉

 28. Die eeuwige discussie over drukte in het water, come on! Omdat je ergens woont, heb je niet meer rechten. Surf’s up!

  Maar even iets belangrijkers @ Nep
  Kan je vertellen waarom de supervoorspellingen van gisteren voor het weekend opeens niet uit blijken te komen. Wat zijn dus factoren waardoor een lagedrukgebied opeens toch niet doorkomt. Hopelijk scheelt dit weer wat teleurstelling in de toekomst..

 29. @ ben:

  “Surfing is like a box of chocolate, you never know exactly what you get”

 30. haha, ja en opeens is ie leeg, ja!

  Enfin, geen wetenschappelijke bespiegelingen dus Nept?

 31. The ocean is like a big birthday pie, you’ll never eat alone!

  maaaaaaaaaaaaaa

  enne die crowd, komt gewoon omdat t nu helemaal HYPE is dat surfen, laat de surfshops maar lekker verdienen! over een jaar of twee valt t allemaal wel weer mee…

 32. All,en Ben
  respect voor je inzet en Tobtunus ook en Ben;dat zou ik ook zeggen als je uit Tiettjerkstradeel komt en het is niet alleen al meer dan een half millenium voorouders van hier aan zee(vanaf dat men dat soort dingen ging opschrijven,ik kan zelf jammer genoeg nog maar net schrijven) en geboren aan getogen maar ook vreemdelingen die op je spot komen en scheit hebben,ik pak mn golven wel maar er mag toch wel verschil zijn als je ergens al heel je leven komt of als je ff komt kijken en je als een pro gaat lopen snaken en zoeken,sterker nog als jij naar Portugal,Frankrijk,Hawai of Californie gaat gedraag je je ook,karma,dude,Ben!groeten uit Har

 33. @ All en Neptunus

  Haha wat een felle reacties allemaal, ben er helemaal niet op uit om iets te bashen ofzo. “All” ik heb helemaal niets tegen surfweer en mij zul je never nooit horen dat het te druk is in het water door Neptunus, de spot waar ik lig daar komt geen hond of kip (alleen zeehond) ben ook enorm blij met Neppie zijn berigies. Natuurlijk moet er brood op de plank ook bij mij, ik ben alleen alle reclame een beetje zat. zit ik net lekker een filmpje te kijken komt er weer een reclameblok van 15 minuten voor de zoveelste keer en tijdens de film komt gerard joling in de linker bovenhoek om de 5 minuten hallo zeggen 😛 vandaar de kritiek, moet je toch tegen kunnen.

  Ik recycle mijn eigen surfplanken dus ben even milieuvriendelijk als meneer bufo 😀
  buiten dat heb ik geen auto, gebruik ik alleen nog biowax en leef ik ontzettend zuinig en denk dat ik mezelf milieuvriendelijker kan noemen dan de gemiddelde Bufo rijder meneer Neptunus 😛

  misschien dat door de smileys de mensen zich minder aangevallen voelen. zonder de non-verbale signalen gaat het vaak fout op internet.

  MAAAAARgoed
  K-13 Deining is aan het stijgen, dat word rippen van middag.

 34. Daarom vandaag, vrijdag, maar geen filmpje, maar gewoon directe reclame voor de boogie fish van bufo !

 35. Voorheen kende ik de term ‘surfen’ alleen van internet, totdat ik deze site zomaar ineens tegenkwam. Meteen een boot aangeschaft en nu lig ik elke keer in het water te spartelen op de spots die Neptunes hier noemt en het liefst op de plekken waar die gasten met die korte plankjes liggen. Als iedereen daar surft moet het daar wel het makkelijkst gaan, ideaal dus deze website. Al m’n korfbalvrienden gaan nu ook beginnen en deze zomer huren we een touringcar om zo alle heerlijk rustige spots af te struinen met z’n 60’en.

  Maar nu iets serieuzer, het verhaal is inmiddels toch wel bekend of niet? Hoe lang gaan we hier nog gezeik aanhoren waar dan door mensen zoals ik weer met nieuw gezeik op gereageerd moet worden? Vroegâh, toen ik mij bij gebrek aan golven op een skateboard voortbewoog voor de dagelijkse stoke, moesten we hemel en aarde bewegen voor een plek waar we niet weggestuurd werden. Tegenwoordig heeft zelfs het meest onooglijke boerengat een eigen skatepark, maar is dat iets slechts? Ik vind van niet. Populariteit creëert ook een maatschappelijk draagvlak wat weer meer mogelijk maakt voor de Nederlandse surfscene. Niet elke verandering is per definitie slecht en als sommigen de zee als persoonlijk eigendom beschouwen hebben ze een mentaliteit die overeenkomt met die van een bankier. En ik maar denken dat we die graaicultuur zo zat waren.

 36. zo jongens,
  wasff surfen en ben nu uitgemellowchilled zoals geen dope dat kan doen dus… kom maar op met de hordes ex skate,snowboarders,korfballers en bankiers,de zee is van iedereen weetjewel!zeker omdat ik nu al geweest ben,het liep mooi op Tietjerkstradeel-oost,kom vooral met zn allen!Discusieren is toch leuk en je maakt mij niet wijs dat een lege break net zo leuk is als een volle,omdat dat dingen mogelijk maakt voor de scene,schei toch uit,hoe vaak begint eenreis verhaal niet met dat het rustig was daar in polifornie,wereldgolven en niemand te bekennen.Maar goed,ik zit jullie op tenaaien en jullie zitten al op 27 maart,chille kusjes van mellowhar

 37. @ Roel

  Hydroflex biedt ook mogelijkheden voor jouw sprays!
  [img]http://www.creamsurfing.com/wp-content/gallery/family/cream-hq-4.jpg[/img]