Nuttige surfweer info:

Donderdag 18 juni

47 reacties

 1. iemand een idee hoe ameland gaat lopen dit weekend? misschien iemand die er wat vaker komt….
  hopen dat juni voortzet zoals t laatste tijd doet!

  thanx!

 2. ff ten aanzien van een topic “surfregels”: zie quotes op pipodekloon.nl:

  ” de crowd zelf is het probleem niet. het zijn de mensen die gekke/gevaarlijke dingen doen op zo’n break…Juist, en daarom regeltjes plaatsen op https://surfweer.nl zodat iedereen die ze nog niet kent ze kan lezen en ‘normaal’ in het water kan liggen.”

  “Omdat iedereen kijkt op surfweer.nl zou het misschien handig zijn om ook de basisregels daar eens op te plaatsen (naast het ‘algemene’ bericht ‘er staat surf’). Alle kooks die daar op kijken lezen dan ook eens ‘de regeltjes’ ”

  Wellicht de moeite om hier iets mee te doen op https://surfweer.nl en regelmatig aandacht hiervoor te vragen. Surfschooltjes besteden hier in de regel ook maar weinig aandacht aan, terwijl het toch gaat om de veiligheid van beginnende en gevorderde surfers..

 3. @ iedereen

  Wat denken jullie van Wijk dit weekend??

  MSW geeft voor rond 12.00 de beste voorspelling.

  Wil er zaterdag induiken maar twijfel beetje over tij(d)..

  thanks.

 4. Hahaha!!
  Als die golf echt 30ft was geweest was die nu plat geweest…….
  Stoere oorlogsverhalen, lijkt mij eerder 3ft….

 5. remember:
  Reacties zijn bedoeld als aanvulling op het surfweer. Surf-reports meer dan welkom, want webcams zeggen ook niet alles. Onzin- en spamberichten worden verwijderd.

 6. Laird Oerlemans….is wel even schrikken, in een baai waar normaal golven van max 2 meter staan ineens een bomb van 10 meter

 7. Vandaag toch geen golven. Knijp een oogje dicht voor dit soort grappige nieuwsberichten. Maar spam en echte onzin gaat inderdaad de prullenbak in.

 8. Tja, ‘goeie golven, slechte golven’ is een sea-soap waar Arnie duidelijk niet voor gecast is 😉

  Maar Out is right, back 2 business. Hoe loopt Wijk op dit moment? After work sessie zou mij heerlijk lijken…

 9. slop op de cam in Bergen aan Zee.
  geen heavy locals daar vadaag…

  [img]http://farm4.static.flickr.com/3311/3637532897_329296b575.jpg?v=0[/img]

 10. Als de golfrichting vanavond naar noordwest gaat, dan moet surfen mogelijk zijn op wijk.
  Op dit moment zit er af en toe al iets surfbaars tussen. De golfperiode is erg kort, dus weinig kracht in de golfjes.

  [img]http://farm3.static.flickr.com/2426/3637574279_727e927056_o.jpg[/img]

 11. hoe is scheveningen noord op dit moment? de cam doet ’t niet op m’n pc en windguru zegt iets anders dan surfweer. anyone??

 12. Hier een pic van de webcam op de Noord[img]http://farm4.static.flickr.com/3592/3637712563_2bf3b3d042.jpg[/img]

 13. Net aan surfbaar dus. Eigenlijk niet veel soeps.. Bedankt voor de toevoeging. Was ook net met hetzelfde bezig.. Ook handig voor op de mobiel, want die webcam sites doen het daar vaak niet.

 14. @ PP:
  Zaterdagmiddag lekker het water ingaan tot savonds en dan gelijk door naar het midzomerfeest in timboektoe.

 15. @Kuuk: dat vraag ik mij ook vaak af. Dan pak ik de fiets en rijd ik er naartoe. Zit nu op m’n werk dus dat gaat beetje moeilijk. 😉

  Swell uit het westen met westenwind – weet niet of de Zuid dan significant beter loopt. Iemand?

  Offtopic: bij onvoldoende golfhoogte kun je altijd nog naar Splendid in het Paard gaan luisteren vanavond.

 16. @Wijkiki s

  Sounds like a plan ;-)!

  @Erwin, t zou kunnen..Zuid werkt minder vaak dan Noord (alhoewel als ie loopt..wow!!) maar met west-swell en westenwind pikt t net wat beter op dan Noord waar havehoofden toch blokkeren (is mijn ervaring).

 17. @Erwin

  ik ben net geweest, voor mij toch bijna om de hoek.. heb ’t een half uurtje geprobeerd maar is echt niet te doen. kleine windgolfjes, totaal geen lijn of kracht. Na een 10tal mislukte pogingen toch maar ietwat chagrijnig weer naar huis gegaan, bespaar je de moeite 😉
  Morgen weer een dag..

