Nuttige surfweer info:

Donderdag 26 februari

38 reacties

 1. Jongens ff een vraagje: Wat zijn precies strekdammen, vallen de golfbrekers in Scheveningen ook onder strekdammen of is dat heel iets anders?

 2. Ze worden ook wel kribben, golfbrekers, dammetjes, strekdammen of pieren genoemd. Ja, verwarrend. Wat ze allemaal doen is 1. de stroming breken 2. zandbanken creeren waar met laag tij lekker gesurft kan worden.
  Strekdammen die half of helemaal onder water liggen lopen juist bij hoog water. In scheveningen heb je eigenlijk maar 1 lange golfbreker, direct op de noord. In zuid-holland en noord-holland liggen er tientallen van dit soort pareltjes. En die hebben geen last van een nabijgelegen havenhoofd en pakken dus meer swell als die vanuit het zuiden of zuidwest komt.

  Momenteel zijn er grotere veranderingen gaande langs de nederlandse kust. Rijkswaterstaat zegt er het volgende over op haar website:

  Wat gebeurt er met de golfbrekers (Delflandse hoofden)?

  De golfbrekers, ook wel Delflandse hoofden of strandhoofden genoemd, blijven liggen, maar komen grotendeels onder het zand te liggen. Op sommige plekken plaatsen (bij Ter Heijde en het Westduinpark) blijven ze waarschijnlijk nog wel (gedeeltelijk) zichtbaar. Doordat de strandhoofden gedeeltelijk onder het zand en dichter tegen het strand aan komen te liggen, zullen de sterke muistromen rondom de hoofden afnemen.

  Qua surf is het jammer dat de muienstroom afneemt. Want daar kon je altijd zo makkelijk mee naar buiten pedellen als het NW 6 was met pauzes in de wind naar NW3. Ik kan me nog wel een wedstrijd herrineren (2002) waarbij 3 australiers ongeloofelijke sicke bakken hebben gepakt die zo hol en zo hoog waren dat je niet zou denken: dit is in Nederland. Ergens moeten daar nog wel foto’s van zijn.

  Meer foto’s van de lopende werkzaamheden: http://www.delflandsekust.nl/index.php?id=123&no_cache=1&tx_photogals_elementid=339&tx_photogals_image=3

  [img]http://www.delflandsekust.nl/uploads/pics/5135_Beukel__De_Banken__bewerkt_01.jpg[/img]

 3. Laat die voorspelling maar binnenrollen morgen middag,… Hoezo doe je dat eigenlijk nie gewoon via deze site neptunus?

 4. Precies, gewoon centraal houden lijkt me ?
  Of in ieder geval allebei dan.

  Heb me hoe dan ook aangemeld 😉

  Cam ziet er goed uit in Wijk al. Beetje onstuimige golven, maar we zien morgen wel hoe het loopt. Waarschijnlijk meer vergelijkbaar met afgelopen zondag dan afgelopen dinsdag vrees ik.

 5. via mail of je linked een swell alert met een verhaal van 2 a4tjes krijgen is toch handiger dan via dat columnpje dat hier centraal en op samenwerkende sites staat? Ik heb daar hier en op de andere sites te weinig ruimte voor en mail met is dan sneller directer en overzichtelijker. Maar we kijken wel hoe het gaat lopen!

 6. net 1 uur gesurft, van 12h15 tm 13h15
  op SCHeef.
  was matig, af en toe sets.
  waarschijnlijk met opkomend tij stukken beter!!
  was wel schouderhoog, en heel af en toe een redelijk lange golf, maar zeker niet steil of krachtig.
  dus..

 7. Even vraagje aan de Ter Heijde locals!
  We willen een keer op Ter Heijde surfen.
  Kan iemand ons vertellen waar we onze bus het best kunnen parkeren, evt waar het save is om een nachtje te pitten in de bus?

 8. @ Neptunus kan ik het ook per betaalde sms service krijgen?? Die heb je vaker gehoort…

  Linkedin en surfen is geen goede combo in indergeval niet goed voor sommige carrieres!!

  Scheef Noord lijkt nu aardig 15.00 met wat rommelige setjes maar er is hoogte,…ik ga ff.

 9. @neptunes
  krijg je die surfweer mail alleen via linkedin?
  of doen jullie zelf ook een mail uitsturen en zoja, hoe meld je daar voor aan.

  klinkt goed voor het weekend als er zo`n grote mail de deur uit gaat

 10. ik zeg twitter! het medium om te lezen of het echt de moeite waard is! mail is zoooo 2008 🙂

 11. Welk medium dan ook, vind combi Linkedin en surf wel mooi gevonden. Niet alleen maar surfbums dus. Kom maar op met die teksten!

 12. @ Jacco

  Als je me even een mailtje stuurt (nickbrou@gmail.com), zal ik je wat plekken doorgeven voor je auto/bus.

  Groeten,

  Nick

 13. Je zou zelf eens wat moeten uitvinden… Mensen niet meer laten zoeken vind ik eigenlijk een beetje jammer

 14. Deze site is aan één kant goed voor de de nederlandse surf maar andere kant ook helemaal niet!! Ik ben bang dat het heel druk gaat worden als er mails worden rond gestuurd met de beste spots in N en Z-holland en Zeeland. Nederland is al zo klein!!! met weinig (goede) surf!!!

 15. Inderdaad geen massale mail over secret spots!!! Ga het nou niet verpesten voor degenen die wel moeite doen om te searchen/local spot hebben….

 16. Ik kan me niet voorstellen dat er in totaal nog meer surfers bijkomen door deze site. Hopen dat het zich een beetje verspreid. Ga ook niet pinpointen op maar 1 spot per provincie, maar meerdere opties geven.

 17. Met alle respect Neptunus Ik snap ook eigenlijk niet goed waarom het allemaal nog duidelijker en uitgebreider moet. Het is toch meer dan prima zoals het nu is??

 18. Ik vind het leuk om ervaring en kennis te delen en van feedback weer te leren. Dat is een belangrijke reden voor mij om hier mee te beginnen. En als het niet bevalt, dan stopt het gewoon weer!

 19. Deel je die kennis en ervaring juist niet meer door die kennis en ervaring over te brengen (wat je al een beetje gedaan heb in de six en op je avondsessie(s)? en niet het resultaat daarvan? Dan gaan mensen ook geen domme vragen stellen waar ze moeten surfen met Oost 6 en 3 volle sterren op msw.

 20. Ik richt alleen maar op de extra info die je wil gaan geven. Niet op de info die tot nu toe dagelijks geeft.. kudo’s daarvoor.

 21. wouter, komt helemaal goed!

  Wat betreft delen van kennis: Er komen komende 4 maanden in ieder geval weer 3 workshops surf forecasting.
  – Domburg
  – Amsterdam
  – Ameland

  data / locatie voor domburg/ amsterdam volgt nog. Ameland is al wel bekend. Zie madness festival

 22. Welja, noem ze alle drie maar weer bij naam. En weer drie top secret spots om zeep…

  Petje af hoor Neptunus! De dagelijkse stoke voor kantoorpikkies als ik, deze site. Keep up the good work!