Nuttige surfweer info:

Donderdag 15 januari

16 reacties

 1. Je maakte eerder deze week melding van het wegvallen van de wind op zondag. Gaat dat gebeuren denk je?

 2. callantsoog proberen met me TC.. Heb erge twijfels, maar mag ook wel een keer gelukt hebben. Je hoort nog wel hoe het was.
  grt Josse

 3. Nou, ik stond vanochtend bij WAZ en het was bijna totaal flat helaas… Nu op de cam is er wel iemand ingegaan maar dat ziet er behoorlijk kansloos uit.

 4. Heeft iemand misschien ervaring bij de ZUID pier in IJmuiden? Bedoel niet van vandaag maar in het algemeen. Ben benieuwd.

 5. Jacco:
  De Zuid pier in IJmuiden: daar stond ik 1,5 jaar geleden te kijken. Ik was daar ivm een workshop en vanuit het hotel zag je dat het ten noorden van de havenhoofden (Wijk aan Zee) supermooi brak. Ten zuiden (dus bij de zuidpier die jij denk ik bedoelt) brak het totaal niet. terwijl het qua golfrichting best had gekund. Ik heb even navraag gedaan bij een strandtent en die vertelde dat aan de zuidkant eigenlijk alleen gekite etc werd. Daar de bodem superflauw afloopt, breken de golven er niet echt, dus pal ten zuiden van dat havenhoofd was er toen in elk geval geen spot. Ik vermoed dat als je een stuk verderop gaat er wellicht wel wat loopt, maar dan heb je ook niet die evt beschutting van dat havenhoofd.
  Wie weet hebben anderen andere ervaringen?

 6. Even op Google maps gekeken. En d’r lijkt inderdaad wel het een en ander in het water te liggen wat wellicht wat op kan leveren als d’r voldoende golven overheen komen. Ben benieuwd!

  [img]http://maps.google.nl/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=ijmuiden&sll=52.[/img]

  -ben ook benieuwd of die googlemap link gaat werken-

 7. mooi plaatje staat daar dus, IJmuiden, zuidpier, paar vage items in het water te zien (satelite image), net waar de golven op die image nog niet breken.

 8. Wouw! en dat bij zo weinig swell.

  [img]http://farm4.static.flickr.com/3476/3199148849_6c81863ec8_o.jpg[/img]

 9. @ Jacco

  heb op ijmuiden gesurft paar weken geleden met grote nw swell… DIK!! heeft dus wel veel hoogte nodig..

  grtz