 18. OFF TOPPIC: vanavond Splendid en zat Midzomer in Wijk en waarschijnlijk no wat surf. Ik Zeg goed weekeinde!

 19. zaterdag zijn er op wijk clubwedstrijden van de hui nalu…dus een deel van de line up is off limits…tis maar dat iedereen het weet…

 20. @hans ameland: thanx voor de tip! neem mijn boardje mee dan en duik er za avond en zo ochtend in dan…
  thanx!

 21. ff een vraagje : hoe zit het met mensen die over anderen heen surfen “mag dit????”

 22. Jon…. Mijn regel is: na 3 x waarschuwen mag het.

  als ze het dan nog niet begrijpen is het zorg dat ze zo snel mogelijk het water uit gaan.. en meestal is dat de meest effectieve manier.

 23. @Jon, als iemand na 2 keer waarschuwen nog steeds indropt is iemand vogelvrij en mag je er overheen….

  Maar nu even zonder gein, ff terugkomend op eerder gepost topic (waarvan afgeleid werd vanwege het suffe bericht van Arnie Oerlemans):

  ff ten aanzien van een topic “surfregels”: zie quotes op pipodekloon.nl:

  ” de crowd zelf is het probleem niet. het zijn de mensen die gekke/gevaarlijke dingen doen op zo’n break…Juist, en daarom regeltjes plaatsen op https://surfweer.nl zodat iedereen die ze nog niet kent ze kan lezen en ‘normaal’ in het water kan liggen.”

  “Omdat iedereen kijkt op surfweer.nl zou het misschien handig zijn om ook de basisregels daar eens op te plaatsen (naast het ‘algemene’ bericht ‘er staat surf’). Alle kooks die daar op kijken lezen dan ook eens ‘de regeltjes’ ”

  Wellicht de moeite om hier iets mee te doen op https://surfweer.nl en regelmatig aandacht hiervoor te vragen. Surfschooltjes besteden hier in de regel ook maar weinig aandacht aan, terwijl het toch gaat om de veiligheid van beginnende en gevorderde surfers..

 24. Zoals ik al eerder zei:’Regeltjes toevoegen aan het surfreport’. Lijkt me fijn.

 25. is er iemand die mij kan vertellen over de situatie op het slufterstrand, ben geen surfer maar een body boarder…………………

 26. de hele maasvlakte is niet meer te surfen als ik het allemaal zo goed op heb gehoord.. er liggen nu eilandjes een stuk uit de kust die alles tegen houden

 27. Ik denk dat als je een nieuwe hobby/sport begint dat je dan wel de regels eerst even doorneemt. Wat daar niet altijd bij staat is dat je als beginner beter op een plek kan beginnen waar het niet te druk is vanwege de veiligheid voor jezelf en andere surfers.

  Nog even een oud hawaiijaans spreekwoord van deze oude stijve longboarder:

  De beste surfer in het water is diegene die het meeste plezier heeft!
  Hangloose

 28. “als iemand na 2 keer waarschuwen nog steeds indropt is iemand vogelvrij en mag je er overheen”

  Voor jezelf kan over iemand heen surfen ook best vervelend aflopen… Beter niet dus toch.

 29. Handig programma dat Meteomanager van dat weekendweerbericht voor de zeiler.

  Kosten 49,95

 30. Eerste 2 weken gratis. Ik vond het niet echt bijzonder, behalve dan dat ie de laatste weerkaarten automatisch download en een backup maakt. En dat de landen worden ingekleurd, zodat je het verschil tussen land en zee goed ziet.

  De berekening van de wind a.d.h. van de isobarenafstand is wel grappig.

 31. @ Neptunus & anderen..

  ik heb heb het over een andere situatie, namelijk dat het top druk is op scheef en dat ik net een golf pak terug wil gaan en er een nieuw setje binnen komt, vervolgens gaan een stuk of 5 man voor die golf ik probeer uit de weg te gaan maar de buitenste 2 lukt niet dus gaan “gewoon ” over mij heen en hebben zo iets van “is er wat….” vind het zelf niet zo prettig zo… mijn vorige winter pak is daar door ook kapot gegaan,(door een vin) dus nu weer mijn vraag mag dit??
  het is trouwens niet m’n eerste jaar surfen…

 32. @jon natuurlijk is dit niet normaal en “not done” Als ik voor een mooie golf ga en ik zie iemand terugkomen die ik niet kan ontwijken dan pak ik die golf gewoon niet. Gasten die bewust over anderen heen surfen zijn geen surfers, geen aloha spirit! En dan nog niet eens een hand gebaar bij wijze van excuus!
  Forgive them for they don’t know what surfing is about!
  Gewoon bij dit soort types uit de buurt blijven “bad spirits” Door hun frustraties hebben ze ook niet echt plezier in het water, let er de volgende keer maar een s op in de lineup!

 33. wijkie was porno net. en het niveau lag ook lekker hoog. ik heb al mn tanden nog, geen gekkigheid gezien op een paar hele dikke bakken na.

  en jon; als iemand zonder aanleiding over je heen surf is dat echt heel sick en fout. een vorm van geweldpleging eigenlijk…